Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nations League is prooi voor Spanje na zinderende strafschoppenserie

Laatste update:

Spanje is winnaar geworden van de Nations League. De formatie van bondscoach Luis de la Fuente won in de finale na strafschoppen van Kroatië, nadat er in 120 minuten niet kon worden gescoord. Dani Carvajal benutte de beslissende strafschop en zorgde voor vreugde in het Spaanse kamp, nadat keeper Unai Simón twee strafschoppen keerde. Het is de eerste grote titel voor la Roja sinds het Europees kampioenschap in 2012.

Aan de kant van Kroatië koos bondscoach Zlatko Dalic ervoor om één wijziging door te voeren ten opzichte van de halve finale tegen Nederland, die met 2-4 werd gewonnen. Martin Erlic verving knipoog-Kroaat Domagoj Vida in het hart van de defensie. Bij Spanje waren er twee wijzigingen waar te nemen, vergeleken met de wedstrijd tegen Italië van afgelopen donderdag (2-1). Fabián Ruiz en Marco Asensio startten, wat ten koste ging van Mikel Merino en Rodrigo Moreno.

Het eerste kwartier was voor de Spanjaarden, zonder dat daar heel veel gevaar uit voortkwam. Behoudens een schot van Gavi, die net naast schoot, en een gevaarlijke inzet van de in buitenspelpositie verkerende Álvaro Morata werd er niet doorgepakt en na twintig minuten namen de Kroaten de regie in de wedstrijd dan ook over. De eerste kans voor de bedwingers van Oranje was meteen een grote: Ivan Perisic kopte de bal richting verre hoek en zag dat Simón alle moeite moest doen om een goal te voorkomen.

Na rust golfde het spel meer op en neer, maar de Kroaten kregen wel opnieuw een grote kans. Nadat Simón mistastte op een voorzet van Perisic, pegelde Josip Juranovic de bal voorlangs. Pas in minuut 58 liet ook Spanje zich weer eens gelden. Asensio kopte een loepzuivere voorzet van Jordi Alba over het doel van Dominik Livakovic. Heel veel meer werd het publiek in De Kuip, dat gedomineerd werd door Kroaten, lang niet gegund. Pas vlak voor tijd trachtte Spanje een verlenging te voorkomen en dacht Ansu Fati de score te openen. De inzet van de aanvaller van Barcelona werd echter onbewust van de lijn gehaald door Perisic.

Mede daardoor moest er een verlenging aan te pas komen in Rotterdam-Zuid. Daarin voelden beide landen de spanning en werden er geen buitensporige risico's genomen om een goal te maken. De ingevallen Dani Olmo, die lang voor Dinamo Zagreb speelde, kreeg nog de grootste kans. De Spaanse vleugelaanvaller schoot echter naast en dus moest er vanaf de stip bepaald worden wie de Final Four van de Nations League won.

Na zes rake strafschoppen pakte Simón de inzet van Lovro Majer, waarna Asensio de Spanjaarden op voorsprong zette. De laatste van de tien strafschoppen had beslissend kunnen zijn, ware het niet dat Aymeric Laporte de lat raakte en de stand 4-4 bleef. Simón eiste echter de heldenrol op door even later ook de pingel van Bruno Petkovic te keren, waarna het tweede matchpoint voor Spanje wel benut werd. Dani Carvajal bleef ijskoud en bezorgde zijn land voor het eerst sinds 2012 weer een grote prijs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spanje de meer dan terechte winnaar op basis van 120 minuten voetbal. Jammer dat het zo moet eindigen voor Modric !

18 juni 2023 om 23:58

Ik heb toch anders vrij weinig voetbal gezien. Wat een draak van een wedstrijd was dit zeg. Als dit momenteel de beste 4 ploegen van Europa zijn, dan is dat qua niveau best wel triest! Het zijn ploegen waarvan één of twee spelers het spel bepalen en de rest maar voor spek en bonen lijkt mee te doen. Jammer voor Modric, het was hem zo gegund!

En elke keer wint de ploeg die je het totaal niet gunt. Je kan er gewoon op wachten.

18 juni 2023 om 23:35

Mij maakte het niet uit wie er won. Denk wel meerdere. Snap je frustratie niet echt.

18 juni 2023 om 23:37

En zo gunde ik het Kroatië niet (meer). Spanje was over de hele wedstrijd de betere en het continue overdreven protesteren (lees met de gehele bank het veld in lopen) voor pietluttigheden van Kroatische kant ging mij juist tegen staan.

18 juni 2023 om 23:37

Toevallig de landen die je eigen land steeds dwarsbomen? Spanje verdiende het qua spel nog het meest vandaag. Rodri in je team betekent vrijwel volledige controle over het middenveld. Eindbaas. Modric is vandaag onschadelijk gemaakt. Als je Modric de ruimte geeft om aan voetballen toe te komen, ben je gezien. City en Spanje hebben dit perfect ontregeld. Maar nogmaals: Rodri is de sleutel. Meest onderschatte middenvelder ter wereld imo. Maar gunde Modric als speler zeker wel de prijs vandaag.

18 juni 2023 om 23:45

Volgens mij verloren wij van Kroätie...

18 juni 2023 om 23:53

Waarom zou hij het Kroatie totaal niet gegund hebben? Die waren toch overduidelijk en terecht de betere tegen NL? Je weet net zo goed dat hij niet op Kroatie doelt hoor.

19 juni 2023 om 05:50

Mensen moeten niet altijd dingen er bij gaan verzinnen als niet gunnen van landen die je eigen land dwars zitten. Misschien gunnen mensen het Modric wel gewoon, misschien gunnen mensen het het land wat niet al een volle prijzenkast heeft. Waarom moet het altijd weer met ons eigen land te maken hebben.

19 juni 2023 om 07:15

Eigen beperkte blik projecteren op anderen heet dat Soccerfan. Niks van aantrekken 😉

18 juni 2023 om 23:42

Een echte ‘soccerfan’ gunt het de betere ploeg, en dat was toch echt Spanje, of je ‘t nou leuk vindt of niet.

19 juni 2023 om 05:51

Een echte Soccerfan gunt het Modric. deze in ieder geval wel

18 juni 2023 om 23:57

Wat moet je een zuur leven hebben als het kwartje telkens de andere kant op valt. Zelfs met je comment krijg je mensen die het oneens zijn met je, haha

19 juni 2023 om 05:54

En? Daar is deze site toch voor? Moet iedereen het altijd met elkaar eens zijn? Nee toch? Ik gunde het Modric. Maar als jij je plezier haalt uit hetgeen dat mensen het oneens met mij zijn… als jij zo met mij bezig bent, wat zegt dat over jouw leven als ik vragen mag. Je kan ook gewoon zeggen wie jij het gunde in plaats van je zo met iemand persoonlijk bezig te houden. Tis maar een tip.

19 juni 2023 om 07:23

Als we het dan toch over gunnen hebben:
Op basis van overwicht en gecreëerde kansen gunde ik Spanje de overwinning.
Op basis van het feit dat ik een schurfthekel heb aan supporters die continu de tegenstander uitfluiten gunde ik Kroatië de nederlaag (vooral die knipoog Kroaat).
Op basis van zijn verdiensten voor het voetbal had ik Modric de overwinning best gegund, maar hetzelfde geldt voor ‘afzwaaiend oudje’ Jordi Alba.

19 juni 2023 om 14:48

Dat kan natuurlijk. Die knipoog kroaat gun ik ook niks maar ja die hoort bij het pakket zullen we maar zeggen.

Geinig dat je verwacht dat Livakovic het gaat doen, maar dat Unai Simon echt schitterend die laatste pakt.

18 juni 2023 om 23:37

Die eerste was ook best knap gepakt.

18 juni 2023 om 23:38

Zeker!

19 juni 2023 om 00:22

En mensen zich maar afvragen waarom die er staat in plaats van die overrated De Gea.. Echt een geweldige keeper!

Wat een ongelofelijke koele penalty van Carvajal zeg! Wauw! Klasse van Spanje, de wedstrijd was een drama maar Carvajal maakt alles goed!

18 juni 2023 om 23:34

Pff ja en en dan nog 2x vol in de kruising van Spanje alsof het niks is. En dan op het afgelopen wk geen een gemaakt tegen Marokko. Echt bizar

18 juni 2023 om 23:38

Ja zeker, dat doen 5x Champions League, 4x UEFA Super Cup en 3x de La Liga met je. Serial winner, hij wordt wat oud maar prime Carvajal was een uitstekende back.

Carvajal breekt Modric zijn hart.

Niet verwacht dat Kroatië uiteindelijk zou choken. Vond Spanje beter dan tegen Italië maar nog altijd niet top.

Spijtig voor Kroatië.. maar ze missen echt een topspits.

Kroatie, koning van gelijkspelen.

Weer een uitstekend wedstrijd van Modric. Absurd hoe goed hij blijft op zijn leeftijd. Jammer, gunde het Modric en Kroatië

18 juni 2023 om 23:35

Vond je? Ik vond hem eigenlijk de minste van de drie op het middenveld van Kroatië als ik eerlijk ben. Spanje wist hem goed onschadelijk te maken.

18 juni 2023 om 23:39

Moet ook eerlijk zeggen dat ik steeds gedeeltes keek, maar elke keer toen ik keek, gaf hij een goede pass of zelfs onderschepping. Maar hij iets slechts deed, heb ik dan steeds gemist

18 juni 2023 om 23:47

Ah ja hij was ook niet slecht ofzo hoor. Maar vond hem te onopvallend om te spreken over een uitstekende wedstrijd.

Ontzettend saaie voetbalpot gezien, net zoals bijna elke finale de laatste jaren. Dan mag Kroatië een penaltykiller hebben, hij liet het vandaag helaas niet zien. Twee zwakke penals van Kroatië kost je vervolgens deze beker.

18 juni 2023 om 23:35

Die van Lovro Majer was gewoon een goed penalty goede hoek en hard geschoten maar de keeper die hem pakt , die van Petkovic was wel slecht

18 juni 2023 om 23:48

Hou op hoor, keeper pakt hem met zijn benen. Was een heel klein beetje naar rechts, maar absoluut niet in de hoek. Daar was de rest van het lichaam van Unai namelijk. Gewoon een slechte penalty.

18 juni 2023 om 23:41

Tsja Spanje schoot ze behalve Laporte gewoon echt werelds erin, dan kan je Livakovic weinig kwalijk nemen imo.

18 juni 2023 om 23:42

De WK-finale was zeker niet saai.

19 juni 2023 om 00:04



De laatste twee WK-finales lijken dan ook de uitzondering te zijn, maar als je naar andere toernooien kijkt is er zeker een trend in saaie finales. De laatste 4 (!) Champions League finales zijn een 1-0 overwinning geweest, laatste 3 Europa League finales allemaal naar penalty's, beide Conference League finales ook weinig doelpunten, de laatste twee Ek's een 1-0 overwinning en penalty's. Tuurlijk hoeft een wedstrijd met weinig goals niet gelijk te staan aan een saaie wedstrijd, maar de laatste jaren zijn alleen de WK finales van 18 en 22, en de EL finale van 19/20 memorabel geweest naar mijn mening.

19 juni 2023 om 00:21

Ik vond afgelopen EK-finale zeker niet saai.

Afgelopen CL-finale was tot de 55ste minuut misschien wat saai, maar laatste half uur hadden zo 5 doelpunten kunnen vallen.

Ik heb de EL en Conference League finale van dit jaar niet gezien. Dus kan hier niks zinnigs over zeggen.

Verder is het niet nieuw dat de absolute topfinales vaak vanwege de zenuwen en druk minder uitpakken dan vooraf gehoopt.

19 juni 2023 om 00:09

Misschien was het de geweldige sfeer die de Kroaten meebrachten (leek wel een thuiswedstrijd), maar vanuit stadion was dit een zinderende finale. Kroatië leek de betere ploeg en leek bestolen van een penalty toen in de eerste helft verlenging (?) die Kroatische speler, na een zuivere tackle op de bal, weer naar de grond getrokken werd aan zijn shirt.

Het kan natuurlijk mijn voorkeur zijn die spreekt, maar mij leek de enige terechte winnaar vandaag Kroatië.

Jammer, ik had het met name deze generatie van kroatië enorm gegund.🇭🇷

Jammer had Modric zijn internationale trofee wel gegund. Maar ja Carvajal die het met een panenka afmaakt is ook wel geniaal. Heeft zeker naar Ramos lopen kijken.

18 juni 2023 om 23:38

Ik denk eerder naar Hakimi..

19 juni 2023 om 01:54

Ramos deed al vaker een panenka voor Hakimi. Vandaar dat ik Ramos noem want Hakimi heeft dat ook van hem...

Ik gunde Kroatië wel een prijsje. Spanje heeft al genoeg gewonnen.

Niet verwacht eerlijk gezecht. Vind dit Spanje helemaal niet zo denderend. Had Kroatië het wel gegund en met name Modric.

Spanje is echt een triest team, zoveel de bal rondspelen waar je niks aan hebt.. net als toen tegen Marokko en nu wel gewonnen met penalty’s .. maar je kunt er echt zoveel meer uithalen uit het team van Spanje

Spanje heeft absoluut verdiend gewonnen. Er was te weinig organisatie achterin bij Kroatië.

Heel jammer voor al die 1000den Kroaten die naar rdam zijn gekomen. Rdam centrum was vanmiddag Kroatië. Had het modric en de trainer zo gegund. Elke keer net niet. Penalty’s blijft een lotterij.

18 juni 2023 om 23:51

Nou gister was ook al niet hun dag met Plazibat. Was naar Glory, zaten ook veel Kroaten daar.

Wat jammer voor Modric had hem wel een prijs gegund met Kroatië heb toch wel een zwak voor Kroatië hadden een super lichting met Modric brozovic kovacic

Tsja ik had het graag Modric gegund maar als je twee keer achter elkaar mist, dan houdt het op.

Ook fijn om eindelijk weer is een penalty reeks te zien waar de penalty's goed genomen worden.

Joselu en Fran Garcia gaan lekker binnen komen bij Real Madrid met een prijs op zak. En godsamme, wat een gruwelijke penalty van Carvajal. Nooit geweten dat hij dit kon. Die van Joselu mocht er ook zijn, strak in de kruising.

Uiteindelijk een 50/50 wedstrijd. Misschien Spanje dan iets beter. Maar al met al wist je al ruim van te voren dat het penalty's zou worden.

Heel jammer voor Modric. Had hem deze prijs ook echt ontzettend hard gegund. Alleen Kroatie en Nederland hebben beide 1 ding gemeen; net niet. Allebei tweede en derde in de afgelopen 4 WK's en allebei verliezen de Nations League finale.

Over het algemeen kun je stellen dat Spanje verdiend gewonnen heeft vandaag. Waren de betere ploeg en creërde de meeste kansen. Wel jammer voor Kroatië! Had ze een prijs gegund na de afgelopen jaren. Het niveau van de wedstrijd lag niet heel hoog. Vrij standaard voor een finale maar toch, je hoopt op een iets hoogstaandige wedstrijd. Voor de rest vond ik Fati erg prettig invallen. Veel actie, veel gevaar. Jammer dat hij de bal er niet in kreeg maar dat kan gebeuren. Hopelijk kan hij deze lijn voortzetten naar volgend seizoen. Kan van waarde zijn voor Barça.

Had wel verwacht dat Kroatie zou verliezen. Die zijn niet zo goed als men denkt. Wij zijn gewoon heel ver weggezakt en hadden helaas niks te zoeken in deze final four. Van Gaal speelde brak voetbal op het WK, maar in de Nations League waren we goed en speelden we onder meer Belgie zoek. In die vorm hadden we deze beker zeker wel kunnen winnen, denk dat de KNVB daarom ook dit mini toernooi hier heen haalde omdat het gevoel er zeker was.

Maar inmiddels zitten we op niveau Frank de Boer helaas.

Die grote schermen in de kuip moeten ze gewoon erop laten niet weghalen..dan heeft de kuip tenminstr nog iets professioneels wat luxe eruit ziet haha

De strafschoppenserie was ongeveer het enige zinderende in de de finale van de Nations League. Ik stel voor dat we dit soort finales voortaan maar beginnen met het nemen van penalties. Dan kan ik me de resterende ruim 90 minuten met leukere en nuttiger dingen bezig houden. Als dit het niveau wordt van het betaalde voetbal dan zie ik de toekomst ervan somber in. Het wordt tijd dat het maken van doelpunten weer belangrijker wordt dan het voorkomen van goals.

Als we de eerste letters van ieder team op volgorde van de 4e naar de 1e plaats aan elkaar plakken dan is het bij het Nederlands Elftal het meest NIKS geweest dus!

Helaas pindakaas voor ons. Leuke finale gezien in de kuip waarbij we helaas niet gewonnen hebben. Toch een dag om nooit te vergeten, 40.000 Kroaaten in de Kuip die 120 minuten continu hebben lopen zingen en springen... I love my homeland❤️🇭🇷

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren