Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nicolás Tagliafico: ‘Ik wil het record verbreken van Darío Cvitanich’

Laatste update:

Nicolás Tagliafico kon Ajax al na een halfjaar verlaten en stond ook afgelopen zomer in de belangstelling van diverse clubs uit het buitenland. Desondanks koos de Argentijnse linksback ervoor om zijn huidige werkgever trouw te blijven en die keuze is tot dusver goed uitgepakt. Tegenover FOX Sports laat de 25-voudig interntaional weten dat hij het nog altijd goed naar zijn zin heeft bij de regerend landskampioen en dat hij aast op een Argentijns record in het Ajax-shirt.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars slaagde er vorig jaar in om een aantal sterkhouders in huis te houden, onder wie Tagliafico. “Dat was een goede beslissing", reageert de 27-jarige verdediger. "Ik voel me op m'n gemak hier in Amsterdam. We hebben al een koers bepaald. Onze speelstijl kunnen we zowel in Nederland als in Europa implementeren. Dat is voor een speler het belangrijkste. Wij willen de beste zijn.”

Ryan Babel terug in Amterdam: 'Ik denk dat ik roze haar zo laat'

Tagliafico werd afgelopen zomer in verband met diverse clubs uit het buitenland, waaronder Atlético Madrid. Hij besloot echter zijn toekomst aan Ajax te verbinden. “Ik snap hoe ze hier willen spelen dus was het geen probleem om hier te blijven. In tegendeel, ik voel me hier goed. En ik ben ook gebleven omdat ik voel dat de club kan winnen. We kunnen doorgaan met winnen en dan titels binnenhalen.”

Tagliafico staat er bij Ajax om bekend dat hij zich graag voorin meldt en zo nu en dan een doelpunt meepikt. Dit seizoen staat zijn teller op drie goals. "Ik heb een nieuwe kant van mezelf leren kennen, een soort spits. Want ik heb veel goals gemaakt”, aldus de back, die de meest scorende Argentijn in het shirt van Ajax wil worden. “Ik wil het record verbreken van Darío Cvitanich, de Argentijn met de meeste goals voor Ajax. Dus ik moet er nog een paar maken."

Cvitanich, die momenteel speelt voor het Argentijnse Racing Club, kwam in 42 wedstrijden tot 13 treffers vor Ajax. Tagliafico heeft dat aantal bijna bereikt, want hij scoorde tot dusver twaalf keer namens de Amsterdammers.

Verwacht jij dat Nicolás Tagliafico bezig is aan zijn laatste seizoen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Scoort inderdaad best regelmatig.

Nog 2 doelpunten. Die scoort hij nog wel dit seizoen. Kan dus wel eens zijn laatste half jaar bij Ajax zijn.

Voor mij de aankoop van de afgelopen 5 jaar. Uiteraard is bijvoorbeeld Ziyech beter maar die kende iedereen al. Nico voor maar 5 miljoen, op dit moment 1 van de beste linksbacks van de wereld. Heel goed gescout.

12 januari 2020 om 11:49

Eens. Samen met Davinson Sanchez. Wat een beest was dat zeg. Jammer dat hij zo snel vertrok. En, i.t.t. Toby, weinig respect richting zijn voormalig werkgever toonde.

12 januari 2020 om 12:01

Hij is inderdaad erg goed. Maar voor mij is de beste aankoop van de laatste 5 jaar toch echt Frenkie de Jong! Is veel beter en voor een mega bedrag verkocht!

12 januari 2020 om 14:57

Veel beter ik vind het lastig, nico was als linksback even belangerijk als Frenkie vind ik.

12 januari 2020 om 12:18

De aankoop van de afgelopen 5 jaar...na Frenkie. Daar kan echt niemand omheen.

12 januari 2020 om 13:33

Frenkie is en was minder moeilijk op te vangen dan Nico. Ik ben het eens met MessiBazoer dat Nico de beste aankoop is.

13 januari 2020 om 08:05

Is ook al 26-27, dat helpt natuurlijk ook zeker mee. Die andere zuid Amerikanen zijn een stuk jonger

Is gewoon een wereldback. Was al gelijk duidelijk dat Ajax gewoon heel veel sterker is met hem erbij. Dan te bedenken dat eerst een Dijks die rol invulde... Wat een verademing is dit dan.

12 januari 2020 om 17:05

Wat dacht je toen Boilessen daar nog stond te schutteren. We hebben jaren zonder fatsoenlijke linksback gespeeld, nu wil ik nooit meer zonder.

Ik gun je dat record van harte! Super Nico. Onze alleskunner op de linksback positie. Brengt zoveel strijd en energie met zich mee. Blijf het zonde vinden dat we dit soort jongens vrijwel nooit zelf bij Ajax kunnen opleiden. Toch een andere mentaliteit wat dit soort jongens met zich meebrengen. Nico contract voor het leven aanbieden!

Tagliafico is een top aankoop gebleken. Als hij zijn agressiviteit nog beter kan doseren en zijn tackles op de juiste momenten leert doen, dan is het een wereldback.

Toch wel de beste linksback die Ajax heeft gehad sinds Maxwell. Hoewel je met Martinez in principe Tagliafico's opvolger al in huis hebt, zal laatstgenoemde denk ik ontzettend gemist gaan worden als hij van de zomer besluit een stap te gaan maken. Hopelijk met dat record van meest scorende Argentijn bij Ajax in de pocket.

Een linksachter die een spits verslaat qua goals 🤔 ... C-O-O-L 😂. Zo gretig he die Nico. Wil alles doen, scoren, verdedigen, kappen, strijden haha alles. Prachtige vent met een prachtig karakter en instelling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren