Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Okoye over hectische aanloop naar droomtransfer: ‘Dat was niet echt leuk’

Laatste update:

Maduka Okoye heeft uitgebreid gereageerd op zijn transfer naar de Premier League. De doelman van Sparta Rotterdam wordt overgenomen door Watford, dat hem tot het einde van het seizoen verhuurt aan de Eredivisionist. Okoye maakt bij Sparta een stormachtige ontwikkeling door en verzekerde zich van de interesse van verschillende clubs uit de Premier League, zo vertelt hij in een interview met Transfermarkt.

"Mijn management had al sinds begin dit jaar contact met meerdere clubs", vertelt de Nigeriaanse goalie van Sparta. "Southampton, Burnley en Crystal Palace zaten ook achter mij aan en waren in gesprek met mijn management. Maar als je een aanbieding zoals die van Watford krijgt, moet je dat gewoon doen. Watford heeft me met clubbaas Gino Pozzo overtuigd: de gesprekken en het vertrouwen, ze hebben me als nummer één gehaald voor de Premier League en het Championship", doelt Okoye op een eventuele degradatie naar het tweede niveau.

Volgens het Algemeen Dagblad is met de transfer van Okoye zo'n zeven miljoen euro gemoeid, waarmee hij de boeken ingaat als duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. De keeper lost Marvin Emnes af, die in 2008 voor vier miljoen euro de overstap maakte naar Middlesbrough. "Twee jaar ervaring in de Eredivisie moet genoeg zijn", gaat Okoye verder. "Ik wil de top halen en daar blijven. Dit is een geweldige competitie met mooie clubs, fans en spelers en het vergt veel om in deze competitie te overleven en in de basis te staan. Maar ik had een volgende stap nodig om te blijven groeien als speler en als mens."

Het contract van de Nigeriaanse doelman liep tot medio 2025 op Het Kasteel, maar dat dient hij dus niet uit. De transfer naar Watford vindt op 1 januari 2022 plaats, waarna Sparta de doelman tot aan het eind van het seizoen terug huurt. Beide clubs bereikten in de nasleep van de competitieduel met Willem II een akkoord over de vijfvoudig international. "Ik checkte om vier uur 's nachts met mijn zaakwaarnemer in bij het hotel in Londen en ging een dag later naar de medische keuring. Het duurde alles bij elkaar vier uur. Ik werd volledig gecheckt met allemaal zoemende apparaten om me heen. Dat was niet echt leuk."

Denk jij dat Maduka Okoye gaat slagen bij Watford?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gemiste kans voor veel Nederlandse clubs denk ik. Had ook echt niet misstaan bij Psv, Az of Ajax.
Zonde dat ze zulke jongens laten lopen. iedereen kan toch zien dat deze jongen enorm veel potentie heeft? Maargoed Ajax heeft net Gorter gehaald maar als je in het achterhoofd houd dat Steek en Pasveer waarschijnlijk stoppen na dit seizoen had je hem er best bij kunnen houden. Dan had Sparta hem nog een half jaartje gehad

9 november 2021 om 15:56

Het blijft altijd een gok. Gorter kan de kant van Scherpen op gaan, maar ook van Cillessen (in zijn goede jaren). Datzelfde geldt voor Okoye. Feyenoord heeft natuurlijk met Bijlow een jong talent uit eigen jeugd en PSV heeft net Drommel gekocht, is ook nog jong zat. Het zal niet aan Okoye liggen, maar het zou kapitaalvernietiging zijn mocht PSV, Feyenoord of Ajax óók Okoye kopen.

9 november 2021 om 15:58

Gemiste kans, gemiste kans...

Doe normaal, wie in de eredivisie gaat nu 7 miljoen euro betalen voor een keeper?!

Ajax wellicht, maar die hebben toch al Gorter gehaald?

9 november 2021 om 16:33

Welke gemiste kans?
Als zijn management al sinds begin dit jaar contact heeft met diverse Engelse clubs is het met een transfer van 7 miljoen vrij kansloos om over een binnenlandse transfer te beginnen.
Tel daarbij op dat hij een klein jaar geleden nog niet in beeld was bij de Nederlandse top 4 clubs.
Bizot bijvoorbeeld had nog geen transferplannen en ook Feyenoord zat al "gebakken" met Bijlow.
Deze jongen wil zo snel mogelijk naar de top geeft hij aan en voor een Afrikaanse speler staat snel veel geld bij elkaar harken ook hoog in het vaandel bij vooral familieleden in het thuisland.

9 november 2021 om 16:35

@schijntrap
Ik denk dat velen hier Okoye pas sinds dit seizoen nadrukkelijker volgen. Vorig jaar hoorde ik maar vrij weinig mensen over deze keeper namelijk. Daarnaast is 7 miljoen voor een keeper van Sparta ( !) een bedrag wat de topclubs in Nederland niet gaan betalen. PSV heeft Drommel, Feyenoord Bijlow en Ajax Gorter voor de toekomst.

9 november 2021 om 16:47

En jij dacht dat Ajax, PSV en AZ 7 miljoen gingen betalen voor die gast? Nooit

9 november 2021 om 17:45

@schijntrap. 7 miljoen voor een gokje met een keeper. Dat is echt heel gortig, daar gaat geen Nederlandse club een gokje meenemen. Echt max de helft ofzo voor een gokje. Dat zie je bij Ajax toch ook gewoon en die hebben echt geld te besteden. Keepers tussen de 0 en 5 mln, verdedigers tussen de 5 en 10 mln. Middenvelders max tussen de 10 en 15 mln en aanvallers max tussen de 15 en 20 mln. Kan altijd wel een beetje afwijken, maar dat zijn dan niet echt hokjes.

9 november 2021 om 18:12

PSV heeft Drommel net gehaald.
Ajax heeft Gorter voor de toekomst en AZ heeft net die Vindahl gehaald.

7 miljoen uitgeven terwijl je die positie in principe al hebt ingevuld, is niet heel slim.

Feyenoord had hem goed kunnen gebruiken voor wanneer Bijlow gaat vertrekken, echter die kunnen niet zomaar 7 miljoen uitgeven haha.

9 november 2021 om 19:00

Onbetaalbaar voor alles behalve Ajax.

Geweldige zet van een geweldige keeper
Een club waar je je als keeper uitstekend onderscheiden kan. Zodoende nog een stap makende binnen de PL.

Mooie transfer, het is hem gegund. Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld de afgelopen twee jaar.

Mensen hebben het over dat bijlow de beste keeper van de Eredivisie is uitstekende keeper hoor daar niet van alleen Deze tijger is veel verder hij doet het bij 1 van de kleinste clubs in de eredivisie ipv bij een topclub en pakt haast elke wedstrijd goeie ballen.

9 november 2021 om 16:06

Bijlow is wel degelijk beter, met veel respect voor Okoye.

10 november 2021 om 07:48

Hij heeft bij Sparta natuurlijk ook veel meer momenten om zich te onderscheiden. Sowieso lijkt hij alles wel te beheersen, zeker een prima keeper. Voor mijn gevoel is Bijlow echter wel beter, maar we zullen zien wie er verder komt.

Geen fan van Watford maar voor 7 miljoen zijn er geen verliezers. Voor Sparta behoorlijk veel geld, voor de beste man een geweldige stap in zijn sportieve carriere en Watford gaat hier veel plezier aan beleven.

Als ik het goed lees blijft hij voor de rest van het seizoen bij Sparta. De transfer gaat wel op 1 januari gebeuren maar ze huren hem dan tot het einde van het seizoen. Een megadeal voor Sparta zou ik zeggen.

Droomtransfer… het is een mooie stap hoor en hij zal het heus aankunnen (had hem graag bij psv gezien), maar laten we niet doen alsof een Duitse Nigeriaan als kind in een Watford-pyjama slaapt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren