Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Nee, ik maak me geen illusies voor het duel van zondag met PSV'

Laatste update:

Jody Lukoki mocht zondag op bezoek bij ADO Den Haag in de rust invallen voor Aras Özbiliz en was direct belangrijk voor Ajax; binnen enkele minuten had de rechtsbuiten al gescoord, waarna de zege voor de ploeg van trainer Frank de Boer geen moment meer in gevaar kwam (2-0). De aanvaller rondde een fraaie pass van middenvelder Theo Janssen knap af, maar bleef na afloop bescheiden.

/

“Ik vond de voorzet van Janssen mooier dan mijn treffer”, vertelde de negentienjarige vleugelspits aan het ANP. “Ik deed het misschien beter dan Özbiliz voor rust, maar die kan normaal ook vlammen. Ik moet mijn beurt afwachten”, aldus de voetballer van Jong Ajax. “Mijn voorzet kan nog beter, gelukkig train ik daar heel veel op met Marc Overmars”, erkent Lukoki dat hij zijn spel op sommige punten nog kan verbeteren.

Al te hoge verwachtingen heeft hij ook nog niet voor de komende wedstrijden. “Ik was er alleen bij omdat Miralem Sulejmani, Derk Boerrigter en Lorenzo Ebecilio ontbraken. Op zulke momenten moet ik mijn kans pakken, maar ik blijf natuurlijk een speler van Jong Ajax. Nee, ik maak me geen illusies voor het duel van zondag met PSV”, doelt Lukoki op de thuiswedstrijd tegen de achtervolger uit Eindhoven, die zondag op het programma staat.

Denk je dat Jody Lukoki zondag tegen PSV weer speeltijd zal krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mischien wel verstandig van de Boer als hij hem wel opstelt. Naar mijn mening heb je altijd iemand nodig die diepte en snelheid brengt. Normaal is dat Boerrigter, maar met Aissati en Ozbiliz hebben ze al 2 spelers op de zijkanten die alleen maar tikkie terug spelen of naar binnen trekken.

19 maart 2012 om 11:38

Dat lijkt mij ook het beste ja, Lukoki is toch iemand met specifieke kwaliteiten en hij krijgt de bal vaak voor, zijn snelheid is een goed wapen.
Ik zou hem inderdaad op rechtsbuiten zetten. Hij viel erg goed in en ik denk dat hij het Pieters wel lastig kan maken.

Verder zou ik zo spelen, ervan uitgaande dat de geblesseerden nog niet in staat zijn om te spelen. (zie opstelling)

Vermeer
Van Rhijn
Alderweireld
Vertonghen
Koppers
De Jong
Anita
Eriksen
Lukoki
Bulykin
Ozbilliz
19 maart 2012 om 12:25

Ik ben het helemaal eens met jou opstelling.
Met ozbiliz op links en Lukoki op rechts, speel je weer met traditionele buitenspelers. Die moeten dan ook voor veel voorzetten zorgen. Dan kan De Jong zeer gevaarlijk worden, door veel in de 16 te komen. Twee sterke koppers heb je dan in de 16.

19 maart 2012 om 12:26

Nee, een ideale speler om in te laten vallen. Laat een ander maar in de basis starten, misschien Lodeiro.

19 maart 2012 om 13:05

ik weet niet of koppers het aan kan tegen lens. Dat is afwachten.verder zou ik lukoki pas in de 2e helft opstellen. en eerst ebecilio en ozbiliz opstellen. en in de spits weet ik niet of ik bulykin een basisplaats zou geven. miss de jong voorin dat kan ook.

19 maart 2012 om 13:24

@perrysss
I
k zeg ook niet dat hij Pieters makkelijk gaat dollen, of dat hij Pieters helemaal de baas is, ik denk dat hij het Pieters lastig kan maken en dat hij op snelheid er wel een paar keer langs zal kunnen komen.

Bovendien, bedoel je niet Narsingh? Ik heb de wedstrijd niet gezien hoor, maar meestal staat Aissadi op links en Narsingh op rechts, dus dan zou Pieters tegenover Narsingh hebben gestaan.

@joostfan

Misschien is dat zo, maar ik heb er vertrouwen in dat hij het ook vanaf de aftrap kan, bovendien, als je Lodeiro opstel, dan heb je te weinig diepte in je spel. Lukoki is iemand die het veld lang kan maken, wat lastig is voor de PSV verdediging.
Ik zou Lodeiro eerder ipv Bulykin opstellen.

@drogba88

Koppers zal het inderdaad lastig krijgen tegen Lens, maar ik denk dat er simpelweg geen betere linksback is, Blind zal het nog lastiger krijgen en Boilesen is nog niet fit denk ik. Anita weghalen van het middenveld zie ik ook niet zitten, hij doet het daar juist lekker de laatste tijd.

19 maart 2012 om 13:25

@drogba88
Wie zet je dan op het middenveld? Lodeiro en Eriksen samen als vooruitgeschoven middenvelders en Anita met de punt naar achter. Verder vraag ik me af hoe het nu met Serero zit, leek veelbelovend, maar je hoort er nu nog maar weinig van, iemand die er meer over weet?

Ik vond hem echt goed invallen. Wat een snelheid heeft hij in ze benen. Hij moet wel nog werken aan zijn kracht en voorzetten. Ik zou hem opstellen tegen Psv, want Ebicilio heeft dit seizoen pas 1 wedstrijd goed gespeeld en ik vind dat Lukoki het meer verdiend. In ieder geval een mooi talent, waar Ajax nog veel plezier aan gaat beleven.

19 maart 2012 om 19:46

Buiten dat traint Ebecilio nog steeds apart van de groep wat me geen ideale voorbereiding lijkt. Een terugval is dan ook groter.

Wie weet of Sigi zijn rentree kan maken tegen Psv?

interview gezien, uitermate sympathiek en realistisch ventje dit.

19 maart 2012 om 10:58

Helemaal mee eens, maar nog niet klaar voor het ''echte'' werk in Ajax 1 in mijn ogen. Moet nog veel sterker worden voordat hij wedstrijden zoals aankomende zondag tegen PSV kan spelen.

Groot talent maar niet direct voor de leeuwen gooien. Rustig brengen in wedstrijden zoals deze tegen Ado met 10 man...

19 maart 2012 om 12:02

geloof ook niet dat de boer hem op basis van zijn invalbeurt opeens in de basis zet tegen psv tenzij ozbiliz ook geblesseerd raakt. is natuurlijk wel lekker om zo'n snel ventje op de bank te hebben want hoewel hij me niet klaas lijkt voor een basisplek is het wel een mannetje dat zijn eigen spelletje speelt, ongeacht zijn directe tegenstander. laat zich niet zo snel van de wijs brengen en kan het een moe gespeelde verdediger heel moeilijk maken. zo werd rommedahl ook een tijdje gebruikt, half uurtje voor tijd invallen en flink gas geven de diepte in.

Dat ze serrero ook maar weer eens speeltijd geven, begin van het seizoen en in de voorbereiding werd iedereen ook gek van die kerel... Die dolt manolev 4x in de rondte
En lukoki is leuk om te zien... erg snel maar voetballend minder als ozbiliz. Maar ja wel erg nuttig want ik denk dat geen verdediger van psv hem bij zal houden
Mij maakt t niks uit aangezien we vrij weinig keuze hebben voorin

19 maart 2012 om 10:32

Mee eens, snap het niet waarom Serero Geen kans krijgt Speelde een super voorbereiding, maar daarna hebben we hem nooit meer gezien, vind dat De Boer dit niet goed aanpakt, ook spelers als Fischer en Rits niet mogen ruiken aan het eerste.

19 maart 2012 om 11:40

Die jongens zijn simpelweg nog te jong in De Boers ogen, volgend jaar zullen ze hun eerste minuten gaan maken. Te vroeg brengen heeft geen zin.

Aan de andere kant, die gozer bij Feyenoord die gister meedeed, die vond ik het heel goed doen! Tony was zijn voornaam en hij was nog maar 17!

19 maart 2012 om 12:04

serero is zo jong niet maar van nature wel middenvelder en daar staan nu eenmaal jongens die wat verder zijn. volgens mij zijn er echt wel plannen met serero maar alles op zijn tijd.

19 maart 2012 om 12:26

Delvecio..

Jij vindt dat Frank de Boer het niet goed heeft aangepakt omdat hij Fischer en Rits nog niet heeft laten ruiken aan het eerste elftal?viktor Fischer is nog maar 17! En Mats Rits 18! Kom op man, die jongens zijn nog volop in ontwikkeling. Frank de Boer heeft al een ontzettend jong team, dan kan je toch niet verwachten dat ze deze jongens nu al brengen?!

Serero is inderdaad al wat ouder maar heeft de tijd nodig om zich aan te passen en is, in de ogen van De Boer, nog niet helemaal klaar om Ajax1 en dat begrijp ik wel. Hij is ligt en komt uit een heel ander deel van de wereld waar het voetbal totaal anders / van een minder niveau is. Ik denk dat we volgend seizoen meer van hem gaan horen. Ontzettend goede, snelle, technische speler...

19 maart 2012 om 10:53

En hij blijft Erikssen opstellen, die bijna niks brengt de laatste 8 maanden...

19 maart 2012 om 11:07

Haha.. Eriksen staat op 14 assists en een doelpunt of 5. Bijna bij 1/3 van de ajaxgoals betrokken dus. Die wou jij dus even wisselen in de tijd dat Boerigter, Sulejamani en Sigthorsson geblesseerd zijn!

Dat is bij elkaar 75% zoon beetje van alle goals/assists.

19 maart 2012 om 12:06

precies de kritiek op eriksen komt vooral van mensen die ervan uit gaan dat hij, net 20, al 2 goals per wedstrijd maakt. hij is nog niet constant maar verdient zeker het vertrouwen en de basisplek. spelers als hem heb je hard nodig tegen de vele compactspelende tegenstanders in de eredivisie. hij houdt heel wat mensen bezig op de kleine ruimte en ziet het spel gewoon erg goed, vandaar ook de assists.

19 maart 2012 om 17:17

Van mij mag de Boer Erikssen buiten de basis houden hoor... absoluut geen probleem mee... getekend een Psver.

Nee, even zonder dollen, dan haalt de Boer nog een potentiële angel uit de aanval van Ajax... en die zijn er steeds minder over bij Ajax. Erikssen is misschien niet helemaal op 100% maar is zeker wel belangrijk voor Ajax.

19 maart 2012 om 13:10

idd hamminho ik zou ook serero eens opstellen naast eriksen en anita. zo zou ik spelen en dan z ik lukoki bulykin en enoh laten invallen

vermeer
van rhijn
alderweireld
vertonghen
koppers
serero
anita
eriksen
ozbiliz
de jong
ebecilio

Ik denk dat Jody zeker bij de selectie zal zitten hij bracht tenminste iets van dreiging in de voerhoede, als hij het niet doet moeten we het hebben van Jan maar die kan het ook niet alleen, hij kan met zijn snelheid en acties gevaar stichten, zou hem er zeker bij nemen!

19 maart 2012 om 10:44

Ozbiliz werd gewisseld omdat ie teveel naar binnen trok. Dat Gebeurde op links al met Aissati en dan heb je 2 flanken die naar binnen snijden. Frank de Boer werd ook pissig op Ozbiliz. Als je je opdracht niet uitvoert dan wordt je gewisseld. Lukoki hield het veld breed en hield diepte en zo kan Theo Janssen ook zijn pass kwijt waar het om draait, de voorbeweging en dan is die pass al onderweg, aannemen, rechtleggen, binnen tikken. Perfect uitgevoerd.

Die pass van Janssen was inderdaad prachtig, maar ik vind de aanname van Lukoki toch vele malen mooier!
Technisch perfect, bal ligt direct goed voor zijn linkerbeen.
Er zijn maar weinig spelers in de Eredivisie die een bal zo aannemen als ze op snelheid zijn, naar mijn menig het hoogtepunt van de wedstrijd!

Tegen PSV zal er meer ruimte onstaan. Assaiti kan hier bijna nooit gebruik van maken. Als al deze spelers nog steeds gebleseerd zijn dan zou ik hem en Özbiliz opstellen.

Spreek je zijn naam nu uit als luu-koo-kie of luu-kok-kie?

19 maart 2012 om 10:40

Luu-koo-kie, zo werd ie altijd genoemd, alleen gisteren door Ten Napel niet, maar die zegt wel vaker namen verkeerd.

19 maart 2012 om 10:46

Ten Napel moet pensioen wat die allemaal voor onzin uitkraamt. Wordt tijd dat Sierd de Vos de nederlandse toppers mag doen. Geen relevante informatie altijd maar wel vermakelijk en niet hinderlijk aanwezig en niet betweterig op voetbalgebied.

19 maart 2012 om 14:46

Haha! Sierd de Vos!!
Dat vind ik nou echt de meest vervelende commentator die er is. Wat je zegt, geen relevante informatie, hij blijft maar ouwehoeren over alles behalve voetbal. Dat die en diens broer een klusbedrijf heeft en net nog een regenpijp heeft vervangen bij de neef van die. Blabla
Dat hoef ik allemaal niet te weten hoor!

Liever iemand als Reitsma die ook nog wel eens stil durft te zijn. Of Driessen.

De uitspraak lijkt mij lu koo kie trouwens.

"ik vond de voorzet van Janssen mooier dan mijn treffer”

Maar jouw aanname was ook formidabel meteen panklaar op je voet en je kon hem mooi afmaken.
Nee die hele goal was mooi de voorzet maar de aanname zeer zeker ook.

19 maart 2012 om 10:46

Ik kreeg toch het idee dat ie nog wat mooier viel dan Janssen bedoelde. Hij draaide op het laatste moment nog iets meer af, waardoor Lukoki na z'n aanname meteen kon schieten. Wel een perfecte aanname inderdaad en goed afgerond met z'n zwakkere been.
Ben wel benieuwd of ie vaker zo'n goeie wedstrijd kan spelen. Hij heeft in ieder geval de diepte die veel Ajacieden missen. Al moet ik wel zeggen dat ik gisteren juist veel Ajacieden diep zag gaan. Vertonghen, Aissaiti en ook Rhijn. Ik vond Ajax echt goed spelen gisteren.
Wat me vooral opviel aan deze Lukoki, was dat ie over een afstand van amper vijf meter een tegenstander voorbij kan en z'n voorzet kan geven. Hij heeft echt maar een paar meter nodig om zich er langs te wurmen. Dat is echt een kwaliteit.

Ajax is zwak, maar heeft genoeg kwaliteit om van ADO te winnen.
Ajax mist de sterktehouders (althans, teveel van hen zijn geblesseerd).
Niemand zal wakker liggen van Ozboliz en Aissati als vleugelaanvallers, of Koppers en Van Rhijn als vleugelverdegigers.

Gisteren was het weer breien, breien en breien. Wat dat betreft is Lukoki een verandeming, iemand die op een metertje of 5 zijn man voorbij komt, eindelijk eens actie! Wat met voetballen tot de 16 van de tegenstander en dan wachten op balverlies/ tegencounter, dat wordt em niet tegen Psv.

Hij speelde goed gisteren, kwam heel veel dreiging van zijn kant. Heel erg snel, die linksback van Ado werd helemaal weggespeeld. Verder durfde hij zijn actie buitenom te maken, wat ik echt mis bij Ajax dit seizoen. Alleen Boerrigter doet dit. Sulejmani, Assaiti, Ebecilio en Ozbiliz komen allemaal naar binnen toe, waardoor er ook geen dieptepassen kunnen worden gegeven door bijvoorbeeld een Janssen, wat toch echt zijn kwaliteit is.

Volgende week tegen PSV zal ik met lukoki starten. Niet omdat ik denk dat hij een goede wedstrijd zal spelen, maar heb liever een Lukoki dan een Ozbiliz. Met Buly in de spits zal dit veel beter gaan, omdat Buly nu voorzetten krijgt van de zijkanten.

Voor volgende week zal in in zon formatie spelen. PSV heeft een aanvallend middenveld, dus ik had gekozen voor een blok met Enoh en Anita, met daarvoor Eriksen. De Jong voegt de laatste tijd niks toe, is ook geen speler die uit het niks iets kan creeeren. Enoh staat er meestal wel in de grote wedstrijden, en hij kan lekker toivonen uit de wedstrijd spelen.

Vermeer
van Rhijn
Alderweireld
Vertonghen
Koppers
Enoh
Anita
Lukoki
Eriksen
Derk/Ismail
Buly

Aardige speler. Van mij mag hij tegen PSV spelen. Hij is zeer snel en behendig. Misschien als invaller. Je weet niet wie er zondag beschikbaar is. Ebicilio misschien, Sightorsson misschien. Afwachten en rustig aan trainen deze week en zodat iedereen fris kan starten zondag.

Manolev loopt al te klagen dat hij teveel gele kaarten krijgt, als hij tegen dit manneke komt te staan zullen er nog wel 1 of 2 bijkomen als hij weer aan de noodrem trekt....

On topic; leuk dat ze nu 1 op 1 trainen met oud-topspelers die op hun eigen positie gespeeld hebben. Stam met van Rhijn, Overmars met Lukoki, daar worden die gasten echt beter van.

Frank de Boer houdt ze met beide voetjes op de grond, ondanks alle blessure-ellende zijn dat toch zaken waar je blij van wordt.

ik vind mickey egt een miskoop!! voor 16mijoen!! gehaald en om nou tezeggen dat het een topper is? als ie niet zoveel had gekost was ie allang naar jong ajax gestuurd

19 maart 2012 om 11:40


Mickey is de beste van het team.

Een type litmanen, traag maar technisch en een creatieve motor binnen het team. Respect voor hem.

luukooki kan wat mij betreft in het circus gaan werken met die rare saltos van hem. Straks breekt ie ze poot en kan hij een maand revalideren. Ajax zou dat soort fratsen eens goet met die knaap moeten bespreken

19 maart 2012 om 11:46

dat doen die afrikaanse spelers wel vaker.. of zo een raar dansje.. dat ik denk.. sta je nou niet voor paal.. of dat kloppen op het embleem alsof ze nooit weg gaan..

19 maart 2012 om 11:50

nou jordanees? type litmanen? laat me niet lachen? dat is toch niet tevergelijken dat moet jij weten als jordanees

Mooie woorden dit, die mediatraining in Amsterdam begint zijn vruchten af te werpen ; Of zou hij echt zo realistisch zijn ?

Lukoki moet zondag gewoon in de basis. Met zijn snelheid gaat Pieters het heel lastig krijgen. Laat die naar binnen trekkende Ozbiliz en Ebeclio maar op de bank zitten Frank, Jody is de man die je moet opstellen!

Je weet het niet met dit Ajax.
Net als vorig jaar speelde men echt niet bijster goed maar bleef het gwoon winnen.
En de laatste wedstrijd tegen Twente, spelen ze hun allerbeste wedstrijd.
We zullen het zien volgende week.

Lukoki maakte een hele mooie goal, maar ik denk dat hij nog te licht is. Maar ja ruil je hem met Ebicilio zal het er zeker niet minder van worden.

ik zou hem graaaaaag tegen Pieters zien!
Met het reactievermogen en snelheid van Pieters tegen dit ventje zou het nog een leuk kunnen worden.
de backs van PSV moet Ajax bespelen. Centraal staan de afgelopen 2 wedstrijden weer wat beter

19 maart 2012 om 21:45

Pieters speelt de laatste twee wedstrijden erg sterk. Dus graag voor hem denk ik eerder. Hutchinson deed het ook erg goed. Verdediging van psv staat een stuk sterker als voorheen.

Altijd leuk dat geroep op basis van 1 goede of slechte wedstrijd.
Lukoki opeens de held die Ajax langs PSV zou moeten leiden en Janssen de ontbrekende schakel waar hij eerder toch eigenlijk naar de bank zou moeten...
Denk dat Ajax met het gebruik van vleugels tegenover de backs van PSV veel uit kan richten.
Ozbiliz t.o. Manolev en Lukoki vanwege zijn snelheid tegenover de onzekere en ietwat trage Pieters lijkt me erg een voor PSV onaantrekkelijke tegenstand.
Mooi te zien dat die jongen niet mee gaat in de waan en lekker realistisch blijft.

ik zat er (invalide plek) en het was prachtig om te zien hij rende luksik er gewoon uit hij was zou geweldig en kreeg eigenlijk nog veelste weinig ballen. ik zeg speel met lukoki tegen PSX en manolev word helemaal tureluur gespeeld

vermmer
rhijn
alderwereild
vertongen
kopper
eriksen
anita
lodeir/aisat
lukoki
de jong
ozbiliz

Ik denk dat je niet van Lukoki mag verwachten dat hij Pieters de baas is. Pieters raakt beter in vorm en dan zie je dat het toch een uiterst degelijke back is. Sowieso de beste Nederlandse back op dit moment. Door zijn passes rendeert Mertens beter, dus je mag hem ook niet vrij laten. Verdedigd Lukoki een beetje mee?

Ik weet wel dat Ozbiliz dit liever niet doet en Ebecilio juist weer wel. Ik denk ook dat de Boer vaak voor Ebecilio heeft gekozen vanwege zijn verdedigende werklust. Dat zal ook nodig zijn want de backs van PSV komen graag op. Pieters niet continu maar wel nuttig. Manolev heel vaak maar meestal totaal overbodig, je kunt hem echter niet alle tijd en ruimte geven want dan vindt zelfs Manolev een goede oplossing. En je kunt niet van Anita verwachten dat hij steeds meehelpt de backs af te stoppen want dan komt Toivonen of Wijnaldum vrij. De vleugels van Ajax zullen dus flink aan de bak moeten.

Manolev staat verdedigend doorgaans wel zijn mannetje. Hij luidt helaas wel veel counters in en zorgt voor aanhoudende onrust in de defensie. Ik zou daar dan ook de stabielere Hutchinson neerzetten gezien het belang van deze wedstrijd. Maargoed, ik neem aan dat Cocu gewoon met Manolev speelt. Als we onder druk worden gezet kan dat nog lelijk uitpakken. Maar gelukkig staat Tyton nu op doel, dat scheelt de defensie al 50% van alle onrust.

Ik denk dat Anita het Toivonen heel moeilijk gaat maken en dat PSV moeilijk tot scoren gaat komen. Vertonghen zal waarschijnlijk top spelen, dat laat hij meestal in de grote wedstrijden zien. Matavz is echter wel weer een sneaky spits bij uitstek. Dus het wordt levensgevaarlijk voor Ajax wanneer Vertonghen mee opkomt en niet snel genoeg omschakeld bij balverliers.

Ik hoop op winst voor PSV maar gezien het feit dat wij nooit de nul houden en niet 3 keer gaan scoren tegen Ajax gok ik op een 1-1. Hopelijk een 2-1 voor Psv. Sowieso gaat dit een heerlijke clash worden.

Maar ik ben echt kilometers afgedwaald, excuses, ik heb gewoon teveel zin in deze wedstrijd!
Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat ik het geweldig vind om in één weekend drie nieuwe aanvallende talenten aan het werk te zien bij de traditionele top 3. Lukoki, Depay en Trindade de Vilhena. Ik hoop dat we nog veel seizoenen van ze mogen genieten en dat ze geen "labyadje" uithalen.

Ajax moet PSV verrassen met een ongewone opstelling. Met Serero op het middenveld, die wil zich immers laten zien, en linksback Dijks. en op de vleugels lukoki en fischer. Ik weet dat veel mensen het hiermee oneens zijn, maar dit is echt een goede opstelling, het gebeurt natuurlijk niet maar is wel handig

Vermeer
van Rhijn
alderweireld
vertonghen
dijks
Serero
Eriksen
Janssen
Lukoki
Bulykin
Fischer
19 maart 2012 om 18:03

Leuke opstelling alleen middeveld is wat te aanvallend zeker tegen Psv, en overigens ook Janssen is geschorst. Fischer zou ik er ook graag in willen maar we weten allemaal dat de Boer dit niet zal doen.

ik hoop dat hij speelt hij kan tog niet langs pieters komen net zoals narsingh gister!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren