Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Olympique Lyon lost PSG weer af na machtsvertoon in zuiden van Frankrijk

Laatste update:
/

Olympique Lyon heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week bij Lille. In de wetenschap dat Paris Saint-Germain zaterdag al afrekende met Lens (4-1), maakte ook het elftal van coach Hubert Fournier geen fout. Les Gones kwamen met 1-0 achter bij Montpellier, maar stelden snel orde op zaken. Dat was mede te danken aan Alexandre Lacazette, die voor zijn elfde en twaalfde goal in zijn laatste negen competitieoptredens tekende.

De spits mocht na een half uur spelen aanleggen van elf meter, omdat ploeggenoot Nabil Fekir even daarvoor ten val was gebracht in de zestien. Op dat moment stond de topclub al wel met 1-0 achter: Montpellier profiteerde al in de zesde minuut van een fout achterin van Samuel Umtiti, die Lucas Barrios in staat stelde om de bal uiteindelijk simpel binnen te kunnen schuiven. De voorsprong van de Zuid-Fransen hield dus 24 minuten stand.

Ook de 1-1 bleef niet heel erg lang staan. Fekir toonde vijf minuten voor rust zijn enorme talent na een combinatie met Yoann Gourcuff en krulde de bal heerlijk in de hoek: 1-2. Na rust gooide dezelfde Fekir de wedstrijd in het slot. Wederom was het Gourcuff die de jongeling lanceerde, en dit keer moest Montpellier-doelman Geoffrey Jourdren eraan geloven met een prachtig wippertje.

De thuisploeg had de spanning tien minuten voor tijd overigens nog wel terug kunnen brengen, maar Lyon-goalie Anthony Lopes voorkwam dat door de onterecht gegeven strafschop buiten zijn doel te houden. De bezoekers sloegen daarna nog wel twee keer toe: eerst kon Corentin Tolisso in blessuretijd met een eenvoudige intikker scoren, waarna Lacazette ook nog een duit in het zakje deed: 1-5.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

goeie wedstrijd van lyon! lacazette weer 2 goals en natuurlijk fekir die weer een geweldige match speelden

8 maart 2015 om 23:39

Het was 1-5 toch

8 maart 2015 om 23:43

Jaa inderdaad.

Jammer, had gehoopt dat Lyon punten ging verspelen maar daar speelde Lyon gewoon te goed voor. De top 3 wint allemaal dus de verschillen blijven helaas gelijk. Volgende week de topper Marseille-Lyon heb er zin in!

Hoopte stiekem op punten verlies van lyon, psg of monaco maar allemaal zeer overtuigend gewonnen. Blijft spannend, benieuwd wie er over 10 wedstrijden 1,2,3 en 4 staan...

nabil fekir schijnt inmiddels voor frankrijk te hebben gekozen. Was de laatste weken een media hype in frankrijk of het algerije of frankrijk zou worden voor dit enorme talent.

8 maart 2015 om 23:16

Is Lacazette echt een veelbelovend talent? Ken hem alleen van fifa kan iemand wat meer vertellen over hem die hem vaker aan het werk ziet?

8 maart 2015 om 23:21

Hij is een paar weken geblesseerd geweest maar hij heeft echt hele goede dingen laten zien het afgelopen seizoen, ik denk ook wel dat zijn statistieken dit seizoen genoeg zeggen als je ziet dat hij 22 goals heeft gemaakt in 25 wedstrijden. Dat is opzichzelf al ontzettend netjes.

8 maart 2015 om 23:32

23 goals in 25 wedstrijden en nog eens 5 assists.

Ik gun Lyon de kampioenschap van harte. Hoeveel teams mogen er in Fra na de cl ?

8 maart 2015 om 23:29

Ik dacht dat er twee direct geplaatst zijn, dit jaar PSG en Monaco, miss dan nog een derde die voorrondes mag spelen oid?

8 maart 2015 om 23:30

de nummers 1 en 2 komen direct in de CL en de nr 3 kan zich kwalificeren door middel van play offs.

8 maart 2015 om 23:30

Eerste 2 direct 3e voorrondes

8 maart 2015 om 23:32

Het kampioenschap *

8 maart 2015 om 23:37

De nummers 1 en 2 van Frankrijk gaan direct de CL in en de nummer 3 speelt nog in de 3e en 4e voorronde van de CL voor ze eventueel de groepsfase kunnen bereiken...

Prachtig dat teams als Lyon of Marseille hopelijk zullen winnen van het geld (paris)! Maar de Ligue 1 is kwa competitie echt voorwaarts gegaan en hopelijk zullen ze volgend seizoen de Champions League ingaan met Paris, Marseille en Lyon (lyon heeft een schitterende jeugd)!

Damn Lacazette weer 2 geprikt. Heeft volgens mij op Ronaldo en Messi na de meeste goals gemaakt in competitieverband en dat terwijl hij nog een maandje of langer geblesseerd was. Ik ben benieuwd of hij het ook kan laten zien in een betere competitie.

Ooooh wat verheug ik mij op 28 maart! Frankrijk - Brazilie word een topwedstrijd! Lacazette, Varane, Neymar !!

Wat is die Lacazette goed zeg echt een parel van een speler, ik zie best wel zomaar bij Liverpool mee spelen samen met Sterling en Sturridge dan heb je zo'n snelheid en spelers die over elkaar heen gaan echt een grote speler al en word alleen maar beter, sws z'n laatste seizoen in Frankrijk.

9 maart 2015 om 13:20

@binny, als ik heel eerlijk ben vind ik Fekir een groter talent. Ze ontlopen elkaar natuurlijk niet veel. Verder weet ik nog niet of dit het laatste seizoen van Lacazette bij Lyon is. Ligt natuurlijk helemaal aan de voorzitter, aangezien Lacazette natuurlijk nog even wilt blijven.

9 maart 2015 om 14:27

Vind persoonlijk Fekir ook een groter talent. Het ziet er allemaal zo mooi uit bij Fekir, zijn techniek, overzicht, acties, schoten. Hopelijk voor Lyon kunnen ze nog lang van hem genieten, want het is echt een geweldenaar.

9 maart 2015 om 14:44

@vitesseboy12, klopt! Vooral de wijze waarop hij de twee goals maakte gister gaf aan dat Fekir de bal bijna altijd onder controle heeft.

9 maart 2015 om 15:23

Ik moet eerlijk zijn en toegeven dat ik het Franse voetbal, maar een beetje saai vind en zelden kijk, maar dan ga ik dat maar eens een beetje veranderen en vooral opletten op Fekir, ik weet immers wel zelf dat hij een haarfijne techniek heeft, maar Lacazette lijkt mij meer aan een stap hogerop toe, op dit moment, dan Fekir ook al neem ik aan dat jullie bij Lyon het liefste hem zo lang mogelijk daar houden. Verder zou ik het wel mooi vinden als Lyon weer kampioen word ipv het geld van Psg. @ol1950 Komen Lazacette en Fekir ook uit de jeugdopleiding van Lyon?

9 maart 2015 om 18:32

@binny, klopt inderdaad dat Lacazette een stap omhoog kan. Natuurlijk wil ik dit team aan het werk zien in de CL (als Lyon het niet verpest haha) en daarom denk ik ook dat Aulas er alles aan gaat doen om Lacazette en Fekir te behouden. Lacazette heeft tijdje geleden bijgetekent. Echter weet ik ook dat als er een mooi bedrag komt dat hij zomaar kan vertrekken.

Lacazette en Fekir komen beiden uit de jeugdopleiding, net als: de keeper Lopes, Umtiti, Tolisso, Ghezzal, Ferri, Gonalons en Yattara (die 3 minuten nodig had voor 2 assists). Er speelde dus 9 jeugdspelers gisteren tegen Montpellier.

11 maart 2015 om 20:25

Een voetbalfan die een Frankrijk woont waar ik contact mee heb zegt dat Lyon geïnteresseerd is in Claudio Beauvue. Weet jij of hier iets van waar is? Ik kan namelijk op geen enkele site vinden dat dit zo is.

ps. Ik hoop dat hij naar Saint-Etienne gaat, want ze kunnen zijn goals goed gebruiken, maar ik denk dat hij ook prima in het spel van Lyon past.

11 maart 2015 om 20:47

@aubame, ik heb wel gezien dat enkele hem zien komen wanneer Lacazette vertrekt. Echter heb ik nergens iets officieels gelezen. Hij speelt erg goed bij Guingamp, maar weet niet of dit een versterking is als Lyon volgend jaar CL speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren