Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontketende Sol groeit uit tot matchwinner; VVV-Venlo dankt Noor

Laatste update:

Heracles Almelo, VVV-Venlo, Willem II en Fortuna Sittard hebben de eerste ronde in de KNVB Beker overleefd. De Eredivisionisten rekenden dinsdag af met respectievelijk FC Den Bosch, Westlandia, FC Volendam en Helmond Sport. Bij de club uit Tilburg maakte Fran Sol de winnende; de Spanjaard scoorde zijn achtste van het seizoen.

FC Den Bosch - Heracles Almelo 1-2
Den Bosch kreeg de eerste kans van de wedstrijd, want na zes minuten tikte Michael Brouwer een kopbal van Rauno Sappinen uit zijn doel. Even later was het alsnog raak voor de thuisploeg: Stefan Velkov scoorde na een hoekschop. Heracles toonde echter veerkracht en kwam op gelijke hoogte via Vincent Vermeij, die binnen kon schuiven: 1-1. Dabney dos Santos leek na 36 minuten de 1-2 te maken, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Na de pauze scoorde Heracles opnieuw en die treffer werd níet geannuleerd.

Vermeij kopte het team van trainer Frank Wormuth voor het eerst op voorsprong: 1-2. Den Bosch gaf zich niet gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Brouwer keerde na een uur een vrije trap en hield de bezoekers nog een paar keer op de been. Heracles trok de minimale voorsprong over de streep en mag zich melden in de volgende ronde.

Westlandia - VVV-Venlo 0-3
VVV draait uitstekend in de Eredivisie en overleefde ook de eerste ronde in de beker. Op Sportpark De Hoge Bomen was de eerste grote kans voor Martin Samuelsen: de vleugelspeler mikte na zeven minuten voorlangs. Later werd een kopbal van Peniel Mlapa van de lijn gehaald. Na 27 minuten was het raak: Samuelsen knalde vanaf twintig meter in de kruising. In de tweede helft verdubbelde de Noor Samuelsen met een knal de marge en een kopbal van Christian Kum, na een vrije trap van Tino-Sven Susic, leverde de 0-3 op voor het VVV van Maurice Steijn. Hij liet zijn zestienjarige zoon Sem Steijn in de slotfase nog debuteren.

FC Volendam - Willem II 1-2
Willem II kende een uitstekende start in het matig gevulde Kras Stadion. Donis Avdijaj ontving de bal vanaf de linkerflank van Daniel Crowley en kon na vier minuten binnenschuiven. Kort hierna had Volendam langszij kunnen komen, ware het niet dat Enzo Stroo bij de tweede paal over mikte. Hierna domineerde Willem II de wedstrijd en kreeg men genoeg mogelijkheden om de marge te verdubbelen. De Tricolores faalden echter in de afwerking en nadat een inzet van FC Volendam al van de lijn was gehaald, werd het na veertig minuten wél 1-1.

Martijn Kaars mikte van afstand in de kruising en liet Mattijs Branderhorst kansloos. Met die gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht. Willem II ging na de pauze op zoek naar een nieuwe voorsprong en vond die snel: Fran Sol schoof beheerst binnen na voorbereidend werk van Avdijaj. Avdijaj was na een klein uur dicht bij de 1-3, maar hij mikte oog in oog met Mitchel Michaelis naast. Door de kleine marge bleef het spannend, maar Willem II sleepte de voorsprong over de streep, mede dankzij een goede redding van Branderhorst in de slotfase.

Helmond Sport – Fortuna Sittard 0-5
Fortuna kende een voortvarende start in Helmond, doordat Lars Hutten al na tien minuten voetballen de score opende. De Eredivisionist maakte in defensief opzicht echter een kwetsbare indruk en ontsnapte in de eerste helft meermaals aan de gelijkmaker. Met name Arne Naudts had het vizier niet op scherp staan bij Helmond Sport. Na de onderbreking tapte Fortuna uit een ander vaatje. In het eerste kwartier na de onderbreking liep het via treffers van André Vidigal en opnieuw Hutten uit naar een ruime voorsprong, waarna de score in de slotfase nog verder werd opgevoerd door een dubbelslag van Vidigal, die zo goed was voor een hattrick.

Wie heeft een betere selectie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dit FC Den Bosch erg sterk en sterker dan het tijdrekkende en spelbedervende heracles. Helaas dat een keepersfout (de zoveelste....) van van der steen ons deze wedstrijd nakt. Maar almelo heeft het zwaar te halen en dit doet mij twijfelen hoe matig de eredivisie is aangezien ze 4e staan. Of zou het FC Den Bosch zijn die toch te sterk is?

25 september 2018 om 21:57

Heracles speelde met het 2e team op 2 spelers na, dus dit zegt niet zoveel over dat ze 4e staan aangezien er zondag tegen Emmen weer een compleet ander team staat.
Volgende keer eerst feiten checken graag voordat je zegt dat de nummer 4 van de eredivisie slecht is😜.

25 september 2018 om 22:11

Wel een tweede elftal dat zeer eredivisie waardig is en heb niet gezegd dat heracles slecht is het verbaast me alleen dat ze 4e staan met hun anti voetbal.

25 september 2018 om 22:22

Nu is het tweede elftal ineens eredivisie waardig? Face it, zelfs met alle investeringen is Den Bosch echt nog geen blijvertje in de tweede garnituur, laat staan richting eredivisie.

25 september 2018 om 23:23

Haha Met hun anti voetbal 4e? Bij de laatste 6 eredivisiewedstrijden van Heracles zijn er 30 doelpunten gevallen. Dat is gemiddels 5 per wedstrijden. Dat is juist een reclame voor het voetbal en geen anti voetbal.

25 september 2018 om 21:57

Hahahaha zet den Bosch in de eredivisie en ze degraderen met maximaal 10 punten. Heracles speelde met 2 spelers uit de basiself. Had zelf ook een hogere uitslag verwacht, maar bekerwedstrijden zijn ook een verhaal apart. In ieder geval blij dat Heracles een ronde verder is!

25 september 2018 om 22:14

Daarom staan clubs als fc emmen willem 2 9e en 10e? En clubs als groningen onderaan?

25 september 2018 om 22:36

Volgens mij kun je als den Bosch fan beter nederig blijven... 1-4 verliezen van Almere en 2-3 van Rkc om ff voorbeelden te noemen. Daarentegen denk ik niet dat je met een 13e plek in de keuken divisie het gaat redden in de eredivisie hoor. Bovendien heeft Willem 2 een prima team en Emmen gaat ook nog wel plaatsen zakken denk ik. Groningen is een team in chaos dus dat verklaart ook wel wat.

Ben toch benieuwd of Sol de stap omhoog aan kan. Hij steekt er bij Willem II met kop en schouder bovenuit. Zou hij het bij Psv, Ajax of Feyenoord ook kunnen? Of zou een AZ of Utrecht beter bij hem passen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren