Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontketende Malen gebruikt Freiburg als speelbal en evenaart productie van 22/23

Laatste update:

Het was vrijdag Donyell Malen-avond in de Bundesliga. De Nederlander, die mogelijk zijn beste wedstrijd van dit seizoen speelde, zorgde er met een dubbelslag bijna hoogstpersoonlijk voor dat Borussia Dortmund SC Freiburg met 3-0 versloeg. Niclas Füllkrug verzorgde het slotakkoord. Dortmund houdt zo de druk op nummer drie VfB Stuttgart, dat net als BVB veertig punten heeft.

Dortmund-trainer Edin Terzic had weer eens wat te kiezen inzake zijn basiself. Gregor Kobel, Julian Ryerson, Marco Reus, Karim Adeyemi en Julian Brandt keerden allen terug na blessureleed, en alleen Adeyemi en Brandt moesten in eerste instantie de bank warmhouden in het Signal Iduna Park.

Wie wel in de basis begon was Malen, die slechts een kwartier nodig had om zijn stempel te drukken. De Oranje-international kreeg te veel ruimte na een pass van Niclas Füllkrug, en kon hard en hoog afdrukken langs Freiburg-doelman Noah Atubolu: 1-0.

Het was Malens achtste dit Bundesliga-seizoen en een fijn begin voor Dortmund. En tevens een van de weinige hoogtepunten in de eerste helft: zowel de thuisploeg als de Freiburgse bezoekers waren weinig spitsvondig in aanvallend opzicht.

Tot op slag van rust, toen Malen voor de tweede keer toesloeg. Füllkrug kwam van eigen helft opstomen om zijn aanvalspartner te bedienen, die met een kruiselings laag schot langs Atubolu schoot: 2-0. Kortom: Malens negende, waarmee hij zijn productie van vorige jaargang nu al evenaart.

Dortmund zat op rozen en kon rustig achteroverleunen tegen het vleugellamme Freiburg. In de tweede helft kreeg Malen de kans op de hattrick. Op randje zestienmetergbied kon hij in alle rust aanleggen, maar mikte hij over het doel. Ian Maatsen, net als Malen basisspeler, had even later al minder geluk met een pegel op de paal.

Freiburg moest wel, en begon steeds meer ruimte weg te geven. Met Malen als dirigent verzuimde Dortmund het karwei echter af te maken. Malen bood Reus en Füllkrug nog open scoringskansen, voordat laatstgenoemde alsnog in de statistieken verscheen. De Duitser kopte raak uit de nasleep van een corner.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft z'n wilde haren nog niet verloren!

9 februari 2024 om 22:51

Maat hij is net begonnen, dit is onze spits op het EK,
Memphis heeft straks weer een blessure, let maar op Donyell is onze man.

9 februari 2024 om 23:06

Dat is niet eens zijn beste positie. Als ie speelt dan gewoon rechtsbuiten.

9 februari 2024 om 23:17

5-3-2....op het Ek...

10 februari 2024 om 01:25

Maar wat doen we dan met Brobbey, Gakpo, Weghorst en Zirkzee?

10 februari 2024 om 01:41

Flekken (of Bijlow indien niet geblesseerd), Aké, Van Dijk, Van der Ven (of Botman), Frimpong, Reijnders, De Jong, Timber, Simons/Gakpo, Brobbey, Malen. Zirkzee en Weghorst banken.

10 februari 2024 om 02:04

ik denk dat zijn beste positie schaduw spits is in een 2 spitsensysteem, mocht Lautaro Martinez ooit vertrekken bij Inter dan is Malen een goede vervanger.

Bij Dortmund staat hij op papier rechtsbuiten maar in praktijk speelt hij dicht bij de spits en soms ook op 10. Dortmund probeert City na te doen met Maatsen naar het middenveld en dan 3 verdedigers erachter die vrij breed naast elkaar spelen.

10 februari 2024 om 04:20

Voor Weghorst had ik een plaatsje bij de Cheerleaders bedacht.
Anders gewoon in Twente laten. Malen Memphis (mits fit) starten. Brobby Zirkzee back-up.

10 februari 2024 om 08:06

Zo is dat. Als je kijkt naar het rijtje: Depay, Malen, Brobbey, Gakpo, Zirkzee en Weghorst. Dan hoort Weghorst er toch echt niet meer bij.

Dortmund en PSV hebben beide leegloop van de ziekenboeg dus hopelijk wordt het een heerlijk voetbal gevecht

Die jongen beleeft een goed seizoen. Was vandaag echt geweldig bezig. Had eigenlijk nog wel 2 assists moeten hebben, maar Maatsen en Reus niet scherp genoeg in de afronding. Malen is echt heel goed in een 2 spitsen systeem. Denk dat die heel goed rond Brobbey zou kunnen spelen, hij was echt weergaloos vanavond. Leefde anderhalf maandje in onmin met de coach, maar daarvoor en nu ook weer in 2024 is het gewoon de beste speler bij Dortmund lijkt mij.
Potjes in het Westfalen stadion blijft altijd heerlijk kijken, mooie sfeer daar, wil er graag een keertje komen.

9 februari 2024 om 22:56

LOL Brobbey als eeste spits bij Oranje? Alleen een ajaxied denkt zoiets. Er staan wel wat spelers hoger in de pikorde dan Brobbey. Als Koeman 5-3-2 speelt dan is het sowieso bankie voor Brobbey.

9 februari 2024 om 23:01

Deze Feyenoorder zal dan wel een uitzondering zijn. In zijn huidige vorm vind ik het namelijk geen gekke gedachte.

9 februari 2024 om 23:14

Wie had je anders op 9 in gedachten dan? Gakpo is eigenlijk niet een echte 9 en heeft ook geen geweldig seizoen bij Liv. Weghorst is Weghorst… Als je een balvaste spits als Brobbey op 9 plaatst en dat combineert met een zwervende/schaduwspits als Depay of misschien Malen, heb je een topcombi.

10 februari 2024 om 00:59

Alsnog is Weghorst een betere balvaste spits dan Brobbey

10 februari 2024 om 06:38

2die4: Hoe kan je Zirkzee vergeten?

10 februari 2024 om 09:15

Zou er zeker eens heen gaan als ik jou was! Echt een hele toffe beleving, helaas zat ikzelf niet op de gele muur maar wat een bizarre tribune is dat 😃

10 februari 2024 om 09:31

Absoluut gaan hoor. Ik keek op de gele muur uit en wat een mooi gezicht. Besef, alleen al de gele muur is qua aantallen vergelijkbaar met een gevuld Galgenwaard. Overigens zijn Hamburg en Monchengladbach ook erg tof

10 februari 2024 om 09:36

Ik was er gisteren voor het eerst. Echt een geweldige sfeer, overigens ook dankzij de fans van Freiburg die gewoon door bleven zingen op de momenten dat BVB scoorde. En weer helemaal uitverkocht met bijna 81.500 toeschouwers. Kaarten zijn wel duur want het moet via zo’n ticketshop en daar vragen ze meer dan de hoofdprijs. Maar voor 1 keer wilden wij het toch wel eens meemaken!

Maatsen ook weer met een puike wedstrijd en fraaie assist voor de 3-0. Wat een back is dat ineens nu hij aan spelen toekomt. Dat gaat een mooie concurrent worden voor Hartman bij Oranje.

10 februari 2024 om 08:12

Inderdaad! Komende jaren zijn we eindelijk weer goed voorzien voor de linksbackpositie.

Gakpo is sowieso een stabiele factor op links. Malen mag alleen op rechtsbuiten maar eerlijk gezegd vind ik Noa Lang en Xavi veel meer kwaliteit hebben. Malen mist gewoon heel veel kansen, hij is een snelheidsduivel geen centrumspits.

Kan een heel leuk EK gaan worden denk ik zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren