Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC ‘sloopte’ artikelen uit contract Brood: ‘Sigi Lens heeft dat gerepareerd’

Laatste update:

Ruud Brood heeft na zijn ontslag bij NAC Breda zijn kant van het verhaal gedaan. De trainer is bijzonder kritisch over de gang van zaken bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie en haalt in een interview met De Telegraaf uit naar de NAC-directie. Brood degradeerde vorig seizoen met NAC en kreeg afgelopen zomer het vertrouwen van de clubleiding, al ging dat niet zonder slag of stoot.

De contractonderhandelingen tussen NAC en Brood namen veel tijd in beslag. Volgens de trainer had dat een bijzondere reden. “Het was geen financiële kwestie, maar er bleken artikelen uit het standaard cao-contract te zijn gesloopt”, onthult de coach. “Normaal ben je als trainer-coach verantwoordelijk voor het sportprogramma, zoals dat heet, en heb je medezeggenschap over je staf en je selectie. Maar NAC wilde me een contract laten tekenen, waarbij dat niet zo was. Mijn zaakwaarnemer Sigi Lens heeft dat gerepareerd en grootaandeelhouder Wim van Aalst heeft zich ermee bemoeid. Anders was het contract nu waarschijnlijk nog niet geregeld.”

Brood heeft geen goed woord over voor technisch directeur Tom van den Abbeele, die in zijn ogen bijzonder onervaren is. “Van den Abbeele vond data heel belangrijk”, vervolgt Brood. “Hij heeft voor 50.000 euro een systeem aangeschaft, maar dat functioneerde niet. De hartslagmeting tijdens wedstrijden werkte voor geen meter. Het is gewoon weggegooid geld.” De randzaken waren in de ogen van Brood slecht geregeld. “De premies voor de periodetitel waren een dag voor het beslissende duel nog niet geregeld. Dat heb ik uiteindelijk moeten aanzwengelen. Als je de feiten op een rijtje zet, dan kun je alleen maar concluderen dat er géén beleid is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brood zegt in het andere artikel niet met modder te willen gooien.ik lees twee artikelen met modder.geen enkele reflectie; dat past natuurlijk niet in zo'n verhaal.beetje gevalletje Maaskant.

4 januari 2020 om 09:53

Dit zijn 2 artikelen van Voetbalzone die uit 1 krantenartikel komen. Dus 1 keer. Bovendien vind ik wel goed dat er eens een verhaal naar boven komt van zo’n trainer. Waar rook is, is vuur en het is om te janken wat voor selectie nu de clubkleuren van NAC verdedigt.

4 januari 2020 om 09:58

Zoals Brood de situatie schetst lijkt het beleid ook nergens op. Eisinga maakte er bij Heerenveen ook een puinhoop van, Van den Abbeele is onervaren en de verhalen van Brood zijn niet positief. Dan mag zoiets best naar buiten in de media komen. Bovendien vind ik Brood veel netter en gemanierd dan Maaskant die alleen maar zich zelf denkt.

4 januari 2020 om 10:32

Niet met modder te willen gooien, maaaar dat de supporters recht op het verhaal hebben. Niks geks dus.

4 januari 2020 om 11:54

Dan heb je artikel 1 niet goed gelezen. Hij is normaal niet van met modder gooien, omdat hij bij andere clubs dan wel ontslagen kan zijn, maar wel altijd heeft mogen doen wat elke hoofdtrainer mag bij een club en dat is meedenken in het samenstellen van de selectie. Bij ontslag kan je dan met modder willen gooien, maar je hebt degelijk een aandeel in het resultaat omdat je ook mede de selectie hebt samengesteld. Dat heeft hij nu niet mogen doen. Omdat het nu minder loopt en er weer eens voor de verandering de pleuris eens uitbreekt in Breda en hij daarvoor verantwoordelijk wordt gehouden, vond Brood dat het trouwe publiek wat nog steeds met grote getalen de wedstrijden bezoekt, recht heeft op de waarheid en ook om duidelijk te maken dat hij wel heeft geprobeerd invloed te krijgen, maar dat uiteindelijk niet kreeg. Kijk naar Psv. Van Bommel en de Jong stellen de selectie samen het loopt niet en van Bommel vliegt eruit. Je kan er dan van alles van vinden, van Bommel ook, maar hij weet ook dat wanneer resultaat uitblijft je aan de beurt bent. Mede door hem is de selectie zoals deze is en dan kan hij wel met modder willen gooien naar de Jong ( misschien wel terecht) maar velen zullen ook zeggen, jij zat er ook bij, dus je wist waarmee je moest werken. Dit gold voor Brood dus niet en dus treed hij naar buiten met dit verhaal om eigen paadje schoon te vegen.

In dit verhaal zal een kern van waarheid zitten echter ontbreekt elke vorm van zelfreflectie bij hem. Waarom geeft hij niet aan dat keuzes van hem verkeerd uitpakte? Verschueren (cvm) op RB zetten en een RB (van Anholt) op cvm. Een speler zonder contract die toevallig zijn schoonzoon is, de meeste speelminuten van de voorbereiding geven van heel de selectie op een cruciale positie (CM). Waarom horen we hem niet over het feit dat er totaal geen lijn in het spel zat. Over dat er iedere week weer wisselingen waren in de opstelling? De dingen waar hij direct invloed op had liepen ook bagger. Maar nu is het alleen maar vingertje wijzen.

4 januari 2020 om 12:40

Ik mis ook wel een stukje zelfreflectie. NAC begon nog aardig en won de 1e periode. Het spel en de resultaten worden echter minder en minder hetgeen vertelt dat spelers niet beter maar slechter worden onder Brood .

4 januari 2020 om 16:29

Je ziet vaker teams afzakken na een periode te hebben behaald.

4 januari 2020 om 22:15

Het behalen van de periode verbloemde het toen al slechte spel. We wonnen toen onterecht van Excelsior, Cambuur, NEC. Enkel de winst op Helmond sport was overtuigend. We hadden toen het geluk aan onze zijde maar de tweede periode viel dat precies de andere kant op. De wedstrijden die we slecht speelden wonnen we niet meer en dan komen steeds meer mensen tot het besef dat het allemaal zo goed niet is en ook niet is geweest. Ik weet zeker dat er fouten worden gemaakt in de directie. Ook daar kan het bij NAC nooit goed gaan maar rouwig om het ontslag van Brood ben ik niet.

Ik geloof Brood helemaal, heeft niets met zelfreflectie te maken lijkt me. Al jaren een bende in de top van NAC en zou dat dan aan de trainers liggen? Met modder gooien is wat anders dan de waarheid vertellen.

Iets meer zelfreflectie had ik wel van Ruud verwacht. Als je team alleen maar slechter gaat voetballen, er geen enkel patroon op het veld zichtbaar is, je je schoonzoon zonder contract structureel opstelt in oefenwedstrijden, je steeds met spelers schuift en wisselt en tenslotte 90 van de selectie het niet meer in je ziet zitten heb je zelf ook iets niet goed gedaan. Logisch dat hij naar de de telegraaf stapt met zijn verhaal want die weten weinig van de ins en outs. Als hij naar de regionale krant had gestapt had hij ongetwijfeld wat meer weerwoord gehad. Deze directie zit er pas een half jaar dus wat mij betreft te kort om conclusies te kunnen trekken.

Je hoort deze man idd weinig zeggen over zijn eigen prestaties. Echter, ik woon al 13 jaar in Breda en ik hoor de laatste jaren steeds meer supporters klagen over de directie. Het is toch zonde! NAC zou minimaal een middenmoter moeten zijn in de eredivisie als je kijkt naar de potentie van de club, stad, omgeving, etc. Hoe kan het toch dat het al jaren zo’n zooitje is? Echt zonde!

De directie zal ongetwijfeld een hoop dingen verkeerd doen, maar wat heeft het voor zin om met modder te gaan gooien. Ik zou als werkgever Brood nooit aannemen in ieder geval na zo'n interview.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren