Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontsnappingsclausule maakt van Götze ook in Italië interessante prooi

Laatste update:

Het lijkt steeds aannemelijker dat Mario Götze na de zomer niet meer in het shirt van PSV te bewonderen is. De interesse in de Duitser neemt toe naarmate het transfergeweld op gang komt. Nadat eerder Roger Schmidt al aangaf de middenvelder graag naar Benfica te halen, lijkt nu ook AC Milan serieus in de markt. Volgens Sport1 is de Italiaanse landskampioen in gesprek met de zaakwaarnemer van Götze om een zomerse transfer te realiseren.

De toekomst van Götze bij PSV is al enige tijd onzeker. De middenvelder heeft nog een doorlopend contract tot medio 2024, maar heeft een vertrekclausule in zijn contract staan van vier à vijf miljoen euro. Met dat gegeven is hij een goedkope prooi voor kapitaalkrachtige clubs. Het Benfica van Schmidt liet eerder al doorschemeren geïnteresseerd te zijn in de wereldkampioen en daar komt nu de interesse van Milan bij. De Duitse journalist Patrick Berger weet dat er onlangs een afspraak is geweest tussen i Rossoneri en het management van Götze.

De Duitser wordt in Milaan gezien als ervaren versterking voor de aanval, daar in Italië wordt gesteld dat Brahim Diaz met zichzelf worstelde als spelmaker afgelopen seizoen. De hoop van PSV is echter gevestigd op het feit dat Milan er doorgaans geen voorstander van is om spelers op leeftijd aan te trekken. De club heeft als filosofie om jonge talentvolle spelers binnen te halen en door te laten ontwikkelen als onderdeel van een toekomstproject. Götze wordt vrijdag dertig en valt om die reden niet binnen de filosofie.

Bij PSV is men overigens nog niet op de hoogte van de vertrekwens van Götze. "Bij ons heeft geen enkele speler aangegeven weg te willen. Mario ook niet", vertelde technisch directeur John de Jong onlangs tegen Voetbal International. "Dat geeft een goed gevoel. We zijn ook een mooie club, hè. Het is niet uitgesloten dat hij gewoon blijft. Ik heb met Roger niet besproken of hij spelers mee wil nemen. Als hij een grote zak geld meebrengt, is er te praten, haha…"

Is AC Milan een logische vervolgstap voor Mario Götze?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Hij wordt deze week 30 jaar. Lijkt nog nog een beetje te jong om naar Italië te gaan.

1 juni 2022 om 07:44

Aangezien Milan met een gemiddelde leeftijd van 25.5 jaar het jongste team in Italië is vd afgelopen 30 jaar dat kampioen geworden, kunnen we nog wel een dertiger gebruiken. Maar of hij nou de juiste keuze is

1 juni 2022 om 07:54

Lijkt me zeker niet de juiste keuze. Nummer 1 van Italië die geïnteresseerd is een speler die bij de nr. 2 van Nederland geen potten weet te breken.. Hij kan misschien ergens in de middenmoot van een topcompetitie nog leuk meedoen.

1 juni 2022 om 08:06

Haha gotze was op zeker 1 van de beste bij psv

1 juni 2022 om 09:24

Echt hè topprestatie dit jaar bij Milan .

1 juni 2022 om 10:14

Ja die tijden onder Berlusconi dat er, volgens de geruchten dankzij een uitgebreid dopingprogramma, bij AC Milan een half elftal van eind 30ers op de toppen van hun kunnen speelden zijn voorbij.

Voor Milan een goedkope breedte versterking die misschien nog wel eens kan verassen. Heeft bij PSV toch ook wel echt uitstekende wedstrijden gespeeld.

Mag wel hopen dat ze daarnaast nog een jonge topper op 10 (geen Lang aub) halen.

1 juni 2022 om 07:28

Die uitstekende wedstrijden waren op 1 hand te tellen.

1 juni 2022 om 07:34

Dan heb jij veel vingers op je hand

1 juni 2022 om 07:42

Nou op 2 handen dan, maar meer ook niet. Veel te veel gehyped. Speelt een goeie wedstrijd en 10 onzichtbare. Alleen wanneer hij dan een keer scoort krijgen we meteen 5 artikels over hoeveel talent hij wel niet heeft. Ik vond PSV zonder hem nou niet heel veel minder...

1 juni 2022 om 07:45

Ik wel

1 juni 2022 om 07:49

Tjah, dit is voor mij echt een kwestie van smaak. Götze was dit seizoen ook gewoon weer één van de betere middenvelders van de competitie, en draait bij hem juist niet om de doelpunten. Maar als je zijn kwaliteiten beoordeeld op samenvattingen dan is hij inderdaad onzichtbaar. Mocht je echt alle wedstrijden met aandacht hebben bekeken, snap je waarom hij nog steeds goed in de markt ligt. Zijn techniek, balvaardigheid en rust aan de bal zijn nog steeds van een hoog niveau. Voor 4 á 5MIO is dit voor veel clubs gewoon een prima versterking.

1 juni 2022 om 07:49

Dat hij af en toe afwezig was klopt maar in de grote wedstrijden was hij 1 van de weinige die erg goed was

1 juni 2022 om 08:03

Samenvattingen weer erbij halen is echt de #1 argument hier om een mening als onjuist af te doen. Nou ik heb genoeg van hem gezien hoor. Vond hem op zijn eerste jaar na bij Bayern enorm aftakelen. Bij Dortmund weer bevestigd. (Had wel een korte opleving) voor PSV begrippen een topper voor Milan te min.

1 juni 2022 om 08:42

Met Aursnes, Alvarez, Sangare, Guitttierez, de la Torre, Kokcu en Clasie val je al snel buiten "één van de betere" .

Als je 1 van de betere bent, behoor je sowieso tot de top 5, daar hoort hij absoluut niet tussen.

1 juni 2022 om 17:22

Van die hele rits met namen die je opnoemt vind ik alleen Alvarez, Kokcu en Sangaré beter. En dat is alleen maar omdat Götze op leeftijd is.

1 juni 2022 om 10:22

Nouja hij wilt graag CL spelen en in topcompetitie. Ik zie hem naar Milan vertrekken

Besef dat gotze maar 3 jaar ouder is dan bijv een asensio. Lijkt alsof hij eeuw terug een talent was en dat asensio nog moet doorbreken.

1 juni 2022 om 08:04

Ik zag afgelopen week ook weer Isco lopen bij die CL finale. Die is inmiddels ook alweer 30 en al jaren bankzitter. Zo zonde dat Asensio ook zo’n anonieme carrière lijkt te krijgen. Meerdere CL’s op je naam, een hoop geld op je rekening, maar amper basisspeler geweest. Dat soort technische spelers zou je wekelijks moeten kunnen bewonderen bij een Valencia of Betis.

1 juni 2022 om 08:19

Bij Isco heb ik juist altijd het gevoel dat hij veel ouder is aangezien hij al zo lang meeloopt en die periode bij Malaga staat mij ook nog vers in het geheugen. 30 pas, pff. Lijkt wel een 36 jarige man.

1 juni 2022 om 09:21

Dat is omdat Asensio de inconsistentie van een 19-jarige. Vandaar dat je hem er denk ik als eentje ziet. Niet voor niets dat Ancelotti hem heeft gedegradeerd tot derde rechtsbuiten. Maar goed dat is een discussie voor een ander topic. Gotze heeft gewoon veel pech gehad en had bij Bayern ook veel last van inconsistentie. Maar nu lijkt ie toch CL te mogen spelen met een zeer historische club die ook nog eens de weg terug lijkt te hebben gevonden. Prachtige stap voor hem!

2 juni 2022 om 01:42

Asensio heeft ook wel pech gehad. De blessures hebben hem de das omgedaan. In het begin was die echt geweldig. Zeker die CL-campagne die eindigde in de overwinning tegen Juve. Toen zag je een uitzonderlijk talent aan het werk. Een geweldig schot, zin, snel, overzicht en een goede voorzet.

Daar schiet bij de huidige Asensio helaas alleen dat goede schot en de voorzet nog van over.

Begrijp me niet verkeerd absoluut geen slechte speler. Maar hij heeft echt niets te zoeken bij AC

1 juni 2022 om 07:43

Waarom niet? Hij is een intelligente speler en met betere spelers om zich heen komt zijn spel meer tot uitdrukking. Ik denk dat de Serie A hem beter ligt dan bijvoorbeeld de Premier League.

Zou AC Milan echt gekeken hebben naar zijn spel en op basis van scoutingsrapporten interesse tonen? Kan me voorstellen dat Gotze bij de huidige Italiaanse kampioen als versterking wordt gezien.

Als ik hem was zou ik ook lekker naar Benfica gaan. Maakt niet uit of hij goed of slecht speelt, Schmidt stelt hem toch wel elke wedstrijd op. Bij AC Milan komt hij niet aan de bak.

1 juni 2022 om 08:00

Waarom niet? Gotze gaat echt wel zijn minuten maken in Milaan. Weliswaar zijn ze kampioen geworden, maar dat komt ook door de terugval van Juventus. Gotze kan echt wel belangrijk zijn op het niveau van Milan. Heerlijke voetballer die echt sterke wedstrijden voor PSV heeft gespeeld.

1 juni 2022 om 08:19

Denk dat juist t Italiaanse voetbal hem wel ligt..

Ik snap dat een echt goede nummer 10 ontzettend lastig te vinden is, maar met Gotze win je de oorlog ook niet. Maar als back up leuk, maar hou dan Diaz. Daarvan weer je al wat je hebt en ligt ontzettend goed in de groep

1 juni 2022 om 09:23

Waar gaat Diaz heen dan? Was toch vorige zomer nog eens voor 2 jaar gehuurd? Of wil Milan de huur voortijdig beëindigen?

1 juni 2022 om 12:49

Milan wil wellicht huur voortijdig eindigen inderdaad. Gewoon lekker houden. Je kan namelijk nog jaartje “gratis” gebruik van maken

Als hij de keuze heeft tussen met Schmidt meegaan, bij PSV blijven of naar AC Milan gaan dan zou ik denk ik lekker meegaan naar Benfica met onze grote vriend Schmidt. Als je al samen hebt kunnen werken met iemand waar je het goed mee kunt vinden en hij wil je hebben bij een grotere club dan is de keuze snel gemaakt denk ik.

Hopelijk is het snel rond dan kan psv ook verder. Want dat hij gaat lijkt mij wel zeker

Zie hem de stap wel maken. Helemaal naar een modestad als Milaan met z’n vrouw.

Italië is wel wat voor hem. Het tempo ligt doorgaans niet super hoog. Enerzijds jammer dat Götze vertrekt. Levert niet gek veel op. Schmidt weg
Götze weg
Mo bij de concurrent.

Noa Lang, Origi, Gotze.. dat zijn de spelers die ik laatste dagen/weken voorbij zie komen bij Milan. Voor de kampioen Italië mogen ze toch wel wat hoger mikken dan dit. Ben niet echt onder de indruk in ieder geval..

Ik vind Gotze een echt goede voetballer die een team echt beter kan maken (rust aan de bal). Daarbij vind ik wel dat hij te weinig scoort voor de positie waar hij speelt. In Veerman heeft PSV een speler die ook op zijn positie kan spelen en afgelopen halfjaar toch heeft laten zien meer scorend vermogen te hebben. Zeker op dat gebied hoeft het dus niet nadelig te zijn als hij vertrekt.

1 juni 2022 om 10:43

Afgelopen half jaar: veerman 5 goals (4 Eredivisie en 1 beker) en gotze 7 goals (4 Eredivisie, 2 beker en 1 ConfL), dus dat klopt niet. Wel scoorde gotze amper in de 1ste seizoenshelft, maar afgelopen half jaar scoorde gotze meer.

1 juni 2022 om 10:53

Volgens flashscore Veerman in de ED in 15 wedstrijden 4 goals en 5 assists. Gotze in 29 duels in de ED 4 goals en 4 assists. Daarbij maakte Gotze ook gemiddeld meer minuten per wedstrijd dan Veerman. Dus de statistieken van Veerman zijn met betrekking tot doelpunten toch echt een stuk beter dan die van Gotze.

Twee jaar lang geen deuk in een pakje boter trappen en toch de clubs voor het uitkiezen hebben.

@VZ. In een recenter artikel van de NOS heeft John de Jong aangegeven dat er een kans bestaat dat Gotze wel weggaat. Dus ze houden er wel rekening mee binnen PSV.

Aderlating voor psv. Onderschatte speler die andere spelers beter laat voetballen. Heeft in zijn grote teen meer talent zitten dan de hele selectie van psv.

1 juni 2022 om 12:49

Och och. Ooit misschien, maar nu zeker niet meer. Doet het aardig maar zo'n groot gemis zou het ook weer niet zijn. Veerman op 10 en je hebt zijn vervanger al. Ben er niet erg rouwig om als hij vertrekt.

Die clausule was er toch uitgegaan na de contractverlenging?? Denk dat Gotze zelf liever naar Benfica gaat, maar we gaan het zien

1 juni 2022 om 10:45

Hij tekende in eerste instantie toch voor 2 seizoenen? Lijkt me juist van niet anders was hij nu transfervrij geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren