Napoli ontsnapt door geweldige treffer aan tweede nederlaag tegen Besiktas

Napoli verloor het eerste treffen met Besiktas verrassend in eigen huis en dinsdagavond liepen i Partenopei bijna tegen een tweede nederlaag tegen de Turkse topclub aan. Ricardo Quaresma zette de thuisploeg zo’n tien minuten voor tijd op voorsprong, maar dat was buiten Marek Hamsík gerekend. Met een geweldige uithaal zorgde hij voor de 1-1 eindstand. Napoli blijft de Turken zodoende één punt voor aan kop van Groep B.

/

Napoli had dus wat recht te zetten en de Italianen creëerden in Istanbul ook de eerste kans van de wedstrijd. Manolo Gabbiadini maakte knap wat ruimte voor zichzelf in de zestien en loste een venijnig schot op doel. Fabricio lette echter goed op en wist zijn inzet te keren. Besiktas kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg via oud-PSV’er Atiba Hutchinson de beste kans van de eerste helft. Zijn schot spatte echter op de paal uiteen. Na rust was het in eerste instantie vooral Napoli dat zich in aanvallend opzicht liet zien.

José Callejon kreeg na ruim vijf minuten spelen een aardige kans, maar zijn schot ging ruimschoots naast. Lorenzo Insigne was een kwartier later ook dicht bij een doelpunt. Hij zag zijn poging echter net over de lat vliegen. Besiktas kreeg twintig minuten voor tijd echter een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Nikola Maksimovic speelde de bal met de hand in het strafschopgebied, waarna Quaresma de penalty onberispelijk binnen schoot. Lang kon de thuisploeg hier echter niet van genieten, want Hamsík knalde de bal van flinke afstand drie minuten later achter de doelman van de Turken.

Vind jij een gelijkspel terecht?

1
2

Wat een makkelijke goal tegen gekregen man man uit onze eigen uitgooi scoort napoli. 1ste helft waren we een beetje beter, maar 2de helft begon napoli beter tot de 70ste minuut daarna hadden we terug de controle. Tik taka gespeeld en daarna de penalty gekregen. Daarna niet eens paar minuten later krijgen we een tegengoal! Alweer een wedstrijd waar we punten verspillen. Het was hetzelfde tegen dynamo .

1 november 2016 om 21:14

Ik wordt ook schijtziek van de makkelijke tegengoals. Alle goals die we kregen in de CL waren echt te makkelijk weggegeven.

Cenk is echt bedroevend slecht, we speelden gewoon met 10 man door hem. Frei moet gewoon spelen anders btr Olcay dan Cenk.

1 november 2016 om 21:51

Met Inler op het veld zou Hamsik die ruimte niet krijgen. Maar Senol Gunes moest een keuze maken en Oguzhan had een belangrijk aandeel in die strafschop.

1 november 2016 om 22:28

Hij moest tolgay eruit halen, hij was helemaal op en Atiba was minder deze wedstrijd. Vooral laatste minuut nam hij een hele grote risico, waardoor het bijna 1-2 werd. Vertrouwen is goed, maar te veel vertrouwen niet. Soms moeten we gewoon simpel spelen.

2 november 2016 om 00:13

Probleem was dat Inler al een kaart had, al vroeg in de tweede helft.

Mooie wedstrijd met een hoge tempo. Eerste helft was in het voordeel van Besiktas en tweede helft van Napoli, dus een gelijkspel is een terechte uitslag. Toch is het jammer dat Hamsik die bal zo weergaloos in de hoek schiet. Tolgay Arslan speelde goed vandaag, zoals bijna altijd. Cenk was de hele wedstrijd onzichtbaar, CL is toch net iets te hoog gegrepen voor hem. Ik ben blij dat Oguzhan terug is, maar mijn grootste zorg is op dit moment de blessure van Tosic. We raken in in een kleine twee weken tijd gewoon Talisca, Caner en Tosic kwijt. Alle drie gewoon basisspelers niet te geloven.

Nu maar hopen dat Kiev op zijn minst een punt weet te pakken tegen Benfica.

Waarom was deze wetstrijd eerder?

1 november 2016 om 20:53

Tijdverschil en wintertijd.

1 november 2016 om 20:55

Heeft te maken met de wintertijd.

Echt jammer dat we hier twee punten hebben verspeeld. Anders waren we zeker dat we overwinterde.

Als we winnen van Dynamo Kiev en Benfica wint van Dynamo Kiev en verliest tegen Napoli.

Dan gaan wij met winst en gelijk spel tegen Benfica door. Bij verlies Benfica

1 november 2016 om 20:56

Het werd in Turkije gespeeld en Turkije heeft een paar maanden geleden aangekondigd dat ze de zomertijd/wintertijd aanpassing van 1 uur niet gaan toepassen. Normaal gesproken zit er een tijdsverschil van 1 uur tussen Turkije en Nederland en nu zit er dus 2 uur tussenin, dus jouw reactie is om 20:50 NL tijd en in Turkse tijd is het 22:50.

3 punten waren echt mooi meegenomen, maar een gelijkspel is terecht nu alleen nog Gelijk spelen tegen Benfica en Kiev! Wat een knal van Hamsik pfff...

2 november 2016 om 08:13

Voor de volgende ronde? Dan is dat niet genoeg. Benfica staat nu tweede.

Ik moet denken aan die Telfort-reclame. Wie had dat gedacht, van een dik pak slaag tegen clubs als Akhisar Belediye en Sivasspor naar 4 punten pakken tegen Napoli. We zijn van echt ver gekomen. Ik kan me nog herinneren dat we in het seizoen 2012-2013 een reeks hadden zonder overwinning en dat een van de supporters aan Ersan Gã¼lã¼m vroeg: 'hoe ziet een overwinning eruit?'

En kijk nu eens, ongeslagen in de competitie, ongeslagen in de Champions League met twee wedstrijden tegen Napoli en Benfica-uit achter de rug, we zijn vergeten hoe een nederlaag er uit ziet. En dan maakt het me niks uit dat Napoli veel beter was in beide wedstrijden, dat is meer dan normaal. Er zijn weinig ploegen die beter voetballen dan hun. Vandaag had je ook periodes dat onze spelers de bal niet eens konden ruiken, laat staan dat ze hem toucheerden. Jammer dat Napoli alsnog scoort, maar om zo'n geweldige treffer kan je niet eens boos worden.

Over de wedstrijd valt er niet veel te zeggen, de arbiter liet heel veel doorspelen, mooi om te zien. Jammer ook dat Tosic geblesseerd uitviel, maar het was te verwachten. Die man speelt al maanden als centrale verdediger, bij zijn eerste sprintje schiet het er in. Rhodolfo en Marcelo heersten achterin, vooral Rhodolfo. Hij is weer helemaal de oude, net als Oguzhan. Vandaag is ook gebleken hoe belangrijk een keeper is met een goede trap. Er werd iets van 155 keer teruggekaatst naar Fabri, Tolga zou iedere bal blindelings naar voren trappen en dan loop je weer achter de feiten aan.

Deze ploeg gaat nog beter worden, dat weet ik zeker. Talisca komt na de winterstop terug en waarschijnlijk komt er nog een linksback en vleugelspeler (misschien Tã¶re) bij.

Marek Hamsik. De speler die in Napels altijd herinnert zal worden. Een ware legende. Wat zijn we zonder jou? Je speelt elke wedstrijd alsof je leven er van afhangt. Je bent trots op het feit dat je voetbalt voor Napoli. Je bent een echt rolmodel.

We speelde vandaag niet erg goed maar verdienden op zijn minst een gelijkspel naar mijn mening. Manolo Gabbiadini blijft me teleurstellen. Die jongen moet het echt even gaan laten zien. Talent heeft hij zeker.

1 november 2016 om 22:00

'naar mijn mening' hoeft er niet bij, als er iemand de overwinning verdiende waren jullie het. Weinig ploegen die zo goed voetballen als Napoli, ik vind het grappig dat je nog zegt dat jullie vandaag niet erg goed speelden. Ik zat te genieten van jullie.

Ik verwacht wel dat jullie je sportieve taak volbrengen en winnen van Benfica in Portugal.

1 november 2016 om 22:22

Het veldspel is altijd wel goed ja dat klopt. Alleen erger ik me er aan dat we geen goede afmaker hebben. Milik begon lekker maar ligt er nu een lange tijd uit. Gabbiadini had ik hoge verwachtingen van maar maakt niks waar en dan spelen we soms met een voorhoede van Insigne, Mertens, Callejon. Dan heb je gewoon te weinig stootkracht.

Een gelijkspel is uiteindelijk verdient.

1 november 2016 om 22:51

Gelijkspel is gewoon terechte uitslag, al hadden wij dit niet meer uit handen moeten geven, maar hoe kan je Hamsik zo vrij laten daar? Waar waren Atiba en Tolgay?

Maar goed nu moeten we gewoon 4 punten halen tegen Benfica (Thuis) en Kiev (uit).

2 november 2016 om 00:16

Als je naar de kansen kijkt, is een gelijkspel zeker geen terechte uitslag. Wij hadden alleen de kans van Atiba, en misschien die waar Aboubakar zich liet vallen. Napoli had minimaal 5 goede kansen. Maar dat is helemaal niet erg. We hebben tegenstand geboden.

Eigenlijk een beetje een dubbel gevoel. Het is jammer dat de late voorsprong zo makkelijk wordt weggegeven, en aan de andere kant is 1punt niet slecht tegen een Napoli dat ook weer deze wedstrijd toch wat gevaarlijker was dan onze BJK.
Al met al wel een verdiende uitslag.

Ik vind dat onze Ozzy sterk is ingevallen. Je zag meteen dat hij z'n dirigent-rol weer op zich nam.

Tolgay heeft goed gespeeld, maar op CM/CVM positie, maakt die toch wel vaker risicovolle acties. In mijn opzicht onnodig, maar als het goed uitpakt mooi om naar te kijken. Maar toch zo laat in de wedstrijd met deze stand, iets teveel hartkloppingen voor mij.

Cenk oogt een beetje uit vorm en dan mag je van mij best Kerim Frei wat speeltijd gunnen op de flanken. Verdedigend een mindere voetballer, maar kan aanvallend naar mijn mening wel van toegevoegde waarde zijn.