Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onderlinge banden Makkelie blootgelegd: ‘Totaal géén onafhankelijke arbitrage’

Laatste update:

Mario van den Ende zet grote vraagtekens bij de samenwerking tussen Danny Makkelie en Rob Dieperink als respectievelijk scheidsrechter en VAR bij Ajax - Feyenoord (2-3). De oud-toparbiter stelt dat van 'onafhankelijke arbitrage totaal geen sprake' is, omdat Makkelie een mentorrol vertolkt voor Dieperink.

Veel draaide na afloop van de Klassieker over de overtreding van Quilindschy Hartman op Mohammed Kudus. De linksback van Feyenoord stak zijn been uit, maar was te laat en haalde zo Kudus neer, die anders weg was geweest aan de zijlijn. Hartman kwam weg zonder tweede gele kaart en werd direct naar de kant gehaald door zijn trainer Arne Slot. "Maar de VAR kan niet ingrijpen bij een tweede gele kaart", weet Van den Ende.

De oud-topscheidsrechter heeft meer moeite met de gang van zaken rond een trap op de voet bij Owen Wijndal door Feyenoord-aanvaller Oussama Idrissi. De enkel van Wijndal klapte dubbel, Idrissi kwam weg met geel. Diep in de tweede helft leek Mohammed Kudus bewust op op het bovenbeen van Dávid Hancko te gaan staan. Kudus kwam weg zonder kaart, maar Feyenoord kreeg wel een vrije trap.

"Bij de overtredingen van Idrissi en Kudus kan de VAR zeker wel ingrijpen", zegt Van den Ende. "Niet vergeten dat VAR Dieperink als scheidsrechter wordt gecoacht door Makkelie. Van onafhankelijke VAR is dus totaal geen sprake." Makkelie wilde zelf na afloop niet reageren op de incidenten met Idrissi en Kudus. De arbiter bleef wél lijnrecht achter zijn besluit staan om Hartman géén tweede kaart te geven.

Makkelie wilde aanvankelijk niet praten: ‘Hans, jij maakt stemming bij Ajax’

Danny Makkelie wilde eigenlijk niet met Hans Kraay junior in gesprek, maar verscheen alsnog.Lees artikel


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op basis van de titel had ik een heel ander verhaal verwacht eigenlijk. Iets met een storm en een glas water dus.

19 maart 2023 om 18:35

Mwah, vind dit wel een relevante opmerking. Ongeacht of een andere VAR wel of niet had ingegrepen is deze VAR aanstelling natuurlijk wel apart.

19 maart 2023 om 18:43

Niet als je weet hoe dit in elkaar zit. Ieder jaar wordt een junior (prof) scheidsrechter gecoached. Vaak ieder jaar door een andere ervaren scheidsrechter, soms actief, soms niet meer.

Dat betekent dus dat Makkelie die rol heeft vervuld voor minstens 5 andere actieve scheidsrechters. Zou je die dan allemaal niet meer mogen aanstellen?

19 maart 2023 om 20:37

Ja, mijn cluppie had 2x rood moeten hebben. Eindelijk hebben we de scheids een keer niet tegen in de Klassieker. Maar dit is gewoon geneuzel wat Mario zegt. Scheidsrechters houden allemaal elkaar de hand boven het hoofd. Zijn allemaal collega’s van elkaar. Maakt niet uit of je mentor bent of niet. Makkelie wordt liever ten onrechte naar het scherm geroepen door de VAR dan dat de VAR niet ingrijpt en hem een grote fout laten begaan.

20 maart 2023 om 09:42

@4fredondo
Mooi eerlijk antwoord. Vorig seizoen hadden wij met diezelfde Makkelie geluk dat hij Feyenoord geen penalty gaf. You win some, you lose some.
Alvast proficiat met de titel. Dit gaan jullie never weggeven, temeer omdat de nummer 2 nog punten gaat verspelen.

20 maart 2023 om 11:41

Onzin. Makkelie zijn uitleg inzake Hartman was plausibel en conform de spelregels. Idrissi had rood kunnen zijn. Geldt ook voor Kudus op Hancko!

21 maart 2023 om 09:56

Ik vind die uitleg compleet nieuw. Eerlijk; had jij daar eerder van gehoord?

Alle voetballiefhebbers die ik spreek zeggen: dit is altijd geel voor Hartman, gewoon op basis van 100.000 uur voetbal kijken. Ajacieden, Feyenoorders, iedereen, zelfs Kokcu zei lachend "scheidsrechters zijn ook mensen".

In de uitleg gaf hij ook nog aan welke aspecten er dan voor zorgen dat een overtreding "onbesuisd" is. Snelheid van de aanvaller was er daar een van. En die snelheid was er gewoon. Zelfs als die regel zo is zoals hij zegt was het in mijn ogen geel.

Voor de uitslag maakt het me niet uit verder. Feyenoord terecht gewonnen en terecht kampioen.

2e gele kaart hoorde hartman te krijgen. Alleen de eerste was niet te recht. Idrissi hoorde gewoon een rode kaart te krijgen. Ook die van kudus was rood. Makkelie is al een tijdje als scheidsrechter niet best.

19 maart 2023 om 18:38

1e kaart was ook terrecht. Na de overtreding trapt hij de bal opzichtig 20 rijen hoog de tribune in.

19 maart 2023 om 18:41

Als je iedereen geel geeft die een bal wegtrapt eindig je met vijf mensen op het veld en een daarvan is de scheidsrechter...

19 maart 2023 om 19:11

Denk je dat spelers dat blijven doen als iedereen direct geel krijgt hiervoor?

19 maart 2023 om 20:45

Dat zou wel leuk zijn natuurlijk, maar feitelijk kan het niet, want als 1 team nog maar met 7 spelers overblijft dan wordt de wedstrijd gestaakt.

Anyway, ik zou het alleen maar toejuichen als aan deze praktijken iets gedaan zou worden. Bal wegtrappen, vasthouden, voor de bal gaan staan, alle vormen van tijdrekken en spel vertragen, schwalbes.
Wat mij betreft gaat dat dan in de vorm van een tijdstraf.

Tijdstraffen voor overtredingen zou ik ook toejuichen. gele kaarten hebben vaak een minimaal effect en scheidsrechters durven niet snel rode kaarten te geven.

Overigens, zit er wel verschil in de bal een tikje geven of een bal 5 seconden na het fluitsignaal hoog de tribune in schieten.

19 maart 2023 om 20:46

Denk dat D’r.Duck wel gelijk heeft. Dacht eerst ook dat hij heel gemakkelijk geel kreeg voor de overtreding. Maar na het zien van herhalingen ben ik toch van mening dat hij heel krijgt op de manier van reageren en het wegschieten van de bal. Anders had Wieffer ook wel geel gekregen voor zijn overtreding op Alvarez.

In principe hoort Makkelie ook Berghuis geel te geven voor het toch nog op goal schieten uit frustratie nadat de scheidsrechter voor buitenspel fluit.

@yamiown, dan maar gestaakte wedstrijden door te weinig spelers, maar het is de enige manier om dit uit het voetbal te krijgen.

Keeper de bal te lang vast, (in)directe vrije trap tegen binnen de 16. Treuzelen bij de ingooi , andere kant op. Tegenstander geen afstand binnen 5 seconde, gele kaart. Bal niet laten liggen, gele kaart.

19 maart 2023 om 23:14

Er moeten minimaal 7 spelers van één team op het veld staan. Dus pas bij 6 wordt gestaakt ;-)

19 maart 2023 om 18:39

Natuurlijk nooit een 2e gele kaart, overtreding is op de helft van Ajax, geen veel belovende aanval en daar dus geen geel voor. Dan blijft er eventueel geel over voor de overtreding. Die is van lichte aard en geen geel waardig. Gewoon prima en zoals elke scheidsrechter zou handelen. De enige kaart dat in de buurt kwam van rood was die van Kudus.

19 maart 2023 om 18:48

Kudus en Idrissi konden beide rood krijgen. Vond overigens de eerste veel meer geel dan de tweede. Haalde een grvaarlijke aanval eruit.

19 maart 2023 om 18:57

Naja, later in de wedstrijd heeft hij voor vergelijkbare overtredingen wel geel. Makkelie fluit wel vaker inconsequent wat dit soort dingen betreft. Het was vooral heel dom van Hartman.

19 maart 2023 om 18:59

Jij bent ook niet serieus te nemen. Die van idrissi was wel veel erger dan die van kudus. Beide ware gewoon rood.

19 maart 2023 om 19:52

Kudus raakte hem niet eens. Was gewoon tweede gele kaart en rood voor Idrissi. Maar Makkelie woont op 10 km van Rotterdam. Hij mag nooit Feyenoord Ajax of Ajax Feyenoord fluiten.

19 maart 2023 om 23:36

NelsonP: Begint nu wel echte trieste vormen aan te nemen, of niet? Bij een overwinning van Feyenoord elke beslissing van de arbitrage in twijfel te nemen. Er is praktisch geen enkele scheids die bij 2 van zulke overtredingen van dezelfde speler die al geel heeft, rood zou trekken, ook met oog op waar de overtreding word gemaakt. Zeker niet bij wedstrijden van grote clubs. Dan ook nog beweren dat Kudus, Hancko niet raakte, dat is helemaal lachwekkend. Heel lastig om te accepteren als je een keer niet de beste bent. Ik heb echt met je te doen, kerel.

20 maart 2023 om 07:48

Dus eige link zeg jij net als makkelie
Dat je bij elke niet veelbelovende aanval. Iemand mag opvangen blokken vasthouden Etc....
Makkelie heeft 2 flinke kadootje aan feyenoord gegeven de 1e zag slot ook daarom ook de snelle wissen
L (2e helft weer geval overtreding geel waardig omdat het zijn 2e is geet I hem niet nog gene 2 min erna maakt Taylor een lichtere overtreding en toen was de kaart er sirect


En ja idrissi and kuduz hadden ook rood moeten krijgen maar vind ik bij beide meer de fout van de var

20 maart 2023 om 23:35

SergioRamos, je “geen verlbelovende aanval” is je mening niet gebaseerd op de mening van Makkelie zelf, die exact hetzelfde zei, na afloop.
Als dat je argument is om geen geel te geven, hoezo geeft hij dan wel geel de eerste keer? Was dat op de helft van de tegenstander en was het een veelbelovende wanval?

21 maart 2023 om 10:01

@sergio

We luisteren nu opeens heel aandachtig naar die uitleg, maar wij hebben allemaal 10.000 uur voetbal gekeken en ik weet zeker dat als dit een neutrale wedstrijd was, dat iedereen zonder aarzeling zou zeggen: gele kaart.

Feyenoord heeft terecht gewonnen maar die kaart was op zijn plek geweest. Makkelie gaf nog aan dat snelheid van de tegenstander een reden is om geel te geven. En die snelheid was er gewoon.

20 maart 2023 om 07:41

Idrissi vond ik persoonlijk geen rood. Dan zou hij worden gestraft omdat hij zijn tegenstander hard raakt, niet omdat zijn actie heel gevaarlijk of risicovol was. Hij gaat vol voor de bal, maar op dat moment schermt Wijndal net de bal af. Overigens snap ik wel dat in andere wedstrijden wel rood is gegeven voor vergelijkbare vergrijpen, zeker sinds intrede van de VAR. Maar ik ben het daar ook niet mee eens. Je moet een speler straffen van zijn actie, niet voor de gevolgen voor zijn tegenstander.

Bij Hartman kwamen we goed weg, maar ik denk dat Makkelie weet dat hij de eerste gele makkelijk heeft gegeven om controle te krijgen over de wedstrijd, maar dat mag officieel natuurlijk geen reden zijn.

20 maart 2023 om 13:59

Een tackle vol op de enkels is niet risicovol en gevaarlijk? Tuurlijk jongen neem er nog eentje. Hartman kreeg helemaal geen makkelijke gele kaart. Hij begaat eerst een overtreding en reageert vervolgens als een idioot. Zwaar terecht dus. Nee hoor jullie hebben gewoon gezwijnt gister met de scheids. Kan een keer maar niet rechtlullen wat krom is.

20 maart 2023 om 16:39

Het was geen tackle, hij blijft gewoon staan. Hij gaat met zijn voet naar de bal, wel van achter wat in mij ogen het enige argument is om hier rood in te zien. Puur doordat hij hem zo lelijk raakt vinden mensen dit rood. Ik praat ook niks recht, want ik geef aan dat daar wel vaker rood voor wordt gegeven. Ik ben het daar alleen niet mee eens. Ik vind dat de overtreding beoordeeld moet worden en niet het letsel. Verder geef ik ook aan dat het er niet toe mag doen of de eerste gele makkelijk is gegeven, maar ik denk wel dat het meespeelt. Overigens vonden bijna alle analisten dat een makkelijk gegeven kaart.

20 maart 2023 om 17:45

Niet dat Feyenoord de titel niet dubbel en dwars verdiend hoor, maar het zijn wel dit soort fijne windjes mee van de arbitrage dit seizoen die het de Rotterdammers in ieder geval niet lastiger maken. Wanneer Idrissi niet Idrissi van Feyenoord maar pakweg Mike van Duinen van Excelsior die in al zijn onhandigheid zijn noppen even uitprobeert op de achilleshiel van Kudus, dan kon ie inderdaad gelijk inrukken. Wat ook geldt Hartman, als die voor om het even welke laagvlieger had gespeeld met geel op zak en de Ghanees zo ten val had gebracht. In dat licht is het ongelooflijk dat Slot zo openlijk over de arbitrage heeft liggen klagen.

En wat betreft Makkelie, die is het plot al langer kwijt dit seizoen. Dat heeft me al enorm geergerd met die 9 minuten extra tijd in de Kuip waarin-ie elke beslissing in het voordeel van de thuisclub uitlegde en zowel bovengenoemde voorbeelden als zijn marchanderen bij de schandalige overtreding van Kudus geeft wel aan hoe vloeibaar zijn oordeel is. En dan na tijd met een uitgestreken gezicht even voor Jan Lul in de huiskamer uitleggen dat er een verschil tussen onhandigheid en onbesuisdheid is. Die heb ik nog nooit gehoord bij een gele kaart maar voor de toekomst onthou ik hem graag...

20 maart 2023 om 18:47

Ja dat is zeker. Misschien was zijn interview na de wedstrijd nog wel het ergste. Kerel is enorm arrogant en zelfingenomen. Heel jammer dat hij niet kritisch is op zijn eigen handelen. Had hrm in ieder geval een betere scheidsrechter gemaakt

Van der Ende vond het ook vaak gezellig in la bastille in Amsterdam veelal met ajacieden dus dat onafhankelijke mag Mario wel weglaten! Hypocriet

19 maart 2023 om 23:34

Poeh nounou, dan ben je gelijk niet meer objectief ja! Gelukkig had de scheidsrechter meer met Rotterdam en Dordrecht..

20 maart 2023 om 09:48

Cato2

Laatste rode kaart tegen Ajax in de competitie: Mei 2021, Malacia in de Kuip! (overigens toen Alvarez al onder de douche stond) Laatste keer dat ajax in een overtal heeft gespeeld is janauri 2021.

Feyenoord heeft dit jaar (2023) dus niet seizoen al 4 keer tegen 10 man mogen voetballen.

Het zal echt niet bewust zijn, maar het is wel heel vreemd en na gisteren wel weer extra vreemd.

20 maart 2023 om 11:08

Tja.. als je die rode kaarten er eens bijpakt he dit kalenderjaar. En betreft vorig jaar, Antony pakte ook rood vorige klassieker maar hoe kwam dat ook weer precies?

20 maart 2023 om 10:57

Dit heeft er dus precies niks mee te maken maar schijnbaar zijn er genoeg die het met je eens zijn

21 maart 2023 om 08:35

Lekker makkelijk scoren, maar je praat natuurlijk onzin. Vd Ende haalt een terecht punt aan, ongeacht wat hij zelf vroeg wel of niet heeft uitgespookt.

Op het WK zich belachelijk gemaakt met een belachelijke penalty voor Argentiniã« tegen Polen, vorige week zich voor lul gezet bij Chelsea tegen Dortmund en vandaag weer een paar hele dubieuze beslissingen. Tijd dat deze man even een stapje terug doet.

20 maart 2023 om 11:09

Zoeken naar een trend bij Makkelie om aan te tonen dat er gister fouten zijn gemaakt. Tijd voor reflectie in de spiegel

20 maart 2023 om 14:02

Begin jij daar ook maar meteen mee. Makkelie kan er gewoon geen klote van. Dat bewijst hij gister gewoon weer. Hij wil de autoritaire politie agent spelen maar daar prikken mensen doorheen. Wat hij gister doet kan gewoon niet. Hartman had eraf gemogen en Idrissi was ook maar gek. Snel geel geven omdat er anders een VAR moment komt? Hou op hoor. Feyenoord heeft gister terecht gewonnen maar ga niet Makkelie zijn fouten goed praten omdat het je beter uitkomt.

20 maart 2023 om 14:38

Even zonder geinen, betreft dat fouten goed praten omdat het beter uitkomt: was die overtreding van Idrissi echt zo veel zwaarder dan Kudus die volledig bewust in komt op Hancko en z'n gewicht daar neer zet? Ik denk het niet.

21 maart 2023 om 07:24@Ali Boembare: Makkelie betichten van een loopje nemen met de regels om de VAR te omzeilen is van dezelfde hypocriete aard als dat je bij Emilesteele probeert aan te tonen. Je grijpt maar wat uit de lucht wat je denkt dat je standpunt bekrachtigd en dat breng je als waarheid. Bij een clean error kan de VAR altijd nog wat inbrengen dus ik snap je punt niet. Stop met drammen en accepteer dat er fouten zijn. Gooi alle fouten op de grote stapel en iedereen komt er gemiddeld vanaf.

21 maart 2023 om 08:37

Chelsea Dortmund floot hij gewoon conform de regels, het niet geven van een tweede geel voor Hartman legde hij goed uit. Je zoekt spijkers op laag water.

Geen hele handige constructie om dan zo als duo op te treden. Overigens laat hij Makkelie meer in de steek dan dat hij hem terecht wijst als hij had ingegrepen.

Ik denk dat er weinig mensen bezwaar hadden als hij voor die charge van Idrissi en Kudus even naar het scherm was geroepen. In het geval van Hartman miste de moed van Makkelie, maar dat neem ik hem niet heel kwalijk. Zo vaak zie je dat spelers met geel op zak gespaard worden, als hij geen geel had gehad dan had hij hem 100 procent zeker gekregen.

Tja met Makkelie was het vantevoren al bekend wie deze wedstrijd zou gaan winnen

Hartman had natuurlijk zijn tweede gele kaart moeten hebben, maar Makkelie durfde gewoon niet tegen Feyenoord te fluiten. Ja, aan het einde van de wedstrijd. Onze politieman uit regio Rijnmond floot weer behoorlijk objectief, maar niet heus.

19 maart 2023 om 19:06

In het eerste gedeelte kreeg Ajax zodra ze maar gingen liggen een vrije trap mee. Toen dacht ik nog dat hij in een Ajax Pyjama sliep. Later kantelde dit wel een beetje.
Waarschijnlijk waren de overtredingen zonder dat het een tweede waren geweest, bestraft met geel. Maar was het net allemaal te zwaar voor een 2e gele kaart. Wat mij betreft gelukkig dat scheidsrechters dan niet rechtlijnig zijn en in de 15e minuut al met een 2e gele lopen te zwaaien.
Daarnaast heb ik vandaag veel vergelijkbare overtredingen gezien waar ook geen kaart voor gegeven is.

19 maart 2023 om 19:14

Ik kan niet geloven dat Alvarez geen geel heeft gekregen vandaag. Daar waren zeker wel 2 of 3 smerige acties rijp voor.

19 maart 2023 om 19:12

En de eerste gele kaart voor Hartman had er een voor Timber moeten zijn, maar daar horen we je natuurlijk niet over.

19 maart 2023 om 20:03

Kijk nog maar eens goed, want de voorste voet van Timber raakt gewoon de bal i.p.v. Giménez

19 maart 2023 om 21:43

Het was Szymanski, dus ik denk dat jij wat beter moet kijken wellicht

Ik neem dat er, net zoals bij Michiel Kramer gebeurde nadat die zijn been liet hangen, ook 4 artikelen zullen verschijnen van de schandalige overtreding van Kudus. Wat een gestoorde gek.

20 maart 2023 om 07:07

Ja want Kudus heeft natuurlijk ook een waslijst van jarenlang misdragingen op zijn naam staan. Wat ben je trouwens weer opvallend actief en fel (in 1 richting) voor een 'RKCer'

20 maart 2023 om 13:32

Is er wel een (ajax) analist geweest die het benoemd heeft?

Ach gossie. Er valt een keer een beslissing in het nadeel van Ajax uit. 9 van de tien keer word Ajax bevoordeeld.

Man man man. Pak je verlies en ga uithuilen. Behoudens een groot gedeelte van de 1e helft was Feyenoord heer en meester!

19 maart 2023 om 19:53

Klopt, maar het punt is dat als de regels correct waren toegepast Feyenoord nooit meer met 11 man had mogen staan en dus naar alle waarschijnlijkheid niet zo'n goede tweede helft op de mat had kunnen leggen. De niet gegeven rode kaart voor Kudus is minder relevant, aangezien dat in de blessuretijd gebeurde, maar ook dat was een rode kaart. Frustratie van Ajaxieden is dus zeker te begrijpen.

19 maart 2023 om 20:00

Niemand weet wat er zou gebeuren als er een rode kaart was gegeven. De kans is kleiner dat Feyenoord zou winnen idd, maar het is niet gebeurd. Ik snap dit soort gezeik nooit. Ajax was gewoon niet goed genoeg klaar!

Echt onbegrijpelijk dat Feyenoord deze wedstrijd met 11 man is geëindigd. Tot 3 keer toe gewoon weigeren om iemand het veld af te sturen. Eerst Hartman met zijn 2e gele kaart. Ik heb in het vervolg een aantal spelers gezien die voor exact hetzelfde wel geel kregen. Daarna die smerige trap van Idrissi op de hiel van Wijndal. Dat was voor mij donkerrood en onbegrijpelijk dat de VAR niet ingreep. En in de 2e helft maakte Idrissi nog een overtreding waar je geel voor had moeten geven, en dat was dan als nog zijn 2e geweest. Feyenoord was goed, maar had niet met 11 op het veld mogen blijven staan. En dan hoor ik de analisten bij ESPN zeggen dat Makkelie in de geest van de wedstrijd fluit en een onervaren scheidsrechter meer volgens het boekje zou hebben gefloten en Hartman wel zijn 2e kaart zou hebben gegeven. Maar wat het is geen vriendschappelijk op pr-potje. Het gaat ergens om. Je moet gewoon volgens de regels fluiten en niet je eigen regels hanteren.

En uiteraard had Kudus ook rood moeten krijgen voor zijn actie tegenover Hancko, maar dat kon Makkelie natuurlijk niet doen, want hij had al meer foute beslissingen gemaakt.

19 maart 2023 om 21:24

Je zou eens engels voetbal moeten kijken. En je ajax-bril afzetten. Wat een nonsens

19 maart 2023 om 21:42

Het is alleen geen Engels voetbal. En ik zal niet beweren dat ik altijd objectief ben, maar dit is zo overduidelijk. Vooral die van Idrissi. De VAR heeft er niet eens naar gekeken. Dat is echt heel bijzonder.

19 maart 2023 om 23:01

En nog even terug komen op je opmerking. Stel dat het Engels voetbal zou zijn. Ik zag vorige week Bruno Fernandes bij Man United. Die maakte een sliding op de bal. Zijn been raakte via de bal de tegenstander. Hij kreeg daarvoor rood. En nu heb ik Idrissi vanmiddag alles bij Wijndal zien raken, maar geen bal. Dus dan zou dat ook gewoon rood moeten zijn toch?

21 maart 2023 om 10:18

Hij heeft in dit geval de regels duidelijk belicht omtrent een eventuele 2e gele kaart van Hartman.

Onvoorzichtig=Vermanen
Onbesuisd=Geel
Buitensporig=Rood

Heb je ze allemaal weer op een rijtje😉

21 maart 2023 om 13:28

Ja, dat is achteraf gepraat en met termen die we nog niet eerder hadden gehoord. En als het klopt wat Makkelie zegt, dan vraag ik me af waarom Taylor wel geel kreeg.

En wat ik me afvraag, er is heel veel te doen om de wel of geen 2e gele kaart voor Hartman, maar de rode kaart die Idrissi zou moeten hebben, daar hoor ik niemand meer over. Waarom is dat?

Opvallend vond ik ook hoe innig Makkelie met Slot bleef praten toen ze van de rust uit terugkeerden op het veld. Bovendien fluit Makkelie helemaal geen sterk seizoen. Hij had deze wedstrijd nooit mogen krijgen. Maar goed, de KNVB valt niet serieus te nemen. Dieperink aanstellen als VAR bevestigd dit nogmaals.

Totale willekeur en absolute chaos.
Het was overduidelijk een gele kaart bij Hartmann. Schandalig besluit van Makkelie.
Voorlopig niet meer laten fluiten, inclusief internationaal.

Die zak van een Makkelie heeft Ajax gewoon twee of 3 punten gekost vandaag. Als Hartman van Feyenoord zijn tweede gele kaart had gekregen dan had Ajax sowieso die 1-1 stand op zijn minst gehouden en mogelijk ook nog gewonnen. Idrissi had ook rood kunnen krijgen en Kudus had ook rood moeten krijgen maar dat zou zo laat in de wedstrijd zijn geweest dat Feyenoord daar geen voordeel meer uit had kunnen halen. Makkelie heeft de titelrace dus eigenhandig de nek omgedraaid. Nou wil dat niet zeggen dat Ajax het niet later alsnog zou hebben weggegeven tegen PSV, AZ of Twente terwijl Feyenoord een makkelijker programma heeft maar Makkelie heeft gewoon gefaald. In Europa liep hij ook te kloten laatst. Arrogante, omhooggevallen politie-inspecteur.

20 maart 2023 om 10:30

Haha wat een kleinzielig gedrag. Ten eerste legt de scheidsrechter helder uit waarom hij geen kaart gaf. Ten tweede weet je helemaal niet of dit Ajax 2 of 3 punten gekost heeft, want Ajax speelde het grootste deel van de wedstrijd als een natte dweil. Weet je wat je cluppie punten gekost heeft? Het niet als een team spelen en het missen van grote kansen, zoals Kudus op het einde. Het is gewoon lachwekkend hoe Ajacieden werkelijk na iedere wedstrijd can Feyenoord lopen te janken over de arbitrage. Jullie komen gewoon tekort en Feyenoord is dit jaar uitzonderlijk een keer beter. Deal with it.

20 maart 2023 om 11:29

Volledig eens B_konijn. Je kunt van alles vinden van de beslissingen van Makkelie. Ja, ik vond de beslissingen in de eerste helft dubieus, maar dat geldt ook voor het niet geven van rood aan Kudus (al was dat natuurlijk op een veel minder bepalend moment). Beide kanten op deed hij gekke dingen.

In the end heeft Ajax gewoon terecht verloren van Feyenoord en dat is waar we naar moeten kijken. Je komt gewoon de rust uit met een goede uitgangspositie, maar geeft het zelf weg tegen een beter Feyenoord. Dat is de conclusie ipv ellelang debatteren over de beslissingen van Makkelie

Hij vergeet ook even Alvarez te vermelden die weer 2 smerige ellebogen gaf.
Ja Hartman komt 100% goed weg. Als hij zijn 1e gele kaart nog niet had gekregen, had hij zeker geel gehad.
Maar verder werd echt alles in het voordeel van Ajax gefloten.

Weer zo'n jankende huilebalk.

Scheidsrechter die zijn werk in Rotterdam doet. Die op een cruciaal moment het voordeel geeft aan Feyenoord. Loopt wel zo makkelijk door de stad toch? Lachwekkend gebeuren in onze competitie en veel hier doen hun best om dat recht te lullen.

20 maart 2023 om 17:26

Makkelie heeft juist voorkeur voor Ajax, als dat zo was dan had hij Ajax wel geholpen, die mochten meer in de duels doen dan de Feyenoord spelers, vooral Alvarez kreeg vaak geen geel pas toen hij genoeg mocht inkomen roekeloos kreeg die geel. Hart man eerste geel was lachwekkend datzelfde speler van Ajax die erger inkwam, kreeg niets

21 maart 2023 om 10:15

Hij werkt in Dordrecht bij de eenheid Rotterdam.

Of moet hij zijn politiewerk opzeggen voor een paar niet-wetenden om zo neutraal over te kunnen komen.

Scheid toch uit.

Pak het verlies als een groot man!

Dit zijn toch wel bepalende momenten zowel Feyenoord als Ajax kwam een paar keer goed weg maar zoals ik al eerder aangaf in andere topic lag het geluk meer aan de kant van Ajax maar dat maakt mij niet uit we hebben gewonnen en daar gaat het om
Ze vinden altijd wel wat om Feyenoord aftekraken

Hoevaak gaan jullie dit artikel nog bovenaan de site zetten? Haha.

Wat een gezanik……


Ieder jaar word een ervaren scheidsrechter gekoppeld aan meerdere junioren om het maar te zeggen.

Dat is standaard bij de KNVB, kan je van vinden wat je vind, maar het betekent allerminst dat hij ( Dieperink red. ) Makkelie niet naar de kant roept.

Daarbij is het gewoon een samenwerking en proberen ze met elkaar zo min mogelijk fouten te maken.

Dan over een vermeende 2e gele kaart voor Hartman. Waar de VAR overigens NOOIT mag ingrijpen.
Persoonlijk vond ik dit meer geel dan de overtreding waarvoor hij wel geel kreeg. Echter snap ik de scheidsrechter wel, het is de Klassieker, de belangrijkste wedstrijd van Nederland, die wil je niet in de 20e minuut dood hebben.
Echter wat ik zeg, geef je voor de 1e overtreding geel, dan had hier geel ook niet misstaan.
Daarbij wel het punt dat ik de gele kaart die Hartman kreeg overigens weer te zwaar vond bestraft.
Daarnaast zag je bij de 2e overtreding van Hartman wel gelijk, veel spelers van Ajax op de scheidsrechter duiken, mogelijk dat dit er ook voor gezorgd heeft dat er geen geel getoond werd, en rood werd bespaard.

Dan de actie van Idrissi, internationaal zou hier mogelijk vaker geel voor worden gegeven, vermoed ik. Echter dit is meer rood dan geel, zat de bal er nog tussen, had ik geel inderdaad terecht gevonden, in dit geval dus niet. Kortom rood. Ongelukkig was het denk ik wel, maar dat moet bij dit soort overtredingen niet uit maken.
Kortom een misser.

Actie van Kudus was daarbij ook een duidelijke rode kaart, waar overigens geen eens geel voor werd gegeven.
Hoge snelheid, en veel kracht op iemands dijbeen staan, is buitensporig, waarbij de kans op letsel groot is. Hier vond ik het daarentegen ook wel bewust ogen, aangezien er genoeg ruimte was om op te springen.
Een duidelijke misser ook hier.


Maar al met al, moet je het maar kunnen en doen in zo’n grote wedstrijd.
Iets waar Feyenoord het meest in geslaagd is. En in dit geval dus de terechte winnaar.

Het verhaal van Mario is dus nutteloos en oogt naar jaloezie daarbij.

21 maart 2023 om 13:20

Vraagje: ben jij toevallig Feijenoord supporter? Oogt namelijk een beetje naar recht praten wat krom is;-)))

21 maart 2023 om 16:22

Als je goed leest geef ik de missers aan.

Echter iedereen binnen de KNVB zal weten dat deze suggestie onzin is.

Zoals ik zeg hebben de onervaren scheidsrechters een ervaren scheidsrechter naast zich, van die laatste groep zijn er een paar geschikt, dit brengt gelijk mee dat je soms dit soort keuzes moet maken.

Anders zouden ze geen eens een VAR bij deze wedstrijd aanwezig zijn geweest.

Kortom veel onzin, weinig inhoudelijke waarheid.

Dit moet je als KNVB niet willen. Gewoon onafhankelijke arbitrage op het veld en achter het beeldscherm. Natuurlijk werd Ajax afgelopen zondagmiddag benadeeld, dat is voor een iedere wel duidelijk, maar dat komt vooral door de onderlinge band tussen Makkelie en Dieperink. Dus niet weer doen. En al helemaal niet bi dit soort wedstrijden. Feijenoord is overigens dit seizoen wel redelijk gelukkig geweest met de arbitrage. Dat zal een ander seizoen best weer anders kunnen zijn.

21 maart 2023 om 16:25

Iedereen heeft wel eens geluk en geen geluk met de beslissingen.

Redelijk gelukkig, maar ook redelijk ongelukkig.

Bijvoorbeeld de handsbal bij Twente, of de situatie uit bij NEC.

Soms zit het mee en soms zit het tegen.

21 maart 2023 om 17:23

Je noemt een paar willekeurige voorbeelden waarbij Feijenoord zich tekort mag hebben gevoeld. Zijn er ook nog beslissingen te noemen die in jouw ogen voordelig uitpakten voor de Rotterdammers? Ben benieuwd...

Ik denk dat het grote probleem vooral is dat Makkelie een slechte scheidsrechter is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren