Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe kritiek op KNVB: 'Verschil tussen die twee was veel te groot'

Laatste update:
/

Als Turkije dinsdagavond ‘gewoon’ doet wat het moet doen tegen IJsland (winnen of gelijkspelen) dan ontbreekt Oranje voor het eerst sinds 1984 op een Europees kampioenschap. De hoofdschuldige van dat dreigende echec: de KNVB. Volgens voormalig perswoordvoerder Kees Jansma heeft de voetbalbond een grote fout begaan door Guus Hiddink aan te stellen als vervanger van Louis van Gaal.

“Ik begrijp dat de Nederlandse voetbalbond na het vertrek van Van Gaal een mildere hand aan het roer wou krijgen”, zegt Jansma in gesprek met het Belgische sportkanaal Sporza. Er volgde een ‘misrekening’. “Jonge spelers, of toch zeker in Nederland, hebben een harde hand nodig om te kunnen functioneren. Het verschil tussen Van Gaal en Hiddink was veel te groot.”

Oranje begon dramatisch aan de kwalificatiecampagne en liep meteen achter de feiten aan. Die valse start werd nooit meer weggewerkt. Jansma denkt niet dat het falen te wijten is aan een gebrek aan kwaliteit. “Je hebt een goeie generatie en een slechte generatie. De huidige Nederlandse generatie is niet slecht, maar is wel jong en onervaren”, stipt hij aan. “En er is geen geduld bij de voetbalfans. Nederland zal als klein land altijd moeten presteren, maar wordt ook bijgebeend door andere landen.”

Waar landen als Wales, Albanië en Noord-Ierland in de zomer wel afreizen naar Frankrijk, blijft Nederland waarschijnlijk thuis. “Zij zijn gegroeid, terwijl Nederland is blijven stilstaan”, luidt de sombere conclusie. Bondscoach Danny Blind valt in de ogen van Jansma weinig te verwijten. “Hij moet tijd krijgen om te bouwen. Dat zal ongeveer vier jaar duren. Dan zullen we spelers hebben die zich internationaal kunnen meten met grote landen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij is iedereen behalve de KNVB zelf het er wel over eens dat van oostveen een enorme fout begaan heeft en gewoon, samen met blind, zijn spullen moet pakken.

13 oktober 2015 om 11:35

Helemaal mee eens, bezem pakken, alles schoon vegen en geheel opnieuw beginnen met serieuze gezichten.
Geen types Blind meer, maar iemand die zijn eigen woord durf te vertolken met de juiste ervaren assistenten.
Op de stoel van voostveen eveneens iemand met verstand van voetbal en een juiste instelling van aanpak.
Alleen dan zie ik het rooskleurig in, al hoeft van mij Oranje ook niet af te reizen naar de gekochtte Wk's die voor ons liggen, want dat zijn nog grotere decepties dan wat er bij ons speelt.

13 oktober 2015 om 11:35

Zie nu pas dat hij blind 4 jaar de tijd wil geven. Wat een verschrikkelijk idee. Het is al erg genoeg dat we het ek missen. Laten we er aub alles aan doen om niet het wk ook nog mis te lopen.

13 oktober 2015 om 11:40

Blind gaat er nog twee jaar zitten verwacht ik, dan volgen de gebroeders Koeman hem op. Overigens denk ik dat we ons met Blind ook prima kunnen plaatsen. Noem me positief maar ik denk dat het heus wel kan. Zweden (lees Ibra) loopt op zijn laatste benen dus samen met Frankrijk naar het WK kan wel. Wit-Rusland, Bulgarije en Luxemburg zijn verder allemaal landen die een normaal Nederland pakt. Dan kunnen we met zijn allen roepen dat iedere trainer beter is dan Blind maar ik denk dat het succes tegen dat soort landen toch vooral vanuit de spelers zelf moet komen. 100 procent inzet en dan zal het kwaliteitsverschil ook wel boven komen.

13 oktober 2015 om 12:00

Koemans komen alleen als vriend van oostveen weg is. Bovendien zie ik Ronald eerst de trein naar Barcelona pakken.

13 oktober 2015 om 12:46

Dachten we dat ook niet met de huidige kwalificatie? Deze reeks heeft denk ik wel aangetoond dat we het ons niet meer kunnen veoorloven te denken dat we het wel zullen redden.

13 oktober 2015 om 14:05

Tja, onder een uitgebluste papzak Hiddink met uitgerangeerde en uitgebluste "sterren" wil het inderdaad niet. Maar met een fris, ververst en enthousiast team zal het toch al een stuk beter moeten kunnen. Hopelijk geven de mannen vanavond een eerste aanzet tot optimisme.
Dat Blind niet Neerlands beste coach is mag duidelijk zijn maar om hem na een paar duels al volledig af te serveren is ook niet helemaal eerlijk vind ik. Koeman gaat het op dit moment niet doen en andere meer geschikte kandidaten zie ik ook niet zo 1,2,3.

13 oktober 2015 om 15:13

Maar als blind met die achterlijke constructie niet was aangesteld was hij toch neem ik aan ook niet eens in je opgekomen als geschikte kandidaat?

13 oktober 2015 om 15:33

Daar heb je gelijk in snizzle, nee, dan was ik niet bij Blind uitgekomen nee. Ik had in eerste instantie ook direct Koeman benaderd.
Ik had nog eerder "schteeve the Wally with the brolly Mclaren" benaderd dan Blind.

13 oktober 2015 om 11:45

Volgens mij beseft hij het zichzelf ook wel, alleen zal hij dat niet openlijk toe gaan geven. Dat komt misschien ooit later pas. Een beetje zoals Advocaat die ooit Robben wisselde. Onbegrijpelijk en hij gaf het tijdens dat EK niet toe. Een paar jaar geleden kwam het weer ter sprake en durfde hij zijn fout pas toe te geven.

Overigens verdient deze situatie ook wel wat relativering: toen in het najaar van 2013 bekend werd dat Van Gaal zou stoppen was er op zich nog best veel roep om Hiddink. Heel veel mensen waren klaar met Van Gaal. De man die 'durfde' om publiekslieveling Sneijder de aanvoerdersband af te nemen en niet te selecteren en zelfs te dreigen hem niet mee te nemen naar het Wk...terwijl die hopeloos uit vorm was. Van Gaal die Van Dijk structureel negeerde, maar wel De Vrij en Veltman doodleuk in het centrum zette. Van Gaal die Nigel de Jong niet altijd selecteerde. Van Gaal die zei dat hij het eigenlijk niet zo leuk vond om bondscoach te zijn. Enzovoort. Nee, een heleboel mensen vonden het een relikwie uit een een tijd waarin het voetbal heel anders was. Dat werkte niet meer. Het had een lossere aanpak nodig. En een Hiddink die zou gewoon jongens als Van Dijk wél gaan selecteren. Er waren zelfs de nodigen, ook hier op Voetbalzone, die suggereerden dat Van Gaal nog maar vóór het WK moest opstappen en Hiddink maar vervroegd moest instappen.

Kortom, het is vaak wat makkelijk gesteld om te zeggen dat Van Oostveen met Hiddink een fout heeft begaan die iedereen had kunnen zien aankomen. De constructie met Danny Blind die daar aan vast hing kun je wel als vreemd beschouwen, maar anderzijds kun je Blind vind ik ook weer moeilijk afrekenen op die paar wedstrijden waar hij nou aan het roer staat, als in: het waarschijnlijke mislopen van het EK was al grotendeels ingezet voordat hij het voor het zeggen kreeg.

13 oktober 2015 om 13:01

Tja...wat andere mensen wel of niet hebben gezegd weet ik niet. Zelf was ik iig geen voorstander van Hiddink...zijn successen lagen in een tw ver verleden.

Dat je na van gaal voor een iets minder strenge aanpak wilt gaan snap ik, maar v gaal en Hiddink is een verschil van dag en nacht. Koeman zit daar naar mijn gevoel pcies tussen in.

Nu moeten we miss stoppen met de roep om Koeman want die komt toch voorlopig niet meer. Maar gewoon je ogen sluiten en doorgaan met blind is denk ik vragen om een tweede debacle. Het zou toch wat zijn dat we straks 2 toernooien achter elkaar missen.

13 oktober 2015 om 14:00

Ben het helemaal met je eens hoor, maar ik merk dat er nu zo eensgezind wordt geroepen dat het eigenlijk allemaal wel te voorspellen, terwijl veel van die mensen twee jaar geleden toch iets heel anders riepen. Daar bedoel ik niet persé jou mee overigens. Ik zelf denk dat die negatieve publieke opinie rondom Van Gaal er ook voor heeft gezorgd dat hij niet meer wilde overwegen langer te blijven, want laten we niet vergeten dat hij dat een tijdje heeft overwogen. Ik zelf ben altijd fan geweest van Van Gaal en had hem een paar jaar geleden gewoon graag zien bijtekenen omdat ik denk dat hij op de lange termijn nog meer had kunnen klaarspelen.

13 oktober 2015 om 14:14

Ik had vooral tijdens het wk het idee dat van gaal als volksheld gezien werd. Kan me al die negativiteit over hem als bc eerlijk gezegd niet zo goed herinneren.

13 oktober 2015 om 14:25

Tijdens het WK niet, vooraf wel, maar die negativiteit is er eerlijk gezegd bij elke bondscoach. Ook omdat vriendschappelijke wedstrijden en kwalificaties vaak niet om aan te loeren zijn. Overigens al 100 jaar niet.

13 oktober 2015 om 15:14

Vriendschappelijk weiger ik idd te kijken....verschrikkelijke tijdverspilling altijd.

13 oktober 2015 om 15:34

Klopt, dat is net als een doorsnee middenmoot-wedstrijd in La Liga van Spanje iets dat je je ergste vijand niet aandoet. Tenzij iemand ernstig lijdt aan insomnia. Dan kan het wel een medicijn zijn.

Misschien moet meneer van Oostveen de schuld op zich nemen en zijn verantwoordelijkheid nemen. Deze coach in combinatie met deze spelersgroep werkt niet en het is schandalig dat een land als Albanië zich plaatst terwijl wij niet eens derde kunnen worden.

Blind 4 jaar de tijd geven?
Alles valt of staat bij de talenten die opkomen, maar Blind nog 4 jaar? Dat lijkt me niet

''dan zullen we spelers hebben die zich internationaal kunnen meten met grote landen.”

Mag hij me uitleggen wie hij bedoeld. Ik zie alleen Bazoer en Willems echt internationale toppers worden. Jongens als Tete en Riedewald vind ik te vroeg om over te oordelen. Bazoer valt in dezelfde leeftijdscategorie, maar daar vind ik de kwaliteit echt vanaf spatten. Memphis, El Ghazi, Tete, Riedewald, Van Beek, Karsdorp, Hendrikx? Het zou kunnen, maar ik zie in geen enkele van deze spelers echt internationale toppers.

Laten we positief afsluiten en ze het voordeel van de twijfel geven. Ik ben in ieder geval sceptischer dan Jansma over onze volgende lichting.

13 oktober 2015 om 11:37

Het valt inderdaad niet te voorspellen welke spelers de absolute top gaan halen. Wanneer Memphis zich gaat onderscheiden bij Man U kun je natuurlijk wel spreken van een topper. De Vrij en Hoedt die bij Lazio spelen kunnen de nodige stappen nog maken. Van Dijk bij Southampton ook. Hetzelfde geldt voor al dat talent dat in de Eredivisie rondloopt en eigenlijk over een tijdje de stap naar een grotere competitie moet maken. Meer weerstand, mentaal hard genoeg zijn en dan aanhaken.

Ik zie het best positief in maar het zal nog wel een jaar of vier duren voor we weer echt een goed elftal hebben staan dat kan pieken. Kunnen we met zijn allen gaan huilen en Blind de grond in trappen maar dit is gewoon de realiteit. Als je Ajax al ziet harken tegen clubs als Jablonec en Rapid Wien weet je toch genoeg...

13 oktober 2015 om 13:41

De Vrij wordt inderdaad ook wel een topper. Hoedt heb ik te weinig in actie gezien om een oordeel over te vellen. Van Dijk wordt afwachten, so far so good iig.
Memphis vind ik persoonlijk gewoon niks, maar ik laat me graag ongelijk bewijzen. Mocht hij het alsnog op zijn heupen krijgen kan het zeker een geweldige voetballer zijn.

Dan zitten we echter nog steeds met het probleem in de goal en voorin. Promes vind ik nou niet meteen internationaal topniveau.

13 oktober 2015 om 11:43

De Vrij is nu al een van de beste verdedigers in de serie A. En er zijn nog wel wat spelers waarvan ik zeker weet dat ze dat niveau halen.
In de verdediging: Willems, de Vrij, van Beek. Middenveld Hendrix, Bazoer. Aanval is dan inderdaad een zorgpuntje, maar Memphis zit gewoon in een overgangsperiode, Promes is op deze leeftijd al een van de beste spelers uit de Russische competitie.

Misschien krijgen we geen nieuwe Robben meer, maar wel een nieuwe Stam. Zou ik helemaal niet erg vinden.

13 oktober 2015 om 11:45

Ben het met je eens. Denk dat de Vrij ook nog wel een transfer naar een grotere club gaat maken en daar zich echt zal ontpoppen als topper. Een nieuwe Robben zul je niet zomaar krijgen en dat is op zich niet erg. Collectief kun je ook veel opvangen en als je in andere linies spelers van topklasse hebt is dat ook prima. Spitspositie is wel een zorgpuntje, de flank gaat ook wel goedkomen. Maar centraal voorin houdt 't nu niet over. De zogeheten toppers zijn passé en daarachter zit je meteen met een gat naar jongens die vooral hun best doen maar de subtop met moeite ontstijgen: Dost, De Jong etc.

13 oktober 2015 om 13:47

Hendrikx ben ik nog totaal niet van overtuigd, dus om die in dat rijtje te zeggen gaat mij persoonlijk wat te ver. Ik hoop het met je hoor, maar zie vooralsnog geen internationale (!) topper in deze jongen. Ook Van Beek moet het nog maar even laten zien op een hoger niveau, dat hoeft niet meteen Real/man Utd te zijn, maar voor nu ziet het er goed uit.

Ik ben alleen niet van de parade lopen na 1 goed Eredivisie (!) seizoen. Babel, Maduro en Emanuelson zouden ook de nieuwe gouden generatie moeten voorstellen, look how that turned out. Koffiedik kijken allemaal, we zullen zien hoe we er over 2 jaar voor staan.

13 oktober 2015 om 14:27

Hendrikx is het stokpaardje van de Psv'ers. Prima talent hoor maar heeft alles nog te bewijzen.

13 oktober 2015 om 20:17

Hendrix speelt al meer dan een jaar lang heel erg goed en constant, vooral in grote wedstrijden. Ik zie hem wekelijks en zie niet in waarom hij slechter dan Bazoer zou zijn, die het nog veel minder lang heeft laten zien.

Jansma miszegt weinig wanneer hij stelt dat we waarschijnlijk pas over vier jaar weer een echt goed elftal hebben staan. Plaatsing mislopen voor dit EK is een schande natuurlijk, dat blijft wel staan. Of een generatie nu te jong en onervaren is of niet.

De schuld ligt bij Johan Cruijff
Zijn gedachte over hoe je spelers moet opleiden; niet kijken naar het resultaat, maar naar de ontwikkeling van het individu, ofwel het creëren van egocentrische haantjes, die er niet meer alles aan doen om te winnen. Ga spelers maar weer eens leren om samen tot een goed resultaat te komen, ipv leren dat het al voldoende is wanneer ze zelf een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt.

Vind het maar een slecht excuus. Onze spelers spelen allemaal in mooie competities en zijn genoeg coachs die van dit team een heel mooi voetballend team kan maken. Echter zie ik als ik de wedstrijden bekeek dat er gewoon strijdvaardigheid mist. Wordt veel te weinig gewerkt voor het team en de coach. Ben daarom van mening dat er echt een coach met passie komt die de gretigheid van onze mannen naar boven kan halen.

Het is bij de Knvb gewoon een groot zooitje. Durven niet in de spiegel te kijken en niemand durft de logische volgende stap te zetten.
Weg met het eeuwige 4-3-3 systeem. Weg met het leuke rondtikken waar je geen reet mee opschiet.

Begin bij de Knvb, stel een technisch hard aan met echte voetbal mensen die ook wat bewezen hebben. Co Aadriaanse als grote mentor.
Stel een bondscoach aan met assistente die de jonge generatie snapt een ook aanpakt wanneer dit moet. Ik kies voor Ronald en Erwin Koeman met Jhon de Wolf erbij. Zon type no nonses boy. Gewoon hard werken en geen gezeik en gemekker.

Krul
tete de vrij van dijk pieters willems
Clasie/strootman ( hoop op herstel )
klaassen propper depay
locadia/janssen

Jongens als Robben en snijder natuurlijk laten spelen zolang het nog kan. Maar het WK gaan we ook missen gezien de poule fase. Dus lekker verjongen en alles op de schop


Dan moeten de clubs in Nederland gaan beseffen dat kracht een groot onderdeel is van het hedendaags voetbal. Meer krachttraining. Meer verdedigend voetbal. Want de echte technische jongens zoals een Robben of Elia bijv. die komen toch wel door.

Dan ga je lekker verjongen met dit team. Maar let vooral op de vorm van de dag. Selecteer de jongens die in vorm zijn, en graag willen spelen voor Oranje.
We zijn een land die niet meer in de top 10 spelen. We zijn niet meer zo goed zoals we denken. Pak dat dan aan. Gewoon zoals van Gaal 5-3-2 spelen. Zorgen dat je niks tegen krijgt. En hoop op de jongens voorin dat ze er 1 inprikken.

De jongens van tegenwoordig hebben teveel lak aan alles en iedereen. Ze luisteren zeldzaam en vinden zich op 16 jarige leeftijd al de nieuwe Ronaldo. Nee, we moeten weer een topsport mentaliteit terug krijgen.

13 oktober 2015 om 12:50

Turkije uit hadden we zeker 532 moeten spelen. Gelijkspel was genoeg en die Turken zullen vol op de aanval gaan. Loeren op de counter en je wint met gemak. De Turken stonden niet voor niets vierde en maken genoeg defensieve fouten.

433 met zulke zwakke verdedigers. Hoe naïef kan je zijn? De wil om te winnen ontbreekt niet bij de spelers, maar bij de coach.

13 oktober 2015 om 13:12

klopt helemaal ijzerchef. Ijzersterk van je gereageerd.

het 4-3-3 is toch al zo uitgezeken als wat. Ja natuurlijk, een Barcelona en Bayern spelen in dit systeem super. Maar we hoeven niet uit te leggen dat hun ook een heel andere keuze kwa spelers hebben dan wij.

En ik denk dat je ook gelijk heb dat de coach geen winnaars mentaliteit heeft. Altijd dat balbezit voetbal en het simpele 4-3-3 spelen, altijd en overal.

Had idd 5-3-2 gespeeld en je had 8 punten meer gehad. ben ik heilig van overtuigd.

En dan hoor ik als excuus. Ja maar als we zo spelen dan vermaken we het publiek niet, dan gaan ze fluiten.
Ja, de dagjes mensen fluiten snel!! die willen de ene keer dat ze gaan graag mooi voetbal zien. Maar de echte supporter wil winnen, hoe maakt niet uit.

"“zij zijn gegroeid, terwijl Nederland is blijven stilstaan”, luidt de sombere conclusie. "

Zeg maar gerust dat Nederland achteruit is gegaan.

13 oktober 2015 om 15:43

Tegelijk hebben veel landen wel stappen gemaakt. Je ziet wel dat landen als Oostenrijk, Slovenie, Slowakije niet meer zo zwak waren als voorheen. Ook daar zijn spelers die terechtkomen in de grote landen en dat maakt automatisch een nationaal elftal ook beter. Nederland is zwakker geworden en dus is het niet meer 1,2,3 dat we dat soort landen "even "opzij zetten met 3-0 zoals voorheen.

14 oktober 2015 om 09:59

Ik vraag me af of Slowakije nu veel sterker is dan in 2010.

Slovenie heeft is in het verleden met Zahovic ook al succesvol geweest. Dat gaat vaak met pieken en dalen in die landen.

14 oktober 2015 om 10:24

Bij ons zal het de komende jaren ook met pieken en dalen gaan als je het zo ziet. Onze competitie glijdt immers qua niveau ook hard af. Het aantal spelers dat een bal strak bij een ander in de voeten krijgt wordt met het jaar minder.
Slowakije is misschien overdreven maar het verschil met landen direct onder ons wordt wel minder.

13 oktober 2015 om 19:18

Precies dit wilde ik ook zeggen. Stil gestaan? We wish! Hiddink heeft voor een enorme achteruitgang gezorgd en Blind is nog niet in staat gebleken dat om te draaien. Overigens ben ik het ook niet met Jansma eens dat de selectie wel goed is. Ik vind het een vrij matige selectie, die natuurlijk wel gewoon eerste had moeten kunnen worden in deze poule.

Je kunt niet verwachten van een team waarin 7 ajax supporters vertegenwoordigd zijn in staat is om een EK te halen. Waar is de tijd dat de goede spelers bij topclubs spelen want dat missen we. Als een prutspeler zoals Riedewalt of een Bazoer echt zo goed zijn dan spelen ze niet bij een Ajax maar bij een Manchester United of Barcelona. Je kunt dit de Knvb echt diep op aanrekenen om een coach te halen met een Ajax hart en dan ook nog partijdig is ook. Hij had Ajax moeten trainen want ik zie Blind een betere coach als Frank de Boer en dan schiet Ajax er tenminste iets mee op. Misschien is het maar goed ook dat Nederland zich niet plaatst want dan zien we Ajax spelen in plaats van Oranje.

13 oktober 2015 om 13:23

ben het met je eens. Ik zie ook een te grote Ajax kliek bij Oranje en de Knvb. Dat komt door de goede gouden tijden van Ajax. Dat blijft nog te veel hangen bij de meesten. Ajax stond bekend die het echte voetbal had uitgevonden. En daar hangen de meesten nu nog in.
Tijd voor een neutrale Knvb en staf.

Ik zelf zie iets in de gebroeders koeman met een Jhon de Wolf of een Henk Frazer. Of mis wel Ron Jans als coach en daarbij een Jhon de Wolf en Frazer.
Geen gezeik maar inzet mensen zijn dat.

Wat mij het meesten stuit is dat er nu, en ook 1 jaar geleden toen we begonnen met de voorrondes, genoeg goede spelers in het buitenland spelen die verder zijn ontwikkeld dan de talenten Tete en Riedewald bijvoorbeeld. En moet je selecteren op de vorm van de dag, en niet op de toekomst.

1. Krul
Janmaat de vrij van Dijk pieters Willems
Clasie
Wijnaldum Snijder depay
Robben v Persie

Deze selectie en deze formatie had ons zeker 8 punten meer gegeven. Robben kan vervangen worden door Depay, waardoor je Elia op links kan zetten. Niet te veel schuiven en jongens laten spelen waar ze altijd spelen.

krul. Engeland
Janmaat. Engeland
De Vrij. Italie
van Dijk. Engeland
Pieters. Engeland
Willems, Nederland maar een uitzondelijk talent
Clasie. Engeland
Wijnaldum. Engeland
Snijder. Turkije
Depay. Engeland
Huntelaar. Duitsland
Van Persie. Turkije

Allemaal competities die hoger staan aangeschreven dan de onze. En waar ze dus meer weerstand hebben.

Maar nee, lekker je halve team selecteren uit de Micky Mouse competitie

Er zijn gewoon veel fouten gemaakt

- Het verschil tussen Van Gaal en Hiddink was inderdaad te groot. Geval onderschatting. Men dacht dat Hiddink de nummer 3 van het WK wel ff op routine door deze zwakke poule zou leiden
- Teruggegaan naar 4-3-3. Dit systeem heeft ons nooit iets goeds gebracht en Oranje heeft er momenteel totaal de selectie niet voor. Er kon wel weer een iets aanvallender systeem worden gekozen, maar het middenveld werd met 4-3-3 uit handen gegegevn. 4-2-3-1, 4-4-2...maar geen 4-3-3
- Blind maakte in de 2 cruciale wedstrijden toch ook de nodige fouten. Tegen Ijsland stelt hij 2 backs op die uit vorm zijn. Tegen Turkije had Nederland veel verdedigender moeten spelen.

Oranje mag zonder Robben en Vlaar welliswaar geen wereldteam zijn, deze poule hadden ze gewoon door moeten komen....het jonge team heeft echter wel een gedegen systeem en houvasten nodig.

Ik heb nooit begrepen waarom Hiddink zo groot is gemaakt. Een vedettevriendje, niet meer en niet minder.

Wat mij betreft mag de gehele staf van de KNVB en het Nederlands elftal opstappen. Er zijn zoveel inschattingsfouten gemaakt die niet aan slechts 1 of 2 personen te wijten zijn. Om te beginnen hadden ze nooit Guus Hiddink moeten aanstellen. Hiddink vertoefd goed met wereldsterren die losse, informele leiding nodig hebben. De huidige generatie Oranje-spelers is brutaal en hardleers. Daarom heb je een coach nodig die er bovenop zit. Ronald Koeman was hiervoor de ideale man. Zowel qua leeftijd als ervaring is de kloof met de huidige spelers veel kleiner dan Hiddink. Daarnaast leed de gehele technische staf aan grootheidswaanzin. De verdediging van Nederland heeft ten alle tijden een slot op de deur nodig met een vijfde man. Hiddink moest per se 4-3-3 spelen naar de 'Hollandse school'. En daar is Oranje nu de dupe van. Bovendien stonden bepaalde spelers niet op de goede plek. Martins Indi is altijd onberekenbaar met zijn domme overtredingen en slippertjes, Daley Blind als DM maakt je voetballend handicap en Narsingh heeft tig interlands teveel gespeeld met zo weinig rendement. Nederland moet accepteren dat het EK wordt gemist. Laten we hopen dat Oranje nu wel leert van deze dramatische kwalificatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren