Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Op de tweede dag zei Van Gaal dat ik weg mocht, ik kon het niet geloven’

Laatste update:

Louis van Gaal stond tussen 2014 en 2016 aan het roer bij Manchester United. Een onverdeeld succes werd het dienstverband van de oefenmeester op Old Trafford echter niet, aangezien hij enkel de FA Cup wist te winnen en na afloop van het seizoen 2015/16 op straat werd gezet. Rafael da Silva maakte het eerste jaar van de Nederlandse trainer in Manchester mee en de huidige rechtsback van Istanbul Basaksehir kijkt met weinig plezier terug op zijn samenwerking met Van Gaal.

“Toen bekend werd gemaakt dat Van Gaal de nieuwe manager zou worden, werd ik door een hoop vrienden opgebeld. Ik kon het niet geloven, aangezien veel mensen mij vertelden dat hij niet van Brazilianen houdt vanwege hun speelstijl”, blikt de nu dertigjarige Rafael terug in gesprek met The Athletic. “Ze vertelden me: ‘Het eerste wat hij zal doen is jou eruit halen.’ Dat werd uiteindelijk het tweede ding, aangezien hij op de eerste dag helemaal niets tegen mij zei.”

“Op de tweede dag zei hij: ‘Je mag weg.’ Ik had nog niet eens getraind toen hij dat zei. Ik kon het niet geloven. Ryan Giggs probeerde het voor me op te nemen. Ik sprak er met hem over en ik snapte er niets van, aangezien ik niet eens de kans kreeg om mezelf op de training aan Van Gaal te laten zien. Hij kwam gewoon binnen en zei: ‘Je mag weg.’ Hij legde niets uit. Hij zei: ‘Je zal dit seizoen niet spelen, ik ga je niet gebruiken. Als je weg wil, mag je vertrekken”, gaat Rafael verder. “Ik zei: ‘Oké.’ Daarna heb ik geprobeerd om voor mijn plek te vechten. Ik ben een jaar gebleven en dat was enorm zwaar. Hij is een van de slechtste mensen met wie ik ooit samengewerkt heb.”

Een van de dingen die Rafael niet beviel aan de manier van werk van Van Gaal was zijn gewoonte om meerdere keren per dag een praatje te houden voor de groep. Volgens de verdediger deed de trainer dit alleen maar om ‘zijn autoriteit te laten gelden’: “Iedere dag, na het ontbijt, na de lunch of nadat we samen hadden gegeten, sprak hij een kwartier lang over de trainingen, over wat er gebeurd was, over alles, over het leven.”

“Ken je dat moment waarop je stopt met naar iemand te luisteren omdat ze zoveel praten? Hij wilde laten zien dat hij goed kon spreken, maar hij deed het iedere dag! De hele tijd! Je moet wachten tot iedereen zijn eten opheeft en dat is prima, maar daarna moesten we nog vijftien minuten blijven zitten terwijl hij, met alle respect, over onzin praatte. Zo zat het, man. Het was shit”, sluit Rafael af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hij heeft na zijn vertrek bij United nou ook niet bepaald het ongelijk van Van Gaal aangetoond.

28 september 2020 om 12:56

@misseva dit soort signalen komen wel vaker over LvG. Een narcist die denkt het voetballen uitgevonden heeft.

28 september 2020 om 13:11

Wat heb jij gepresteerd dan of uitgevonden ? Je kunt wel alles aannemen als waarheid .

28 september 2020 om 13:52

Wat maakt het uit of Krillin iets heeft uitgevonden? Want mensen uit het voetbal zelf hebben ergere dingen gezegd over Van Gaal.

28 september 2020 om 14:15

@krillin Rafael kreeg op dag 2 te horen dat Van Gaal het niet in hem ziet zitten. Om hem nu als objectieve maatstaf te nemen om Van Gaals praatjes voor de groep te beoordelen vind ik wat ver gaan. Een Wayne Rooney luisterde naar dezelfde praatjes en was wel positief over Van Gaal.

28 september 2020 om 15:07

Hij heeft deze man/jongen gezegd wegwezen.hij heeft in het verleden gesteld dat met voetballers uit een bepaalde gebied (brazilië) niet te werken is (voor hem). Dus natuurlijk dat deze jongeman dit verteld en niet Rooney. Op laatstgenoemde werd en dat was ook onmogelijk, geen commentaar geleverd.gaal kan heel goed werken met jongens die strijden tegen de topclubs.zij lopen zich het vuur uit de schenen. Hij kan hen wel motiveren.

28 september 2020 om 15:42

Krillin, dit soort signalen komen van spelers die buiten de boot vallen. Over Van Gaal, maar ook over andere trainers. Het grappige vind ik onder andere dat spelers vaak zeggen "de trainer is niet duidelijk tegen me geweest". Dat ze hun best doen maar niet snappen waarom ze geen kans krijgen. En dan lees je dit verhaal, over Van Gaal die aan duidelijkheid niks te wensen over laat. En dat maakt hem dan "een van de slechtste mensen" met wie deze jongen heeft samengewerkt. Dit is gewoon het verhaal van een voetballer die uitgerangeerd was, en nu natrapt. De teleurstelling is begrijpelijk, de kritiek aan het adres van Van Gaal is gewoon onterecht. Zijn tijd bij United zat erop omdat hij niet goed genoeg meer was. van Gaal was de boodschapper, en niet meer dan dat.

28 september 2020 om 17:03

Krillin heeft de Destructo Disc uitgevonden, dat is meer dan Van Gaal. Kom nou jongens, we kennen wel honderd van zulke verhalen van spelers die niet met Van Gaal door een deur konden. Hollanders staan bekend om hun schaamteloze recht door zee gedrag en Van Gaal is hier de ultieme personificatie van, niks nieuws aan.

28 september 2020 om 22:24

Destructo Disc😉

28 september 2020 om 13:27

Klopt idd. Als een Di Maria dit had gezegd had ik het beter begrepen

28 september 2020 om 14:54

Sterker nog, Di Maria zegt hetzelfde lol. En nu? Iedereen weet dat Van Gaal gewoon zo is. Soms werkt het en soms werkt het niet. Lets move on.

28 september 2020 om 18:20

@misseva88Ach, van Gaal heeft ook niet aangetoond dat zijn aanpak zo’n succes was bij United. Di Maria heeft onder LVG ook een slechte periode gekend, maar heeft het daarna bij Psg wel goed gedaan. Zegt dus ook helemaal niks, en het feit dat je 150 duimpjes krijgt zegt genoeg over hoe half gaar de meeste mensen denken.

Tja, klinkt als een staaltje Hollandse directheid van Van Gaal. Misschien niet prettig om te horen, maar het lijkt mij beter dan een gladjanus die zegt dat je een eerlijke kans krijgt en je vervolgens ongeacht de vorm van je concurrent links laat liggen. Rafael heeft die jaren ervoor niet bepaald aangetoond over het gewenste niveau te beschikken, daar gaan een paar gemotiveerde trainingen geen verandering aan brengen.

28 september 2020 om 13:36

Inderdaad juist goed richting Rafael. Heeft hij alle tijd om een nieuwe club te vinden. En alsof LVG trainingen nodig had om te concluderen dat Rafael niet goed genoeg was voor United. Dat was al vaak genoeg op TV te zien.

28 september 2020 om 13:44

Bij de ene trainer noemen we het Hollandse directheid en bij de andere trainer noemen we het moeilijk kunnen omgaan met bepaalde mensen. Altijd weer mooi.

Niet prettig, maar wel de waarheid. Rafael heeft nooit het niveau van United gehad en heeft daarna aangetoond dat ook nooit te gaan halen. Jammer, maar helaas.

Tjah, hij mag blij zijn dat hij ooit jaren bij Manchester United onder contract heeft gestaan, want dat was echt ver boven zijn niveau. En ja, van Gaal kan wel direct zijn.

28 september 2020 om 18:27

Hetzelfde kan je zeggen over v Gaal. Geluk dat hij ooit trainer mocht zijn bij United, want hij heeft daar gewoon waardeloos gedaan. Ondanks dat ik het een top trainer vind.

Volgens mij is de Nederlandse cultuur heel direct, maar wel eerlijk. Ik werk met verschillende internationale teams en ik zie dan ook dat (vooral mensen buiten West-Europa) of heel vriendelijk of heel streng zijn. Bij iemand van hier zie ik vaak directe feedback, maar wel vaak terecht. Ik zie nu bij Koeman, De Boer en Van Gaal steeds hetzelfde terug. Oud-spelers (voornamelijk mensen van temparementvolle en emotionele afkomsten) die het moeilijk hebben met de wijze waarop deze heren handelen. In principe is het goed dat zij eerlijk en direct zijn, maar ik denk dat zij zich wel aan kunnen passen. Bij De Boer heb ik het idee dat dit nog gaat veranderen. Bij Koeman zie ik steeds hetzelfde terugkomen (al is het bij Suarez een beslissing van het bestuur). Maar ook met die Afrikaanse speler bij Everton en bij Valencia heeft die alles behalve vrienden gemaakt. Ik hoop dat hij er ook van leert. Mooie overwinning in ieder geval gister op Villareal!

28 september 2020 om 13:09

Kunnen we dit heel direct noemen of gewoon lomp? Je geeft een voorbeeld van directe feedback. Verschil daarin is wel dat er dus een onderbouwde mening wordt gegeven, waarbij v Gaal een mening geeft zonder onderbouwing. Ongeacht in welke cultuur je werkt, lijkt het mij moeilijk om geen uitleg te krijgen.

28 september 2020 om 13:15

@regulator je hebt helemaal gelijk. Ik heb over dat stuk heen gelezen. Ik denk dat hij daarmee salaris/transferbudget voor zichzelf wilde vrijspelen. Als je vriendelijk gaat doen, gaat de werknemer nooit snel weg. Echter, vergeet V Gaal dat andere mensen dit verhaal ook meekrijgen en dat kan tegen je werken. Ik merk dat vaste basisspelers weinig te klagen hebben over Van Gaal (xavi, Iniesta, Valdes zelfs als reserve bij Man Utd, Muller, Badstuber, Rooney, Kroos, etc.). 1 voor 1 positief over hem, maar goed. Je team is net zo goed als je slechtste speler en spelers als Rafael, Di Maria, etc. zullen vast niet zo blij zijn geweest met V Gaal. Dat kan tot een slechte sfeer leiden.

28 september 2020 om 13:27

Dat was precies de kracht van SAF. Daar trokken de slechtste spelers zich op aan het niveau. Daar was de slechtste speler zo goed als het team

28 september 2020 om 15:30

@gloryunited SAF was in alles meer een people manager, maar kon ook heel bot zijn (schoen getrapt tegen hoofd van Beckham). Echter, was hij goed voor alle spelers. Dat kon je ook wel zien aan bijvoorbeeld een Buttner. Iemand ver onder het niveau van Manchester, maar toch kreeg hij eerlijke kansen om zich te bewijzen, waardoor hij in zijn debuutwedstrijd twee maal scoorde en tegen Bayern Robben uit de wedstrijd speelde. Dat is inderdaad ook een kwaliteit.

28 september 2020 om 15:46

Oh het zal heel vaak erg lomp gaan, daar zijn wij Hollanders niet zo goed in. Maar toch twee punten: 1) dit is het eenzijdige verhaal van 1 persoon, over iets dat een paar jaar geleden heeft plaatsgevonden. We weten niet of dit verhaal correct is. 2) Als het verhaal correct is, dan heeft hij ook niet zelf om een uitleg gevraagd. Hij zei alleen "oke". Moraal van het verhaal is volgens mij dat we er niet teveel waarde aan moeten hechten. Communicatie is iets complex. Daar moet je eigenlijk bij zijn geweest om er een oordeel over te kunnen hebben.

Hahaha Die Louis. Dat is Louis..zo kennen we Louis van Gaal. Zo mateloos populair onder de voetballers, vooral bij de zuid-amerikanen. Louis van Gaal 1 van de beste coaches ooit, maar qua mens en persoonlijkheid zakt hij iedere keer door het ijs.

28 september 2020 om 13:04

Waarom als mens? Zijn persoonlijkheid is storend, maar dit zegt toch niets over hem als mens? Van wat ik gehoord heb is hij heel begaan met anderen, steunt ontzettend veel goede doelen en is altijd bereid om daar tijd voor vrij te maken. Dat lijkt mij meer te vertellen over zijn mens zijn dan de manier hoe hij communiceert.

28 september 2020 om 15:48

Wat een zwaar oordeel. Er zijn spelers die zich op deze manier uiten. Vaak spelers die hun zin niet kregen van Van Gaal. Dat is dan pech voor hun.er zijn ook heel veel mensen die met hem weglopen. Hij communiceert apart, maar heeft het hart echt wel op de juiste plek zitten. Hij is anders dan de meesten anderen, maar dat maakt hem geen slecht mens ofzo.

Hij was in 2012/2013 nog een van de beste rechtsbacks in de PL, speelde geweldig. Vlees blessures het jaar erop, en daarna kwam van Gaal. Nu lees je dan weer onzin dat Rafael nooit het niveau had. Antonio Valencia op rechtsback was wel een goede zet van Louis.

28 september 2020 om 13:31

Klopt wel wat je zegt, samen met Zabaleta was hij toen de beste back. Alleen heeft hij dat seizoen geen vervolg kunnen geven, dus hij heeft 1 seizoen uitzonderlijk gepresteerd. Een beetje zoals Ramsey bij ons dus.

Ben absoluut geen Van Gaal fan, maar Rafael was gewoon niet goed genoeg. Heel simpel.

28 september 2020 om 13:36

Conclusie is dus als ik zo de reacties lees. Alleen slechte spelers mag je zo behandelen. Bij bv Suarez is het schandalig.

28 september 2020 om 13:44

Knap hoe snel jij conclusies trekt, geen waarop je dit daadwerkelijk baseert, maar alsnog wel knap!

28 september 2020 om 15:51

Buakaw, er zijn veel spelers die juist klagen als ze geen duidelijkheid krijgen. Van Gaal is hier heel duidelijk geweest. De boodschap is hard, maar dat maakt het niet slecht. Deze speler besloot tegen beter weten in om voor zijn plek te strijden. Dat is zijn keuze. Hij zat gewoon bij de selectie, anders dan Schweinsteiger bijvoorbeeld, niet veel later. Die werd gewoon bij de beloften geparkeerd. Kortom, deze jongen is helemaal niet slecht behandeld. Hij kon het alleen niet hebben dat hij klaar was bij United. Dat is zijn probleem.

Beetje makkelijk, had gewoon niet nog een jaar moeten blijven terwijl hij toch niet ging spelen. Dan kan zo’n coach niks goed doen in zijn ogen natuurlijk.

Volgens mij had hij nog nooit een goed seizoen gedraaid. Lvg is aangesteld om op de te bouwen en niet de minste spelers de kans geven.

Wel apart. “Op de tweedde dag zij hij je mag weg”. “Hij hield iedere keer een praatje en dat elke dag, het was verschikkelijk.” Als ik het zo bekijk kon hij er niet zo heel gek van worden aangezien hij die praatjes nooit heel vaak heeft meegemaakt.

Wat ik nou weer typisch vind is dat van Gaal zich maar moet inleven of rekening moet houden met andere culturen maar waarom zou de speler daar ook geen rekening mee kunnen houden?

Zo zie je de mensen die niets over het laatste team van fergie kennen. Rafael was geen topper maar was verdedigend zeker wel goed. Aanvallend deed hij meer dan de meeste rechtsbacks van united dus een beetje respect voor hem mag wel. Fergie was zeer lovend over hem altijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren