Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC reageert in statement op gebeurtenissen rondom Van Veen en onderneemt actie

Laatste update:

NAC Breda heeft in een statement gereageerd op de gebeurtenissen tijdens het thuisduel met FC Groningen (3-2) van afgelopen vrijdag. De wedstrijd werd na een half uur spelen tijdelijk gestaakt nadat Kevin van Veen na zijn goal provocerend juichte dicht bij het fanatieke deel van de NAC-aanhang.

De 32-jarige spits van Groningen liet na afloop van de wedstrijd weten waarom hij deed wat hij deed. "Ik hou wel van emotie, maar er zitten daar volwassen mannen met kinderen die mijn dochter het k-woord toewensen. Mijn dochter is nog niet eens geboren en ze wordt al kapot bedreigd."

Clubraad NAC bracht zaterdagmiddag al een statement naar buiten. "Wij willen de onderste steen boven en doen een dringende oproep aan NAC en de KNVB", aldus Clubraad NAC. Laatstgenoemde is een organisatie die namens supporters advies geeft aan de club uit Breda. "Start een onderzoek naar het bestaan van de berichten (aan Van Veen, red.). Doe, als ze er zijn, onderzoek of ze daadwerkelijk vanuit een NAC-supporter komen en neem dan gepaste maatregelen."

Het statement schoot bij Van Veen in het verkeerde keelgat. "Hou toch op man", schreef hij op X. "Je eigen hachje redden... De dingen die zijn geroepen en de beweging van een baby, gevolgd door gebaren richting mij, is dat heel normaal in Breda?" In een latere post zei hij zelfs dat er gebaren zijn gemaakt die de dood van zijn nog ongeboren kind suggereren.

Statement van NAC
De Bredanaars hebben inmiddels zelf ook gereageerd. “Na zestien seconden bevond de bal zich in de hoek bij de B-Side. Daar constateren we dat een individu kort iets roept in de richting van twee spelers van FC Groningen. Wat daar precies geroepen is, is niet te duiden. Wel is duidelijk dat het uit de hoek komt waar Van Veen later zijn frustraties uit.”

“Na de gelijkmaker van Van Veen laat hij zijn frustraties de vrije loop door nadrukkelijk provocerend te juichen voor de B-Side. De spits gaf later aan dat er spreekkoren hoorbaar waren voorafgaand aan het nemen van de vrije schop. De beelden en geluidsopnames wijzen uit dat dit niet het geval is geweest.”

“Enige tijd na de gelijkmaker reageerde een deel van het Rat Verlegh Stadion wel met spreekkoren. Dit keuren we uiteraard af”, aldus NAC. “Geheel volgens protocol heeft de stadionspeaker dan ook opgeroepen hier mee te stoppen.”

“In de blessuretijd werd de spits naar de kant gehaald. Tijdens zijn tocht naar de kleedkamer is er door een individu een gebaar gemaakt richting de spits dat alle perken te buiten gaat”, vervolgt de club. “NAC heeft de dader in beeld en zal passende maatregelen treffen. Dit gedrag hoort niet thuis in ons stadion.”

“We hebben hiervoor ook onze excuses gemaakt bij FC Groningen. De spits overweegt aangifte te doen. In tegenstelling tot wat in sommige media gemeld werd, betreft het ongenoegen van Van Veen een individuele actie van twee supporters”, sluit NAC af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Nou hele poppenkast weer. Dit soort randdebielen heb je helaas echt in ieder stadion, de actie/ reactie van Van Veen was eveneens oliedom. Al met al kent dit verhaal alleen maar verliezers. Voetbal is zo langzamerhand bijzaak geworden naast al dat gezeik en gedoe in- en rondom- de stadions. Ik vind er zo, naast het bedroevende niveau van onze FC, nog heel weinig aan.

Blijkt dus toch maar weer waar te zijn, waar moet dit toch heen?
Spijtig ook al die mensen die daar aanwezig waren en hier glashard ontkende dat het gebeurd is.
Wat mij betreft net zo triest.
Overigens was de reactie van v. Veen ook niet heel snugger maar wel begrijpelijk.

10 oktober 2023 om 00:22

Heb het al eerder gezegd bij Ajax, Feyenoord etc., maar de harde kern is toch wel het grootste gezwel in het (Nederlands) voetbal. Verpesten het voor de gewone mens, omdat ze zich belangrijker achten. Ik wacht met smart op het moment dat al dit soort supporters een stadionverbod krijgen met meldplicht erbij. Of het strafrechtelijk mogelijk is betwijfel ik, maar bij het niet voldoen aan de meldplicht, ze gelijk een paar maanden laten brommen.

10 oktober 2023 om 08:32

Wat is waar? Hij deed het voorkomen alsof heel de b side hem en zijn ongeboren kind vanalles toewenste. Nu blijken het 2x een individu te zijn. Niet goed, maar wel even anders dan gesteld. Maar dat leek ook al toen hij zo enorm gestoken reageerde toen nac een onderzoek aankondigde. Moet je voorstel dat Rutte zich voor ieder individu die hem beledigd als een debiel gaat gedragen....
Hiermee keur ik overigens het gedrag van deze 2 individuen ook niet goed. Gewoon 2 jaar het stadion uit.

In een latere post zei hij zelfs dat er gebaren zijn gemaakt die de dood van zijn nog ongeboren kind suggereren.

Mag hij mij wel eens voordoen hoe zo’n gebaar naar een ongeboren kind eruit ziet.

Sowieso heeft hij zeer goede oren als, schijnbaar, 1 persoon iets roept en het bij hem aankomt alsof een heel vak het roept.

Ga toch weg met die idioot. Dit was bewust provoceren wat hij deed en moet keihard afgestraft worden.
Het wordt tijd dat men eerst kritisch naar de spelers kijkt ipv direct naar de supporters te wijzen

10 oktober 2023 om 01:20

Nac heeft de beelden bekeken en erkende dat eigen supporters fout zitten. Maar nee hoor, Raubaht weet het beter! Praat het lekker goed joh, wordt het vast beter van.

10 oktober 2023 om 06:40

Dat juichen voor zon uitvak moet toch gewoon kunnen? Vardy doet het ook en die shithousery is toch mooi, vind ik dan

10 oktober 2023 om 07:02

Zo sta ik er ook in. Als het Nac publiek kan uitdelen, zullen ze ook moeten leren incasseren. De schuld hier op deze manier bij vVeen neerleggen is tamelijk absurd.

10 oktober 2023 om 08:03

Eens, ben het dan ook met bijvoorbeeld zo'n Kramer eens die ook lekker tegen het publiek tekeer kan gaan. Als het publiek dingen gaat roepen, kan je ook reactie terug verwachten. Sterker, groot gelijk hebben ze dan.

Maar ja goed, tegenwoordig kunnen we nog meer weinig hebben. Nog los van de problemen met de bekertjes die je dan weer krijgt.

10 oktober 2023 om 07:49

Jouw citaat: "Mag hij mij wel eens voordoen hoe zo’n gebaar naar een ongeboren kind eruit ziet."

Citaat artikel van NAC: "In de blessuretijd werd de spits naar de kant gehaald. Tijdens zijn tocht naar de kleedkamer is er door een individu een gebaar gemaakt richting de spits dat alle perken te buiten gaat",

Over welk gebaar zou dit gaan, denk je? Zelfs NAC heeft het blijkbaar gezien. Maar Raubaht weet het weer beter.

10 oktober 2023 om 09:04

Een beweging van een wiegende baby gevolgd door een knak beweging staat op NU.nl. Lijkt me duidelijk zat.

10 oktober 2023 om 09:41

rvafca hoe kom je er uberhaupt bij? Dit doe je ook niet spontaan hier moet je echt over nagedacht hebben. Wat een vreselijke mensen bestaan er toch.
Vraagje trouwens. Is zijn vrouw zwanger of hebben ze ook echt hun baby verloren?

Ik vind best dat je als speler wel eens van je af mag bijten. Alsof je 90 minuten lang van alles naar zo'n iemand mag roepen, en zodra je dan een keer sportief wraak neemt en daarna een beetje uitdagend juicht. Dat dat dan provocerend of schandalig zou zijn, ben ik het totaal niet mee eens.

Wel vind ik het zo onderhand van twee kanten een beetje dommig overkomt. Ten eerste dat je dat soort dingen naar iemand roept. Je zou je toch werkelijk doodschamen. Heb zelf ook nog wel eens in de Arena gezeten dat Guidetti scoorde namens Celta en probeerde te provoceren. Kon er alleen maar om lachen van "je doet maar." Moet ik dan soms gaan roepen dat zijn kind een ziekte moet krijgen, of bier naar hem gooien? Dan is er toch wat mis met je.

Maar ook dat die Van Veen er vervolgens nog zo mee bezig blijft. Hij heeft op het veld prima gehandeld, maar daarmee moet het ook klaar zijn. Waarom geef je dat soort mensen überhaupt de aandacht. Lach ze lekker uit en ga over tot de orde van de dag. Ik heb ze ook wel in mijn inbox gehad. Van die types die je lopen uit te schelden of zelfs te bedreigen. Je maakt je toch niet druk om dat soort volk..

Ik ben een handvol keer bij een thuiswedstrijd van NAC geweest. Naast de ongekend mooie sfeer, heb ik ook best wel wat supporters gebaren zien maken of dingen horen roepen die echt niet door de beugel kunnen. Het meeste bereikt het veld niet, maar toch... Ik heb volwassen mannen gezien die, terwijl ze hun dochter tillen, provocerende gebaren zien maken naar het uitvak. Eerst de beweging van het doorsnijden van de hals en op het einde de huilbeweging. Dit dus met je dochter van een jaar of vijf op je arm.

Ik heb gehoord dat er diverse verwensingen naar de tegenstanders geslingerd werden, waarbij ik mijn medische encyclopedie moest pakken om te kijken welke ziekte er precies werd toegewenst.

Als vader van een dochter snap ik dat een zoveelste reactie, en zeker het doodwensen van je dochter, jou uiteindelijk laat reageren. Natuurlijk levert het niets op en zou het negeren het beste zijn, maar ik snap het wel.

Maar de kwestie heeft wat mij betreft al veel te veel aandacht gehad. Nu gewoon doorgaan met ieders leven.

Zit een verschil in het beschuldigen van 19000 man of 2 man.

Niet voor niets dat de NAC supporters zich hier zo boos om maken. Er zijn 18.998 man die door van Veen tot op het bod beledigd zijn zodat iedereen nu denkt dat alle NAC supporters zo zijn.

Maar die aangifte zal er net zoals bij Steijn niet komen. Jammer dat het kwaad dan al is geschied in de media. (Ja ook VZ)

Overigens mag van Veen lekker provoceren. Dan weet je dat je bier over je heen krijgt (en verwensingen). Beide kanten niet goed, dus niet staken maar gewoon door voetballen.

10 oktober 2023 om 09:37

Dr.vc tot op het bot beledigd waardoor precies? Ik zag dat hij erg uitbundig vierde, maar heb het verder niet heel erg gevolgd. Wat is er precies gebeurd waardoor deze 18998 zo vreselijk ongelukkig zijn?

“Na zestien seconden bevond de bal zich in de hoek bij de B-Side. Daar constateren we dat een individu kort iets roept in de richting van twee spelers van FC Groningen. Wat daar precies geroepen is, is niet te duiden. Wel is duidelijk dat het uit de hoek komt waar Van Veen later zijn frustraties uit.”

Dit zegt dus echt helemaal niets. Wat zou hij dan geroepen hebben. Het hoeft toch niet perse zo te zijn dat er inderdaad verwensingen zijn geuit richting Van Veen? Ik vind dat er nu net wordt gedaan alsof heel het stadion zich negatief heeft uitgelaten richting Van Veen. Beetje buiten proportioneel om eerlijk te zijn.

“In de blessuretijd werd de spits naar de kant gehaald. Tijdens zijn tocht naar de kleedkamer is er door een individu een gebaar gemaakt richting de spits dat alle perken te buiten gaat”, vervolgt de club. “NAC heeft de dader in beeld en zal passende maatregelen treffen. Dit gedrag hoort niet thuis in ons stadion.”

Dit lijkt me een helder verhaal en ik mag hopen dat NAC inderdaad met gepaste straffen komt en dit individu zich niet meer toont in het stadion.

10 oktober 2023 om 14:27

Ik heb nu al zoveel NAC-supporters zien zeggen, maar niemand claimt dat het hele NAC-stadion dingen heeft geroepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren