Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongeldige goal bij AZ toegegeven: ‘Ik heb het teruggezien, het was hands’

Laatste update:

AZ won tweemaal op rij in de Eredivisie, maar bleef zaterdagavond steken op een punt in Leeuwarden. Vincent Janssen scoorde halverwege de eerste helft, nadat hij de bal met de hand had meegenomen. De spits gaf na afloop toe dat hij mazzel had dat scheidsrechter Siemen Mulder het niet had gezien.

/

“Ik heb het net teruggezien en het was hands, ja”, sprak Janssen na de 1-1 remise aan de NOS. “Of het een bewussie was? Tja... je wilt die bal wel meenemen natuurlijk, en gezien waar die bal kwam was de kans aanwezig dat het met de hand zou gebeuren. Maar gelukkig nam de scheidsrechter het niet waar”, aldus Janssen, die nummer drie van het seizoen maakte na zijn dubbelslag tegen FC Twente.

“Ik heb de eerste zeven wedstrijden niet gescoord, dan gaan de mensen wat zeggen. Ik heb daar niet zo veel aan, ik wist van mezelf dat ik het kon. Maar nu heb ik dat ook laten zien”, aldus Janssen. Dat het vervolgens toch maar bij 1-1 bleef door de vierde treffer van Bartholomew Ogbeche in de laatste drie wedstrijden, vond de aanvaller wel zuur. “In de eerste fase na rust heeft bijna iedereen bij ons een kans gehad.”

“Dan maak je ‘m niet, gaan zij erin geloven en weet je dat-ie wel eens bij hen kan vallen. Gino (Coutinho, red.) hield ons er lange tijd in, maar uiteindelijk valt-ie toch. Het is zeker een verlies voor ons, we hebben twee punten verloren vandaag. Als je kijkt naar de kansen... je had zelf uit kunnen lopen. Al was het op zeker moment terecht, zij hadden ook veel kansen”, sloot Janssen af. AZ gaat volgende week op bezoek bij Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En henriksen die verlengde werd als doorgebroken speler neergelegd....

Dus dat balanceert elkaar

Overigens hield Janssen zijn hand straks naast zich... Dan is het toch geen hands? Die discussie is dan toch altijd.... Bal naar hand is geen hands.... Hand naar bal wel

17 oktober 2015 om 22:27

Nou janssen maakte juist een beweging met zijn arm om de bal te kunnen raken.
Het ene met het andere goed praten kan natrlk niet.. gebeurde overigens nie zoveel.

18 oktober 2015 om 00:45

Janssen controleert de bal met de hand ongeldig doelpunt

18 oktober 2015 om 01:35

Jan, wanneer het hands is of niet is op zich niet zo heel lastig, het interpreteren is vaak alleen wat lastiger.

Hands is het als:
1. De hand naar de bal gaat
2. De speler de tijd heeft om de hand weg te trekken, maar dit niet doet.
3. De speler zich onnatuurlijk breed maakt met de armen, waardoor je het risico loopt de bal tegen de arm te krijgen.
4. Met een voorwerp in je hand de bal raken of daarmee naar de bal gooien en raken (bij het missen is het alsnog een overtreding, maar dan wegens onsportief gedrag)

Hier was duidelijk sprake van nummertje 2: Janssen had alle tijd om zijn arm uit de baan van de bal weg te houden, doordat hij dit niet deed, is het alsnog strafbaar hands.

18 oktober 2015 om 02:35

Tuurlijk, maar iedere spits zou in dit geval proberen om 'm zo mee te nemen. Hij heeft gewoon geluk dat de arbitrage het niet kon zien. Simpelweg een slimme goal dus. Beetje bullshit om hier een issue van te maken.

18 oktober 2015 om 07:54

Tot dat Heerenveen vandaag zo'n doelpunt maakt. Dan is de wereld te klein.

Ik heb de herhaling een aantal keren gezien,en ja dan heb ik wel de neiging om te stellen dat dit een bewuste handeling was.
Verder kun je de assistent scheidsrechter weinig kwalijk nemen ,zoals de wedstrijdcommentator al aangaf.
Echter had ik de indruk dat de scheids redelijk dicht in de buurt stond om duidelijk te kunnen waarnemen.
We houden het maar op een menselijke fout.
Overigens kan ik me de frustatie bij Cambuur heel goed voorstellen over het nadelige arbitrale verloop, in menige partijen,waarin Sc Cambuur het onderspit moest delven.
Maar over de hele wedstrijd genomen,was AZ wel de betere partij.

Bla bla bla.. Wat kopen we hiervoor. Helemaal niets! Ik geloof niet in complottheorieën, maar de arbitrage faalt wel heel vaak in Leeuwarden dit seizoen..

18 oktober 2015 om 08:47

Klopt, zag wel meer, bij de 1-1 werd een overtreding gemaakt. De niet gegeven penalty, voor Az en ga zo maar door.... Je doet er idd niet veel tegen het is gebeurd.

Voetbal moet eens een voorbeeld nemen aan rugby.. Waarschijnlijk wordt die sport niet geleid door seniele oude mannen die er alleen voor zichzelf zitten..

18 oktober 2015 om 07:55

Met een videoscheidsrechter was het binnen een minuut opgelost.

Tijd voor video scheidsrechter. Het begint nu echt een groot probleem te worden in het voetbal dat scheidsrechters het door de snelheid niet meer zien. Voetbal is een miljoenen business en clubs die zo benadeeld worden kunnen aan het einde van de rit door dit soort fratsen degraderen terwijl ze misschien met video analyse wel 8 a 10 punten meer zouden hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren