Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijhuis: ‘Ik zag berichten: Hélène Hendriks zegt dat je een broodje kroket eet’

Laatste update:

De topper tussen PSV en Feyenoord (1-1) stond zondagmiddag eveneens in het teken van het weerzien tussen Bas Nijhuis en Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester van de Eindhovenaren haalde eerder dit seizoen na het uitduel met Sparta Rotterdam keihard uit naar de scheidsrechter en was ook al bijzonder kritisch na de uitwedstrijd tegen Vitesse. Nijhuis zegt voor de camera van ESPN dat hij Schmidt niet heeft gesproken, terwijl de trainer van PSV weinig woorden aan de arbiter kwijt wil.

“Ik vond het een wedstrijd die op en neer ging. Je hebt wedstrijden waarin je op de stadionklok kijkt of het al tijd is, zeker nu er geen publiek is. Nu ging het heel snel, op een gegeven moment had ik zoiets van: wow, we zitten al in minuut 25. Ik vond het heerlijk. De teams waren aan elkaar gewaagd, er waren wat duels. Maar de acceptatie was heel hoog. Ik wil graag laten voetballen en dat kon in deze wedstrijd”, geeft Nijhuis te kennen. ESPN-verslaggeefster Hélène Hendriks vraagt hoe Nijhuis naar de wedstrijd heeft toegeleefd.

“Mooi is dat, hè. Ik ging gewoon met de auto, natuurlijk”, antwoordt Nijhuis met een knipoog. Hendriks stelt dat de scheidsrechter dus ‘gewoon’ voor de wedstrijd een broodje kroket ging halen. Voorafgaand aan het duel verklapte Hendriks een ‘goed bewaard geheim’ over Nijhuis. “Bij iedere wedstrijd die hij fluit, haalt hij bij het laatste tankstation een broodje kroket, frikandel of wat daar voor handen is. Een lekkere snack, het maakt niet uit hoe laat het is.”

“Ik kwam in de rust in de kleedkamer en zag op mijn telefoon allerlei berichten: ‘Hélène Hendriks zegt dat je een broodje kroket eet’. Ik haal altijd een gehaktstaaf. Hoe kom je nou bij een kroket?”, reageert Nijhuis lachend. De arbiter constateert dat het weerzien met Schmidt van tevoren werd ‘gehypet’. “Van tevoren denk je wel: het is lekker als die wedstrijd gewoon goed gaat. Dan heb je daarover geen gezeik na afloop. Verder was het een wedstrijd als anders. Ik vond het wel mooi. Je hoopt dat wanneer zoiets gebeurt, je weer snel naar PSV kunt. Ik heb ze nu allebei vier keer gehad en er zat alweer acht of negen wedstrijden tussen, dus ik zat te kijken van: nu of misschien volgende week is het weer zover. Dit is een mooie pot, dus je hoopt hier wel op.”

Hendriks vraagt of Nijhuis van tevoren is gebeld over zijn aanstelling voor PSV - Feyenoord. “De aanstelling kwam gewoon normaal op maandag. Omdat ik weg ben geweest voor internationale wedstrijden, werd ik wel gebeld of ik op tijd terug zou zijn voor de coronatesten. Meer daarom, niet dat het over de wedstrijd ging”, stelt Nijhuis. Hij zegt niemand van de staf van PSV voor of na de wedstrijd te hebben gezien.

“Ik ben via de achterkant binnen gekomen en direct het veld opgegaan”, vertelt Nijhuis. “Dus ik heb niemand gezien. Maar ik had me natuurlijk wel voorgesteld hoe dat zou zijn, want we hadden elkaar tegen kunnen komen. Ik weet niet wat ik dan had gezegd. Er wordt heel veel ophef door de buitenwacht gemaakt, maar ik sta er heel nuchter in. Ik heb mijn ding gedaan en als ik hem tegenkom, zou ik hem zo een hand geven.”

Schmidt wil na afloop tegenover ESPN geen woorden vuilmaken aan Nijhuis. “Ik wil geen vragen beantwoorden over de scheidsrechter, jij kunt hem beoordelen. Nee, niks. Ik heb dit seizoen genoeg over scheidsrechters gesproken. Ik heb er mijn mening over, maar die ga ik niet delen”, zegt de trainer van PSV. Zijn collega Dick Advocaat, Mario Been en Kenneth Perez concluderen dat hij ‘op z’n Bas Nijhuis’ floot. “Ik houd niet per se van dat iemand alles laat doorgaan, als je maar fluit wanneer er een overtreding wordt gemaakt”, geeft Perez in de studio van ESPN te kennen. “Dat is vandaag gebeurd.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Nijhuis het gewoon prima doen vandaag. Soms niet consequent, maar het is ook niet makkelijk als spelers roepen en gaan liggen om niks. Filter dan de harde overtredingen er maar eens uit. Psvers hebben het over het moment bij Malacia maar vergeten vervolgens het moment dat Dumfries het bij hem deed. Lekker eenzijdig belichten, dan komt de scheids er altijd slecht uit. Bij Kokcu wordt Nijhuis niet geholpen door de VAR.

14 maart 2021 om 18:17

Bij Dumfries gebeurde echt net niks. Wat een stervende zwaan is dat als Malacia je onderuit krijgt getrokken

14 maart 2021 om 18:19

Allemaal leuk, maar bij het verhaal Dumfries geeft niemand wat aan, aan de andere kant staat die grensrechter vliegtuigen naar beneden te halen met zijn vlag en zegt Basje gewoon dat ze beter kunnen neerstorten dan dat hij fluit.

14 maart 2021 om 18:22

Ja Romarky terwijl de grens enkel de buitenkant zag en Nijhuis de binnenkant. Als Nijhuis het zelf goed ziet hoeft hij niet naar zijn grens te luisteren.....noemen dat niet voor niks de assistent.

14 maart 2021 om 18:23

En daarin had hij volledig gelijk. Beter dat de grensrechter voor lul staat te vlaggen dan dat Dumfries onterecht een vrije trap krijgt.

14 maart 2021 om 20:45

Dat met Malacia was ook niks. Als je daar al fluit is het zeker niet zwaar genoeg voor een tweede geel. Bij Kokcu komen we goed weg, dat was echt oliedom. Maar dat kun je Nijhuis inderdaad niet aanrekenen, daar moet de VAR ingrijpen. Dat kan Nijhuis nooit gezien hebben.

Prima wedstrijd gefloten en dat had Schmidt voor het gemak ook kunnen zeggen. Nu kwam het weer een beetje over als ik wil wat zeggen maar het mag niet. Denk dat Malacia zijn tweede geel wel had gehad als Dumfries niet als een stervende zwaan naar beneden ging. Verder weinig op aan te merken. Kokcu rode kaart hebben we het al een aantal keer op dit forum over gehad. Natrappen etc. is pas rood als het echt hard is.

14 maart 2021 om 19:40

En bij Kokcu kan ik begrijpen dat Nijhuis het niet ziet. Dus zou eerder een fout zijn van de VAR dan van Nijhuis

14 maart 2021 om 19:51

Eens, hij had gewoon kunnen zeggen dat het een prima wedstrijd was vandaag. Gemiste kans. Jammer.

14 maart 2021 om 19:58

Ik snap heel goed dat je als Schmidt niets gaat zeggen over de scheidsrechter, alles wordt uitvergroot. Media is weer op zoek naar sensatie en wil een reactie uitlokken, want Nijhuis had best wel wat twijfelachtige momentjes en de media hoopte dat Schmidt daarop zou reageren. Dus ik ben het volledig eens met Schmidt dat hij er niets over zegt: niet over de slechte dingen en niet over de goede dingen

14 maart 2021 om 21:07

Wellicht was het beter als hij er niks over had gezegd maar het kwam op mij over alsof hij eigenlijk iets negatiefs wilde zeggen maar dat is slechts interpretatie.

14 maart 2021 om 23:59

Dat zeggen trainers inderdaad vaak als ze beetje boos zijn op de scheidsrechter, maar ik geloof nu dat dat niet het geval was.

Dramatisch gefloten. Twee keer opzichtig de grensrechter genegeerd en stomp in de rug van Kokcu compleet gemist.

14 maart 2021 om 21:19

Waarom zou je op de grensrechter reageren als die het niet goed ziet? Ze heten niet voor niets assistent-scheidsrechters.

14 maart 2021 om 22:28

Inderdaad, Nijhuis zag het prima. Dumfries had acteur moeten worden.

15 maart 2021 om 01:47

Als iemand opzettelijk in je pad stapt...ja, dan til je ff je elleboog op om de impact op te vangen. Geel, meer dan genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren