Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijland de schlemiel bij dramatische ontknoping

Laatste update:

De eerste wedstrijd in de tiende speelronde van de Eredivisie, die tussen PEC Zwolle en FC Utrecht, kende een bizarre slotfase. Het werd 1-2 voor de bezoekers en dat kon Stef Nijland zich aanrekenen. De invaller miste zeven minuten voor tijd een strafschop namens PEC Zwolle. FC Utrecht, dat met tien man kwam te staan, benutte in de blessuretijd wél een penalty.

/

FC Utrecht had in het eerste halfuur weinig te vertellen in Zwolle, maar via spits Sébastien Haller kwamen de bezoekers wel tot scoren en dat betekende de 1-1. Haller nam de bal uitstekend mee bij een passje van Yassin Ayoub en de Fransman drukte prima af in de korte hoek. Voor Haller was het alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen en met zijn treffer maakte hij een fout van een landgenoot goed. PEC Zwolle was in de openingsfase namelijk veel beter en kwam op voorsprong dankzij Louis Nganioni.

Met een te korte terugspeelbaar zorgde Nganioni er indirect voor dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Lars Veldwijk vergat te scoren, maar Wouter Marinus klaarde de klus wel. Uit het niets kwam FC Utrecht dus op gelijke hoogte, maar daar leek PEC Zwolle aanvankelijk niet door uit het veld geslagen. Veldwijk kopte goed in, maar keeper Robbin Ruiter redde (met dank aan de paal) uitstekend. Niet veel later tartte Mark van der Maarel het lot door met zijn hand naar de bal te gaan, maar een strafschop kwam er niet.

/

Na de onderbreking viel er geruime tijd weinig meer te genieten in Overijssel. De ploegen proberden wat van afstand, maar tot grote kansen kwam het niet. Na een uur veerde het publiek weer even op met de claim dat FC Utrecht-keeper Ruiter hands gemaakt zou hebben. De arbiter ging niet mee in het protest van de supporters.

Zeven minuten voor tijd kreeg PEC Zwolle een uitgelezen mogelijkheid om de overwinning en de punten te pakken. Door een fijn balletje van Nijland moest Van der Maarel aan de noodrem trekken. Omdat Veldwijk degene was die werd neergelegd, mocht Nijland het doen van elf meter. De invaller schoot de bal echter meters over. Het was een dure misser, want in de blessuretijd kreeg ook FC Utrecht een strafschop. Het maakte Haller niet uit of de overtreding erbinnen of erbuiten was, hij schoot raak: 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Och och, als (ja, ik weet het) die eerste penal nou zat dan was het waarschijnlijk geen gelijk of winst voor Utrecht. Nouja, jammer voor PEC en gelukje voor Utrecht. Hier verdiende eigenlijk niemand de winst.

24 oktober 2015 om 11:52

Nog meer open deuren..?

Commentator van Fox zat er naast; de penalty voor Utrecht was terecht. Mooi dat van Polen dat ook eerlijk zegt na het terugzien van de beelden. Siert de beste man.

Anyways, blij met die drie punten. Nu de focus op de beker!

23 oktober 2015 om 22:01

Ik denk toch echt dat die penalty onterecht is van Utrecht. De regel is toch wanneer de tackle ingezet word en hij word er toch echt net buiten ingezet!

23 oktober 2015 om 22:05

Nou, als de speler zelf zegt dat het een penalty is, is het toch ook een penalty..? Heb de beelden verder niet gezien hoor.

23 oktober 2015 om 22:09

Volgens mij is het waar de overtreding ophoudt, maar dat weet ik niet zeker. Maar maakt in dit geval niet zo veel uit. Sainsbury maakt twee overtredingen. Eerst met rechts buiten het strafschopgebied (deze overtreding eindigt er overigens al binnen), daarna met links binnen het strafschopgebied. Zeker vanuit die camerahoek van achter de lijn zie je het goed en dan zie je ook hoe goed Braamhaar er zicht op heeft.

23 oktober 2015 om 22:09

Ik heb de beelden net een paar keer terug gezien en het is er gewoon binnen. Hij raakt hem twee keer, eerst erbuiten en daarna nog eens erbinnen. Het is wel moeilijk te zien, des te knapper ik het vind van de scheidsrechter.

23 oktober 2015 om 22:32

@fct 4 ever Eh, wel eens van acteren gehoord? Schwalbes? Spelers liegen echt wel om z'n gelijk te krijgen. Of ze hebben het niet goed gezien en toch nog proberen.

23 oktober 2015 om 22:32

Het gaat inderdaad om het moment van loslaten door Bram van Polen. En dat moment was net binnen. Hele lastige situatie maar uitstekend beoordeeld door Bramhaar.

24 oktober 2015 om 00:05

@settler11 volgensmij heeft ie het erover dat pec speler zelf toegeeft dat het een penal is. Is wat anders dan wanneer de utrecht speler dat zou zeggen

24 oktober 2015 om 00:58

Dat slaat nergens op, haha

23 oktober 2015 om 22:01

Was inderdaad een domme overtreding. Achteraf gezien misschien wel handig want het was echt een dikke kans.

23 oktober 2015 om 22:14

Weet het niet hoor, was het op zich wel met Van Polen eens. Haller staat op de achterlijn, moet nog maar zien wat daar van gaat komen uiteindelijk. Het is niet zoals bijvoorbeeld bij Vd Maarel, als hij niet aan de handrem had getrokken, was het geheid een goal geweest voor Zwolle. Bij deze wist ik het niet zeker.

Ten eerste wil ik zeggen dat ik het echt zielig vind voor de PEC fans, dit was niet verdiend
Ten tweede wil ik de Knvb voor het eerst sinds jaar weer eens hartelijk bedanken voor dit cadeau.

De wedstrijd verdiende absoluut geen winnaar maar jongens wat voelt dit heerlijk. Na die penalty van PEC dacht ik echt dat we wederom met 0 punten naar huis zouden gaan maar Nijland faalt hopeloos. En dan Haller.... Echt na vier slechte resultaten is het lekker om effe zo onterecht te winnen!

23 oktober 2015 om 22:06

Gelijkspel was inderdaad een terechte uitslag geweest, maar het is niet zo dat PEC Utrecht alle hoeken van het veld heeft laten zien. Utrecht heeft het de laatste wedstrijden aardig wat pech gehad. Tegen Roda hadden ze de eerste 30 minuten 3 goals kunnen maken. Soms heb je het mee, maar het is natuurlijk heel erg lekker als je het de wind een keer mee hebt

23 oktober 2015 om 22:57

Ik vraag mij af, wie staat er op jouw profielfoto?

23 oktober 2015 om 23:29

Dat is Di Tomasso, de speler van Utrecht die in 2005 plotseling aan een hartstilstand overleed.

PEC was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Utrecht kwam eigenlijk uit het niets op 1-1. Vervolgens gaat het best gelijk op. Tweede helft wordt er aan beide kanten amper kansen gecreëerd. Gelijkspel was een terechte uitslag, maar Haller laat vandaag weer eens zijn kwaliteiten zien. Penalty was terecht en prachtig ingeschoten.

Het is toch weer ongelooflijk.. Waarom mag Nijland überhaupt die penalty weer nemen? Zelf de wedstrijd weer verkloot en de scheidsrechters heb je de laatste tijd ook nog eens niet mee..

23 oktober 2015 om 22:12

Braamhaar heeft gewoon een goede wedstrijd gefloten. Hij liet veel toe, ging niet kleine overtredingen affluiten.

23 oktober 2015 om 22:17

Floot inderdaad prima ja! Maar heb het natuurlijk over die penalty, waarvan de overtreding buiten het strafschopgebied was..

23 oktober 2015 om 22:24

Adviseer ik je toch om de beelden nogmaals te bekijken. Sainsburry begaat twee overtredingen, inderdaad de eerste was er buiten, maar daarna raakt hij hem nogmaals binnen het strafschopgebied. De commentator van Fox had het fout.

Als Luuk de Jong vertrekt denk ik dat PSV Haller gaat proberen te halen. Hij past uitstekend mij PSV.

23 oktober 2015 om 22:19

Haller is voetballend geen aanspeelpunt alleen fysiek en verder een te dynamische speler voor het huidige systeem van PSV.

23 oktober 2015 om 23:48

Nou, als PSV 9 milljoen heeft mogen ze zich in de winter melden. Maar dat zou ik wel snel doen, want hij staat intussen dus op 7 goals uit 7 wedstrijden (2 geschorst, 1 buiten de basis). Dus het gaat lekker met de vraagprijs.

24 oktober 2015 om 09:59

Waarom stond hij die wedstrijd buiten de basis? Was hij gepasseerd?

24 oktober 2015 om 11:11

Ja, gepasseerd. Hij was uit vorm.

Nijland alsjeblieft nóóit meer inbrengen/opstellen. Verdient het niet eens om in te vallen. Wat een ongelooflijke dwaas, alweer penalty gemist.

Pff wat een tegenvaller. Ik heb 30 minuten gezien van de wedstrijd en daarna moest ik werken.
Ik dacht dat het wel goed ging komen, kom ik aan op mijn werk en zie ik dat het 1-2 is geworden...

Ik heb het nog niet terug gezien, maar als ik het zo teruglees lijkt het niet onverdiend. Jammer dat Nijland faalde. Vind hem ook geen 'killer'.

Gefelicteerd Utrecht en volgende week beter..

23 oktober 2015 om 22:55

Nou wij mogen van geluk spreken dat we de drie punten mee kunnen nemen hoor. Utrecht speelde bij tijden echt verschrikkelijk slordig. De enige momenten dat we goed in de wedstrijd zaten, was het laatste kwartier van de tweede helft en de laatste tien minuten, na de rode kaart. Maar mij hoor je niet klagen uiteraard.

Dank je wel KNVB! Zowel strafschop Bouy vorige week als Sainsbury vandaag onterecht! Van Boekel en Braamhaar, volgende week Hoofdklasse C?

Sorry hoor, maar Bouy raakte de Vitesse speler vorige week niet aan, werd niet ontkend. Sainsbury overtreding was erbuiten....

Topclubs worden in bescherming genomen door KNVB, prima. Maar clubs als PEC genaaid? Waarom überhaupt? Zijn wij zo slecht voor het NL voetbal?

23 oktober 2015 om 23:56

@fczwollerclens: sorry hoor, ik begrijp je teleurstelling, dat gevoel ken ik maar al te goed, maar kijk nog even naar wat er vandaag gebeurde. Sainsbury maakt 2 overtredingen op rij, de eerste net er buiten, de tweede zeker erbinnen. En met name die laatste was onbeheerst en dom, op de hamstrings van Haller. Hij had nooit moeten gaan liggen, dan vraag je hierom.
Ik ben ook behoorlijk chauvinistisch, maar hier kunnen we gewoon niet om heen.
PEC had de trekker al zo veel eerder over kunnen halen, we hebben gewoon dikke mazzel gehad. Daar zit het probleem. Niet de scheids heeft het gedaan, maar jullie zelf.

Verder veel succes Pec, sympathieke club, leuke coach, in principe gewoon een goed team!

24 oktober 2015 om 00:21

Huilebalk. Vorige week was meer dan terecht.

24 oktober 2015 om 01:34

Ach man zit toch niet zo te janken over de scheidsrechters en kijk eens een keer naar je eigen ploeg in plaats van andere mensen de schuld te geven. De penalty was gewoon terecht en Sainsbury was voor allebei de doelpunten verantwoordelijk.

Zojuist een twiiter van mario van de ende de oud scheids

Mario van der Ende ‏@mariovanderende 9 min.9 minuten geleden

#pecutr twee overtredingen op #haller De 2-de binnen strafschopgebied:strafschop correcte beslissing 1-2 @fcutrecht

En de eerste overtreding was gewoon voordeel voor haller vandaar hij niet floot toen werd de tweede overtreding gemaakt en die was binnen de 16 en dus gewoon een 100% strafschop die weer koel en perfect benut werd door haller straalt toch klasse vanaf en dat al op zo jonge leeftijd.

Ik heb mij wijselijk een aantal uur rust genomen voordat ik een analyse maak van de wedstrijd. Dit is echt heel zuur en het zou onterecht zijn om de scheidsrechter hier de schuld van te geven. Mensen die dat wel doen raad ik aan de wedstrijd weer te bekijken en in te zien dat je alles aan jezelf te wijten hebt. De kritiek op Nijland is meer dan terecht: waarom gaat hij achter de bal staan terwijl hij overduidelijk niet in zijn vel zit en de vorige penalty ook al heeft gemist? Hoe hij die aanloop nam was al schandalig laconiek (net zoals de penalty tegen Excelsior) en om hem zo ver over te krijgen dan bewijst het al dat het geen goede keuze was van de jongen zelf om voor de bal te staan. Er zijn echter te weinig persoonlijkheden in dit elftal om hem daarop aan te spreken. Ik had verwacht dat Bram hem misschien zou proberen om te praten, maar hij deed dat niet. Dat Sainsbury (die wederom een matige wedstrijd speelde en mede verantwoordelijk was voor allebei de doelpunten) zo'n domme overtreding maakte was het toppunt van triestheid. Hij doet in een seconde tijd alles fout wat een verdediger fout kan doen. Het is lullig voor Nijland, want hij had wel een doelpunt nodig om zelfvertrouwen te kweken, maar als Jans echt de wetten van het topvoetbal naleeft en geen medelijden toont tegenover Nijland dan zien wij hem waarschijnlijk niet meer terug, want dit kan echt niet.

Wat misschien wel nog schandaliger is is dat er überhaupt een winnaar uit dit duel kwam. Wat ik vandaag zag (en zeker de tweede helft) was een pijnlijke straf voor het menselijk zicht. Geen van beide ploegen presteerde het om een bal 3 keer foutloos naar elkaar over te passen. Dat is misschien nog wel het pijnlijkst, dat Utrecht zelf ook niet goed voetbalde maar wel met de volle buit naar huis gaat. Ik had zelf het idee dat dit een typisch duel was tussen twee ploegen die sterk uit vorm waren (of misschien zelfs niet beter kunnen dan ze vandaag hadden laten zien).

Ik ben er helemaal ziek van en ik hoop dat er tegen Groningen verbetering te zien valt, maar ik ben er bang voor. PEC gaat op deze manier een hele nare serie wedstrijden tegemoet waar je moet uitkijken dat je niet teveel naar beneden valt.

Ik doe het normaal nooit, maar ik heb een sterke behoefte om cijfers uit te delen aan spelers:
Begois 4, had drie ballen te verwerken tegen Utrecht. De eerste was de goal van Haller waar hij er niet goed uit zag, de tweede was een bal die hij door zijn benen liet glippen en wonder boven wonder geen goal werd en de derde was de onhoudbare penalty waar ik hem niet op zal beoordelen. Hij maakte vandaag wel een onzekere indruk.

Van Polen 2, Bram was weer ouderwets slecht. De laatste paar wedstrijden doet hij me erg sterk denken aan de Bram 3 jaar geleden. Onzeker en makkelijk te passeren. Was onze zwakke broeder vandaag (samen met Van Hintum).

Sainsbury 4, eigenlijk twee punten meer dan Bram door de moeite en omdat hij wel eens een duel won, maar een verdediger wordt op eenzelfde manier afgerekend als een spits als het om persoonlijke fouten gaat. Bij de 1-1 dekt hij niet strak genoeg op Haller en de 1-2 was verdedigen zoals ze bij een gemiddeld G-team doen. Ik vind hem een weifelende indruk maken, zowel tegen Utrecht als tegen Vitesse.

Lam 7, eigenlijk vond ik Lam nou niet echt opvallend sterk, maar meer iemand met een oog in een land met blinden. Speelde sober en maakte weinig fouten en als je dat vergelijkt met de mensen om hem heen (wiens fouten hij meestal moest herstellen) dan kun je niet anders concluderen dat Lam gewoon een erg sterke wedstrijd speelde. Een van de weinige lichtpuntjes de laatste paar wedstrijden, maar het is vrij duidelijk dat Marcellis nodig wordt gemist.

Van Hintum 3, een punt meer dan Bram omdat hij toevallig wel eens een goede voorzet gaf, maar verdedigend was hij ook erg zwak. Het zegt meer iets over de gebreken van de buitenspelers van Utrecht dat zij daarvan niet profiteerden dan het goede spel van Van Hintum. Tegen Vitesse was hij ook al zo schrikbarend slecht terwijl ik hem laatst had geprezen om zijn goede ontwikkeling.

Brama 5, niet gezien en dat is logisch voor Brama, maar hij deed ook weinig beslissende dingen. Soms leek hij er voor de gezelligheid te verschijnen en had veel moeite met het tempo van het spel (wat nou niet al te hoog lag).

Marinus 5, maakte het doelpunt, daar is alles mee gezegd.

El Hasnoui 7, een pareltje zoals hij vandaag speelde. Onvoorspelbaar en soms zelfs erg dreigend. Hij is nog jong, maar als hij zo door gaat dan heb ik veel vertrouwen in hem.

Thomas 8, figuurlijk steekt deze jongen met kop en schouders boven de rest uit. Je ziet dat er minder dreiging vanaf de kanten komt als hij op het middenveld staat geposteerd, maar hij draaide de Utrechtse verdediging helemaal kierewiet. Hij was ook het enige lichtpuntje in die donkere en desolate tweede helft van de wedstrijd.

Becker 4, was soms dreigend en had wat leuke voorzetjes, maar leed teveel balverlies.

Veldwijk 3, hij veroorzaakte de penalty en was soms gevaarlijk, maar laten we eerlijk zijn. Als je naar de kansen kijkt die hij heeft gemist kan je alleen concluderen dat Veldwijk een hele slechte wedstrijd heeft gespeeld. Een Veldwijk in vorm had die penalty genomen (en gescoord) en had er nog 5 bij gemaakt. Dan ben je potverdorie 1 meter 96 en heb je nog zoveel moeite met verdedigers van 1 meter 80. Dan doe je toch iets niet goed.

Kingsley 5, viel totaal niet op maar heeft ook niets beslissends gedaan.

Nijland 1, sorry Stef maar wat jij vandaag liet zien was schandalig. Ten eerste al geen bal goed geraakt en dan nog die penalty willen nemen. Een combinatie van vormverlies, zelfoverschatting en gewoon gebrek aan voetbalintelligentie.

Dat wordt morgen sowieso een kater die niet wordt veroorzaakt door alcohol

24 oktober 2015 om 16:20

ga toch fietsen kerel met je kritiek op sainsbury. die was 1 van de betere .

de 1-1 ging eerst fout van Bram van Polen aan vooraf en Begois had die bal moeten hebben.

de slechste man bij PEC was Sheraldo Becker.

de beste was Thomas.

daarachter kwamen Lam, Sainsbury, Marinus.

je begint steeds meer op Peinke te lijken

24 oktober 2015 om 17:37

Kijk de 1-1 maar eens terug en let maar eens op hoe Sainsbury stond te slapen. Hij kan voor de rest wel een goede wedstrijd hebben gespeeld (ik vond hem vrij onrustig dus zelfs dat viel wel mee), maar als je twee beslissende fouten maakt dan word je daar op beoordeeld.

Voor de rest hoop ik niet dat jij er erg in hebt dat ik niet teveel aandacht schenk aan jou vergelijking tussen mij en peinke wanneer ik een andere mening heb dan jij. Als jij daar problemen mee hebt dan raad ik je aan niet meer op vz te verschijnen. Of op internet, of in Nederland, of tussen mensen. Overigens vind ik peinke best nuttige dingen zeggen als het over voetbal gaat.

24 oktober 2015 om 17:45

nou je bent alleen maar negatief de laatste tijd. Sainsbury is een topper , zelfs een blinde kan dat nog zien.

wat jij vind kan mij dus ook 0,0 boeien.

de 1-1 is gewoon een fout van bram.

of ben je die geweldige sliding van sains op haller vergeten.

en ik bepaal zelf wel waar ik verschijn.

24 oktober 2015 om 17:45

die sliding in de 1e helft dan he

24 oktober 2015 om 19:55

Als je 7 tegendoelpunten moet slikken in twee thuiswedstrijden dan is het niet heel onlogisch dat ik de laatste tijd nogal negatief ben. En als we al tevreden moeten zijn met één goede tackle van Sainsbury, dan is mijn negatieve houding niet nergens op gebaseerd.

Voor iemand die beweert dat jou mijn mening niets kan boeien ben je anders aardig aanwezig om mij op mijn standpunt aan te spreken. Een nogal contrasterende uitspraak van jou.

Terechte strafschop, maar wat ontzettend slecht en dom van Sainsbury om van achter die sliding te maken. Haller komt via zijn linkerkant voorbij, en dan maakt Sainsbury de sliding linksom... En dan ook nog eens op de rand van het strafschopgebied, op de achterlijn. Nee, dan verdien je een penalty tegen (en eigenlijk zelfs direct rood), alleen al vanwege de lompheid van zo'n actie.

Verdiend of niet laat ik in het midden.
Maar na het zien van vele herhalingen moet ik zeggen wat een grootheid die Van polen.
Ziek van de onterechte puntverlies. En dan zo eerlijk voor de camera staan.
Een dikke pluim.

Niet voor Zwolle en Utrecht die beide wel zeer matig voetbal lieten zien.
Zwolle iets meer recht op de 3 punten en Utrecht dus het gelukkigst,

Maar goed dat is mijn mening.

24 oktober 2015 om 02:26

Perfect verwoord.

mensen die de schuld bij Sainsbury leggen zijn niet goed bij hun paasei.

die jongen speelt ze 2e wedstrijd van seizoen en hij speelde gewoon een redelijk goede pot. heel wat beter als vorige week maar t gaat te ver om zoals pec.nu doet hem de schuld te geven.

Nijland boort ons gewoon de winst door de neus want als hij die penalty gewoon gescoord had dan hadden we zeker gewonnen.

want utrecht verdiende zelf helemaal niks. Haller buiten de 2 goals niet gezien, zat bij Sainsbury in de pocket.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren