Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli maakt vertrek van kampioenenmaker Spalletti wereldkundig

Laatste update:

Luciano Spalletti vertrekt als trainer van Napoli, zo maakt voorzitter Aurelio De Laurentiis bekend op de Italiaanse tv. De kampioenenmaker heeft besloten om zijn nog één jaar doorlopende contract in te leveren, waardoor Napoli op zoek moet naar een nieuwe coach. Daarover gingen overigens al lange tijd hardnekkige geruchten.

"Spalletti heeft me verteld dat zijn periode bij Napoli tot een einde is gekomen en hij vroeg me om het dienstverband te beëindigen", zegt De Laurentiis tegenover RAI. "Spalletti maakt zich op voor een sabbaticaljaar. Ik zal zijn keuze ondanks het contract respecteren." Napoli beleeft een van zijn beste seizoenen uit de clubhistorie. Spalletti leidde i Partenopei naar de eerste landstitel in 33 jaar. Napoli werd daarvoor alleen in de gouden jaren van Diego Maradona in 1987 en 1990 kampioen van Italië.

Voor De Laurentiis komt het vertrek van Spalletti, die eerder ook werkte bij Internazionale, AS Roma en Zenit Sint-Petersburg, niet als een enorme verrassing. De flamboyante voorzitter zou zelfs al hebben gesproken met de clubloze Antonio Conte over de opvolging van Spalletti. Conte zit sinds eind maart zonder club, toen hij zijn congé kreeg bij Tottenham Hotspur.

Spalletti liet deze week een tatoeage zetten van Napoli. Op de Instagram-pagina van tattoo-artiest Valentino Russo was te zien hoe de 64-jarige trainer trots poseert met het vereeuwigde plaatje op zijn onderarm. Spalletti probeert de pijn te onderdrukken met een lach. Russo toont ook het eindresultaat: het logo van de club met een Italiaanse vlag waarin het cijfer drie te zien is. Dat laatste verwijst naar de derde landstitel in de clubhistorie van Napoli, die onder leiding van Spalletti werd binnengesleept.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde hoor, was erg benieuwd naar hoe hij vervolg zou kunnen geven aan het succesvolle jaar. Nu moet je op zoek naar iemand die het neergezette verder kan ontwikkelen.

28 mei 2023 om 23:17

Ik snap ook niet waarom je zou vertrekken nadat je kampioen bent geworden en je het het logo van de club op je lijf hebt laten vereeuwigen.

28 mei 2023 om 23:37

Denk je dat hij zijn prestatie kan overtreffen dan? Stoppen op het hoogtepunt is het beste wat je kan doen.

28 mei 2023 om 23:40

VZ laat zoals gewoonlijk belangrijke informatie achter. De laurentis heeft het contract eenzijdig verlengd. Zonder hem een verhoging te geven van zijn salaris. Spaletti had meer waardering verwacht. Vandaar dat hij vertrekt.

De Zerbi lijkt me een leuke vervanger te zijn voor Spaletti, want Conte is toch weer een totaal andere manier van spelen en daarnaast heeft Napoli niet de financiën om hem zijn zin te geven lijkt me.

Al lijkt het me ook niet vanzelfsprekend om de Zerbi weg te halen bij Brighton.

28 mei 2023 om 23:25

Ik zie het liefst Luis Enrique. Gewoon 4-3-3 en zou Lobotka gewoon gebruiken zoals Spaletti deed. Enige probleem met Luis Enrique is dat ik hem niet vertrouw als het gaat om een solide verdediging neer zetten. Wilt te graag vooruit drukzetten, terwijl je in Italie gwn achterover moet kunnen leunen. Zeer zonde dat Spaletti vertrekt, we speelde echt het mooiste voetbal van Europa…

28 mei 2023 om 23:28

Het is bij Enrique wel echt heel puriteins de laatste jaren. Die durft wel eens te ver door te slaan.

Zonde, al is stoppen op je hoogtepunt bij een club altijd goed. Zeker als je bedenkt dat Kim naar MANU gaat(zijn afkoop Casule wordt waarschijnlijk getriggerd) en nog wel paar andere spelers

28 mei 2023 om 23:34

United staat niet bekend om daadkracht in de transfermarkt. En al helemaal niet zo vroeg in de zomer

Zonde! Heeft het fantastisch gedaan, Jammer dat het zo moet lopen. Hoop efht dat het zijn eigen keuze is en niet dat die het doet omdat De Laurentis weer is iets raars moet flikken

Die gaat lekker pensioen vieren denk ik. Lekker genieten joh

28 mei 2023 om 23:18

Daarvoor houdt die teveel van het spelletje denk ik zelf. Die gaat echt wel nog ergens aan de slag.

Vind het maar een eng mannetje. Dit seizoen toevallig succesvol in Napels maar voor de rest heeft hij altijd bewezen een matige en impulsieve trainer te zijn.

28 mei 2023 om 23:19

Hij heeft echt al jaren aan een stuk bewezen een topper te zijn.

29 mei 2023 om 12:17

Wat? Geweldige prestaties neergezet bij Udinese en Roma. Goed gedaan in Rusland. 5 jaar daar gezeten.

Is tevens de oprichter van de moderne valse 9. Deed dit bij Roma met Totti. Is in deze periode ook 2x coach van het jaar geworden in de Serie A.

Spalletti en De Laurentis leven al tijdje in onmin, aan de andere kant kan Spalletti dit niet meer evenaren of verbeteren. Nu blijft hij een legende zonder de eventuele smet van een teleurstellend volgende seizoen

Er wordt gezegd dat Spalletti weg wil omdat Napoli de eenzijdige contractverlenging in zijn contract geactiveerd heeft, om hem in eventuele contractonderhandelingen minder geld te hoeven geven. Ik vraag me af of hij echt een sabbatical gaat nemen, er zal ongetwijfeld een topclub voorbij komen aankomende zomer die bij hem aan zal kloppen. Nummer 1 lijkt mij Tottenham morgen?

28 mei 2023 om 23:18

Zou een mooie optie voor Spurs zijn inderdaad. Beter dan Slot of die trainer van Celtic.

29 mei 2023 om 01:20

Beter dan Slot omdat? Kan de man überhaupt een woord Engels?

29 mei 2023 om 06:45

Kom om zeg. Spalletti hoort gewoon bij de 10 beste trainers momenteel. Als je niet toegeeft dat hij veel beter is dan Slot die pas net komt kijken, snap je er vrij weinig van.

Italiano zou een veel betere en logischere vervanger zijn dan Conte. Met Italiano haal je een trainer binnen met identieke speelstijl als Spalletti

De Laurentis is een psychopaat die misschien zelf een keer de benen moet nemen. Enorm jammer dat Speletti vertrekt, heeft werkelijk wondering verricht met dit team, met naar mij mening Labotka als absolute sleutelfiguur. De gedroomde opvolger zou natuurlijk de Zerbi zijn, al zal die wel in de PL willen blijven. Als je Conte aanstelt moet je daar ook de selectie voor hebben (om 532 te spelen), en lijkt mij totaal onverstandig aangezien Spalitti het 433 systeem totaal ingeworteld heeft in dit team. Zelfs Peter Bosz zou nog een betere keuze zijn dat Conte.

29 mei 2023 om 14:17

Psychopaat? Iemand die tenminste duidelijk maakt dat niemand boven de club staat. Jouw club Barca kan heel erg veel van die man leren. Zo'n rotzooi zal het bij Napoli nooit worden, maximum salaris en ze smijten niet met enorm veel geld wat ze niet hebben.

29 mei 2023 om 15:47

Als je De Laurentis de afgelopen jaren gevolgd hebt dan begrijp je wellicht mijn bericht.en ohja, omdat ik een club voorkeur heb mag ik natuurlijk geen mening over andere clubs hebben. Lekker makkelijk he vriend. Moet ik dan bij iedere Ajaxied hier vertellen dat ze ook hun mond houden over iedere andere club omdat bij jullie momenteel zo een beetje alles misgaat?...
Over mijn eigen club ben ik kritisch en objectief genoeg, ik vind Laporte ook populist die achter de rug om van anderen punten wilt scoren en zijn idealen wilt uitvoeren.

29 mei 2023 om 16:27

Ik ben wel benieuwd naar wat hij allemaal dan wel niet heeft gedaan? Het is een apart figuur maar zoveel hele gekke dingen zijn er toch niet gebeurd vergelijken met andere grote clubs? Denk aan Juventus of je eigen club?

29 mei 2023 om 17:22

Ik maak alleen een vergelijking met de rotzooi bij Barcelona. Dat jij geen mening mag hebben hierover maak je er toch echt helemaal zelf van. De Laurentis is een lastige man, maar zorgt er wel voor dat Napoli niet eindigd als een Juve of Inter die hun club aan Chinezen gaven.

29 mei 2023 om 18:33

Misschien bedoel je het zo niet maar hoe ik het interpreteer is dat je het in trent zegt van 'omdat het bij jouw club slecht gaat mag je hier niks over zeggen'. Je heb gelijk dat hij ook goede dingen doet, maar deze man heeft de afgelopen jaren wel de meest bizarre dingen gezegd en gedaan, waaronder het verplichten van hun spelers om ze in een trainingskamp op te sluiten na een verloren wedstrijd. Het verbaasd mij dan ook niet dat hij (zo lees ik) er voor gezorgd heeft dat Spaletti vertrekt.

Ben benieuwd voor wie ze gaan Conte Zidane Emery Bielsa zorgt ook altijd voor mooi aanvallend voetbal

Jammer heeft echt geweldig gepresteerd daar. Een super seizoen alleen jammer dat het niet lukte tegen Milaan in de championsleaque. Conte dus waarschijnlijk de opvolger . Ben benieuwd wie ze allemaal kwijt raken na zo n geweldig seizoen

Zou ik ook doen, die man kan nu voor de rest van z'n leven gratis boodschappen doen, pizza's bestellen en glazen wijn drinken, in Napels!

Heel zonde. Heeft echt een machine van Napoli gemaakt en ik was erg benieuwd wat hij in ieder geval volgend seizoen zou kunnen presteren met Napoli. Napoli was dit seizoen in zowel de Serie A als de Champions League over het algemeen voetballend geweldig en om je vingers bij af te likken en dat kwam ook door Spalletti.

De Laurentiis blijft een rare vogel. En van Spalletti naar Conte is eigenlijk een draai van 180 graden qua voetbal, maar ook qua beleid als hij daadwerkelijk komt. Spalletti mikt wat meer op jongere spelers die hij beter kan maken, Conte moet toch wat meer gearriveerde spelers hebben en heeft een totaal andere type speelstijl.

Niet dat hij een slechte coach is, maar wel iemand met een handleiding. Spalletti heeft ook een handleiding, maar is minder erg dan Conte. Conte moet vooral bepaalde spelers voor zijn speelstijl hebben, maar dan ook echt alles moet naar zijn hand en visie gezet worden. Overigens zag ik ook Rafael Benitez voorbijkomen, daar moet Napoli sowieso niet aan beginnen. Dan kan je wel eerder voor Conte gaan.

Luis Enrique zou naar mijn idee de beste kandidaat zijn. Speelt ook graag aanvallend en goed voetbal en hoef je minder aan te passen qua spelers dan bij Conte.

Real Madrid sla je slag zou ik zeggen, al helemaal nu Brazilië terug schijnt te komen voor Ancelotti. Tenminste een Italiaan met lef, en zet zijn teams tactisch ook goed neer. Onder Spaletti zie ik Real weer uitgroeien tot een ouderwetse doelpuntenmachine

29 mei 2023 om 00:05

Helemaal mee eens. Zou de perfecte trainer voor Madrid zijn . Hij wil een jaar rust maar mocht real aankloppen dan zie ik het hem zo doen.

29 mei 2023 om 16:35

Ik juich het ook echt toe.

Nou juve pak door allegri out spalletti in

29 mei 2023 om 00:35

Zie liever de Zerbi komen.

Als je financieel onafhankelijk bent dan is dit gewoon de juiste stap. Vertrek op je toppunt, die zaal herinnerd worden als een legende. Blijven en volgend seizoen 6de worden is niet iets wat je moet willen. Gaat helemaal niks meer worden daar wanneer spelers zoals Osihmen en Kvara ook vertrekken. Napoli begon dit seizoen al in te zakken naar het einde van het seizoen. Die begin/midden periode van het seizoen gaat Napoli volgend jaar echt niet meer herhalen. Hij heeft er alles uit gehaald.

Van zeer aantrekkelijk voetbal onder Spaletti naar Conte. Dat wordt een cultuurschok van jewelste voor de Napoli-fans.

Cerder verstandig van Spalletti, je kan nu enkel nog minder doen met Napoli. Lekker op je hoogtepunt stoppen en voor altijd een held in Napels zijn. Zouden meer coaches realistisch in moeten zijn voor hun eigen goed.

29 mei 2023 om 08:40

Alleen dat is niet de reden dat hij stopt. Hij stopt omdat hij geen waardering krijgt van die directeur.

29 mei 2023 om 17:00

Ah wat gek dat hij niet luidop roept "ik ga nooit meer beter doen dus ik vertrek nu."

Je weet dat mensen meer dan 1 reden tegelijkertijd kunnen hebben he? Wat eendimensionaal weer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren