Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neres wil bij Ajax blijven: ‘Het waren alleen maar geruchten’

Laatste update:

David Neres benadrukt in gesprek met AT5 dat hij niet bezig is met een vertrek bij Ajax. De Braziliaanse buitenspeler werd eerder nog gelinkt met een overstap naar Borussia Dortmund, dat volgens De Telegraaf dertig miljoen euro voor hem bood. Volgens Neres heeft er nooit iets gespeeld en richt hij zich volledig op het komende seizoen in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax zou een bod van dertig miljoen euro hebben geweigerd. Waar Neres eerder tegenover ESPN aangaf dat er niet genoeg geboden was, vertelt hij nu dat er nooit sprake is geweest van een eventuele transfer. “Nee, er was niks concreets. Het waren alleen maar geruchten”, verklaart Neres, die met Ajax prijzen wil winnen. "Ik wil me nog ontwikkelen en het liefst in dit shirt een titel winnen. Ik denk nu niet aan een vertrek bij Ajax.”

Neres maakte begin 2017 voor twaalf miljoen euro de overstap van Sao Paulo naar Ajax. Nadat hij het eerste halfjaar de tijd kreeg om te wennen in Amsterdam, was hij het afgelopen seizoen goed voor veertien doelpunten en elf assists in de Eredivisie. “Ik heb een grote stap gemaakt in mijn leven. Ik weet dat het een grote stap was, maar hier stopt het niet. Ik kan nog van meer waarde zijn en heb ook nog geen titels gewonnen."

Waar Neres het nog te vroeg vindt voor een transfer, zag hij Justin Kluivert vorige maand de overstap maken naar AS Roma. “Het is een goede speler, nog heel jong. Ik weet dat hij dit jaar veel beter kan worden. Het is een groot verlies, maar we hebben andere goede spelers. We gaan hem missen, maar het is niet anders.”

David Neres belandt uiteindelijk in een Europese topcompetitie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft inmiddels zijn draai gevonden bij Ajax. Dit seizoen zou zijn beste seizoen moeten worden. Dan is hij waarschijnlijk niet meer te houden voor Ajax na dit seizoen.

1 juli 2018 om 12:24

Ik vrees dat ETH hem niet als rechtsbuiten gaat gebruiken maar als een soort 2e spits zoals paar keer eerder afgelopen half jaar, dat zou enorm jammer zijn want dan haal je de diepgang weg uit zijn spel en dat is hetgeen dat ze in Nederland niet af kunnen stoppen.

1 juli 2018 om 12:30

Er zijn echt veel varianten mogelijk dit seizoen. Wat Ajax onvoorspelbaar zal maken. Helemaal als Ziyech ook nog zal blijven.
Ajax zou dan zelfs met 4 aanvallers kunnen spelen om iets te kunnen forceren. Bijvoorbeeld met Neres rechtsbuiten, Dolberg spits, Huntelaar spits en Tadic linksbuiten.

1 juli 2018 om 12:46

Ligt aan rest van de tactische invulling. Neres in het centrum zal wel gebeuren om hem vaker in scoringskans te laten komen, niet geheel onlogisch als we gaan kijken hoeveel kansen die anderen hebben gemist vorig seizoen.

Verder kan je vanuit het centrum ook prima voor diepgang zorgen, kijk maar naar bijv Klaassen. Met Tadic, Labyad, Frenkie en misschien zelfs Ziyech moeten er toch voldoende mogelijkheden zijn om Neres diep te sturen vanuit het centrum. Bijkomend voordeel is dat de centrale verdedigers ook op de spits moeten letten en ook over het algemeen een stuk minder snel en wendbaar zijn dan backs. Dus Neres zou in theorie ook vanuit het centrum erg gevaarlijk moeten kunnen worden.

Overigens verwacht ik dat wanneer we 433 spelen hij gewoon op rechts staat. Tijd zal het leren, ik volg het in ieder geval met veel interesse.

1 juli 2018 om 13:02

Neres moet je niet vanuit centrum laten vertrekken naar mijn mening. Simpelweg omdat je dan zijn manier van lopen anders gebruikt, meeste gevaar kwam niet van zijn goal maar van zijn assists die vrijwel allemaal zelfde kenmerk hebben. Diepgaan tussen back en CV -> laag voortrekken op spits bij eerste paal of richting de stip. Als je spits een goede loopactie maakt is dat dodelijk, waarom zou je dat weg willen nemen? Hij scoort makkelijk vanuit beweging, liefst met spelen op spits, iets dat vanuit centrale rol moeilijker is dan vanuit de flank. Ik denk dat je Neres niet teveel aan de bal moet laten komen en veel in de 1v1 zetten als je hem wel aanspeelt of in diepte, vanuit centrale rol zal hij andere dingen brengen dan vanaf de flank en zijn kwaliteiten sluiten naar mijn mening perfect aan bij die van een flankspeler van Ajax.

1 juli 2018 om 13:20

De reden dat dat verandert is vanwege de opstelling. Wanneer we 433 spelen zal Neres naar verwachting gewoon vanaf rechts spelen.

Wanneer Ten Hag weer zijn 3241 achtige opstelling gebruikt zoals de laatste paar wedstrijden van vorig seizoen dan kiest hij wellicht voor een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links. Dan heb je in het centrum dus 2 man die over de spits heen diep kunnen gaan. In die formatie is het dan ook logisch dat Neres centraler staat aangezien hij op links nog minder gevaar zal opleveren.

Alleen al om minder voorspelbaar te zijn is het mijn inziens goed dat Ten Hag zorgt dat er variatie mogelijk is.

Heerlijke speler, hopelijk word die nog wat constanter om 90 minuten voor dreiging te kunnen zorgen! Sowieso is hij veel meer van waarde dan dat kluivert is geweest

1 juli 2018 om 12:19

Kluivert was wel een hele verbetering ten opzichte van Younes. Tadic kan weer een hele verbetering zijn ten opzichte van Kluivert mits Tadic als linksbuiten gaat spelen.

1 juli 2018 om 12:27

Onzin dat een (vleugel)speler 90 minuten een dreiging moet zijn. Per wedstrijd 4 of 5 momenten creëren die de wedstrijd al dan niet potentieel doen kantelen is meer dan genoeg.

Inmiddels heeft Neres zijn draai gevonden bij Ajax en ik weet wel zeker dat er nog veel meer rek in Neres zit, zowel qua voetballend vermogen als op het gebied van rendement (scorend vermogen en assists) en zijn rendement vond ik het afgelopen seizoen al prima, met 14 goals en 13 assists en dat terwijl hij de eerste 6/7 wedstrijden van het afgelopen seizoen genoegen moest nemen met een (korte) invalbeurt of zelfs gewoon heel de wedstrijd op de bank zat onder Marcel Keizer.

Ook lees ik vaak reacties dat er veel mensen zijn die Neres tegen vinden vallen in verhouding met de prijs die er voor Neres is betaald, maar Overmars gaf ook aan dat Ajax teveel voor Neres heeft betaald en Neres zelf gaf ook aan dat de transfersom wel enige druk met zich meebrengt, maar dat hij zich zoveel mogelijk ervan probeert af te sluiten en ik vind dus gewoon dat Neres het prima doet.

Zoals ik dus al aangaf: er zit nog veel rek in Neres en Ajax heeft een forse bedrag voor Neres betaald, maar in de toekomst zal Ajax minimaal het dubbele van het aankoopbedrag gaan incasseren op Neres.

1 juli 2018 om 12:30

neres was het koopje van het jaar omdat zijn oude club in financiële problemen zat. Je onderschat Neres maar hij gaat echt het Braziliaans elftal halen.

1 juli 2018 om 12:41

@ Martijnovic,

In welk gedeelte van mijn reactie hierboven onderschat ik Neres dan precies? Ik ben altijd al een groot fan en erg gecharmeerd van hem geweest en ik schrijf juist dat er een hoop mensen waren/zijn (ik in ieder geval niet) die vinden dat hij te weinig brengt in verhouding met de transferprijs die er voor hem is betaald, maar daarom geef ik dus ook aan dat Overmars heeft aangegeven dat er teveel voor hem betaald is destijds en dat ik vind dat Neres zelf natuurlijk geen invloed heeft op de prijs die Ajax voor hem betaalde, want Neres doet het gewoon uitstekend en er zit nog veel meer rek in hem.

1 juli 2018 om 14:26

Overmars heeft dat nooit gezegd en het is ook niet zo het is qua talent een net zo groot talent als bijv Kluivert en die gaat met 1 jarig contract voor 17 miljoen. neres was absurd goedkoop in deze markt. Dus dat er teveel betaald is is pertinent niet waar.

1 juli 2018 om 14:36

@ Martijnovic,

Overmars heeft dat nooit gezegd?

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=306212 en zo waren er nog een aantal media's waarin dit verscheen en Overmars heeft dit zelf vorig jaar ook aangegeven in een interview met Ajax TV.

1 juli 2018 om 15:54

🙈gast hoe kun je Neres een net zo groot talent vinden als kluivert ?! Kluivert is echt niet zo bijzonder hoor Neres steekt daar met kop en schouders bovenuit.

1 juli 2018 om 12:45

Zijn rendement was juist absurd hoog in verhouding met aantal keren aan bal komen, op dat vlak met kop en schouder beste van Eredivisie op zijn positie (flankspeler) als je het zou verwerken in een tabel van wat hij doet per 100 balcontacten is hij abnormaal, zeker onder Keizer was hij ongelooflijk efficiënt, onder ETH in een iets centralere rol met veel positiewisselingen met Ziyech nam dat redelijk zwaar af maar over hele seizoen (en zelfs hele carrière) is hij bovengemiddeld efficiënt, als hij dat vast kan houden doorheen zijn carrière heb je gewoon een wereldspeler. Verwacht niet dat hij output van periode onder Keizer aan blijft tikken want toen lag hij op schema 34+ g/a te pakken in één seizoen. Dat is voor een speler van toen 20 met nog geen jaar in buitenland absurd. Zijn kracht zit hem in het niet per se dominant aanwezig te hoeven zijn, hij wint je wedstrijden zonder de ster van het team te zijn.

Mooi zo. Er zit nog zoveel rek in deze jongen, die komt uiteindelijk wel bij een Europese topclub terecht en ook zeker bij het Nationale Elftal. Uiteindelijk kan je hier nog veel meer dan die 30 miljoen uithalen.

Er krijgt langzamerhand toch een team vorm waar we een jaar max nog van kunnen genieten en ik denk dat neres een speler is waarvan we heel veel gaan genieten door zn onvoorspelbaarheid en zijn akties... alsjeblieft Mark hou alles wat we nu hebben bij elkaar smeed een verbond en ik zie Ajax buiten de titel ook heel ver komen in de Europa league!!

Die jongen is eindelijk goed gewend aan de nieuwe omgeving dus dit seizoen word het vlammen. Dat hoop ik teminste voor hem. Al heb ik vertrouwen want heb ondanks het drama seizoen van Ajax toch leuke dingen gezien en aangezien ze goed bezig zijn met inkopen. Ik zie Ajax best kampioen worden. De rust begint een beetje terug te komen, dat gaan we ook wel zien denk aankomend seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren