Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook Verbruggen kan Arsenal niet stoppen, waardoor druk weer bij Liverpool ligt

Laatste update:

Arsenal heeft de koppositie in de Premier League weer in handen. The Gunners wonnen zaterdag op bezoek bij Brighton & Hove Albion met 0-3. Arsenal staat dankzij de uitzege op 71 punten, een punt meer dan zowel Liverpool als Manchester City, dat zaterdag met 2-4 won bij Crystal Palace. Liverpool neemt zondag bij winst op Manchester United de eerste plaats weer over.

Bij Arsenal keerden Declan Rice en Gabriel Jesus, die midweeks tegen Brentford (2-0) op de bank begonnen, terug in de basisopstelling. De weer fitte Bukayo Saka startte ouderwets als rechtsbuiten, met Kai Havertz en Jesus als zijn collega's in de voorhoede. Bij Brighton verschenen Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke aan de aftrap. Joël Veltman zat op de bank bij the Seagulls.

Arsenal was al in de openingsminuut dicht bij de 0-1. Een indraaiende vrije trap van Martin Ødegaard werd verkeerd getaxeerd door Verbruggen, die geluk had dat Gabriel Magalhães naast kopte. Brighton werd nadien sterker en Arsenal had het een fase lastig in het regenachtige Amex Stadium. Saka en Jesus (allebei voorlangs) lieten desondanks goede kansen onbenut om de score te openen voor de titelkandidaat.

Het was juist Arsenal dat de ban brak aan de Engelse zuidkust. Tariq Lamptey, die eerder nog geblesseerd leek af te haken, legde Jesus neer in zijn eigen strafschopgebied. De arbitrage kende geen twijfel: penalty voor Arsenal. Het was vervolgens Saka die Verbruggen de verkeerde kant opstuurde en the Gunners aan de leiding bracht: 0-1.

Arsenal moest wel geconcentreerd blijven spelen en dankte doelman David Raya toen hij een knal van Julio Enciso onschadelijk maakte kort voor rust. Brighton mocht dus blijven hopen, al werd die hoop na een uur spelen een stuk kleiner. Arbiter John Brooks zag Saka geblesseerd liggen, maar liet doorspelen. Uit de daaropvolgende aanval tikte Havertz van dichtbij binnen, op aangeven van Jorginho.

Verbruggen voorkwam na 70 minuten spelen dat de ingevallen Leandro Trossard, met een verleden bij Brighton, de wedstrijd in het slot gooide. Brighton-manager Roberto De Zerbi bracht kort daarna Ansu Fati in het veld voor Danny Welbeck, die het de verdediging van zijn oude werkgever niet lastig kon maken. Arsenal hield de rijen gesloten in de slotfase en loerde op de counter.

Uit een van die counters kwam alsnog de 0-3. Havertz stuurde Trossard weg en de Belgische buitenspeler verschalkte Verbruggen vervolgens met een bekeken lobje. Het zorgde voor vreugdetaferelen in het uitvak achter het doel van de Nederlandse keeper. De meegereisde Arsenal-fans wisten dat de buit binnen was in Brighton en dat de druk weer bij Liverpool ligt in de titelrace.

Zie jij Arsenal kampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een geweldige pot voetbal van Arsenal. Tot en met de 2-0 veel bal bezit dominant voetbal. Daarna alles dicht gegooid en geen kans weggegeven. We mogen dromen! Maar we kunnen niet alleen maar op 1 manier kunnen spelen. Brighton maar 1 wedstrijd thuis verloren. Nu 2

6 april 2024 om 20:33

Vooral dat Arsenal meerdere manieren een wedstrijd kan spelen getuigt van enorme klasse. Wat een stel beesten heeft Arteta opgevoed.

6 april 2024 om 20:36

Dat we zo compact kunnen verdedigen en geen kans weggeven geeft heel veel vertrouwen richting Bayern.

7 april 2024 om 08:07

Ik vond er werkelijk niks aan. Ben bijna in slaap gevallen. Ze hebben idd goed verdedigd maar profiteerde van de kinderlijke fouten die Brighton maakte. Terechte winnaar wel. Al mogen Saka en Ben White wat minder vaak naar de toneelschool.

7 april 2024 om 08:54

Voor een Liverpool fan is het inderdaad geen leuke wedstrijd... Arsenal heeft constant gedomineerd op de eerste 7 minuten na. Na de 0-2 kreeg BHA de bal maar Arsenal verdedigde geweldig en gaf niks weg. Toch een prima wedstrijd waar veel gebeurde.

7 april 2024 om 09:53

Arsenal speelde geweldig. Verveling kwam hier ook, maar dat kwam doordat Arsenal zoveel beter was. Verbruggen keepte nog sterk ook, want anders was de score nog hoger.

Kom op Arsenal, jullie MOETEN Kampioen worden. ze verdienen het.Ohja, waar zijn die druiven die vonden dat Arsenal niet de favoriet is in de CL tegen Bayern? (Ik werd voor GEK verklaard). Want zij spelen naar mijn weten beste voetbal van EU! Hier melden AUB!

6 april 2024 om 20:35

Nu hebben we wel een gunst van jullie kant nodig

6 april 2024 om 20:38

Ik hoop van Harte dat we Liverpool kunnen verslaan als het Arsenal ten gunste uit komt. Maar ben bang dat dat er niet in zit. Liverpool zal zich anders voor de dag brengen dan 3 weken geleden. Maar dat zou wat zijn als wij Liverpool van de 1e plaats kunnen afhouden & wellicht het kampioenschap!

6 april 2024 om 20:37

Ik GUN het Arsenal wel, maar zou mijn geld op Liverpool zetten.

6 april 2024 om 20:39

Ik hoor je, maar heb het gevoel dat Liverpool nog wel ergens punten zou kunnen laten liggen. Ze spelen niet bepaald denderend ofzo. Zijn hier & daar aardig goed weg gekomen in bepaalde fases van de afgelopen wedstrijden.

6 april 2024 om 20:44

Gek genoeg vind ik Liverpool de minste selectie hebben maar die lui zijn gewoon anders die hebben iets over zich dit seizoen dat gemiddelde spelers ineens veel beter zijn.Ik denk dat die er ook mee gaan lopen.

7 april 2024 om 08:09

City en Arsenal kunnen ook nog punten laten liggen. Ik heb 2/3 maanden terug geroepen dat de club met 90 punten kampioen gaat worden. Ik denk dat ik daar redelijk dicht bij ga zitten. Liverpool kan 94 punten halen maar dat zie ik niet gebeuren. Al hoop ik het wel 😎

7 april 2024 om 10:34

Als Arsenal op de manier speelt zoals sinds 2024 zie ik ze nog wel alles winnen. Afhankelijk van blessures natuurlijk. Ongekend wat een statistieken ze halen, zoveel goals, zo weinig goals en kansen tegen.

6 april 2024 om 20:43

Ik ben hier. Persoonlijk vind ik Bayern gewoon favoriet. Die lui hebben 8keer van de lastste 10 keer de halve finale gehaald ofzo? Betekend niet dat ik er alle vertrouwen in heb dat we instaat zijn het over de streep te trekken. Want ik denk dat wij een elftal gecreëerd hebben die een wedstrijd dood kunnen maken.

Maar op pure ervaring zie ik Bayern als lichte favoriet.

6 april 2024 om 21:53

Nee kom op man..
4 Goals in de PL (2024) maar tegen gekregen
Al de 5e uitwedstrijd op rijd de 0 gehouden
De verdediging van Arsenal zo STABIEL! Je komt er echt niet (zomaar) doorheen..

7 april 2024 om 00:49

Ik zeg ook niet dat het 7-0 word zoals eerder maar ik denk lastiger als alles wat we in de PL kennen.

6 april 2024 om 20:44

Takemehome

Bayern is niet in goede vorm maar ik durf toch niet te vroeg te juichen. Wat wel helpt natuurlijk is het feit dat er geen Bayern fans in de Emirates zullen zijn op dinsdag.

Ik hoop trouwens dat jullie morgen tegen Liverpool winnen.

6 april 2024 om 21:05

Het is wel vaker gebeurd dat er een team in competitie niet best is en in de CL de pannen van het dak speelt. Ook andersom.
Tsja… we gaan t zien. Bayern heeft geen koekenbakkers.
Arsenal was ook niet zo heel best tegen Porto hè? Ik zou nog niet te vroeg juichen…

Bij Chelsea zullen ze de volgende keer ook wel nadenken voordat ze weer spelers aan Arteta verkopen. Jorginho en vooral Havertz zijn echt 2 geweldige aankopen gebleken.

Hopen dat Liverpool morgen punten laat liggen. Dan blijven we na deze ronde op de 1e plek staan.

COYG!

6 april 2024 om 20:42

Denk het niet hoor, bij Chelsea gaan ze ook de komende jaren lekker door met het kopen van jeugdspelertjes om ze door te verkopen aan andere clubs. De eigenaren gaan vol voor het Brighton-model.. Het is leuk om te zien dat Havertz zijn potentie wat waar lijkt te maken. Bij Chelsea werd hij steevast in de spits gezet en was het voor de supporters, de coach en hijzelf vooral heel frustrerend om hem te zien spelen. Voor iedereen was die de beste optie.

6 april 2024 om 22:12

Nu doet Havertz het echt goed, maar dat is vooral in het begin wel anders geweest

6 april 2024 om 22:12

Hij heeft voor ons de CL beker gewonnen, we hebben onze aankoop geld terug gehad door hem aan jullie te verkopen waarmee wij Cole Palmer hebben gekocht die persoonlijk een beter seizoen draait dan Havertz. Havertz en Chelsea was gewoon geen goede huwelijk ondanks dat hij bij Chelsea de zelfde G/A cijfers haalde dan wat hij nu bij Arsenal haalt, terwijl die bij ons als miskoop wordt weggezet. Al met al hebben vele Chelsea supporters geen wrange gevoel naar Havertz en zijn ze blij dat hij wel van waarde kan zijn ergens anders. Al met al was dit de perfecte oplossing voor alle 3 de partijen.

6 april 2024 om 22:41

Havertz beleeft statistisch gezien zijn beste seizoen in de PL op dit moment. Bij Chelsea was zijn beste seizoen 8 doelpunten en 3 assists. Met nog 7 wedstrijden te gaan staat hij bij Arsenal op 9 doelpunten en 5 assists in de PL.
Daarnaast speelde hij eerste seizoenshelft op het middenveld.
Chelsea is nou eenmaal een spitsen kerkhof. Kezman, Crespo, Torres en Shevchenko faalden bij Chelsea ook. Dat waren topspitsen voordat ze naar Chelsea gingen. Als Chelsea Havertz zo kon laten spelen als nu met Palmer
op rechts dan zou Chelsea paar plekken hoger staan.

6 april 2024 om 22:51

Moet zeggen dat het redelijk bij elkaar ligt en natuurlijk kan hij in die laatste 7 wedstrijden nog wat aan zijn aantal doen, maar ik denk dat je mijn punt wel begrijpt denk ik. Havertz speelde bij ons ook niet alleen in de spits, hij heeft echt letterlijk overal gespeeld. Ik denk dat ze er bij Arsenal sneller erachter gekomen zijn dat je meer aan havertz hebt wanneer je hem in de punt van de aanval zet.

Chelsea heeft gewoon een killer nodig voorin en dat is Havertz niet. Chelsea speelt ook helemaal niet slecht, het ontbreekt eraan dat ze de wedstrijd niet op slot gooien in de fases wanneer ze ijzersterk zijn. We missen veels te veel kansen en we hebben gewoon doelpunten nodig omdat wij heel wat kadotjes weggeven wat resulteert in tegendoelpunten. Ben blij om te zien dat Havertz meer uit de verf komt bij Arsenal, al met al was dit gewoon de beste oplossing voor alle 3 de partijen.

6 april 2024 om 23:25

Jullie hadden natuurlijk ook lampard achter de spits lopen die goals maakte aan de lopende band. Alleen Costa en Drogba zijn de echte geslaagde nummer 9 bij chelsea. Maarja who cares als je de prijzen pakt.

Havertz wat een speler man. Deed alles goed vandaag. De spelers herkennen zijn loopacties erg goed. Begin van het seizoen werd hij niet vaak opgezocht. De spitsen positie staat hem. Hebben wij van de zomer een spits nodig als we door hem de titel winnen misschien? Of de CL? Ik neig meer om hem vaste spits te hebben en het geld te splashen op Frenkie. Mooie uitslag en zelfs gewerkt aan het doelsaldo.

6 april 2024 om 20:45

Helemaal eens. Heeft nu ook betere statistieken dan Firmino die bij Liverpool op de CF positie stond in het seizoen dat ze kampioen werden.

6 april 2024 om 20:54

9 doelpunten en 5 assists. En hij speelde pas laat als spits in het seizoen. Geweldige stats inderdaad.

6 april 2024 om 20:46

Rice, Frenkie, Odegaard. Yes please. Met Jorginho, Smith Rowe en Partey als back up!

6 april 2024 om 20:54

Zou een droom middenveld zijn alleen denk ik dat Zubimendi gehaald zal worden. Schijnen we al sinds vorig seizoen mee bezig te zijn om hem naar het Emirates te krijgen. Partey moet je voor elk aannemelijk bod uit Saudi Arabië of dergelijk verkopen. Veelste vaak geblesseerd en de jaren beginnen bij hem ook te tellen.

6 april 2024 om 20:58

Denk dat Frenkie het verschil kan zijn tussen de bus parkeren of aanvallen bij City uit. Geweldige middenveld zou Arsenal hebben.

Goed en volwassen uitgespeeld en op naar Bayern. Ik ga teleurgesteld zijn moesten zij ons uitschakelen.

Alleen jammer dat Smith row niet inviel en Fabio wel. Die ik geen goede speler vind.

Uiteindelijk toch een ruime overwinning tegen een team dat moeilijk te verslaan is thuis.

Een van de reden dat ik Arsenal fan ben geworden is omdat Arsenal bekend staat voor mooie voetbal. Maar toch kan ik ervan genieten hoe weinig goals Arsenal weggeeft. Die twee achterin waren weer geweldig.

Nu op naar een moeilijke wedstrijd tegen een Bayern. Een Bayern waar wij altijd moeite hebben en een team die vecht voor zijn laatste prijs dit seizoen.

Man, de aanvallers hebben het natuurlijk goed gedaan maar in deze wedstrijd wil ik toch vooral de defensie uitlichten. Wat een monsters, hier heb jarenlang naar verlangd en eindelijk is die er. Die viering van dat blok ook op eind, daar gaat de adrenaline toch van tot in je tenen stromen. Big Gabi en Saliba, vergelijkbaar met een luxueuze terreinwagen die het beste van beide werelden hebben. Ongelooflijk.

6 april 2024 om 20:57

Ik zag laatst de beelden voorbij komen toen Hazard een solo doelpunt scoorde tegen Arsenal. Koscielny heb ik jarenlang gezien als een held maar hoe hij daar stond te verdedigen kan echt niet. Zo slecht heb ik Gabriel nooit gezien 1 op 1.
Arteta weet hoe je verdedigers moet opleiden. En aanvallend kan hij ook sleutelen want Arsenal heeft het meest gescoord dit seizoen tot nu toe.

7 april 2024 om 09:22

Moet je nagaan dat er vorig seizoen geroepen werd dat juist de verdediging versterking nodig had. Saliba was de enige die goed genoeg zou zijn. Bizarre opmerking.

8 april 2024 om 15:14

Zinchenko is wel aan een upgrade toe. Een back als Zinchenko die daadwerkelijk ook nog kan verdedigen/snel genoeg is, dat zou echt onze defensie top maken....

Een voetballende LB die snel is en defensief sterk. Dan heb je met White Saliba en Gabriel al 3 toppers.

8 april 2024 om 16:16

Timber en Tomi

Where’s the remote?
Arsenal.

Liverpool en al helemaal Arsenal als die door gaan in de Champions League (wat ik ook verwacht) gaan punten laten liggen.
Ik hoop echt dat het niet €ity wordt liever een van die twee.

Vlagen gezien en Arsenal was stukken beter. Brighton ook erg matig, gelukkig maar...

Havertz weer een topwedstrijd en man, wat is die lekker in vorm zeg...
Nooit getwijfeld aan hem als aankoop, maar vond wel dat hij het langzaam beter mocht gaan doen. Vind hem nu niet weg te denken.

Verder met een goed gevoel naar Bayern. Die blijven nog wel favoriet met hun ervaring & het is en blijft CL voetbal.

Misschien het enige voordeel is dat Tuchel er trainer is en ik daar echt geen hoge pet van op heb....

Benieuwd naar morgen. Denk dat we echt wel kans maken, maar dat we wel op en top moeten zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren