Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli-ster ontbreekt in ArenA; Arveladze onthult mislukte Ajax-transfer

Laatste update:

Ajax hoeft dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA geen rekening te houden met Napoli-sterspeler Victor Osimhen. De 23-jarige spits, die vorig seizoen achttien keer scoorde in 32 wedstrijden, is niet op tijd hersteld van zijn hamstringblessure en is maandag dus ook niet met zijn ploeg meegereisd naar Amsterdam. De Nigeriaan viel in het thuisduel tegen Liverpool (4-1) geblesseerd uit en moet sindsdien toekijken.

De kans is groot dat Napoli-trainer Luciano Spalletti de afwezigheid van zijn spits gaat opvangen met Giacomo Raspadori. De 22-jarige Italiaan geniet sinds de blessure van Osimhen de voorkeur boven concurrent Giovanni Simeone, maar kon dit seizoen tot dusver pas twee keer scoren in negen wedstrijden. Spalletti verwacht dinsdagavond een moeilijke wedstrijd tegen Ajax, zo gaf de trainer maandag aan op de persconferentie. “Als team lijken we veel op elkaar. We bouwen allebei graag op en spelen combinatievoetbal."

"Ajax heeft ook een alternatief met de lange bal, waarbij spelers met fysieke impact kunnen worden bereikt”, zegt de Italiaan. Napoli moet daar een oplossing voor zien te vinden, geeft de oefenmeester aan. Spalletti kijkt uit naar dinsdagavond. “Het is een wedstrijd in een prachtig stadion tegen een fantastische club. We kunnen alleen maar groeien door zulke wedstrijden te spelen. Als we onze topvorm halen, kunnen deze twee wedstrijden tegen Ajax beslissend zijn.” De trainer stipt een klein voordeel voor de Amsterdammers aan. “Deze tegenstander heeft jonge en sterke spelers met misschien wat meer Champions League-ervaring dan wij.”

Khvicha Kvaratskhelia
De Georgiër Shota Arveladze, die tussen 1997 en 2001 maar liefst 72 keer scoorde in 125 wedstrijden voor Ajax en ook een verleden heeft bij AZ, waarschuwt de Amsterdammers in De Telegraaf voor zijn landgenoot Khvicha Kvaratskhelia. Arveladze geeft zelfs aan dat de aanvaller van Napoli in de afgelopen winterse transferwindow werd aangeboden bij Ajax. “Maar de tijd was te kort en de prijs van vijftien miljoen euro te hoog. Ajax wilde negen tot twaalf miljoen euro betalen. Uiteindelijk kocht Napoli hem voor tien miljoen euro. Zo gaat dat soms.”

De oud-speler van Ajax en AZ is lovend over Kvaratskhelia. “De klasse druipt er bij Khvicha van af. Hij is groot, sterk, tweebenig en heel compleet. Het bijzondere vind ik dat hij goed is in de kleine én grote ruimte. Natuurlijk gaat er weleens iets mis, maar al zijn beslissingen in het veld zijn goed. Ik kan me geen foute keuze herinneren. Kvaratskhelia leest het spel, hij is een killer. Hij komt aan de bal en vermoordt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij is er al meerdere keren gezegd dat het doel van Kvaratskhelia altijd al was om gelijk naar een top 5 competitie te gaan, Ajax was bij voorbaat al kansloos. Wel jammer want dit is er echt een van de buitencategorie.

3 oktober 2022 om 21:53

Heel onvoorspelbare speler is het ook, heeft die heel scherpe kap waar-ie zo van buiten naar binnen en weer naar buiten kan.

3 oktober 2022 om 21:58

Alexis Sanchez was de koning van die kap, bij Udinese al. Maar inderdaad een verschrikking om te verdedigen, dat wordt wat morgen.

3 oktober 2022 om 22:17

Helaas net te jong om Alexis veel te hebben zien voetballen bij Udinese haha, maar inderdaad een soortgelijke kap. Diego had dat ook.

'Natuurlijk gaat er wel is wat mis maar ik kan me geen fout herinneren van Kverchelia'. Arveladze is het ook helemaal kwijt lijkt het 😂

3 oktober 2022 om 21:50

De beslissingen zijn goed zegt hij. Daarmee bedoelt hij dat de uitvoering van de beslissing nog niet altijd foutloos is.

3 oktober 2022 om 21:58

Je laat wel een klein deeltje van het citaat achterwege waardoor de hele context verandert. Je zou zo bij De Telegraaf aan de slag kunnen, als maatje van Valentijn Driessen.

3 oktober 2022 om 23:13

Nou nou, dat is wel een heel zware belediging

Ik vrees ervoor morgen dat we vrij kansloos gaan zijn. Niet omdat Ajax opeens niet meer goede spelers heeft maar gewoon door Schreuder die alles wel ok lijkt te vinden.

Er staat gewoon iemand aan het roer die er niet moet staan. Het lijkt wel of geen van de spelers meer voor elkaar willen gaan. Ook zoveel verschillende spelers opstellen om ze tevreden te houden, dat deed Erik terecht niet.

Nu is er amper iemand tevreden. Het loopt niet. En natuurlijk kan het morgen nog altijd goedkomen maar uit tegen Liverpool was het gewoon niet om aan te zien en werden ze omver gelopen. Iets wat ik lang niet meer heb gezien bij Ajax.

Er is veel uitgegeven en als dat niet rendeert kan je zomaar veel kapitaal kapot maken. Ik vermoed zo maar dat Alfred de kerst niet haalt. En alles begint met morgen hoe je speelt. Je kan van Napoli verliezen zeker aangezien ze nr1 in de serie a staan. Maar als je weer wordt weggespeeld zegt dat alles!

3 oktober 2022 om 22:30

Je kan wel met weemoed terugkijken naar Ten Hag, maar met Ten Hag liep het het laatste half jaar ook voor geen meter en is Ajax met hakken over de sloot kampioen geworden. Had toen t idee dat de selectie verzadigd was en dat met nieuwe aankopen er vers bloed en energie zou komen. Helaas blijkt dat nog niet echt zo te zijn. Misschien is het een vormdip, miss is het iets anders, maar het is nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken. Overigens denk ik dat Ajax morgen geen schijn van kans heeft, Napoli is uitstekend aan het seizoen begonnen en Ajax kwakkelt.

3 oktober 2022 om 22:36

Eigenlijk had Ajax meer punten verzameld het laatste deel van de competitie dan het eerste deel. Alleen was het minder prachtig allemaal. Onder de streep was het dus goed wat Ten Hag gedaan heeft. Ik heb met Ten Hag altijd uitgekeken naar CL potjes maar onder deze drol helemaal niet. Echt jammer.

6 oktober 2022 om 07:25

👍👍helemaal mee eens.

Ik heb zo'n gevoel dat Ajax 90 minuten lang met de rug tegen de muur gaat worden gezet. Dit Napoli is geen kleintje, het is goede ploeg vol individuele klasse. Het is de club uit Napels, de stad met haar rijke geschiedenis waar menig stadje in West-Europa jaloers op is. De stad waar de Napoletani en Partenopei met trots iedere dag opstaan als de Napolitaanse haan kraait. Napels, de stad waarin je ten oosten van de stad de vulkaan Vesuvius vindt, die in 79 na christus zorgde voor een 'inferno' (italiaans voor hel) voor o.a. de inwoners van Pompe㯠en het natuurgeweld er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat duizenden mensen overleden. De stad waar de beste voetballer aller tijden een god is, ook wel bekend als Il Generale, Il Miracolo.

Diego Armando Maradona heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de Napolitanen niet meer geloven in de klassieke opzet van de Heilige Drie-eenheid (vader, Zoon, Heilige Geest). De Drie-eenheid bestaat nu namelijk uit Diego de Vader, Zoon en de Heilige Geest (geest van Maradona).

Ik blijf positief maar ik heb het gevoel dat Ajax morgen een pak slaag krijgt.

3 oktober 2022 om 22:45

Ik zie weinig positiefs in: "ik heb het gevoel dat ajax morgen een pak slaag gast krijgen". Ajax zal moeten om niet heel snel in de CL uitgeschakeld te worden.

3 oktober 2022 om 23:11

Je begrijpt mijn punt toch wel, je moet altijd positief blijven maar morgen zullen ze uit een andere vaatje moeten tappen want zoals ze nu spelen gaan ze niet winnen en winnen dat moeten ze

4 oktober 2022 om 10:17

Natuurlijk snap ik je wel. Als je kijkt hoe ajax van de Rangers won en hoeveel meer moeite Napoli het met deze tegenstander had zijn er veel redenen om positief te zijn. Als je naar het vertoonde spel van de afgelopen weken kijkt heb je juist weer veel minder redenen om hoge verwachtingen te hebben. Ajax zal moeten winnen (eigenlijk moeten ze 2x winnen van Napoli om het echt zelf in de hand te hebben). Op zich is dat duidelijk. Afgelopen jaren waren dat bij Ajax in de CL vaak de wedstrijden waarin ze het moeilijk hadden.

4 oktober 2022 om 12:08

Ik denk het eerlijk gezegd niet. Napoli is op zijn hoede voor Real -c.q Juventus scenario. Dat als je Ajax onderschat je in een mes kan lopen.

Ajax speelt thuis dus zij moeten deze punten pakken. Daarnaast speelt Oshimen niet en dat scheelt wel. Ook speelde Ajax het afgelopen weekend gelijk dus Ajax zal gebrand zijn om een resultaat te behalen. Als je tegen Napoli een resultaat wilt behalen dan is dit wel het beste moment. Uit bij Napoli wordt het er sowieso niet makkelijker op.

Als een speler van de tegenstander excelleert, had deze ook bij Ajax kunnen spelen. Dat is onzin. Wie zegt dat deze speler uit de verf zou komen in Amsterdam? Dat zijn allemaal luchtbellen, je weet het niet

Ik hoop dat Schreuder zijn kop gaat gebruiken morgen en aders dat de grote jongens opstaan en Ajax naar een goed resultaat gaan leiden. Anders kunnen het vervelende weken worden in de ArenA. Gewoon starten met de vaste kern, dan kunnen we Napoli aan. In ieder geval niet verliezen en ik verwacht een redelijk open wedstrijd aangezien Napoli ook aanvallend speelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren