Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

24 Nederlandse talenten die hopen op een doorbraak in de buitenlandse top

Laatste update:

Tahith Chong maakte zaterdag zijn debuut in de Premier League voor Manchester United, nadat hij eerder al in de FA Cup aan het grote werk had geroken. In dat toernooi maakten ook Philippe Sandler en Ki-Jana Hoever hun debuut bij respectievelijk Manchester City en Liverpool. Het drietal heeft Nederland enige tijd geleden achter zich gelaten om zich verder te ontwikkelen bij de Engelse topclubs, in de hoop op hun grote doorbraak in de Premier League. Sandler, Chong en Hoever zijn zeker niet de enige Nederlandse talenten die de sprong naar het buitenland op jonge leeftijd hebben gewaagd. Een overzicht van de 24 grootste Nederlandse talenten tot twintig jaar die hun geluk beproeven in het buitenland.

Joshua Zirkzee (17) - Bayern München

Deze boomlange spits verliet de jeugdopleiding van Feyenoord in de zomer van 2017 om voor Bayern München te gaan spelen. Hij wimpelde interesse van Arsenal en Everton af voor een driejarig contract bij de Duitse grootmacht. Hij scoort dit seizoen aan de lopende band voor Bayern Onder-19 in alle competities. Zo was hij bijvoorbeeld in de UEFA Youth League al vier keer trefzeker en leverde hij drie assists. Deze maand werd hij door hoofdtrainer Niko Kovac met het eerste elftal meegenomen op trainingskamp in Doha. Afgelopen zomer maakte hij al zijn officieuze debuut in het eerste elftal en maakte hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Paris Saint-Germain zijn eerste doelpunt.

Immanuel Pherai (17) - Borussia Dortmund

In de zomer van 2017 verloor AZ de talentvolle Immanuel Pherai aan Borussia Dortmund. Hij zette zijn handtekening onder een driejarig contract bij de Duitse topclub. Behalve Dortmund hadden ook Ajax en Manchester United interesse in de middenvelder. Pherai was ervan overtuigd dat hij zich het beste kon ontwikkelen in de jeugdopleiding van BVB. Dit seizoen werkt hij zijn wedstrijden af voor Dortmund Onder-19 en dat doet hij niet onverdienstelijk. Hij is een vaste waarde en was in alle competities al zeven keer trefzeker.

Pascal Struijk (19) - Leeds United

Deze centrale verdediger ruilde in 2016 de jeugdopleiding van ADO Den Haag in voor die van Ajax. Anderhalf jaar later trok Struijk de deur op De Toekomst achter zich dicht, om een Engels avontuur aan te gaan bij Leeds United. Hij moet nog wachten op zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de koploper van de Championship. Voorlopig speelt hij zijn wedstrijden in Onder-23. Zijn contract bij Leeds United loopt door tot de zomer van 2021.

Tyro Nimmermeer (17) - Lazio

De talentvolle aanvaller speelde in de jeugd bij Ajax en AZ en zat in de zomer van vorig jaar zonder club toen Lazio hem oppikte. Hij was opgevallen toen hij zijn conditie op peil hield bij de Wooter Academy. Met een contract tot halverwege 2021 op zak heeft hij alle tijd om zich te ontwikkelen bij de beloften van de club uit Rome. “Ik zie AZ niet als een kleine club en ben AZ dankbaar voor de zes mooie jaren. Maar in Italië wordt er toch een ander soort voetbal gespeeld. Misschien ben ik de club opgevallen omdat ze denken dat het voor mij hier goed kan werken”, aldus Nimmermeer onlangs in een interview met Voetbalzone. “In Nederland is iedereen heel technisch, maar in Italië wordt er meer gelet op het fysieke en conditionele. Voor mijn leeftijd ben ik groot, al heb ik op conditioneel gebied nog stappen moeten maken. Maar al met al is dit een mooie stap voor mij. Ik hoop mijn kwaliteiten hier nu te laten zien.”

Lazio plukt talent weg bij AZ: ‘Dit is een mooie stap voor mij’

Lees hier ons interview met Tyro Nimmermeer over zijn overstap van AZ naar Lazio.Lees artikel

Ki-Jana Hoever (16) - Liverpool

Hoever speelde vanaf 2009 in de jeugdopleiding van Ajax, dat hem afgelopen zomer kwijtraakte aan Liverpool. Hij kan uit de voeten als rechtsback en centrale verdediger. De jeugdinternational verscheen op de radar van de grote Engelse topclubs en koos voor Liverpool, waar hij zich stormachtig ontwikkelt. Manager Jürgen Klopp liet hem een aantal keer meetrainen met het eerste elftal en dat leverde hem een plek in de wedstrijdselectie voor het bekerduel met Wolverhampton Wanderers op. Klopp liet op voorhand al doorschemeren dat hij zeer gecharmeerd is van de Nederlander en toen Dejan Lovren na vijf minuten geblesseerd raakte, wist Hoever genoeg. Na een korte warming-up kwam hij binnen de lijnen en werd hij met zijn 16 jaar en 354 dagen de jongste Liverpool-speler in de FA Cup ooit.

Anouar El Mhassani (17) - West Ham United

Als speler van Zeeburgia viel deze buitenspeler op jonge leeftijd op. Ajax voegde hem aan de opleiding toe en in de zomer van 2017 moest hij vertrekken. In de zoektocht naar een nieuwe club kwam hij uit bij West Ham United, waar hij een contract tekende tot medio 2020. In oktober 2017 werd El Mhassani door the Guardian nog opgenomen in een lijst van de twintig grootste talenten van alle Premier League-clubs. De rechtsbuiten moet nog de nodige stappen zetten om het eerste elftal te halen, maar met zijn zeventien jaar heeft hij daar nog genoeg tijd voor.

Melayro Bogarde (16) – TSG Hoffenheim

Het neefje van oud-international Winston Bogarde verliet Feyenoord afgelopen zomer. De Rotterdammers wilden hem dolgraag behouden en hadden een plan voor hem uitgestippeld, maar Bogarde kon de buitenlandse interesse niet weerstaan. De centrale verdediger stond volgens de Engelse tabloids in de belangstelling van Manchester City, Manchester United, Chelsea en Liverpool, maar zijn keuze viel op Hoffenheim. "Na bijna 10 jaar heb ik besloten Feyenoord te verlaten deze zomer. Ik kijk terug op mijn tijd bij Feyenoord met een gevoel van blijdschap, trots en eer dat ik jarenlang het veld heb mogen betreden in het rood/wit van de club,'' schreef hij op Instagram. ''Ik ben de trainers en mijn medespelers dankbaar voor de tijd die ik bij de club heb beleefd. Met enthousiasme kijk ik uit naar mijn volgende avontuur.”

Tahith Chong (19) - Manchester United

De vleugelaanvaller kreeg in 2016 kritiek vanwege zijn overstap van Feyenoord naar Manchester United. “Ik las dat veel mensen mij een geldwold noemden, dachten dat ik alleen voor het geld naar Engeland vertrok. Onzin”, zo gaf hij aan tegenover ELF Voetbal. Chong koos voor zijn eigen weg en dat heeft geleid tot een indrukwekkende ontwikkeling en zijn officiële debuut in het eerste elftal. In de FA Cup maakte hij tegen Reading (2-0) zijn eerste minuten op Old Trafford. Manager Ole Gunnar Solskjaer was tevreden over de invalbeurt van Chong. “Hij had twee of drie heel goede momenten, zo gaat dat als je nog jong bent. Als negentienjarige kan je in je eerste optreden de wedstrijd niet naar je hand zetten. Maar hij wist het publiek mee te krijgen en liet een glimp zien van wat hij kan. Dat heeft hij op de training al gedaan, trouwens”, zei de coach na afloop. Zaterdag mocht Chong in de extra tijd van het thuisduel met Southampton (3-2) invallen, als vervanger van Marcus Rashford.

Millen Baars (18) - Manchester United

Ondanks dat deze middenvelder in het seizoen 2015/16 aanvoerder was van de B1 van Ajax, moest hij vertrekken. "We hebben met Ajax afspraken gemaakt dat we niet naar buiten zullen treden over de breuk tussen Millen en de club. Maar het was in ieder geval niks schokkends, hij was zelfs dit seizoen benoemd tot aanvoerder van de B1”, liet zijn vader weten aan het Noordhollands Dagblad. Hoe het kwam dat het botste? "Alleen omdat Millen ook vaak zijn voetbaltechnische mening wilde geven. Ajax is een mooie club met een zeer goede jeugdopleiding, maar ze kunnen daar helaas niet zo erg goed mee omgaan.” Clubs uit Italië, Portugal en Engeland toonden interesse. “Toen hij bij Chelsea en United was gaan kijken, wist hij dat hij bij Manchester wilde spelen. Hij hoefde niet eens meer bij Arsenal langs, zijn keuze was gemaakt." Komende zomer loopt zijn contract in Manchester af.

/

Daishawn Redan (17) - Chelsea

Deze centrumspits was een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. En net zoals veel andere Ajax-talenten stonden ook voor hem de clubs in de rij. “Er was interesse van Manchester United, Manchester City en RB Leipzig. Maar ik wilde naar Chelsea”, zei hij vorig jaar in een interview met de NOS. Hij ligt tot medio 2021 vast bij Chelsea en een grote toekomst lonkt voor de jeugdinternational. Vorig seizoen verloor hij de finale van de Youth League en dit seizoen werkt hij als zeventienjarige zijn wedstrijden af bij Onder-23. Het lijkt een kwestie van tijd voordat hij net als Hoever, Sandler en Chong zich ook mag laten zien in de hoofdmacht van een Engelse topclub.

Juan Familia-Castillo (18) - Chelsea

Dit talent viel op bij Zeeburgia en dus was een overstap naar de jeugdopleiding van Ajax een logisch gevolg. De jeugdinternational verhuisde in 2016 naar Engeland om voor Chelsea te gaan spelen. "Ik heb puur gekeken waar ik mij het beste kan ontwikkelen en dat is in Engeland. Het tempo in Engeland is een stuk hoger dan in Nederland en daarnaast is Chelsea een van de grootste clubs van Engeland”, zei de linksback annex linkshalf vorig jaar tegen de NOS. Familia-Castilla is dit seizoen een vaste waarde in Chelsea Onder-23. Hij hoopt op zijn debuut in het eerste elftal. “En mocht die stap nog te groot zijn, dan zal ik eerst verhuurd worden. Zo hoop ik er dichterbij te komen.”

Xavi Simons (15) - Barcelona

De geboren Amsterdammer is de zoon van oud-voetballer Regilio Simons en wordt gezien als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Barcelona. Dit seizoen draagt de middenvelder de aanvoerdersband bij Onder-17 en kreeg onlangs nog een groot compliment van Willem van Hanegem. “Wie Xavi Simons aan het werk heeft gezien in de jeugd van Barcelona, moet blij zijn geworden.” Een toekomst in het Nederlands elftal lonkt, maar ook de Spaanse bond ruikt zijn kans bij de jeugdinternational van Oranje. “Er valt nog niet echt te kiezen”, liet vader Simons weten aan VICE Sports. “Hij kan alleen voor Oranje uitkomen, omdat hij alleen een Nederlands paspoort heeft. Dan zou hij een Spaans paspoort moeten aanvragen. De Spaanse bond heeft al wel eens gebeld om te vragen hoe het zit. Hij is in Spanje opgegroeid, hij spreekt vloeiend Spaans en Catalaans. Ik zeg altijd: hij moet het zelf beslissen. Maar ik zou het zeker begrijpen.”

Shane Kluivert (11) - Barcelona

Hoewel het halfbroertje van Justin Kluivert pas elf jaar is, is hij bijna net zo bekend als de buitenspeler van AS Roma. Toen vader Patrick Kluivert aan de slag ging als technisch directeur van Paris Saint-Germain, meldde Shane Kluivert zich in de jeugdopleiding van PSG. Inmiddels draagt hij het shirt van Barcelona en de hype rondom zijn persoon is ongekend. Op Instagram heeft Kluivert, die vorig jaar een kookboek uitbracht en eerder op negenjarige leeftijd een vijfjarig (!) contract bij Nike tekende, ruim 318.000 volgers.

Bobby Adekanye (19) - Liverpool

Deze talentvolle buitenspeler kwam op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht, om in 2011 de overstap naar Barcelona te maken. Na een uitleenbeurt aan PSV ging hij in 2015 naar Liverpool, de club waar hij hoopte op een grote doorbraak. Nadat hij regelmatig te maken kreeg met blessureleed, laat hij zich dit seizoen zien bij Liverpool Onder-23 in de Premier League 2. Volgend seizoen speelt hij mogelijk in de Serie A. Liverpool Echo meldde reeds dat zijn aflopende contract niet verlengd zal worden en volgens Corriere dello Sport wil Lazio daar van profiteren. Als de laatste formaliteiten zijn afgerond tekent Adekanye voor vijf jaar in Rome.

Vicente Besuijen (17) - AS Roma

Dit talent werd geboren in Colombia en werd geadopteerd door zijn Nederlandse verzorgers toen hij drie maanden oud was. Hij begon op jonge leeftijd met voetballen bij RKSV Pancratius uit Badhoevedorp en kwam in de jeugdopleiding van Ajax terecht. In 2012 moest hij weg bij Ajax en werd hij aan de jeugdopleiding van FC Volendam toegevoegd. Daar maakte hij een dermate goede indruk dat hij mee mocht trainen bij Tottenham Hotspur en vervolgens AS Roma hem op proef liet komen. De jonge buitenspeler mocht blijven en zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2020 in Rome. Dit seizoen debuteerde hij in de UEFA Youth League en hij hoopt op meer.

Leandro Fernandes (19) - Juventus

Deze middenvelder kwam op jonge leeftijd in de opleiding van NEC terecht en een overstap naar PSV liet niet lang op zich wachten. Fernandes imponeerde jarenlang op de Herdgang en toen Juventus zich in Eindhoven meldde, ging hij overstag. Voor 500.000 euro haalde de Italiaanse grootmacht hem in januari 2018 naar Turijn, waar hij zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2022. “De persoonlijke aandacht van de trainers is hier groter dan bij PSV en er wordt ook wat specifieker getraind. Of dat mij heeft verbaasd? Ik was sowieso wel verbaasd, want ik had nooit gedacht dat ik hier ooit zou spelen, terwijl het een droom was om voor een club als Juventus te spelen. Maar Juventus sprak veel vertrouwen in mij uit en toen ook mijn familie en zaakwaarnemer (Mino Raiola, GF.) er vertrouwen in hadden, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen”, zei hij afgelopen zomer in een interview met Voetbalzone.

PSV verloor talent aan Juventus: ‘Het is een droom om hier te spelen’

Lees hier ons interview met Leandro Fernandes, die bij PSV te boek stond als een van de grootste talenten binnen de jeugdopleiding.Lees artikel

Emanuel Boateng (19) - Lazio

In de zomer van 2017 maakte deze centrumverdediger annex rechtsback een droomtransfer. Na periodes bij AFC en AZ verliet hij FC Dordrecht, waar hij in het beloftenteam speelde, voor Lazio. Hij tekende tot medio 2020 en sloot aan bij het beloftenelftal.

Godfried Frimpong (18) - Benfica

In maart 2015 maakte de jeugdinternational van Oranje een uitstekende indruk op het Vierlandentoernooi. Stoke City, Anderlecht en Benfica toonden vervolgens interesse in de linksback van Sparta Rotterdam, die ook als linkshalf en linksbuiten uit de voeten kan. “Een dergelijke kans krijg je maar één keer in je leven. Als zo’n kans zich voordoet, moet je hem met beide handen aanpakken. Slaag je niet, dan zijn er nog voldoende andere opties, maar ik ben nooit met die mindset naar Benfica vertrokken”, aldus Frimpong tegen Voetbalzone. “Ik wilde gewoon zo snel mogelijk doorbreken. Bij Sparta was alles tot in de puntjes geregeld. De jeugdopleiding is er geweldig, maar ik had het gevoel dat ik toe was aan iets nieuws. Bang dat de stap te groot zou zijn, ben ik nooit geweest. Ik was ervan overtuigd dat ik mij door deze stap beter zou ontwikkelen als speler. Ik was gelukkig bij Sparta, maar we hebben het hier wel over een Portugese topclub.”

Nederlander wijst voorbeeld aan: ‘Marcelo is toch meer een aanvaller’

Eind 2017 spraken wij Godfried Frimpong over zijn transfer van Sparta Rotterdam naar Benfica.Lees artikel

Anderson López (19) - AS Monaco/Cercle Brugge

In de zomer van 2017 trok deze buitenspeler de deur bij Ajax achter zich dicht. Hij zei geen toekomst meer te zien bij de club uit Amsterdam. De overstap naar AS Monaco was snel gemaakt. “Bij Ajax hadden ze geen duidelijk plan met mij, bij Monaco schotelden ze mij wel meteen een duidelijk plan voor”, liet hij weten aan Ajax Showtime. Hij tekende voor vijf jaar bij de club uit de Ligue 1. López had in Amsterdam een kruisbandblessure opgelopen en om volledig te herstellen en weer rustig op te klimmen, werd hij in het eerste twee seizoenen uitgeleend aan Cercle Brugge. Als alles volgens plan verloopt, keert hij na dit seizoen terug naar zijn werkgever.

Jayden Braaf (16) - Manchester City

Braaf speelde jeugd voor Ajax en PSV, waarna hij medio 2018 de overstap waagde naar Manchester City. De Nederlands jeugdinternational tekende voor drie jaar bij the Citizens. Omdat hij pas eind augustus zestien jaar werd en nog geen werkvergunning kreeg, werd hij tot die tijd bij NAC Breda gestald. NAC diende tot aan zijn zestiende verjaardag als noodoplossing. “Voor Jayden is dit natuurlijk een fantastische stap, naar het beloofde voetballand. De academie van Manchester City staat hoog aangeschreven en biedt hem een uitgelezen kans om zich verder te ontwikkelen als voetballer”, zei oom en woordvoerder Stefano van Delden eind mei nog in gesprek met Voetbalzone.

Justen Kranthove (18) - Leicester City

De centrumverdediger ging op proef bij FC Groningen, AZ en Almere City, maar nergens mocht hij blijven. Als speler van AFC ’34, een zondageersteklasser uit Alkmaar, wist hij Leicester City wel te overtuigen. Hij werkt zijn wedstrijden af bij Leicester Onder-18 en mocht al meetrainen met het eerste elftal. Met een contract tot medio 2021 krijgt hij de tijd om zich verder te ontwikkelen. “Omdat ik als amateur zonder enige bvo-ervaring een inhaalslag moet maken, is er een duidelijk duurzaam traject uitgestippeld waarbij ik geleidelijk naar een hoger niveau gecoacht zal worden. Maar alles zal natuurlijk afhangen van mijn prestaties tijdens de wedstrijden en trainingen. Want de concurrentie is moordend”, zei hij in oktober van vorig jaar nog tegen Voetbalzone.

Nederlander is opeens prof bij Leicester City: ‘Dit is een grote stap’

Eerder dit seizoen praken wij Justen Kranthove over zijn tot dusver opmerkelijke loopbaan.Lees artikel

Ian Maatsen (16) - Chelsea

Maatsen, familie van RKC Waalwijk-aanvaller Darren Maatsen, speelde in de jeugd van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV. De Eindhovenaren verloren hem afgelopen zomer aan Chelsea. PSV wilde hem dolgraag houden en deed er alles aan om hem niet te laten gaan, maar de centrumverdediger had zijn keuze gemaakt en vertrok voor een opleidingsvergoeding van 110.000 euro naar Londen. Maatsen speelt bij Chelsea Onder-18 en dit seizoen kwam hij ook al regelmatig in actie voor Onder-19 in de Youth League. De verwachtingen zijn hoog van dit Nederlandse toptalent.

Kees de Boer (18) - Swansea City

Swansea City is dan wel geen Engelse topclub, Kees de Boer probeert het toch bij de club uit Wales. De middenvelder moest de jeugdopleiding van Ajax in de zomer van 2017 verlaten, waarna hij de kans kreeg bij Swansea. “Daar ben ik toen een week op stage geweest en dat ging erg goed. Vervolgens heeft de club me een contract aangeboden. Natuurlijk heb ik wel even getwijfeld, maar mijn gevoel bij deze club was gewoon erg goed. Ik heb het hier erg naar mijn zin en ontwikkel me goed als speler. Dat is op dit moment het belangrijkste”, vertelt hij aan ELF Voetbal. Zijn contract loopt door tot medio 2020 en voorlopig speelt hij zijn wedstrijden in Swansea Onder-20. “Vanuit daar hoop ik uiteindelijk de stap te zetten naar het eerste elftal. Verdere toekomstplannen heb ik eerlijk gezegd nog niet. Ik focus me volledig op mijn doel om het eerste elftal te halen. Daarna kijken we verder."

Jeremie Frimpong (18) - Manchester City

De geboren Amsterdammer speelde in Nederland nooit voor een club. Hij verhuisde met zijn ouders naar Engeland en toen hij op negenjarige leeftijd met vriendjes in Manchester op een jeugdtoernooi voetbalde, stonden de clubs in de rij. Hij kon kiezen tussen Liverpool, Blackburn Rovers, Bolton Wanderers en Manchester City. In eerste instantie viel de keuze op Liverpool, maar toen de reisafstand te groot bleek, verkaste hij naar Manchester City. Hij mag zich inmiddels Nederlands jeugdinternational noemen en dit seizoen speelt hij bij Man City Onder-23 in de beloftencompetitie. Zijn contract loopt door tot medio 2020.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een leuke lijst om over 5 jaar terug te halen. Ben benieuwd wie mentaal sterk genoeg is om door te breken. Voetballen kunnen ze allemaal wel

Mooi om al deze talenten op een rij te zien. Heel benieuwd hoe hun wereld er over pak em beet 5 jaar uitziet en welke spelers we terugzien bij oranje.

Tyro nimmermeer speelde bij mijn jeugdclub. Echt gek hoe ver hij is gekomen

Eigenlijk bizar dat een jochie van 11 al een 5 jarig contract heeft bij een van de grootste merken..

11 januari 2019 om 02:30

Heeft veel volgers, daarom

17 januari 2019 om 16:53

Zal ook te maken hebben met zn achternaam. Maar deze jongen is echt abnormaal positief ingesteld echt geweldig om te zien. Spreekt overigens ook meerdere talen.

Buitencategorie in mijn ogen:

Daishawn Redan: Explosieve snelle spits en een pure afmaker met een uitstekend neusje voor de goal dit kan in toekomst zeker Nederlands eerste centrumspits worden.

Juan Familio Castilo: Kan de op de gehele linkerflank spelen en zelfs op het middenveld, maar komt het beste tot zijn recht als Aanvallende linkervleugel verdediger. Met een uitstekend linkerbeen en dynamische kracht voorspel ik een grote toekomst.

Jayden Braaf: Moderne buitenspeler met veel snelheid en technische eigenschappen. Wat hem uitzonderlijk maakt als flankspeler is zijn uitstekende traptechniek in combinatie met zijn bravoure en flair.

Ki-Jana Hoever: Multifunctionele verdediger is op alle posities uit de voeten kan. Met zijn uitstekende passing , opbouwende kwaliteiten, wilskracht en snelheid is hij zeer compleet. Superster in wording

Xavi Simons: Nog heel jong om echt te beoordelen. Maar de klasse druipt er van af. Zijn inzicht en passing is subliem en hij doet zijn naam eer aan. Echter zullen het vanaf zijn 16de cruciale jaren worden of hij met zijn techniek kan overleven tussen het fysieke geweld van zijn leeftijdsgenoten.

Verder heb ik ook Zirkzee en Chong erg hoog zitten echter schaar ik hun (nog) niet tot de buitencategorie.
Ian Maatsen heb ik nog weinig van gezien maar uit betrouwbare bronnen schijnt hij ook een enorme potentie te hebben met een sterk linkerbeen

11 januari 2019 om 08:53

Helemaal mee eens over Redan, hopelijk kan hij zich blijven ontwikkelen!

16 februari 2019 om 15:20

Zonde dat hij en Castillo bij Chelsea spelen. Daar worden de meeste jeugdspelers immers uitgeleend tot ze ergens indruk maken en ze er een zak geld voor kunnen vangen zonder ook maar een keer in de buurt te komen bij de A-selectie van Chelsea.

16 februari 2019 om 16:10

Nja dat is niet waar. De meeste spelen iig wel een paar wedstrijden voor Chelsea. Van Aanholt, Bruma en Ake hebben allemaal zo rond de 10 wedstrijden voor Chelsea gespeeld. van de huidige selectie zitten Ampadu en Hudson Odoi ook boven de 10 wedstrijden. RLC en Christensen zitten inmiddels ongeveer op 50.

11 januari 2019 om 09:16

Ik vind juist dat Chong en Zirkzee samen met Redan tot de buitencategorie horen. De rest komt daar onder.

11 januari 2019 om 22:04

Ongelofelijk dat Xavi ook alweer 15 is. Zit meer in de “top 5 la masia” video’s dan niet. Hopelijk treedt hijin de voetsporen van zijn naamgenoot

12 januari 2019 om 13:36

Zou mooi zijn, een carrière als Timmy Simons!

13 januari 2019 om 16:40

Als ik de verhalen mag geloven is hij van harte welkom om iig dezelfde club keuzes te maken

5 februari 2019 om 16:34

Ik denk dat we Xavi Simons niet meer mee hoeven te tellen als een van de Nederlandse talenten. De Spaanse bond heeft ook al grote belangstelling voor hem getoond, dus die zal uiteindelijk wel voor Spanje kiezen.

5 februari 2019 om 22:28

Echter speelt hij al zijn jeugdinterlands voor nederland, en heeft hij ook aangegeven dat zijn voorkeur voorlopig naar spanje uitgaat

17 januari 2019 om 21:48

Ben ook benieuwd naar Redan. Scoort aan de lopende band in elke competitie als ik mij niet vergis. Enige wat bij oranje ontbreekt is een scorende spits.

Uiteindelijk zouden er toch wel een paar een respectabele carriere op moeten kunnen bouwen. Ben benieuwd wie het uiteindelijk gaan halen. Er zitten wel een paar behoorlijk grote talenten bij.

De meeste van de genoemde spelers zullen de top nooit bereiken. Ik geloof niet dat een land als Engeland beter is voor je ontwikkeling als speler. De kans dat je een echte topper wordt is groter in Nederland.

11 januari 2019 om 09:34

Dat is logisch want bijna niemand bereikt de top. Een deel van de bovengenoemde spelers is ook nog een weggestuurd omdat ze kwalitief niet goed genoeg waren zoals kees de boer en el mhassani of geen een nederlandse bvo ze wilde zoals krantenhove. Het zijn niet allemaal gewilde toptalenten zoals Redan

11 januari 2019 om 10:39

Denk misschien 1 a 2 die echt doorbreken
Een aantal zal respectievelijk niveau middenmoot Nederland halen en een aantal hoor je straks niks meer van.

Maar anderzijds snap ik vaak keuzes wel.
Misschien komt de trein naar een topclub maar 1 keer langs

12 januari 2019 om 22:11

Wat versta je onder echt doorbreken? Ik denk dat er wel een stuk of 5 minimaal bij een pl middenmoter terecht kunnen komen.

11 januari 2019 om 12:40

Voor de ontwikkeling als speler is Engeland niet slechter dan andere landen. Het zijn vooral de doorgroeimogelijkheden naar het eerste elftal toe waarin de clubs uit Engeland zwaar tekort schieten en daar maken talenten toch de grootste groei door.

Ook de reden waarom de grotere spelers die we hebben allemaal minstens 2-3 jaar Eredivisie-ervaring hebben. Echter krijgen we nu pas echt een generatie aan talenten die snel naar het buitenland zijn gegaan. Eerder waren het incidenteel een paar spelers en dat bleken achteraf helemaal geen grote talenten.

17 januari 2019 om 15:34

Hoezo is de kans groter dat je echt een topper word in Nederland?

Nu hebben we toevallig 2 van de grootste talenten hier rond lopen. Maar in Engeland, Duitsland, Spanje en Italie lopen veel meer wereld talenten dan hier in Nl.
En dat is niet zo gek het niveau is daar ook veel hoger dan in de Eredivisie.

Dat de meeste de top niet zullen bereiken is ook niet gek. Dat is een hele kleine groep die dat maar doet. De meeste hier in NL gaan de echte top ook nooit halen.

5 februari 2019 om 16:38

Op een paar uitzonderingen na zijn dit allemaal 'talenten' die gefrustreerd bij de Nederlandse BVO weg moesten waarna de over ambitieuze ouders met een altijd gewillige aasgier genaamd zaakwaarnemer met zo'n jongen Europa door gaan leuren. Er zullen er heus wel een paar doorkomen, maar de meeste gaan we straks een ervaring rijker en een illusie armer ergens terug zien in de Keukenkampioen Divisie en in de 3e en 4e divisie en bij een of andere hoofdklasser.

4 maart 2019 om 10:49

Want in Engeland leiden ze nooit toppers op... Kane, Rooney, Beckham, Rashford, Sterling, Owen, Charlton, Moore, Best, Lineker, Ferdinand , Scholes, Terry, Adams, Shearer, Walcot, Trent Alexander-Arnold , Dele Ali enz...
de lijst is natuurlijk veel en veel langer. Deze spelers werden zeker door het buitenland opgeleid.

De lijst van spelers/talenten die de stap nooit gewaagd hebben naar het buitenland en het hier in Nederland niet gered hebben, die is veel en veel langer.

De kans om een topper te worden is niet groter dan de som van je talent , doorzettingsvermogen , mentale weerbaarheid en je fysieke gesteldheid. Er zijn nog meer aspecten die een rol spelen, maar men moet niet denken dat ze alleen in Nederland spelers kunnen opleiden.

Volgens de filosofie van Cruijff is het juist goed dat je jonge spelers grotere weerstand moet bieden om zich te kunnen ontwikkelen. En ik vermoed dat de weerstand in Engeland en Duitsland groter is. Meer talenten om hun heen en dus veel meer concurrentie.

Ik denk dat de helft ervan voor een ander land kiest. Dus we kunnen ons wel verheugen op... maar laten we even afwachten met euforie

11 januari 2019 om 10:16

Wie dan? Zijn maar een paar spelers voor wie een keuze voor ander land realistisch is. Xavi als hij zijn Spaanse paspoort zou aanvragen (heeft hij nu nog niet) is meest voor de hand liggend. Besuijen misschien voor Colombia al betwijfel ik of hij daar een band mee heeft. Adekanye is geboren in Nigeria en zou ik wel nog eventueel zien switchen. Rest zie ik niet zo 1-2-3 switchen eigenlijk.

12 januari 2019 om 11:34

En daar komt bij dat Simons nu alle jeugd elftallen van het NL - elftal doorloopt. Hopelijk mag hij snel aan het grote werk beginnen. Maar denk dat hij nog 2 jaar moet wachten. En dan in 2022 met NL op het wk in qatar😁

Hier zou je dan ook Noah Ohio (man City), Malcolm Ebiowei (arsenal) noemen. En als je Leeds noemt kan je ook Elvis Mehanovic (anderlecht) noemen, is ook een geboren Nederlander maar heeft jeugdinterlands voor Bosnië gespeeld al. Willem Geubbels heeft ook een Nederlands paspoort (vader is volgensmij Nederlands) dus mocht die het niet tot nationale ploeg van Frankrijk redden zou dat ook een mogelijkheid zijn.

11 januari 2019 om 11:37

Naast Ohio en Ebiowei heb je nog: Markelo (everton), Odutayo (aston Villa), Kaparos (schalke)

11 januari 2019 om 13:23

Markelo is 20, zal daarom niet in dit lijstje staan. Odutayo ben ik niet mee bekend, hoe oud is hij dan? Kaparos is voor geen nationale selectie nog uitgekomen, spelen veel Nederlanders buiten Nederland maar voor dit soort lijstjes zijn denk ik jeugdinternationals wat interessanter of spelers die nog bij een BVO in Nederland hebben gespeeld. Soumaholo (Maasland Beveren, Oranje o16) was ook nog een optie geweest.

11 januari 2019 om 16:41

Markelo is net een paar dagen 20, niet veel ouder als andere jongens in dit lijstje.

Odutayo is 17, speelt rechtsbuiten bij Villa in U18 en U23 en doet het vrij aardig. Kon hem ook niet totdat ik toevallig op Villa hun youtube channel beelden van U18 voorbij zag komen. Heeft bij Genk in de jeugd gespeeld en in Oranje U15.

Kaparos is wel beetje een ander verhaal idd, op zijn 10e verhuist uit Nederland naar Duitsland.

Soumaholo ken ik niet, ik houd enkel eigenlijk Nederlandse jongens in Engeland in de gaten simpel omdat daar meeste beelden van zijn te vinden.

11 januari 2019 om 11:54

Kees de Boer, lekkere speler is dat. Waarom is hij weg bij Ajax?

11 januari 2019 om 13:15

Geblesseerd geweest in C-jeugd, kwam erna als tweede jaar B pas weer echt terug maar speelde toen met de o16 ipv o17 omdat hij niet het fysiek had dat Vink zocht in een speler. Vond hem voor blessure heel leuk spelen, echte verbindingsspeler die alles op techniek deed en tactisch spelletje wel leek te begrijpen. Geen zwaar gemis maar wel speler die je eigenlijk erbij wilt houden om teamniveau hoog te houden. Millen Baars vertrok ook paar weken nadat hij Vink als trainer kreeg, zou daar meer gaan over gebrek aan invloed van speler(s) op manier van spelen volgens de geruchten. Vink was een enorm fijne peoplesmanager van wat ik hoorde van spelers maar zijn visie als coach was te verdedigend, bracht wel een soort hardheid mee bij spelers. Voetbaltechnisch is het goed dat hij weg is bij de o17 als coach, zou hem wel graag zien bij Ajax in soort van begeleidende rol.

Ik word altijd een beetje moe van de 'entourage' van dit soort talenten. Vaders die uitkramen dat de jeugd-opleidingen van de club waar ze weg zijn gestuurd niet goed met de jeugd om kan gaan, ze geen serieuze kansen gaf en nog meer van dat soort gelul. Het is heel makkelijk hoor, om op de velden van Ajax, Feyenoord en PSV gladde zaakwaarnemers te vinden die zoonlief dan wel kunnen onderbrengen in de jeugd-opleiding van een Europese club. Dat zoonlief daar dan één van de bijna 100 jeugdspelers wordt, who cares, zoonlief zit bij een club in Engeland, Duitsland of Italië. Nou, ik kan al die vaders nu alvast voorspellen, net als we als we dat in het recente verleden al met een behoorlijk aantal van dit soort jonge 'talenten' hebben gezien, ook uit dit rijtje talenten gaan we zo'n 80-85%, een illusie armer, terug zien in Keuken-Kampioen Divisie en de 2e en 3e divisie. Kijk, talenten als Redan. Chong, Hoever, Zirkzee en Xavi Simons, die zullen echt wel terug gaan zien in de (sub-)top, maar voor de overigen zal het hoogst waarschijnlijk toch niet meer dan een leuke ervaring gaan worden.

Zo Ajax is wel goed leeggeroofd zeg. Jammer voor Nederlandse clubs dat ze kiezen voor het buitenland. 4 spelers in deze lijst hebben wel potentie, maar de toekomst zal het leren.

11 januari 2019 om 12:50

Leeggeroofd is ook wat overdreven. Familia-Castillo, Redan en Hoever lijken de grotere talenten. De rest lijkt me meer opvulling. Ajax heeft dan ook de grootste en populairste opleiding in Nederland, dus dan is het niet vreemd dat clubs daar meer scouten. Ik denk dat zij en Xavi Simons de grootste kans hebben op basis van talent, maar het kan zomaar zijn dat diegene waar het minst van word verwacht, het verste komt.

11 januari 2019 om 15:23

Het valt nog mee qua leegroven. Struijk, Nimmermeer, El Mhassani, Baars, Besuijen, Lopez en De Boer moesten allemaal al de jeugdopleiding verlaten. Ze zijn toevallig allemaal (via een omweg) naar een buitenlandse club gegaan, maar bij Ajax konden ze sowieso niet blijven

5 februari 2019 om 22:35

Waarvan besuijen weer terug kin naar ajax, en alle andere NL'se topclubs. Echter trok as roma hem meer. Zeer groot talent, heb hem nog mee mogen maken in mijn team bij FC Volendam, en je kon al zien dat hij makkelijk een leeftijd hoger mee kon (bij ons)

Als je de talenten bekijkt in het buitenland en Nederland op dit moment kan je niet anders concluderen dat we in jaren niet zoveel talent hebben rond lopen.

Chong, Redan, Hoever, Pherai, Zirkzee, Familia-Castillo verwacht ik persoonlijk het meeste van maargoed om eerlijk te zijn ook enigste spelers in het buitenland die ik af en toe zie spelen. Die andere jongens ken ik niet tot nauwelijks.

Voeg hierde talenten die in Nederland lopen met Malen, Stengs, Boadu, Kokcu, Gravenberch, Ihattaren etc etc dan kan het haast niet anders dat een paar uiteindelijk de top gaan halen.

11 januari 2019 om 12:52

De komende generaties zijn inderdaad wel heel erg getalenteerd. Ik denk dat we zelden zoveel verschillende talenten hebben gehad. Natuurlijk gaat lang niet iedereen op een Europees relevant niveau spelen, maar met zo'n grote hoeveelheid aan talenten kan het niet anders dat er wel een aantal de wereldtop gaan halen. Drie jaar geleden had denk ik niemand verwacht dat de toekomst er zo goed uit zou komen te zien.

3 maart 2019 om 13:56

En dan heb je net wat ouder nog mensen als De Ligt, Frenkie, Bergwijn, Fosu Mensah en nog iets ouder Depay, Ake etc. Kan nog leuk worden bij Oranje

Hopelijk ontwikkelen deze spelers zich zo goed dat ze de selecties (lees: basisspeler 1ste elftal) gaan halen en uiteindelijk international kunnen gaan worden.

Gezien de varierende namen hoop ik dan wel dat ze allemaal voor NL gaan kiezen en niet voor een ander land. Iemand enig idee of en welke spelers een dubbele nationaliteit hebben?

11 januari 2019 om 12:57

Ik denk dat het wel meevalt. Het zijn vooral jongens die tekort komen voor Oranje en (en dit bedoel ik absoluut niet racistisch of denigrerend) Islamitische jongens. Die laatste groep spelers heeft toch vaak een hele sterke binding met het land van z'n ouders, terwijl voetballanden als Curacao erg aantrekkelijk zijn voor spelers die waarschijnlijk geen belletje van Koeman hoeven te verwachten. Het overgrote deel van deze talenten zal dus waarschijnlijk wel voor Nederland kiezen. Xavi Simons is een uitzondering vanwege z'n uitzonderlijke talent waardoor hij heel erg aantrekkelijk is voor Spanje.

12 januari 2019 om 23:25

Volgensmij allemaal muv De Boer en Braaf. Maar in gevallen van Zirkzee, Chong etc hoef je je niet direct druk te maken doordat hun tweede nationaliteit niet bepaald interessant zijn. Chong volgensmij Curaçao en Zirkzee Guinee, JFC kan voor Dominicaanse Republiek uitkomen, zitten paar met Surinaamse roots bij zoals Redan en Baars zo uit het hoofd (en waarschijnlijk ook Kluivert?) Besuijen is dan geboren in Colombia, Adekanye in Nigeria. Maar denk dat als Xavi zijn dubbele nationaliteit krijgt hij grootste risico is.

13 januari 2019 om 01:10

Kluivert is kwart Surinaams, kwart antilliaans en half Nederlands

5 van deze jongens volgde ik al toen ze heel jong waren en onbekend maar dan ook echt heel jong. (bij de amateurs) Denk dat een carrière als scout nu wel realistisch is. 😂

Mijn voorgevoel zegt dat Xavi Simons voor Spanje gaat kiezen. Hij is meer Spaans dan Nederlands opgegroeid. Ik reken er niet op. Daarnaast moet hij het nog waar gaan maken. We gaan het zien!

12 januari 2019 om 22:07

Heeft momenteel geen Spaans paspoort nog, tot die tijd is dat geen optie. Al verwacht ik dat als het erop aan komt ook.

Juan Castillo, Adekanye en Maatsen worden in de wandelgangen bij Roda genoemd, om te huren voor een jaar.

Zou heel leuk zijn weer eens een groot talent op de velden bij ons te zien, laat ze maar komen.

13 januari 2019 om 11:30

Lijkt me complete onzin. Maatsen is pas 16, Chelsea stuurt spelers niet zo vroeg op verhuur. Adekanyes contract loopt af en hij wil niet verlengen. Juan Castillo is te goed voor Roda, hij zit in de categerio die wel minimaal naar subtop eredivisie kan (lees vitesse)

Okay ehm... Hoe ga ik dit brengen? Valt het niemand op dat vrijwel alle spelers in deze lijst ook buitenlandse roots hebben? Ik zie een verdwaalde Kees de Boer er tussen staan, maar de rest lijken mij niet echt typische Nederlandse jongens. Wat kan ik hier uit concluderen? Dat zij eerder een buitenlands avontuur aangaan? Sneller voor het geld kiezen? Dat de bovengemiddelde talenten nou eenmaal tegenwoordig een mengelmoes van culturen zijn? Ik ben toch zo benieuwd waarom deze talenten nou voor een buitenlands avontuur hebben gekozen. Of gewoon toeval?

18 januari 2019 om 00:45

Bekijk bv de elftalfoto van Oranje onder 17 dat afgelopen zomer het EK won en dan zie je wel een ruime meerderheid met buitenlandse roots ja.

Sommigen hebben er ook niet per se voor gekozen maar zijn gewoon weggestuurd. Kees de Boer, Tyro Nimmermeer, El Mhassani, Baars zijn weggestuurd. Lopez niet maar kreeg geen contract. Jonge gozers als Kluivert en Simons spreken voor zich. Geen BVO in Nederland wilde Krantenhoven hebben omdat men hem niet technisch genoeg vond maar zijn fysiek wordt in Engeland wel op waarde geschat.

23 januari 2019 om 08:32

Volkomen met je eens dit noemen ze opvoeding en het zit in het bloed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren