Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC verschaft zich goede uitgangspositie dankzij sterk eerste kwartier

Laatste update:

NEC heeft zich een goede uitgangspositie verschaft om de halve finale van de play-offs te bereiken. De Nijmegenaren waren in eigen stadion met 2-0 te sterk voor RKC Waalwijk, een stand die al een kwartier spelen op het scorebord stond door doelpunten van Mike Trésor Ndayishimiye en Jordy Bruijn. Komende dinsdag volgt in het Mandemakers Stadion de return van het tweeluik.

NEC besloot de reguliere competitie als negende, terwijl RKC Waalwijk een plaatsje lager eindigde. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd in de play-offs waren de Nijmegenaren al zes wedstrijden ongeslagen en die goede vorm wist de formatie van interim-trainer Ron de Groot door te trekken naar de eerste wedstrijd tegen RKC. In de beginfase waren er mogelijkheden voor Ndayishimiye en Mario Bilate en na twaalf minuten spelen was het raak. De defensie van RKC kreeg de bal niet weg, waardoor Ndayishimiye de kans kreeg om de openingstreffer tegen de touwen te schieten.

Dylan Seys kreeg vervolgens al snel een goede kans op de gelijkmaker, maar faalde oog in oog met NEC-doelman Mattijs Branderhorst. In plaats van 1-1, werd het kort daarna 2-0. Bruijn kreeg een afgeslagen afstandsschot voor de voeten en schoot vervolgens in de korte hoek raak. Voor rust leek Bruijn ook de derde NEC-treffer van de avond te maken, maar na inmenging van de videoscheidsrechter werd het doelpunt geannuleerd wegens hinderlijk buitenspel van Ferdy Druijf. Nadat een inzet van Bilate nog van de lijn werd gehaald, gingen beide ploegen met een 2-0 stand rusten.

Direct na rust kreeg Jonathan Okita een levensgrote kans om de marge naar drie te tillen, maar zijn kopbal ging over. Gaandeweg de tweede helft werd RKC sterker, wat resulteerde in twee grote kansen voor Anas Tahiri. De eerste mogelijkheid ging voorlangs, waarna even later een van richting veranderde poging op de lat belandde. Een kwartier voor tijd leek NEC via invaller Anthony Musaba op 3-0 te komen, maar ook door deze treffer ging een streep wegens buitenspel. Ondanks kansen voor Bilate, Darren Maatsen en Okita kwam er in de 2-0 stand geen verandering meer.

Wie bereikt de halve finale van de play-offs?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Proficiat NEC. Zo zonde dat je niet minimaal 1x scoort. Anderzijds had NEC ook wel wat mogelijkheden om een derde te maken. Dat moet het dinsdag maar gebeuren..

P.s. De VAR bevalt wel haha

Bijzondere wedstrijd. Rkc had wel een doelpuntje verdiend. Zonder uitgoal nu, dat wordt een lastig verhaal. Maar het is NEC gegund. Overigens was deze scheidsrechter niet best. Zeker twee onterechte gele kaarten.

RKC had wel een doelpunt verdiend, al had NEC ook zomaar een of twee doelpunten extra kunnen scoren. Uit een doelpuntje moet wel lukken en dan is het wel gespeeld lijkt me. Dan eventueel de Graafschap, dat gaan twee prachtige potjes worden, waar je als NEC niet veel te verliezen hebt. Qua loting zit NEC wel aan de goede kant zeg. TOP Oss en Sparta ontloopt je allebei liever.

10 mei 2019 om 21:01

Aan Oss thuis heb ik nog een trauma...... Fijn dat we dat niet nog een keer krijgen.

10 mei 2019 om 21:13

Gevoelsmatig heeft NEC alles te verliezen, ieder jaar in deze treurige competitie is er een te veel! Na jarenlang Eredivisie is het altijd treurig als je dan tegen een jong Fc Utrecht tegen een sfeerloos leeg uitvak zit te kijken.

Mooi NEC! Ik zou het toch mooi vinden als ze weer mee terug promoveren. De weg is nog lang, maar goed begin!

RKC is er b9g niet uit. RKC heeft een hele goede 2de helft gespeeld. 2-0 is genoeg voor verlening

Het spel was niet geweldig, maar de uitslag is prima. NEC scoort eigenlijk altijd wel maar de nul houden is het probleem. Vandaag gelukkig wel gelukt mede door slecht afmaken bij Rkc. Jammer van de twee afgekeurde doelpunten, maar met een uitdoelpunt dinsdag zouden we al een heel eind zijn.

Wat is de huidige situatie van Anass Achahbar?

10 mei 2019 om 21:06

Niet meer bij de selectie, komt ook niet meer terug denk ik.

10 mei 2019 om 21:11

Die zit nog steeds niet in de selectie, hij moet eerst aan bepaalde (fysieke) eisen voldoen en blijkbaar lukt hem dat al maanden niet.

10 mei 2019 om 21:22

Puur sportief gezien buiten de selectie of ook nog steeds disciplinair?

10 mei 2019 om 21:57

Zo lang hij niet aan de gestelde eisen voldoet is het nog steeds disciplinair. Maar als hij daar nu ineens wel aan zou voldoen gaan ze hem die laatste paar wedstrijden echt niet meer laten spelen.

Erg knap hoe De Groot er in een paar wedstrijden meer structuur in het elftal krijgt dan De Gier in het overige seizoen... Ben benieuwd waar we nog gaan eindigen, al is promotie te mooi om waar te zijn. Klein sprankje hoop hou ik toch...

Prima overwinning, maar toch wat kanttekeningen. Door matig verdedigen had RKC toch 2 keer kunnen/moeten scoren. Deze ga je tegen betere teams zeker tegen krijgen, dan moet het beter staan. Ook zijn er veel kansen gemist.

Ik vind de var-momenten beiden twijfelachtig overigens, bij de eerste vraag ik me af of het hinderlijk buitenspel was (verder ook 0 protest vanuit RKC-spelers). Die laatste is het moeilijk te zeggen of het nu buitenspel was, niet voor de VAR te constateren, en jammer dat er maar één camerapositie was om uit te controleren.

Ik hoop dat NEC deze lijn doortrekt, promoveren zou na dit erbarmelijke seizoen een wonder zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren