Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongeëvenaarde afstandschutter van 2020 wijst Atalanta de weg

Laatste update:

Atalanta blijft zijn ongeslagen status sinds 20 januari met verve verdedigen. Het team van trainer Gian Piero Gasperini was dinsdagavond met 1-2 te sterk voor Parma en overnacht mogelijk op een tweede plaats, in afwachting van het resultaat van Internazionale tegen Napoli. Ruslan Malinovskyi en Alejandro Papu Gómez scoorden voor Atalanta, dat op 12 augustus in de Champions League tegen Paris Saint-Germain aantreedt. Marten de Roon en Robin Gosens stonden in de basis; Hans Hateboer kwam na 36 minuten binnen de lijnen voor de geblesseerde José Luis Palomino.

De beste kansen in de eerste helft waren voor Parma en de minimale voorsprong voor de thuisploeg na het rustsignaal was dan ook verdiend te noemen. Atalanta, dat na dinsdagavond op 98 doelpunten in dit Serie A-seizoen staat, kreeg in de vierde minuut nog wel een goede kans via een kopbal van Remo Freuler, maar daarna was het meeste gevaar aan de andere kant van het veld. Zo ging een uitstekende inzet van de goed spelende Dejan Kulusevski tegen de binnenkant van de paal.

Enkele minuten voor rust kreeg Parma zijn verdiende openingstreffer. Gervinho mocht ongehinderd oprukken vanaf de middenlijn en zijn pass kwam via Boska Sutalo terecht bij Kulusevski, die de bal hoog in het doel achter Pierluigi Gollini werkte: 1-0. In de tweede helft trok Atalanta het duel naar zich toe. Twintig minuten voor tijd schoot Malinovskyi de bal uit een vrije trap dwars door de muur van Parma en dat betekende alweer zijn vijfde treffer van buiten de zestien in 2020: meer dan welke voetballer dan ook in een top vijf competitie in Europa.

Zeven minuten voor het einde bekroonde Gómez een goede individuele actie met een raak schot in de linkerhoek: 1-2. Het duel kon daarna nog alle kanten op: Kastriot Darmaku voorkwam een zeker doelpunt van Duván Zapata, maar zag niet veel later hoe Hateboer aan de andere kant van het veld zijn poging in de doelmond keerde. In de slotminuten tikte Sepe een krachtige inzet van Gosens over de lat.

Atalanta speelt komende zaterdag op de allerlaatste speeldag van de Serie A in eigen huis tegen Internazionale, dat nu twee punten minder heeft dan la Dea maar deze maandagavond nog een thuisduel met Napoli afwerkt: 78 om 76 punten. Nummer vier Lazio, dat op 75 punten staat, speelt woensdag thuis tegen het al gedegradeerde Brescia en sluit het competitieseizoen zaterdag af uit tegen Napoli.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus die Kuluveski is een absurde goede voetballer voor zijn leeftijd en dit laten zien bij Parma. Ik vond m altijd wel n groot talent maar vond Juve wel grote stap, maar sinds de Corona-break laat hij echt topclub klasse zien. deze Kulusevki zie ik gewoon in de basis staan bij juve. Eerste buitenlandse speler in de Serie A van 21 jaar of jonger die in zijn 1e seizoen 10 goals maakt sinds Lamela en Icardi, complimenten

28 juli 2020 om 21:54

Inderdaad, ik zie echt een mooie toekomst voor hem. Ik houd hem eigenlijk vooral na de stop in het oog en ik ben echt onder de indruk. Moeilijk om hem van de bal af te stoppen en laat echt wel klasse zien. Ik ben benieuwd hoe hij het bij Juve gaat doen...

Wat een heerlijke speler die papu, wel een laatbloeier voor mij onbegrijpelijk hoe dit geen grote speler is geworden en zo laat pas in the game is gekomen

28 juli 2020 om 22:27

Naja voor Serie A kenners is hij al jarenlang een van de betere spelers in de Serie A. Is sinds zijn komst van Metalist Kharkiv echt een schot in de roos gebleken. Maar hij is niet heel groot, dus ik denk dat daarom veel clubs toch twijfelen. En daarnaast is het ook een vrij loyale speler ook en heeft hij veel te danken aan Atalanta (was A-international geworden van Argentinie en is daar de "grote man"/captain). Daarom moest ik wel lachen om Van Halst, dat Atalanta geen club is met vedettes. Maar als er een vedette is, dan is het Papu Gomez wel. Ik denk dat hij nog een paar jaar in Italie blijft spelen en dan keert hij denk ik wel terug bij San Lorenzo.

28 juli 2020 om 22:44

Uitstekende stuk, niets aan toe te voegen, maar omdat mn reactie wordt verwijderd als ik m' zo laat, door gebrek aan onderbouwing enzo, zal ik er nog even wat bij lullen. Ja Gomez is al jaren een grote speler in Italiã«, maar nu ook steeds meer te zien voor het grote publiek door hun succes in Italiã« en Europa

28 juli 2020 om 22:53

Dankje! Maar ja, Serie A kwam ook niet vaak op televisie en Atalanta is pas de laatste paar jaren meer bekend geworden onder het grote publiek. Maar Papu is echt niet normaal goed, echt de Lionel Messi van Lombardije. Hoe hij net die goal maakte is echt geniaal. Dit seizoen ook de assistskoning van de Serie A, samen met Luis Alberto (16 stuks).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren