Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO-spits komt met excuses voor bizarre charge: ‘Schrok er zelf ook van’

Laatste update:

Mario Bilate is geschrokken van de forse overtreding die hij maakte tijdens de remise tussen ADO Den Haag en De Graafschap (2-2), zo gaf hij na afloop van het duel tegenover ESPN aan. De 31-jarige spits kreeg in de 89ste minuut van de wedstrijd een rode kaart voor een keiharde tackle op Jesse Schuurman.

Bilate is het honderd procent eens met de beslissing van scheidsrechter Robin Hensgens. “Ik heb het net teruggezien, en ja, hij was terecht. Het laatste dat ik wil is iemand blesseren, aan het eind van de dag zijn we allemaal collega's.” Het ADO van Dirk Kuijt, dat matig speelde, knokte zich in het laatste kwartier terug tot een punt tegen De Graafschap. Basar Önal, vleugelflitser van de uitploeg, werd de man van de wedstrijd met twee doelpunten.

Bilate denkt te weten waar de tackle vandaan kwam: de spits wilde zich op fanatieke wijze laten gelden. “Ik heb vorige week wat trainingen gemist, daardoor startte ik op de bank. Toen ik inviel hoopte ik belangrijk te zijn voor de ploeg. Dat ging volgens mij tot de rode kaart wel redelijk. Daarmee doe ik mezelf en de ploeg tekort, dus ik baal als een stekker.” De spits is na zeven wedstrijden nog altijd op zoek naar zijn eerste doelpunt voor ADO.

Bilate benadrukt dat het geen bewuste aanslag was. “Dit is niet het soort speler dat ik ben, ik schrok er zelf van. Ik had al vrij snel door dat ik de bal niet raakte, en hem wel. En aan zijn reactie te zien wist ik meteen dat ik hem goed had geraakt ook. Ik hoop voor hem dat het meevalt, ik heb hem in de catacomben net nogmaals mijn excuses aangeboden. Ik ben een felle speler en houd ervan om hard in de duels te zijn, maar ik ben absoluut geen gemene speler. Dit is volgens mij mijn eerste rode kaart.” Een blik in de statistieken laat blijken dat Bilate vrijdagavond inderdaad voor het eerst in zijn carrière rood kreeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Standaard spitsen tackle na balverlies. Wel "mooi" om z'n reactie te zien. Duidelijk geen slechte intenties.

22 oktober 2022 om 13:01

Standaard spitsen tackle? Dus elke keer als een spits de bal verliest zaagt hij de verdediger dwars door midden? Nee beetje onzin die jij hier aan het verkondigen bent. Man man man waar het gaat het heen zeg, tjonge jonge. Hoe kan deze maatschappij überhaupt nog functioneren zou je denken he.

22 oktober 2022 om 13:13

Met standaard spitsen tackle wordt er uiteraard bedoeld: Te gretig, lomp , niet goed geplaatst en het missen van het target genaamd ‘bal’. Niet zo overtrokken reageren joh hahaha, is maar een forum.

22 oktober 2022 om 13:17

Is er een tijdje terug een koelkast op je hoofd gevallen of was jij altijd zo raar? Kan ik me niet herinneren eigenlijk...

22 oktober 2022 om 13:23

Raar? Verklaar je nader aub. Nee er is geen koelkast op mijn hoofd gevallen, die staat vol bier.

22 oktober 2022 om 13:28

Misschien is dat het probleem? Lol.

22 oktober 2022 om 13:29

Misschien meer bier drinken uit je koelkast, je reacties zijn nogal overdreven de laatste tijd

22 oktober 2022 om 13:49

Ik denk dat hij bedoelt dat je nogal overspannen reageert de laatste week/weken..

Wat mij betreft valt de sportieve reactie van Bilate wel te prijzen. Iedereen die zelf gevoetbald heeft, weet dat dit incidenteel eens voorkomt. Hij schrikt er van, accepteert de rode kaart zonder morren en bekommert zich zichtbaar over zijn tegenstander. Vervelende, harde overtreding en misschien zelfs een hele domme, maar wel professioneel afgehandeld.

Zo dat was een flinke tackle. Maar zijn uitleg en de reactie die ik zie lijken me oprecht. Geen intentie iemand te blesseren. In de hitte van het moment vurig en fel, maar over het randje. Hij probeert het niet eens recht te lullen.

Hoe is het met de speler die werd geraakt?

Zo bizar was de tackle niet. Wel rood natuurlijk. Sportieve reactie van Bilate.

Goede reactie van Bilate direct al in het veld en ook later in het interview. Erger me altijd kapot aan spelers die net iemand een gigantische doodschop hebben gegeven en dan op de scheids afrennen met een gezich van ik heb toch helemaal niet gedaan.

Zo erg was dit ook weer niet 2e klasse amateurs is dit niet eens geel(;

Marto Bilate, is wat mij betreft na z'n reactie een heer!
Na de kaart bleef hij langer dan noodzakelijk bij de tegenstander om te kijken hoe het ging, keurige reactie.

Mooie reactie. Voetbal zou ook in het veld veel meer een gentlemen's sport moeten worden. Zoals Korenaar al zegt, dat verongelijkte protesteren naar scheidsrechters is vervelend, maar ook tussen spelers zou het mooi zijn als er meer respect is. Al wil je soms als fan natuurlijk ook wel strijd zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren