Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC moet heel diep gaan tegen Cambuur voor 5e bekerfinale in clubhistorie

Laatste update:

NEC heeft dinsdagavond de finale bereikt van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Nijmegenaren kwamen op achterstand tegen het dappere SC Cambuur en hadden een verlenging nodig om met 1-2 te winnen. NEC staat op 21 april in de finale tegenover Feyenoord of FC Groningen, die donderdagavond tegenover elkaar staan in de andere halve finale.

Na een fraaie sfeeractie met het nodige vuurwerk, ook vanuit het uitvak, werd er afgetrapt in het afgeladen stadion in Leeuwarden. NEC stichtte het eerste gevaar na ruim een kwartier spelen: Koki Ogawa had pech met een inzet tegen de paal. Enkele minuten later schoot Sontje Hansen op de lat, tot opluchting van de Friezen.

Cambuur, dat dus twee keer goed wegkwam in de beginfase, nam brutaal de leiding. Het was de boomlange Roberts Uldrikis die van dichtbij binnenkopte nadat de bal goed op hem werd teruggelegd uit een vrije trap. De doelpuntenmaker werd daarbij flink geraakt op zijn hoofd, maar kon de strijd desondanks hervatten.

NEC nam na de enigszins onverwachte 1-0 van Cambuur het heft in handen. Er was ook ruimte om aanvallen op te zetten, maar dat leidde voor rust niet tot de gelijkmaker. De thuisclub ging dus met een voorsprong rusten, tot grote vreugde van de fanatieke aanhang van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Kort na de hervatting lag de halve finale even stil vanwege lichtkogels boven het stadion. Wat volgde was een belegering van het doel van Cambuur. Er waren grote kansen voor Kodai Sano en Philippe Sandler, maar de 1-1 bleef wonderwel uit. Na een uur spelen tikte Ogawa alsnog de gelijkmaker binnen van dichtbij.

Er vlogen direct bekers met bier het veld op, waardoor arbiter Sander van der Eijk het duel opnieuw wilde staken. De scheidsrechter ging al de spelerstunnel in, maar besloot toch om de wedstrijd snel weer te hervatten. Cambuur probeerde nadien om wat meer grip te krijgen op de wedstrijd, met daarbij de steun van het publiek.

De spanning steeg in de slotfase en het dappere Cambuur werd toegezongen door de aanhang. NEC wilde het binnen 90 minuten beslissen en kreeg een goede kans met een vrije trap net buiten de zestien. De inzet van Sandler verdween via de muur echter naast.

Het Cambuurstadion veerde op toen Milan Smit met een kopbal op de verre hoek mikte, maar Jasper Cillessen kon opgelucht ademhalen na zijn goede redding. De bal vloog namelijk net naast het doel. Er werden vijf minuten aan blessuretijd bijgetrokken en tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend. De beslissende goal bleef uit, waardoor een verlenging noodzakelijk was.

NEC was ook in de verlenging de dominante ploeg en dat betaalde zich uit in de 99ste minuut. Het was de bedrijvige Sano die voor de 1-2 zorgde. De Nijmegenaren wilden daarna de finaleplaats veilig stellen. Yanick van Osch hield Cambuur echter op de been bij een schot van Tjaronn Chery. Een minieme voorsprong dus voor NEC halverwege de verlenging.

In de tweede helft van de verlenging was het moegestreden Cambuur niet bij machte om de 2-2 te forceren. NEC behield het overwicht en mag zich opmaken voor de vijfde bekerfinale in de clubhistorie. De eerder vier finales gingen overigens allemaal verloren voor de club uit Nijmegen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet het spektakel waar ik op had gehoopt. Gun het NEC prima, maar vond Die Meijer wel een beetje irritant aan de zijlijn. Lijkt ook snel in zichzelf zijn gaan geloven. Liep daar te paraderen en continue aan te sporen om zo veel mogelijk tijd te rekken op onsportieve wijze als een wannabe mourinho of tuchel. Heb ik mij wel wat aan geïrriteerd.

27 februari 2024 om 22:43

Supporters zorgden in ieder geval wel voor spektakel, wat een sfeertje daar joh. Vond persoonlijk een beetje takkenherrie onder de opening zitten, maar daar gaven ze al behoorlijk showtje weg om maar niet te spreken van de vuurwerkshow en support ook van de tribunes tijdens de wedstrijd. Toeval of niet, volgens mij ging het mis nadat het vuurwerk buiten het stadion op was 😂

27 februari 2024 om 22:45

Ja, wel een paar hele mooie shots boven het stadion. Daar heb ik wel van kunnen genieten.

27 februari 2024 om 22:54

Hij was wel wat nerveuzer dan anders inderdaad, maar is ook niet zo gek toch? Ga er maar aan staan als trainer in zo'n spannende partij, dan ga je je toch net iets anders gedragen als normaal. Maar viel uiteindelijk toch best mee dacht ik.

27 februari 2024 om 22:59

Ach misschien ben ik een beetje zuur. Vond het wel irritant, maar inderdaad het was ook niet super extreem.

27 februari 2024 om 23:02

Ik kon het juist wel waarderen. Je zag gewoon de spanning en de wil om te winnen. Wat mij betreft paste dat prima bij de wedstrijd.

Gefeliciteerd NEC. Meer dan verdiend en een bekroning op een geweldig seizoen. Nu nog die beker pakken

27 februari 2024 om 22:41

Voor AZ is het toch een stuk gunstiger als Feyenoord deze pakt?

27 februari 2024 om 22:45

Nee voor Ajax, Az wordt wel 4e

27 februari 2024 om 22:47

Maakt vgm niks uit. Als dit de eindstand zou zijn in de Eredivisie gaat AZ sowieso naar de Europa League.

27 februari 2024 om 22:50

Maakt wel uit, als Feyenoord niet de beker wint dan heeft NEC directe plaatsing EL en moet de nummer 4 een voorronde EL spelen:Mocht Feyenoord voor de veertiende keer de TOTO KNVB Beker winnen én in de top drie eindigen, dan komt de ticketverdeling in beweging. In dat geval gaat het ticket van de bekerwinnaar naar plek vier. Dat zou in de huidige situatie betekenen dat AZ rechtstreeks de Europa League in gaat.Het ticket van AZ schuift dan ook door en valt ten prooi aan de nummer vijf op de ranglijst. Dat is op dit moment Ajax. De Amsterdammers hoeven dan dus geen play-offs te spelen, maar gaan de tweede voorronde van de Europa League in. De play-offs gaan dan tussen de nummer zes tot en met negen.

27 februari 2024 om 22:53

Ik zou het oprecht niet weten maar ik gun het NEC. AZ heeft het tot nu toe zelf laten liggen dus soms moet je pas op de plaats maken.

27 februari 2024 om 22:56

Exact dat heb ik ook met Ajax. Zodra je afhankelijk bent van anderen, verdien je het ook niet.

27 februari 2024 om 22:57

Verwachten jullie echt dat ajax met dit team 5e gaat worden ?

27 februari 2024 om 23:00

Niets is zeker bij Ajax en ze moeten echt naar beneden kijken maar als je na 2/3e competitie 5e staat en ook 18e hebt gestaan denk ik wel dat ze nu ergens staan waar ze kwalitatief gezien passen ja.

27 februari 2024 om 23:04

Voor het Nederlands voetbal wel.het beste.

27 februari 2024 om 23:06

Tsja. We zullen het zien. NEC speelt als Ajax zou moeten spelen dus alle credits naar hen!

Wat een slechte eerste helft , gelukkig hebben we deze gewonnen zag et lange tijd niet naar uit. De 20 minuten na rust ben je zo veel beter waarom weer zakken na de 1-1

Mooi voor NEC en Lasse, maar waarom werd Uldrikis gewisseld? Dat was echt de doodsteek.

27 februari 2024 om 22:44

Die was wel op toch?

28 februari 2024 om 00:06

Uldrikis was kaput

28 februari 2024 om 09:42

die had een karate knie op z'n hoofd had gekregen. Daarvan teveel last.

Jammer Cambuur jullie waren zo dichtbij! Maar mogen trots op jezelf zijn gewoon heel knap.

Ben eerlijk gezegd blij dat Nec heeft gewonnen.. dan word de finale met alle respect wel wat leuker om naar te kijken omdat Nec gewoon beter team heeft dan Cambuur

Nec gefeliciteerd!!! Jullie mogen de beker winnen

28 februari 2024 om 01:26

Mwa, van mij mag Feyenoord 'm hebben. Die hebben er ook daadwerkelijk voor gestreden tegen relevante tegenstanders. De beste ploeg waar NEC tegen heeft gespeeld, is Go Ahead. Dan heb je gewoon veel geluk gehad met de loting.

De echte MVP van deze wedstrijd was die ouwe baas in minuut 115 die dat petje even verteld dat hij zich moet gedragen.

27 februari 2024 om 22:42

Hahaha helemaal eens. Wat een heldin.

Meer dan terecht! Als je thuis speelt in de halve finale beker, en je durft niet te voetballen, dan verdien je het ook niet. Hopelijk NEC - Feyenoord in de finale.

27 februari 2024 om 22:42

Cambuur durfde het denk ik wel, maar ze kunnen het gewoon niet.

27 februari 2024 om 22:44

Blubblub

Cambuur geeft echt wel alles, maar hebben gewoon niet genoeg kwaliteit om van Nec te winnen.. die hebben gewoon betere spelers!

Voor de finale is het ook beter Feyenoord - Nec mooier affiche... Al hoewel Nec - Groningen helemaal geweldig zou zijn haha

27 februari 2024 om 22:46

Je weet dat Cambuur meer dan een hele divisie onder Nec speelt he?(Nec 7e eredivisie, Cambuur 8e kkd)

28 februari 2024 om 13:28

Dat NEC terecht door is ben ik met je eens, maar dat Cambuur niet zou durven voetballen is totale onzin. Tussen durven en kunnen zit ook nog een verschil he. NEC heeft veel meer kwaliteit, dus het wedstrijdbeeld was niet onlogisch

Gefeliciteerd NEC!
Al was deze wedstrijd niet echt leuk om te kijken, Nec doet het gewoon uitstekend dit seizoen.
Hopelijk winnen jullie de beker.

28 februari 2024 om 01:27

NEC heeft wel gewoon een serieus budget met die geldschieter erachter. Van de ploegen die eronder staan in de Eredivisie zijn er niet veel die meer te besteden hebben.

Geen geweldige wedstrijd maar dat is ook niet zo gek met de spanning in de beentjes. Cambuur begon fel en strijdlustig, maar dat deed ze in de tweede helft uiteindelijk toch ook wel de das om (hoewel er op het einde nog wat kansjes waren) want je zag de energie steeds verder opraken. Goed gestreden en ze mogen trots zijn. En mooi voor NEC. Van de bus afwachten begin dit seizoen naar nu knap 7e van de ED, AZ uit verslaan, Feyenoord en Ajax uit op een punt houden en nu als kers op de taart: een bekerfinale.

Ervan uitgaande dat Feyenoord donderdag wint kan dit nog weleens een hele mooie finale gaan worden.

Gun NEC eigenlijk wel de beker, toch blij dat ze weer steady zijn in de eredivisie. NEC spelers ook blij, worden ze voorlopig ook niet meer opgewacht door de supporters.

Alleen jammer voor de keeper. Zit ie tijdens de finale weer op de bank

27 februari 2024 om 22:49

De keeper van cambuur zit idd gewoon op de bank naar zijn tv te staren

27 februari 2024 om 22:54

Jij denkt dat Roefs liever hier had verloren dan bij de finale op de bank te zitten?

Lekker hoor, Cambuur heeft zich echt kranig verweerd maar uiteindelijk een dikverdiende overwinning voor NEC natuurlijk.Maar respect voor het Cambuur publiek en helemaal voor Henk de Jong. Wat een fantastische, sportieve kerel is dat toch altijd.

NEC moet die beker nu pakken ook! Leuke club en ook een mooi team dit seizoen!

Wat is die Sano super gescout zeg, kan echt genieten van zulke technische spelers die echt durven te voetballen.

Verdomme wat was dat spannend zeg. Uiteindelijk natuurlijk wel dikverdiend gewonnen, Cambuur probeerde er (vooral in de eerste helft) een halve rugbywedstrijd van te maken met al die lange ballen naar voren. Dan krijg je van die grondgevechten en laat NEC daar nou niet zo goed in zijn. Krijg je ook nog de 1-0 tegen met zo'n beetje het enige moment van serieuze dreiging. Daarna wel gevoetbald maar in een iets/veel te laag tempo. Na rust erg sterk en de 1-1 kon ook niet uitblijven, maar daarna weer totaal onnodig gas teruggenomen en het inbrengen van Baas voor Sontje Hansen was echt een dramatische wissel. Krijg je nog bijna de deksel op de neus maar gelukkig had Cillessen een geweldige redding in huis. Zou ook enorm onterecht zijn geweest omdat er eigenlijk maar een ploeg echt wou voetballen vandaag, met daarbij de aantekening dat ik de tactiek van Cambuur heel goed snap want dit was eigenlijk de enige manier voor hun om te winnen, compact maken, lange bal spelen en vervolgens het duel aangaan. Wat dat betreft ook respect voor hun strijdvaardigheid en doorzettingsvermogen.

27 februari 2024 om 23:06

Gefeliciteerd maat, leuk ook dat Jasper zo belangrijk is vandaag met die redding op het einde. Gun die jongen een succes met zijn club.

Terechte winnaar en het enige team wat het Feyenoord lastig kan maken.

Jammer jammer...maar alsnog keurig gedaan van Cambuur. Toch de halve finale gehaald

Poah die kopbal van Smit ook. Goeie redding maar die had wel binnen mogen vallen

Bekerwedstrijden zijn altijd op zich. En dat was gisteren eigenlijk ook wel het geval. Cambuur kon niet meer dan alles terugspelen op de keeper en vervolgens de lange bal hanteren. NEC deed het niet op 100% de eerste 45 minuten. Na rust klapten ze eroverheen en werd er verdiend gelijkgemaakt. Wat een cruciale redding in minuut 88 van Jasper! In de verlenging wederom de betere van de twee en een verdiende en knappe 1-2 van Sano. Wat kan die voetballen zeg. En wat te denken van de actie van Borges Sanches? Gewoonweg top! Wat een dag...

Zo Dirk waar heb jij je vakantie geld aan uitgegeven? ‘Vuurwerk voor Cambuur jonguh ‘…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren