Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC over ontslag Hyballa: ‘Op de werkvloer voelde men zich regelmatig onveilig’

Laatste update:

De magere competitiestart van NAC Breda ligt niet ten grondslag aan het ontslag van Peter Hyballa, zo laat technisch directeur Peter Maas weten. Hyballa kreeg woensdagochtend zijn congé bij de Parel van het Zuiden. NAC geeft nu verdere uitleg over zijn vertrek: "Vanuit mensen op de werkvloer werd de situatie regelmatig als 'onveilig' gevoeld." De oefenmeester zelf was nog niet bereikbaar voor commentaar.

"Als clubleiding vonden we dat het niet goed ging", zegt Maas tegenover BN DeStem. "Op het gebied van samenwerking en verbinding. Van de werkvloer kregen wij daar heel veel signalen over. Al tijden. We hebben veel tijd en moeite ingestoken om dat in goede banen te leiden. Helaas heeft dat niet tot een goed resultaat geleid. Vandaar dat we tot deze maatregel zijn moeten overgaan.”

Maas benadrukt dat Hyballa niet is ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. "Nee, want je weet dat het tijd nodig heeft als je met een nieuwe groep begint. Het heeft echt meer te maken met de afspraken die je maakt omtrent samenwerking die niet goed worden ingevuld of nagekomen. Dat je dan denkt: gaat het nog verbeteren als je er zoveel tijd en moeite in hebt ingestoken? Daarover zijn we tot de conclusie gekomen dat we daar geen goed gevoel over hebben.”

De technisch directeur van NAC weigert echter een concreet voorbeeld te geven van hetgeen dat heeft geleid tot het ontslag van Hyballa. "Uiteindelijk is Peter ook een werknemer van NAC. En wij als directie en dus als werkgever willen daar zo goed mogelijk mee omgaan. Het is wel zo dat vanuit de mensen op de werkvloer de situatie regelmatig als onveilig werd gevoeld. Daarover zijn we vaak in gesprek geweest om het ten goede te doen kantelen.” Onveilig richting technische, medische en facilitaire staf, zo verduidelijkt Maas.

Contractverlenging in april
Hyballa tekende in januari een contract voor een halfjaar in Breda. Zijn verbintenis werd uiteindelijk in april verlengd, aangezien de optie in zijn contract voor 1 mei moest worden gelicht. "Wij wisten aan de voorkant dat naast de aardigheden ook eigenaardigheden bij de trainer en persoon Peter Hyballa waren. Ten tijde van de verlenging van de optie lichtend waren de plussen dominant tegenover de minnen", laat Maas weten.

"Wat zeker ook meespeelde was dat ten tijde van het lichten van de optie we volop op koers lagen van het halen van de play-offs. Het niet verlengen had ook zeker een slecht effect gehad op de club. Daarna is dat een paar keer minder geworden en moesten wij de begeleiding intensiveren. In de zomer zijn de staf en faciliteiten verder versterkt. En is de selectie doorgebouwd. Daarin maken we afspraken omtrent samenwerking. Ten aanzien van die afspraken is het teleurstellend gebleken.”

Ontslag overwogen keuze
Maas geeft aan dat er handvaten en richtlijnen zijn opgesteld waar NAC als club voor staat in de omgang met elkaar. "Incidenten als die er zijn met spelers proberen we te evalueren, kijken hoe je dat beter kunt doen en proberen we te voorkomen. Uiteindelijk was het toch van structurele aard. We zijn nu vijf wedstrijden ver. Dat lijkt kort, maar het clubbelang is dermate groot dat we rust en stabiliteit proberen te creëren vanuit die functie.”

Het ontslag van Hyballa is volgens Maas een beslissing genomen in het belang van NAC. "Jazeker. Aan de ene kant kan ik me goed voorstellen dat supporters denken: het is snel onrustig. Maar het is juist gedaan vanuit de gedachte om het stabieler te maken. Deze keuze is snel, maar wel overwogen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onveilig ben benieuwd waar we dan aan moeten denken heeft ie mensen bedreigd???

13 september 2023 om 18:58

Dat lijkt me niet, ik denk eerder aan taferelen zoals DWDD. Schreeuwen, afreageren en heel veel eisen

13 september 2023 om 20:25

Check het nieuwe item. Spelers structureel afzeiken. Veel te lang in de hitte laten trainen, tegen alle adviezen in. Dat werk.

Tja, als ik op de werkvloer niet voldoe aan de normen en waarden van het bedrijf waar ik voor werk lig ik ook binnen 5 seconden op straat (tenzij ik de zoon van de manager ben oid hehe)

"Onveilige werksfeer". Wat een trutterige flauwekul. NL is tot een rubbertegelparadijs, vol slapjanussen verworden.

13 september 2023 om 19:11

Kan zo zijn. Maar hyballa is wel een van de grootste dorpsidioten die je als club kunt binnenhalen. Hopelijk is hij nu uitgekakt in Nederland.

13 september 2023 om 19:12

Nou, dit is dus ook mijn eerste gedachte. Het is in Nederland blijkbaar de norm dat het niet gaat zoals de werknemer wil het een onveilige situatie wordt. Wat een betutteling tegenwoordig, het wordt tijd dat er weer mensen met ruggengraat komen....

13 september 2023 om 19:50

Ja waar is de tijd dat een baas ongestraft een enorme klootzak kan zijn die je het leven zuur maakt. Daar wordt je hard van. Heerlijke tijden waren dat.

13 september 2023 om 20:36

Een baas bied jou wat aan om te doen voor geld, past het je niet moet je op zoek gaan naar wat anders. Tegenwoordig wil ieder zij eigen ding doen, om mij prima maar dan moet je eigen ondernemer worden. In dit geval wist nac precies wat ze in huis haalden en dan moeten ze niet verbaasd gaan doen dat dit gebeurt. Maar goed het makkelijkst tegenwoordig is om naar een ander te wijzen ipv in de spiegel te kijken.

13 september 2023 om 20:44

Dolleleen. Natuurlijk lopen er ook weleens mensen onterecht te piepen. Maar in verreweg de meeste situaties is er echt wat aan de hand. Zo ook hier. Lees het nieuwe item over dit onderwerp maar even.

13 september 2023 om 21:47

Vernon snap je zeker, en ben het in dit geval ook wel eens met het ontslag. Maar doel meer op de maatschappij van tegenwoordig waar altijd gewezen word naar een baas. Hij is wel degene die zijn nek uitsteekt en mag af en toe een werknemer die niet presteert om mij best op zijn flikker geven. De meeste mensen vergeten tegenwoordig dat we naast rechten ook soms nog plichten hebben.

13 september 2023 om 23:26

Dolleleen

Dat mag zeker en mijn ervaring is dat als een baas dat doet, dat hij/zij alleen maar het respect van de rest krijgt. Dan is het hooguit die eenling die klaagt, en daar luistert dan echt niemand naar.

Dus als het dingen zijn waar wel naar geluisterd wordt, dan is er dus normaliter wel echt wat aan de hand.

13 september 2023 om 19:22

Aangezien hij ook in Denemarken om dezelfde redenen werd weggestuurd is Nederland gelukkig niet het enige rubbertegelparadijs...gedeelde smart is halve smart?

13 september 2023 om 19:28

Gelukkig ben ik niet de enige die allergisch is voor dit soort termen als onveilige werksfeer. Het wordt tegenwoordig al vrij snel "onveilig" genoemd, al zegt iemand iets op een te felle toon of met net iets te veel volume. Verschrikkelijk. Ik kan er ook niet altijd tegen, maar om dan meteen van een onveilige werksfeer te spreken gaat me wat ver.

13 september 2023 om 19:55

Je weet dus eigenlijk niet wat er bedoeld wordt met een onveilige werksfeer, maar je hebt er wel per definitie een oordeel overl. Lekker man.,

13 september 2023 om 20:47

Marton. Ze zijn structureel afgezeken. En urenlang in de hitte over de kling gejaagd. Tegen alle adviezen van de rest van de staf in. Gevolg: diverse blessures.

Waarom denken er toch zoveel mensen dat met “onveilig” er alleen maar sprake is van een baas die een keertje boos wordt? In verreweg de meeste gevallen is er serieus iets aan de hand.

13 september 2023 om 21:14

Inmiddels heb ik het nieuwe artikel gelezen waar ze meer in detail treden over zijn gedrag. Maar los daarvan heb ik gewoon mijn mening over het gebruik van een term als onveilige werksfeer. Noem het te hard, of onprettig, maar onveilig vind ik vaak wel erg zwaar. Dat is mijn persoonlijke interpretatie van onveilig, daar heb ik geen details voor nodig. Desalniettemin klinkt de werksfeer onder Hyballa bij NAC wel behoorlijk onprettig.

13 september 2023 om 23:29

Marton, dat kan, ieder zijn eigen interpretatie. Onveilig klinkt inderdaad zwaar, en vaak wordt er “sociaal onveilig” mee bedoeld. Dat kan erg soft overkomen.

Ik heb een baas gehad die ook weleens debiele dingen deed. Iets expres laten vallen en dan tegen een medewerker zeggen dat die het voor hem op moest rapen. Zeg het maar. Ik snap wel dat iemand zich dan onveilig voelt.

13 september 2023 om 20:28

Lees het nieuwe item maar. Urenlang in de hitte laten voetballen, tegen alle adviezen in. Met blessures tot gevolg. Spelers structureel afzeiken.

Prima als jij dat allemaal oke vindt, maar het is volstrekt normaal dat anderen dat niet accepteren.

Onveilig? Heeftie daar mensen lopen bedreigen of liep hij met zijn leuter uit zijn broek op kantoor? Iets meer het beestje bij de naam noemen mag wel, haha.

Wel dat men zoiets naar buiten brengt, onveilig wat betekend onveilig ? Laat weer enorm veel ruimte voor speculatie eng hoor

Klinkt toch best redelijk, ook met het feit dat dit niet de eerste keer is dat je zoiets over hem hoort heeft hij wel de schijn tegen...

13 september 2023 om 18:58

Dat is een soort "korte rokjes argument".

13 september 2023 om 19:13

Die mag je verklaren. Het korte rokjes argument houdt volgens mij in dat vrouwen het zelf zoeken lastig gevallen te worden als ze korte rokjes dragen.

Hoe is dat te vergelijken met wat er hier over gezegd wordt?

13 september 2023 om 19:27

SS96 heeft op basis van het uiterlijk en gedrag van Hyballa zijn meningkje al klaar.

13 september 2023 om 19:49

Maar dat heeft toch niks te maken met “korte rokjes”?

In het ene geval verklaart het uiterlijk (volgens sommigen) de reden voor het foute gedrag van anderen. In het andere geval wordt iemand zijn karakter aangenomen op basis van hoe hij er uit ziet.

13 september 2023 om 20:06

Nergens zeg ik dat ik het over zijn uiterlijk heb, maar omdat dit hem al meerdere keren is overkomen, kan ik wel concluderen dat hij de schijn tegen heeft toch? 'Ook een mening klaar hebben op basis van zijn gedrag'? Uhhh jaa, is dat raar???

13 september 2023 om 20:51

Nou luca jij had hierboven op basis van helemaal niks ook je meninkje al klaar. Inmiddels weten we dat de situatie inderdaad onveilig was, zowel sociaal als fysiek. Dus je zat er gewoon keihard naast.

En SS96 heeft nota bene een mening op basis van het gedrag (!!) van Hyballa. Daar gaat het hier dus precies om: het gedrag van Hyballa. Niet om vaag gewauwel dat er teveel mietjes zijn in Nederland.

Je zou zeggen dat een ezel niet 2 keer, 3 keer aan dezelfde steen stoot. In Nederland is hij klaar, misschien dat hij nog ergens aan de bak komt waar zulke trainingsregimes meer geaccepteerd worden (rusland?)

14 september 2023 om 12:59

Op basis waarvan denk je dat een bepaald gedrag van een trainer dat niet in Nederland getolereerd wordt wel getolereerd wordt in Rusland?
Hyballa is toch echt wel een Duitser en geen Rus dus ik vind het bijzonder dat je dat vernoemd.

Op de een af andere manier heeft die hyballa een karakter en een persoonlijkheid waar blijkbaar heel moeilijk mee om te gaan is. Dit is al de zoveelste keer dat hij op dergelijke wijze neergezet wordt. Zal dan toch wel een kern van waarheid in moeten zitten. Vrees voor hem dat zijn carrière dit geen goed doet.

13 september 2023 om 19:24

Ik heb ooit een werkgever gehad die 20 assistenten versleet in 3 jaar tijd. Iedereen was doodsbang voor die man met zn geschreeuw, maar als je goed naar hem keek was het eigenlijk een onzeker mannetje dus ik hield het daar prima vol. Maar je moet je er wel voor kunnen afsluiten

13 september 2023 om 20:54

Marcel, precies, zo’n situatie heb ik ook gehad. Bij mij deed hij dat ook niet, hij voelde wel aan bij wie hij er wel en niet mee weg kwam denk ik.

Maar ik vind het alleen maar goed dat we dit niet meer accepteren nu.

13 september 2023 om 22:39

Hij zei op een dag "eikel..jij bent niet bang voor me. Doe je goed...hou ik wel van dus daarom werk je hier nog". Eigenlijk gewoon een loser die vent maar kon er wel om lachen

13 september 2023 om 23:34

Tja dat is ook een management-stijl

14 september 2023 om 13:06

Management stijl? Dat is eerder een brevet van onvermogen, dat is heel wat anders

NAC is een meester geworden in het bestuurlijk falen! Als die grappenmakers nou eens een trainer laten zitten dan gaan de resultaten vanzelf komen. En in april verlengen ze zijn contract nog omdat de plussen dominant waren aan de minnen en dag is met twee mnd na het begin vd seizoensstart al dusdanig negatief gedraaid? Zoals al eerder gelezen, dit is gewoon een truttige(leesnnozele) reden om iemand eruit te gooien! Had dan de samenwerking in april gewoon beëindigd.

Als ik de tekst lees, lijkt het erop dat het gedrag niet per se veranderd is. Alleen tijdens de contractverlenging was promotie een optie, dus kon het er mee door. Echt benieuwd wat hij precies heeft gedaan dat er meerdere mensen zich onveilig voelden.

Wat ik mij dan gelijk afvraag gezien zijn verleden, wist NAC niet van te voren wie het in huis haalde? Je screent toch van te voren welk profiel je als trainer voor de groep neer zet? Ah fijn, de parel van het zuiden op zoek naar een nieuwe trainer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren