Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scheidsrechtersrapport onthult voor welke 5 woorden Bellingham rood kreeg

Laatste update:

Spaanse media hebben inzicht gekregen in het scheidsrechtersrapport van Jesús Gil Manzano naar aanleiding van Valencia - Real Madrid (2-2). De Spaanse arbiter floot op een uiterst dubieus moment af en gaf Jude Bellingham rood.

In Spaanse media gaat het zondagochtend nergens anders over dan de slotminuut van het duel tussen Valencia en Real Madrid. Terwijl Real bezig was aan een kansrijke aanval in jacht op de 2-3, floot Manzano af. Een seconde later lag de bal in het doel.

De spelers van Real Madrid stormden na het laatste fluitsignaal dan ook woedend op Manzano af. Bellingham ging in de ogen van de Spaanse arbiter dusdanig over de schreef dat hij rood kreeg.

"In minuut 99+9 kwam Real Madrid-speler Jude Bellingham op agressieve wijze naar mij toegerend, waarna hij meerdere keren schreeuwde: 'Het is een f*cking goal'", tekent Manzano op in het scheidsrechtersrapport.

De beslissing van Manzano om Bellingham de rode kaart te tonen maakte Carlo Ancelotti woedender dan het 'afgekeurde' doelpunt. "Ik begrijp het niet. Bellingham heeft heel beleefd gesproken", zei Ancelotti na de wedstrijd.

Door zijn uitbarsting stelt Bellingham zichzelf bloot aan een mogelijke sanctie van de Competitiecommissie van LaLiga. De schorsing kan variëren van twee tot drie wedstrijden, loopt Marca alvast op de zaken vooruit.

Mocht dat zo zijn, dan zal Real Madrid zeer waarschijnlijk beroep aantekenen om de schorsing nietig te verklaren of deze zo minimaal mogelijk te laten uitvallen. Het was Bellingham zelf die verantwoordelijk was voor de 'afgekeurde' 2-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dat werkelijk de woorden van Bellingham waren ben je wel echt een waardeloze vent om hem daarvoor rood te geven. Maar past wel in het beeld van Spaanse en Italiaanse scheidsrechters die om het minste en geringste protest al rood geven.

3 maart 2024 om 13:10

Je moet gewoon je grote muil tegen de arbitrage houden.

3 maart 2024 om 13:31

Opzich met je eens natuurlijk hoor, maar de vraag is nu waar die rood voor krijgt. De gehele actie? Prima, maar ben dan consistent. Het in twijfel trekken van de beslissing van de scheids? Dubieus, maar zo lang consistent, prima. Het woordje 'fucking' (en de rest dus niet, of vergelijkbare gevallen waar enkel werd gezegd 'it's a goal' niet)? Volledig onzinnig.

3 maart 2024 om 14:14

Lekker makkelijk.
Als de scheidsrechter er een puinhoop van maakt, en dat doet Manzano redelijk vaak, mag je als speler best wel " je grote muil" opentrekken.

3 maart 2024 om 15:25

Onzin. Wees een man ipv een schoolmeester dat het continu verneukt en vervolgens gaat janken wanneer iemand er wat van zegt. Je bent een scheidsrechter, geen politieagent.

3 maart 2024 om 13:42

Spaanse scheidsrechters spreken waarschijnlijk net zoals de rest van het land geen woord Engels en vergissen zich daardoor in de heftigheid van het woord fucking. In Nederland krijg je ook geen rood als je zegt 'het is gvd een doelpunt'. Bellingham kan beter snel Spaans leren dan heb je deze verwarring niet meer. Greenwood kreeg laatst rood voor 'fuck off' en de kaart werd geseponeerd, hier zal hetzelfde gebeuren. Vergelijk het met 'flikker op', niet netjes, maar ook geen rood. Geel is meer op zijn plaats

3 maart 2024 om 16:43

Dit is een internationale scheidsrechter. Gaat niet alleen om term, maar ook hoe je scheidsrechter belaagt. Wat mij betreft was geel wel voldoende

3 maart 2024 om 13:51

Het is goed te vergelijken met hoe triest je dan als scheids bent toen Van Persie 2e geel kreeg voor Arsenal toen hij de bal enkele seconden na het fluitsignaal nog schoot.

3 maart 2024 om 15:27

Ik heb nog steeds de ambitie om een geest te worden, puur zodat ik kan spoken in het huis van die scheids en alle generaties na hem tot in het einde der tijden.

Heb niets met de Spaanse competitie, maar als ik de beelden zie dan fluit de scheidsrechter echt nog iets voor de voorzet word gegeven.
Maar de rode kaart vind ik wel overdreven.

3 maart 2024 om 12:44

Dan raad ik je aan de beelden nog een keer te kijken en te luisteren naar het fluitsignaal en niet naar het commentaar. Fluit duidelijk pas als de bal al in de lucht is.

3 maart 2024 om 12:47

Ik raad je aan om zelf nog is te kijken want hij fluit wel degelijk voordat de bal in de lucht is

3 maart 2024 om 13:04

Hij fluit als de bal in 1ste instantie uit de 16 gaat en de bal zijwaarts wordt gespeeld naar degene die de voorzet geeft. Maar dat doet hij niet hard of adequaat genoeg. Daarna fluit hij nog een keer

3 maart 2024 om 14:09

ReRo dat is gewoon pure onzin. Hij wil fluiten (dat zie je aan zn handgebaar), trekt dan toch terug omdat hij het wil aanzien. En een halve seconde nadat Brahim die voorzet geeft fluit ie af. Hier zijn gewoon fanbeelden uit die hoek van op diverse sociale media, dus is niet zo moeilijk om op te zoeken.

3 maart 2024 om 14:18

Het is inderdaad echt een schande.
Ik ben Barca fan die hard ik zou helemaal gek woorden ook. Scheidsrechters moeten zich meer verdiepen in the heat of the moment. Ze trekken snel kaarten terwijl ze moeten weten van hé hij is boos wat ik kan begrijpen moet je niet rood trekken. Je kan nooit fluiten op zo een moment wacht af tot na de actie of als de bal bijvoorbeeld wordt afgepakt maar goed. Ik heb dit jaren terug al gezegd Spanje slechtste scheidsrechters ever.

Terechte rode kaart als je het mij vraagt. Als speler heb je je gewoon te gedragen. En al helmaal tegen de scheidsrechters. Spelers hebben inmiddels een voorbeeld functie ten opzichte van hun jonge fans. Bellingham mag wel even op gedragscursus.

3 maart 2024 om 12:44

Er is echt niets mis met de zin "het was een fucking goal" in alle commotie vlak na zo'n vreemde beslissing. Het is niet zo dat hij de scheids uitscheldt o.i.d. Compleet belachelijke rode kaart (als dit werkelijk het enige is wat er gezegd is).

Hoop dat de scheids hier overheen komt. Sterkte.

Lijkt me toch dat je dit aanvecht.. belachelijke rode kaart.

Zal wel strafvermindering krijgen.
Lewa kreeg 3 wedstrijden door zelf niks te zeggen tegen de scheids, gewoon om een onnozel gebaar.

3 maart 2024 om 13:09

Als het universele gebaar voor drugs snuiven al geen schorsing meer verdiend

3 maart 2024 om 13:13

Indd had 10 wedstrijden moeten krijgen.
Maar Nacho met een hele gevaarlijke overtreding mag je natuurlijk niet bestraffen met meer dan geel.

3 maart 2024 om 13:33

Ben je zo in de drugs thuis dan dat je dan zo stellig beweert dat dat het universele gebaar is voor snuiven? Volgens mij zijn er ook culturen waar het betekent dat iemand uit de hoogte doet.

En wat dacht je van de tweede gele kaart voor vitor roque dan terwijl er geen contact was tussen de spelers. Die kaart werd ook niet geseponeerd, en dus geschorst om niets.

En over nacho gesproken, die ook strafvermindering kreeg zodat hij net op tijd terug was voor de clasico.

3 maart 2024 om 14:13

Mogelijk, maar in Polen, Duitsland en Spanje, de landen/culturen waar Lewa in thuis is, laat zijn gebaar weinig aan de verbeelding over.

Hoe vaak wordt een 2e geel geseponeerd? Al helemaal wanneer die persoon er 6 minuten eerder gewoon 100% eentje had moeten krijgen en er aan ontsnapt? Dit is zeuren om het zeuren hoor.

"onze speler doet een gebaar naar de ref dat ie snuift en niet lekker is en wordt gestraft! Ongelooflijk toch?"

"een 2e geel wordt doorgaans nooit geseponeerd en nu wordt er niet eens een uitzondering gemaakt voor een speler van ons? Schande!"

Ik zeg niet dat Barca nooit benadeeld wordt hoor, maar ten eerste zijn dit absurd slechte voorbeelden en ten tweede compleet irrelevant onder dit artikel. Dat een kleuter als Goat weer eens zijn ding doet betekent nog niet dat jij je opeens tot dat niveau moet verlagen? Doe je doorgaans nooit.

3 maart 2024 om 14:22

Ik weet dat je wat kan hebben. La liga geven jullie niet weg. Bilbao magistraal onder leiding van el mister valverde maar missen wel wat blessures. Ik ga er met het geloof in maar barca kan net zo goed punten laten vallen vanavond. Goede potjes vandaag overigens.

redelijk sneu dat je daarvoor rood geeft. Maar als speler hoor je je ook te gedragen. Wel lastig met dit soort incompeten mannetjes

Die Spaanse scheidsrechter hebben wel vaak last van een ego trip… is toch pure emotie dit en is fucking geen scheldwoord.

De manier waarop Bellingham aan kwam sprinten om te vertellen dat het een goal was heeft er natuurlijk aan bijgedragen. Stond zowat in het gezicht van de ref te schreeuwen. Spaanse arbiters trekken hier al vrij snel kaarten voor dus zo raar is het niet dat hier rood voor krijgt, ongeacht of zn frustratie terecht is of niet

4 maart 2024 om 01:47

Heb erger gezin wat onbestraft bleef. Slaap excuses om deze wanvertoning van een incapabele scheidsrechter recht te praten

Krachttermen, scheldwoorden en algemeen fout of slecht taalgebruik altijd tegengaan. Heel goed van die scheids. Dat iets vaak en veel voorkomt betekent nog niet dat het geaccepteerd moet worden.

Ik zeg het ook altijd tijdens mijn potjes als semi-prof scheids: ziektes en gescheld accepteer ik niet. Gedraag je, hou je in en toon respect voor de wedstrijdleiding - anders, meteen kaart. Als de scheids er een probleem mee heeft dat je vuilbekt, dan is het de verantwoordelijkheid van de speler geworden wat je daarmee doet.

3 maart 2024 om 14:17

Op zich ben ik het er mee eens hoor, maar 2 bezwaren in dit geval: ten eerste vlogen er zoals elke Spaanse wedstrijd tientallen puta's, puto's en hijo de puta's en weet ik veel wat allemaal in het rond die niet bestraft werden. Het minste dat je van een scheidsrechter mag verwachten is consistentie. Ten tweede mogen scheidsrechters, zoals gezegd mits consistent, van mij maar wat graag scheldwoorden bestraffen tijdens de wedstrijd, maar dan doe je dat doorgaans met geel. Direct rood voor een krachtterm als fucking, hou op hoor.

Die zal wel vrijgesproken worden

Het was grof taalgebruik van Bellingham, maar hij beledigde Manzano niet.

Hier zou je max. geel voor kunnen geven onder het mom van protesteren. Een rode kaart is gewoon extreem zwaar gestraft. Hopelijk gaat Real hiertegen in beroep.

HAHAHHAHAHA als dit waar is moet die man vannacht nog een onslagbrief krijgen. WTH… wat een niveau. Ik verwachtte dat hij hem een verwensing gaf oid. Wat een clown.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren