Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar is ‘geen verwend nest meer’: ‘Het heeft zijn gedrag veranderd’

Laatste update:

Neymar heeft het afgelopen WK veel kritiek te verduren gekregen. De sterspeler van de nationale ploeg van Brazilië kon zijn ploeg in de kwartfinale niet langs België leiden en diens theatraal gedrag wekte ook veel irritatie op. Dani Alves is veel bezig met zijn teamgenoot van Paris Saint-Germain, zegt de routinier tegenover Globo Esporte.

“Ik heb veel gesprekken gevoerd met Neymar. Ik denk dat hij meer ervaren is en meer bewust is van zichzelf dan voorheen. De kritiek op zijn persoon heeft volwassenheid gecreëerd en het heeft zijn gedrag veranderd. Je stopt met een verwend nest te zijn om een man te worden”, zegt de Braziliaanse vleugelverdediger over de veranderingen bij Neymar.

“Wanneer je een man begint te worden, denk je meer na over beslissingen en je houding ten opzichte van anderen”, stelt de veteraan van PSG vast. “Ik zeg altijd: ‘Wanneer iemand slecht spreekt, verdienen ze het niet om gehoord te worden.’ Als twee mensen met elkaar praten, is dat prima. Maar als veel mensen praten, is er iets mis.”

“Het is tijd om onszelf opnieuw uit te vinden. Sommige dingen gebeuren in je leven om volwassenheid te creëren, om het bewustzijn te verhogen dat je als professional moet verbeteren. Wanneer dingen niet perfect lopen, dan moet je nou eenmaal een stap voorwaarts maken”, besluit de 107-voudig international over Neymar.

Ben jij het eens met de analyse van Dani Alves?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een gedoe altijd rond Neymar. Het negatieve is nu wel duidelijk. Er wordt teveel naar randzaken gekeken. De meeste mensen vergeten dat hij ook gewoon een geweldige voetballer is. Ben altijd benieuwd als hij speelt. Een zeer goede voetballer en er gebeurt altijd wel wat. Als voetliefhebber kan ik genieten van dergelijke spelers.

13 september 2018 om 17:03

@ Bersoke

Natuurlijk ben ik er geen fan van. Maar wat was bijna heel NL blij toen Robben een verschrikkelijke schwalbe maakte tegen Mexico. Of dat van Bommel altijd aan het zuigen was bij tegenstanders van het NL elftal. Of waren de Ajax supporters waaronder ik blij dat Suarez voor Ajax heeft gespeeld.

Dat soort zaken horen helaas ook het voetbal. En ik zie het ook nooit verdwijnen. Sommige spelers hebben dat nodig om resultaat te halen voor het team. In NL houden wij hier niet van. Maar het is af en toe wel lekker om dergelijke spelers in je elftal te hebben.

Hoewel Neymar het in mijn ogen het totaal niet nodig heeft. Hij is echt tegoed daarvoor.

13 september 2018 om 18:20

Dat is je eigen mening. En ik vind schwalbes ook wel wat anders dan als een pitbull spelen. Als een Veltman de hele wedstrijd op iemands huid zit vind ik het meer dan prima. Maar als hij dan naar de grond gaat terwijl er niks gebeurt mag je m van mij direct wisselen.

13 september 2018 om 20:57

@arsenal

Wat is mijn mening. Dat ik geen fan ben van schwalbes en/of dat ik Neymar een zeer goede speler vind?

Gelukkig ben jij nooit trainer geweest van NL anders had jij een Robben en een van Bommel nooit meer opgesteld.

13 september 2018 om 23:05

Dat het af en toe lekker is om dergelijke spelers in je team te hebben. Zo moeilijk is begrijpend lezen niet. En hoe haal je daar uit dat ik m niet zou opstellen? Alleen dat ik schwalbes die als van Neymar niet zou tolereren

13 september 2018 om 23:21

Hoe valt schwalbes maken nou te verdedigen. Dat we blij waren dat robben het deed betekend niet dat we het goedkeuren. Oneerlijk winnen door duikelingen is iets dat ik echt totaal niet zou missen en vind ik ook geen "randzaak".

Men is wel een hele doorzichtige positiviteitscampagne gestart om te doen alsof Neymar veranderd is. Eerst al die bondscoach met zijn lachwekkende motivatie om Neymar aanvoerder van Brazilie te maken en nu Dani Alves weer. Wanneer is Neymar veranderd dan? Op het WK was het nog een onuitstaanbare onvolwassen kwal.

13 september 2018 om 16:56

Ben het ondertussen spuugzat met deze verwende meid. Waar zijn de voetballers die niet elke week zitten te janken van hoeveel haat ze wel niet krijgen? Als hij meer zou voetballen en minder zou janken is het toch zo'n fenomeen. Als hij zou willen terugkeren naar Barcelona dan is ie welkom. Dembélé rechts, Messi in het midden en Neymar links is een aanval die je elke week aan het werk wilt zien.

13 september 2018 om 19:39

Je bent m spuugzat maar heet m graag welkom als hij terugkeert?

13 september 2018 om 20:00

Je bedoeld natuurlijk dat deze campagne nooit gestopt is. Zeker toen hij in Parijs was begonnen waren zijn Braziliaanse teamgenoten er al mee bezig....

13 september 2018 om 20:52

Je kan het ook andersom formeren, want sommige mensen vonden juist dat het een opgeblazen situatie was wat betreft zijn ''gedrag'' op het WK. Ik ben geen fan van zijn aanstellerij en vaak zoek hij het ook zelf op, maar in sommige gevallen was er duidelijk contact en daar zal ieder voetballer zich haast zoals hem erop gereageerd hebben.

13 september 2018 om 23:09

Als je een beetje hebt opgelet zie je dat het een volwassen vent is geworden. Hij heeft geen kleuterkapsels meer, doet ook geen kinderachtige trucjes meer, zeurt minder, voetbalt beter.

14 september 2018 om 07:51

Ja dat meerdere malen over de grond rollen op het WK alsof zijn poot eraf lag, terwijl er niks aan de had was, kunnen we inderdaad volwassen noemen...

Neymar staat nu eenmaal in de spotlights. Iedereen weet dat hij een geweldige voetballer is, dat vergeet echt niemand. Echter zullen zijn negatieve trekjes ook eerder opvallen, omdat iedereen op hem let. Mooi dat Dani Alves zijn teamgenoot positief probeert te steunen, en ongetwijfeld dat zijn woorden impact op hem hebben, maar de enige die echt wat aan deze negativiteit wat kan doen is Neymar zelf.
Het mag wel wat mannelijker worden. Niet liggen, aanstellen, en accepteer af en toe een kleine tik. Sta op en ga verder.

Als die Brazilianen niet objectief over hun beste speler kunnen praten, kunnen ze zich beter stilhouden. Niemand zegt bijvoorbeeld dat Neymar geen geweldige speler is. Ook buiten het veld doet hij geen domme dingen waardoor men zijn volwassenheid op dat gebied niet in twijfel trekt.

Het zijn z'n negatieve daden binnen het veld (zeuren om kaarten, twintig koprollen maken na een overtreding op hem, schieten uit de meest onmogelijke situaties, de vreselijk opvallende schwalbes en zijn hele lichaamstaal tijdens dat soort wedstrijden) waaraan mensen zich enorm irriteren.

Dat soort spelers worden snel vergeten als ze eenmaal hun carriere beeindigen, hoe goed ze ook zijn. Er zijn zo ontzettend veel geweldige voetballers geweest die nu allang vergeten zijn en meestal omdat ze niet geliefd waren buiten de eigen bevolking.

Inplaats van 25x door te rollen doet hij het nu nog maar 10x, begin is er 😉

Klinkt ook beetje als "wij van wc eend adviseren..."
Zo snel leer je bepaalde dingen niet af of verander je niet, hoop t wel blijft een goede speler die dit soort dingen niet nodig heeft.

Nou dan is dat snel veranderd!
Gisteren in een vriendschappelijke wedstrijd ging hij weer als een baby naar de grond waar hij eindelijk eens een gele kaart voor kreeg.
Hij is dus alles behalve veranderd.

13 september 2018 om 20:31

Na die wedstrijd heeft Alves al zijn wijsheden uitgestort aan Neymar en hij is daardoor vanochtend als herboren wakker geworden

13 september 2018 om 23:33

Haha, geweldige reactie. Vind het ook zo onzinnig dat goedpraten van Alves altijd. Vind Alves een geweldige speler met een goed karakter, maar dat goedpraten van zijn team-/landgenoten altijd.... Pffff

Ach, vorige week was hij weer bezig tegen VS en toen hij er op werd aangesproken, reageerde hij als de vleesgeworden arrogantie.

Ik zie nog geen verschil. Misselijk mannetje.

Ze denken dat de rest van de wereld achterlijk is ofzo? 2 maanden terug zat hij nog te rollen op het WK. Paar dagen terug zat hij te janken dat hij respect hoort te verdienen van de scheids. Nou dan ben je echt volwassen geworden....

Echt tenenkrommend slecht deze charme offensief voor Neymar.

En overigens bepaalt de publieke opinie wel of hij al dan niet een verwende kwal meer is. Daar hoeven we niet van poeppratende Alves aan te horen.

Alves is een even grote bleiter op het veld als Neymar! Denk ook dat hij alles mag en kan zeggen. Sportief gezien een topper, als mens vind ik hem een dikke 0. (En nee, ik ken hem niet persoonlijk, maar baseer mij op intervieuws en gedrag op het veld)

Ik heb mezelf de laatste tijd aangeleerd om de voetballer los te koppelen va de rest dat met die spelers te maken heeft.

Voorbeeld 1 Ronaldo. Wat een prachtige voetballer, wat een enge vent.
Voorbeeld 2 Messi. Wat een prachtige voetballer. wat een mooi ingetogen persoonlijkheid.
Voorbeeld 3 Memphis Depay: wat een veelbelovend talent. Wat een enge maniertjes
Voorbeeld 4 Hakim Ziyech: wat een mooie pass. Doe eens normaal na een doelpunt.
Voorbeeld 5 Mario Balotelli: je bent schijnbaar 10 miljoen waard. Maar dat is dus niks in jou wereld.
Misschien moet je je dat eens gaan realiseren.

Althans de ene met kleuter gedrag over de ander met kleuter gedrag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren