Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlander met 25 goals in 2022/23 moet Groningen terug naar Eredivisie helpen

Laatste update:

FC Groningen wil van Kevin van Veen zijn nieuwe aanvalsleider maken. Dat meldt RTV Noord maandagochtend. De 31-jarige centrumspits heeft een uitzonderlijk seizoen bij het Schotse Motherwell achter de rug, waar hij liefst 25 goals in 38 competitiewedstrijden produceerde. In de Euroborg moet Van Veen het vertrek van Ricardo Pepi gaan opvangen.

Groningen degradeerde dit seizoen uit de Eredivisie en wil binnen één jaar weer terugkeren op het hoogste niveau. Dat denkt de Trots van het Noorden te kunnen doen met Van Veen. De geboren Eindhovenaar maakte afgelopen jaargang doelpunt na doelpunt en eindigde als tweede op de Schotse topscorerslijst. Bovendien vestigde Van Veen een reeks van tien wedstrijden op rij waarin hij scoorde: iets wat Mark Viduka in het seizoen 1999/20 voor het laatst lukte in de Premiership.

Wouter Gudde, algemeen directeur van Groningen, reisde onlangs al af naar Schotland om Van Veen te overtuigen. Die zou niet onwelwillend tegenover een rentree op de Nederlandse velden staan. Groningen zal daarvoor wel een afkoopsom moeten betalen, daar Van Veen nog een jaar onder contract staat bij Motherwell. Van Veen voetbalt sinds 2015 over de grens en kwam in 2016 een kleine vijf maanden op huurbasis uit voor SC Cambuur. Eerder speelde hij voor onder meer Helmond Sport en het voormalige FC Oss (nu TOP Oss).

Pepi keert eind juni in principe terug bij zijn werkgever FC Augsburg, maar bekend is dat de Amerikaan mag uitkijken naar een andere broodheer. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is Feyenoord de gesprekken met hem al gestart. Ook PSV en het Engelse Crystal Palace zouden Pepi met bovengemiddelde interesse volgen, al kleeft er een flink prijskaartje aan een eventuele transfer. Augsburg betaalde FC Dallas vorig jaar zomer namelijk zestien miljoen euro voor Pepi en de Duitsers zijn niet van plan om daar een cent op achteruit te gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me een leuke speler voor fc groningen. Ken deze man voor de rest alleen van fifa (scunthorpe united), maar zijn statistieken in schotland liegen er niet om

Ik heb 2 seizoenen tegen hem gespeeld toen die nog bij Udi19/beter bed speelde in de hoofdklasse! Ik heb tegen goede spitsen gestaan die in de top Jupiler leauge en onderkant eredivisie, maar dit was toch echt één van de betere spitsen waar ik tegen heb gespeeld.Schoot de bal van alle hoeken en standen in het net.. vrij sterk en probeert altijd slim weg te lopen bij je. Toch wel een leuke carrière tot nu toe!

29 mei 2023 om 14:22

Kunnen we jouw naam Googlen om te verifieren of blijf je liever anoniem? Volgens mij heeft Kevin van Veen namelijk 1 seizoen gespeeld bij Udi19...

2e op topscoorderslijst in Schotland en je gaat naar Groningen in de KKD? Lijkt mij zijn enige kans nog op een leuke transfer hogerop ipv omlaag...

29 mei 2023 om 13:49

Misschien is de League One een optie, maar veel hoger zal het niet worden. De Schotse competitie is echt bagger.

29 mei 2023 om 14:03

De schotse competitie is anders wel een stuk zwaarder dan men zou denken. Met een competitie + 2 bekertoernooien (waarvan 1 met een groepsfase) kan je zo bijna de 50 wedstrijden aantikken. Dan is het logisch dat ze europees er met de pet naar gooien

29 mei 2023 om 15:01

Maar is dat ook zo zwaar als je tegenstanders allemaal van het niveau 2e divisie zijn? Alleen Celtic en Rangers zouden meekomen bij de top 5 competities, de rest zou allemaal kansloos degraderen. Dan kan je nog 100 wedstrijden per seizoen spelen, maar als je echt goed bent hoef je daar maar een stuk of 10 van op volle kracht te spelen, en kan je de rest op 50% doen.

29 mei 2023 om 21:21

Celtic en Rangers hebben ook iets meer financiële capaciteit om ook Europees mee te draaien, maar zelfs dan is het voor hun lastig genoeg om op 4 fronten mee te draaien. Zo zie je bijvoorbeeld dat de Europa Leauge hun ook beter ligt dan de CL bijvoorbeeld

Zelfs Heart of Midlothan probeerde er het beste van te maken in de Conference leauge wetende dat ze daarna beter op andere fronten meer winst konden halen

29 mei 2023 om 13:49

Als ik hem was bleef ik bij Motherwell. Gezien zijn productiviteit in vorige seizoenen is het echt geen hoogvlieger. Tot dit seizoen had ie bijna meer gele kaarten gepakt dan doelpunten gemaakt....voor een spits ook best knap

Lijkt misschien een stap achteruit, maar ik denk dat het een leuke stap kan zijn. Hij zal tekenen voor meerdere jaren en 1 seizoen KKD vast wel overleven. Kampioen worden en daarna de Eredivisie in! En qua salaris zal hij er vast ook op vooruit kunnen (verdient nu 120k per jaar, Groningen kan wel meer bieden)

29 mei 2023 om 14:35

Ik zou als ik hem was eerder kiezen voor een eventuele mooie zak geld. Dit was het beste jaar uit z'n carriere, tenzij je de 16 goals in 20 wedstrijden bij TOP Oss 8 jaar geleden hoger inschat (en de Schotse competitie is toch wel net wat beter dan de Kkd). Van Veen is nu 31, heeft z'n hele carriere eigenlijk besteedt aan aanmodderen bij Scunthorpe United. Wie weet dat er nu een club is die hem wat meer geld wil betalen om pinchhitter te worden of een Qatarese middenmoter die hem een miljoen per jaar wil geven.

29 mei 2023 om 19:45

Haha natuurlijk, mocht er zo'n aanbieding komen dat is het een no brainer lijkt me. Nog even financieel onafhankelijk worden kan geen sportieve uitdaging tegenop toch?

29 mei 2023 om 20:26

Als ie verstandig heeft gespaard dan kan het best zijn dat ie al een heel eind richting financiële onafhankelijkheid is hoor. Zulk kattenpis is het niet dat men zelfs op het vierde niveau van Engeland verdient. Het is wel onwaarschijnlijk natuurlijk

29 mei 2023 om 21:02

Buiten celtic en rangers is de rest wel van kkd niveau hoor...

Ik ken deze jongen niet lastig om daar wat over te zeggen maar dat Pepi 16 miljoen kost. Flink
Prijskaartje ..Feyenoord en psv gaan dat toch nooit betalen ?

30 mei 2023 om 18:10

Die 16 miljoen gaat Augsburg ook niet krijgen. Drie clubs hebben interesse, dus ze zullen wel denken laat maar bieden zodat de schade beperkt blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren