Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe voetbalshow Dortmund blijft uit; volgende kans tegen Man City

Laatste update:

Borussia Dortmund is er dinsdagavond niet in geslaagd om voor de tweede keer in een week tijd te winnen van Sevilla. BVB kwam in het eigen Signal Iduna Park niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Jude Bellingham was met de gelijkmaker andermaal belangrijk voor Dortmund en Donyell Malen had opnieuw een basisplaats. Door het resultaat in Duitsland is koploper Manchester City met tien punten zeker van overwintering in de Champions League.

Het eerste wapenfeit van Sevilla, waar Jorge Sampaoli zijn vuurdoop beleefde in het miljardenbal, kwam na twaalf minuten spelen. Na een vlotte aanval kwam de bal terecht bij Ivan Rakitic, die van binnen de zestien over het doel schoot. De openingstreffer voor de Spanjaarden zou zes minuten later alsnog vallen. Tanguy Nianzou kopte raak in de korte hoek uit een vrije trap van Rakitic. Het was het eerste doelpunt van de lange centrale verdediger in het shirt van Sevilla. Een meevaller voor het elftal van Sampaoli na de matige start in LaLiga en de Champions League. Bij Dortmund schreeuwde iedereen om een strafschop toen Bellingham na een halfuur neerging in het strafschopgebied. De bal kwam echter niet op de stip te liggen.

Het uitblijven van de penalty bleek geen negatief effect te hebben op Bellingham. De pas negentienjarige middenvelder, vorige week trefzeker in Sevilla, werkte de bal tien minuten voor rust over de lijn na een afgemeten voorzet vanaf rechts van Thomas Meunier: 1-1. Kort voor het rustsignaal zag de bedrijvige Bellingham nog een schot over het doel van Bono verdwijnen. Na rust probeerde Dortmund Sevilla steeds meer onder druk te zetten. De mee opgekomen Niklas Süle zag dat Bono enige moeite had met zijn knal van buiten de zestien, maar verder gevaar was er niet voor de bezoekers. Sampaoli besloot om Adnan Januzaj en Isco in te brengen in een poging om aanvallend meer te brengen.

Halverwege de tweede helft leek Dortmund goed weg te komen toen Erik Lamela van dichtbij een opgelegde kans onbenut liet. Met nog twintig minuten op de klok maakte de moegestreden Malen plaats voor Giovanni Reyna. Dortmund haalde alles uit de kast om plaatsing voor de achtste finale in de Champions League veilig te stellen in de slotfase. De zo gewenste winnend treffer bleef echter uit. In de thuiswedstrijd tegen Manchester City op 25 oktober kan kwalificatie voor de volgende ronde alsnog afgedwongen worden. Men staat nu op zeven punten, drie achter de Engelse grootmacht. Sevilla en FC Kopenhagen hebben twee punten verzameld tot dusver.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Dortmund nog eerste wilt worden moeten ze met ruime cijfers van City winnen

11 oktober 2022 om 23:15

Dat gaat niet meer gebeuren. Dan hadden ze vandaag moeten winnen en dan was het nog mogelijk geweest.

11 oktober 2022 om 23:27

1-0 is genoeg, onderling resultaat voor doelsaldo.

12 oktober 2022 om 08:54

Uitdoelpunt regel telt niet meer.

12 oktober 2022 om 13:10

Wel waar Zermatt_person.. Bij gelijk puntenaantal wordt gekeken naar achtervolgens:
1) punten in onderlinge duels
2) doelpunten in onderlinge duels
3) uitdoelpunten in onderlinge duels
4) doelsaldo in de gehele groep
5) nog een hoop criteria..

In het geval dat Dortmund met 1-0 wint van City in eigen huis zijn 1) en 2) niet doorslaggevend (want beide gelijk). Dan geeft het uitdoelpunt van BVB in Etihad Stadium dus de doorslag voor de groepswinst.

Jij doelt op uitgoals die "dubbel" tellen in knock-out fase, dat is inderdaad afgeschaft. Maar dat is hier niet van toepassing uiteraard.

Die Bellingham is momenteel echt een van de beste middenvelders ter wereld. Wat een pareltje.

12 oktober 2022 om 07:36

Speciaal voor die gozer de TV aangezet. Wat een genot om naar hem te kijken. Zo'n sierlijke speler met een heerlijk 'loopje'. Prachtige techniek en een hoog werkethiek. Alleen jammer van die handbewegingen naar zijn medespelers.. viel mij gisteren erg op!

Man, wat speelde Marcao geweldig. Speciaal voor hem als voormalig Gala-speler de wedstrijd gekeken en hij heeft Adeyemi totaal vernietigd. Een van de weinige spelers die ik zal missen in onze selectie.

It was a voetbalshow. We showed them great football today

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren