Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuw wereldrecord voor ex-PSV’er: ‘Niet gek tegen zulke zwakke teams’

Laatste update:

Archie Thompson heeft er weer een wereldrecord bij. De Australische spits, die in 2006 onder leiding van trainer Guus Hiddink enkele wedstrijden in het shirt van PSV speelde, maakte in 2001 tijdens een interland tegen Samao liefst dertien goals. Nu heeft Thompson de snelste hattrick ooit gescoord.

De 34-jarige aanvaller van het Australisch elftal kwam afgelopen weekend als invaller in het veld tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de East Asian Cup tegen Guam, en had amper vijf minuten nodig om drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Thompson zelf vond de ophef over zijn nieuwe record enigszins overdreven. “Om eerlijk te zijn, ben ik er helemaal niet mee bezig”, vertelde de ex-PSV’er aan The Australian.

“Ook niet gek als je tegen zulke zwakke tegenstanders speelt”, bleef Thompson bescheiden. De ervaren spits komt overigens in de buurt van nóg een record: hij heeft nog maar één doelpunt nodig om op gelijke hoogte te komen met Damian Mori, die zich met 29 treffers topscorer aller tijden van de Australische ploeg mag noemen.

Denk je dat Archie Thompson topscorer van het Australisch elftal wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ja als Nederland elke keer tegen San Marino en Lichtenstein zou spelen dan komt KJH ook wel aan zijn records. Hecht er ook niet zo veel waarde aan.

11 december 2012 om 09:50

Dat is waar maar San Marino zou van deze ploegen ook met 9-0 winnen.

11 december 2012 om 10:03

Ach ja toch vind ik 13 keer scoren in een westrijd best een prestatie, maar dan meer dan ik het gewoon goed vind dat ze na 5-0 gewoon door blijven gaan hier vinden ze het dan vaak wel best.

11 december 2012 om 10:15

Die wedstrijd wonnen ze met 31-0!!, nog altijd een record in een kwalificatie wedstrijd.

@ Sandro
San Marino's grootste overwinning is een 1-0 op Liechtenstijn hehe.

11 december 2012 om 13:16

Omdat ze nooit tegen dit soort ploegen spelen. Dat kunnen beide niet betalen. San marino speelt alleen tegen europese teams omdat dat nauwelijks reizen is en ze ook nog veel vergoed krijgen. Of denk je soms dat een land van 35000 personen er mee akkoord gaat dat zij een reis voor meer dan 20 man naar samoa moeten betalen zodat ze daar een wedstrijd spelen?

11 december 2012 om 10:57

Dan zal hij wel moeten spelen.

Best opmerkelijk dat hij nog geen topscorer aller tijden is voor Australie als hij 13x in een wedstrijd heeft gescoord in 2001 en het record staat op slechts 29 doelpunten.

11 december 2012 om 17:01

Hij staat nu op 28 goals, dus hij heeft het al bijna ingehaald.

Toch wel wonderlijk dat deze jongen beide records in handen heeft. Viel bij PSV tegen en verder ook een matige carrière gehad.

Je zou eerder denken dat spelers als Tim Cahill, Hary Kewell of Mark Viduka topscorer van Australie zouden zijn.

11 december 2012 om 10:02

Nu zit Australië in de Aziatische poule, maar je moet niet vergeten dat tot voor kort Australië eigenlijk niet eens aan één fatsoenlijke competetieve interland per jaar kwam. Voor kwalificaties tegen Guam en Samoa ga je niet Viduka en Kewell 25 uur laten vliegen, misschien nog een verdwaalde pot tegen Nieuw-zeeland, en speelden ze dan eindelijk eens tegen Uruguay om het WK, of zelfs op het WK zelf: nou dan werd er natuurlijk nauwelijks gescoord.

11 december 2012 om 11:03

Ja hehe.. Jij zaler tegen Guam ook nog wel een paar inschieten hoor. De gemiddelde 3de klasse amateur ploeg is nog gelijkwaardig aan zo'n team. Derhalve zeggen deze records dus helemaal niks.

Best wel raar dat het topscorersrecord op maar 29 doelpunten staat. Als je tegen zulke zwakke tegenstanders speelt (waarvan sommigen er blijkbaar zo zwak zijn dat je er 13 doelpunten in 1 wedstrijd tegen kan maken) zou je toch denken dat het topscorersrecord veel hoger zou zijn..?

Oh ik dacht even dat ik ernaast zat, maar het klopt toch. Dus dit is inderdaad een onzinbericht want ik herinner me ene Robbie Fowler die ooit met Liverpool een hattrick scoorde binnen 5 minuten... dus een wereldrecord is onmogelijk! Ken je feiten!

11 december 2012 om 10:03

Eh amper 5 minuten is nog altijd korter dan 5 minuten hè

11 december 2012 om 10:17

Binnen 5 minuten is ook korter dan 5 minuten hoor.

11 december 2012 om 10:17

Ik weet wat amper 5 minuten betekent, dank je. Maar als je de wedstrijd bekijkt doet hij er amper 6(!) minuten over... en dat is nog altijd langer dan de 4 minuten en 33 sconden(heb het even op moeten zoeken) van Robbie Fowler. Dus van dit bericht klopt helemaal niks.

Edit: Wat Dreaming zegt is mogelijk, snelste hattrick in een internationale match, maar dat komt in dit artikel niet naar voren.

11 december 2012 om 11:12

Goed dan Jizzzy, als we echt gaan kommaneuken: de snelste hattrick ooit staat op naam van de Schot Tommy Ross, in 1964 voor Ross County om precies te zijn, binnen 90 (!) seconden. Ook Gerd Müller heeft er een die sneller was dan die van Fowler. Maar inderdaad, dit was de snelste in een interland.

11 december 2012 om 10:10

Apart,

Het AD heeft het over de snelste hattrick ooit als invaller en andere sites hebben het over de snelste hattrick ooit in een officiële internationale match.

Hmm..blijkbaar gaat het om de snelste hattrick ooit als invaller in een internationale wedstrijd. " Drie dagen later werd zijn prestatie erkend; hij heeft daarmee officieel de snelste hattrick op zijn naam staan als invaller in een interland."

11 december 2012 om 10:15

Ook Johan Cruyff scoorde ruim 25 jaar geleden een hatrick binnen 5 minuten...en iedereen is zeker de hatrick van Bryan Ruiz al vergeten.
Ook binnen 5 minuten. Minuut 46,48,50.
Maar dat was dus de competitie.

11 december 2012 om 10:56

Ze bedoelen binnen vijf minuten vanaf de aftrap

Dit moeten we met z'n allen inderdaad ook maar niet al te serieus nemen, zoals Thompson zelf ook aangeeft. Als Nederland tegen dit soort landen gaat voetballen elk jaar dan had Huntelaar er al 200 inliggen en Van Persie al een stuk of 150.

11 december 2012 om 10:07

Nee natuurlijk niet maar ik denk ook niet dat hij zelf die records al te serieus neemt.. Alhoewel het nooit verkeerd is om wereldrecords op je naam te krijgen lijkt mij

Das mooi toch. Prachtig voor zo'n voetballer!

Hij geeft het zelf al aan, dat hij er niet veel waarde aan hecht. Zo'n voetbalelftal als Guam bestaat uit spelers die voetbal puur als hobby hebben en niet eens in clubverband ofzo spelen.

De houder van het ene wereldrecord werd dit weekend bejubeld door de hele wereld, en amper een dag later wordt de volgende wereldrecordhouder de grond in geboord omdat het aan de tegenstand ligt. Blijft toch een wonderlijke wereld...

11 december 2012 om 11:27

Ja hehe.. Dat is toch logisch? Dit record is zo waardeloos... Dat is hetzelfde als dat ik als senior ga spelen tegen een C4 junioren elftal en dan uit mijn plaat ga omdat ik 8x scoor in een wedstrijd. Dat gaat helemaal nergens over.

11 december 2012 om 11:58

Voor jou is het blijkbaar logisch en is elk record dat niet in de Spaanse of Engelse competitie gevestigd wordt waardeloos. Tekenend voor de hedendaagse geilheid voor miljoenenclubs...

11 december 2012 om 12:06

Het gaat mij niet om de de grote van de competitie, maar om de verhoudingen in de wedstrijd. Als je een wedstrijd met 31-0 wint op internationaal niveau, dan zegt me dat inderdaad heel weinig ja.

Dat is da een record voor landen denk ik? Of juist een record voor wisselspelers? Er was toch laatst een jong, Fins jochie die het nog sneller deed?

Hebben ze bij Australië nou niks beters dan een 34 jarige Archie Thompson? Ik vind het erg leuk dat hij nog interlands mag spelen maar tegen dit soort tegenstanders kan je toch beter jonge talenten een kans geven.

11 december 2012 om 14:01

Jasonculina is laatst weer begonnen met voetballen, die is beter, net als Cahill trouwens!

Ik vraag me af hoeveel tijd Robbie Fowler in de wedstrijd Liverpool Arsenal (volgens mij in 2001) nodig had om een hattrick te maken.

Leuk record maar ken deze man helemaal niet , zet Zeefuik in de spits met een bigmac en hij maakt er ook 13 in een wedstrijd , nee wat ik bedoel te zeggen , waarom speelt Australie tegen dat soort teams , is zo kansloos en geldverspilling ..

Wel knap om een hattrick te maken in 5 minuten, ongeacht de tegenstander.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren