Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlandse arbiters drukken stempel bij EK-winst Spanje

Laatste update:

Spanje Onder-21 is Europees kampioen na de gewonnen finale tegen Duitsland. In de Dacia Arena was de ploeg van bondscoach Luis de la Fuente met 2-1 te sterk voor onze oosterburen. Fabián Ruiz en Dani Olmo waren de doelpuntenmakers namens de kersverse Europees kampioen. Zodoende revancheert Spanje zich voor de verloren EK-finale van twee jaar geleden, toen Duitsland in Polen de finale met 1-0 wist te winnen.

Spanje was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. De ploeg van De la Fuente speelde Duitsland bij vlagen van het kastje naar de muur. De openingstreffer liet niet lang op zich wachten. Na een mooie aanval, die begon vanuit de opbouw van achteruit, kwam de bal via Mikel Oyarzabal terecht bij Fabián Ruiz. De middenvelder stoomde op en kon vanaf ongeveer twintig meter voor het doel uithalen. Doelman Alexander Nubel had geen antwoord op zijn inzet in de verre hoek: 1-0.

Met name in de eerst twintig minuten speelde Spanje weergaloos. Duitsland kwam niet in zijn eigen spel doordat de Spanjaarden de opbouw al vroeg verstoorden. Het team van Stefan Kuntz moest zich beperken tot verdedigen en meldde zich in de eerste 45 minuten nauwelijks voor het doel van Antonio Sivera. Na ruim een halfuur spelen ontsnapte Jesús Vallejo aan een rode kaart. De verdediger van Real Madrid beging een bikkelharde overtreding en kwam goed weg met een gele kaart. Videoscheidsrechters Jochem Kamphuis en Bas Nijhuis waren het eens met arbiter Srdan Jovanovic en grepen niet in.

Waar Duitsland weinig had in te brengen in de eerste helft, was het juist Spanje dat na rust moest tegenhouden. De Duitse talenten kwamen furieus uit de kleedkamer en zochten nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Het doel van Sivera werd in vaak onder vuur genomen, maar grote kansen bleven uit. Spanje gaf verdedigend weinig ruimte weg en hoopte toe te slaan vanuit de counter. Waar de gelijkmaker in de lucht hing, was het Dani Olmo die aan de andere kant van het veld de 2-0 maakte. Nubel verkeek zich op een schot vanuit de tweede lijn. Het Schalke-talent liet de bal los en kon niet voorkomen dat Olmo met een slim wippertje scoorde.

Met nog een kwartier op de klok zocht Duitsland nadrukkelijker de aanval en gaf het steeds meer ruimte weg. Na een prachtige combinatie met invaller Borja Mayoral schoof Fabián Ruiz net naast en weigerde hij daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ook invaller Carlos Soler was in de slotfase nog dicht bij de 3-0, maar zijn inzet kwam terecht op de lat. Gian-Luca Waldschmidt kreeg even later nog een grote kans om Duitsland terug in de wedstrijd te brengen. Oog in oog met Sivera schoot hij naast. Het bleek een dure misser, want vlak voor tijd was het Nadiem Amiri die met een afstandschot wél scoorde namens Duitsland. Spanje kwam daarna niet meer in de problemen en hield stand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achja, als 3 scheidsrechters het maar elkaar eens zijn zal het wel kloppen toch?

30 juni 2019 om 22:46

Die zijn niet goed bij hun hoofd, dit is donkerrood.

30 juni 2019 om 23:42

Na het snel bekijken van de beelden op mobiel (dus misschien lastiger te zien op kleiner scherm) vind ik het geen donkerrode kaart maar eerder een donker gele. Ik denk ergens dat het wel uit te leggen valt om een gele te geven, maar rood had ook prima gekund.

30 juni 2019 om 23:48

Mankeert echt wat aan je ogen
Donkerpaars en 20 wefstrijden schorsing en dat Hollandse trio nooit meer in de buurt van voetbal komen .
Door Nijhuis en dat soort types worden er op de velden geschopt omdat t zogenaamd mannelijk is .

1 juli 2019 om 00:33

Want paars is meer rrod dan rood. Blijkbaar vinden diegene die de leiding over de wedstrijd hebben. Waaronder camerabeelden dat het geen rood is. Waarom denk jij van wel?

1 juli 2019 om 01:21

Omdat hij opzettelijk een been door midden probeert te schoppen. Dat is rood.

1 juli 2019 om 00:29

Tja, het was grof inkomen. Maar ik vond dit persoonlijk ook geen directe rode kaart. Toch gek om te zien dat mensen zo van mening kunnen verschillen. We houden van hetzelfde spelletje, zien hetzelfde beeld, en hebben een andere beleving van deze tackle.

1 juli 2019 om 00:53

Dit is rood.
Uitgestoken been.
Noppen.
Wat wil je nog meer? Dat hij pas rood krijgt als die iemands zijn been breekt?

1 juli 2019 om 04:41

Eerst dacht ik dit is duel miss had het andersom af kunnen lopen.
Maar na je reactie opnieuw bekeken en in meer dan 25 jaar als verdediger (wel heel laag niveau) nog nooit zo ingekomen met noppen vooruit.
Rode kaart waardig!

Na het zien van de eerste herhaling kun je concluderen dat deze jongen gewoon zijn onderbeen had kunnen breken. Te gek voor worden dat op zo'n manier inkomen geen rode kaart opleverd. De hitte naar de bol gestegen bij de heren?

30 juni 2019 om 22:47

Ik vond het wel meevallen, hij ging voor de bal en wanneer je been niet op de grond staat is de impact veel minder groot. Als alle scheidsrechters het ook zo beoordelen, zal het wel kloppen hè?

30 juni 2019 om 23:36

"als alle scheidsrechters het ook zo beoordelen, zal het wel kloppen hè?"

Ja, net zoals dat iedereen lang geleden dacht dat de aarde plat was.

Wees blij dat zijn been niet op de grond stond. Dan was het einde carriere geweest voor die jongen. Ik vond het wel meevallen zegt ie dan...

30 juni 2019 om 23:45

Ik ben het wel eens met de redenatie van DavidDein wat betreft been in de lucht. Ik weet zelf ook niet of ik een rode kaart voor de actie zou hebben gegeven.

30 juni 2019 om 23:49

Maar als het been niet in de lucht, maar gewoon op de grond had gestaan, had je het dan wel rood gevonden?

30 juni 2019 om 22:47

Dat dacht ik ook na het zien van de herhaling. Echter na het vaker bekijken van de beelden is het minder erg dan ik in eerste instantie dacht. Hij steekt op het laast zijn voet omhoog. Daardoor was het een minder harde schop. Dit alles verandert verder niets aan het feit dat dit rood had moeten zijn.

1 juli 2019 om 00:08

Ik vind dit geen rode kaart omdat dit gewoon meer ongelukkig is dan een bewuste overtreding.
Op het moment van impact ziet hij niet eens wat er gebeurd, zo kun je nooit bewust een overtreding maken op die manier.
Hij had inderdaad wat kunnen breken maar dat was dan ongelukkig.

Heerlijke wedstrijd gezien. Los van de overtreding van vallejo was Spanje absoluut de verdiende winnaar, prachtig voetbal over veel schijven gezien, sublieme passjes, hoge pressing, heerlijk. Ceballos en olmo voor mij de uitblinkers, de linksback, firpo viel ook absoluut positief op. Na dat zondagsschot van amiri werd het nog even spannend, maar Duitsland was gewoon een niveautje later vandaag.

Bij duitsland kende ik alleen klostermann eerlijk gezegd maar spelers als dahoud en amiri hebben nieuwsgierig gemaakt, ook die newshud ofso die een aardig seizoen had bij monchgladd maar die kende ik half(kende hem van naam maar heb geen specifieke wedstrijd gezien). Spanje speelde heerlijk, ze speelde heel volwassen, heerlijk het veld gebruiken als rondo, snelle 1-2tjes en georganiseerd verdedigen. Niet de meest belovende generatie maar ze kunnen wel wat, deze ek heb je naar mening ook te danken aan de coach die ze zo goed laat spelen. Van mij part mogen ze hem promoveren naar bondscoach van het grote spanje.

1 juli 2019 om 00:51

Het verbaast me dat jij Dahoud en Amiri niet eerder hebt gekend. Dahoud pakt nu al bijna twee seizoenen de nodige minuten bij Dortmund en maakt veel indruk. Amiri is nu ook al meerdere jaren actief in het eerste elftal van Hoffenheim en ook hij doet het naar behoren.

Nijhuis zal het wel weer op een mannelijk duel gooien. Hoe kan een scheidsrechter die zijn eigen regels bedenkt nou toch VAR zijn op een einderonde?

Jammer dat er morgen geen VI op tv is. Ik had graag Derksen over zijn vriend Nijhuis willen horen. Dit is gewoon rood

Felicidades!! Topprestatie en vooral trots op Dani Olmo uit mijn stad Terrassa. Heel goed toernooi gespeeld, Ben benieuwd waar hij zal eindigen.
Wel idd veel geluk met de scheids + VAR, Vallejo had er best af gemogen.

30 juni 2019 om 23:52

Gefeliciteerd!! Denk dat die Olmo ook wel een grote wordt. Talent spat ervan af

Belachelijke overtreding die zeker rood verdiende maar zo zie je maar dat de VAR niet altijd werkt.

30 juni 2019 om 23:19

Ik vind het helemaal geen rood. Die jongen gaat vol voor de bal. Geel is prima uitlegbaar

30 juni 2019 om 23:24

Een vliegende tackle een halve meter hoog, dan is het leuk dat je voor de bal gaat, maar is gewoon rood.

30 juni 2019 om 23:42

Vol voor de bal? De bal gaat voor hem langs de andere kant op. Hij gaat met zijn been en noppen vooruit de lucht in en kijkt zelf weg van de gehele actie. Dit is gewoon een rode kaart, de enige die dit niet vonden tijdens de wedstrijd waren de officials.

1 juli 2019 om 00:11

Dit is toch geen tackle? en daarnaast vliegt hij niet erin.

Gewoon netjes op de bal. Meeste scheidsrechters fluiten hier niet eens voor.

Zij zien toch meerdere hoeken en beelden? Weet niet welke camerabeelden ze hebben getoond waarop dit geen rood is maar ok...

Ik ben een fan van een goed systeem, maar de VAR is hoe langer hoe gekker.

Als dit met een VAR geen rood is dan moet je ophouden het te gebruiken.

Ik kijk van de week Colombia - Chile. Eerste doelpunt van Chile was een compleet correct doelpunt, maar afgekeurd op vermeend buitenspel van een speler die de bal niet krijgt maar vermeend zou hebben bijgedragen aan de aanval.

Mijn punt: VAR zorgt niet voor feiten, maar voor een extra dimensie aan interpretatie.

Uruguay doelpunten afgekeurd door VAR, 3 doelpunten afgekeurd Brazilië, 2 bij Chile etc. Zeker niet allemaal zonder grote discussie.

Als je dan aan de andere kant dit niet na extra bestuderen beschouwd als rood, dan blijkt de VAR alleen een middel om veeel minder doelpunten toente staan, want je kan bijna altijd wel ergens een reden vinden voor interpretatie wat je kan afkeuren.

1 juli 2019 om 01:19

Geen enkele intentie om de bal te spelen. Dat alleen is al genoeg voor rood.Dan zie ik hierboven reacties staan dat Spanje weergaloos was. Op zich niet slecht opgemerkt maar daar gaat deze discussie niet over. Het zal door de var wel uitgelegd worden als zijnde te laat maar niet met een echt gestrekt been. De var blijft een orgaan dat altijd punt van discussie zal blijven helaas. Wat mij betreft was dit rood zonder enige twijfel maar als Bas het anders ziet zullen wij het allemaal wel niet goed begrijpen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren