Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC hoopt op De Zeeuw: 'Maar geld is natuurlijk wel een probleem'

Laatste update:

NAC Breda versterkt de selectie mogelijk met een opvallende naam. Donderdag werd bekend dat Demy de Zeeuw tien dagen komt meetrainen bij de laagvlieger: in eerste instantie om zijn conditie op peil te houden, maar wellicht zich er meer in het vat. Over anderhalve week gaat NAC met de 27-voudig international om tafel om te praten over een mogelijke samenwerking.

/

Eric Hellemons, coach van NAC, wil De Zeeuw in ieder geval graag aan zijn selectie toevoegen. " Hij traint tien dagen mee en dan gaan we om de tafel zitten", zegt de coach tegen Omroep Brabant. "Eens kijken wat Demy er van vond en wat wij er van vonden. Als we hem willen hebben moet er geld op tafel komen, maar dat is altijd als je kwaliteit wil hebben. En geld is natuurlijk wel een probleem bij NAC. Eens zien hoe we dat gaan doen."

De 31-jarige De Zeeuw begon zijn loopbaan bij Go Ahead Eagles en speelde nog voor AZ en Ajax, voordat hij naar het buitenland vertrok. De middenvelder ging het avontuur aan bij Spartak Moskou, maar brak daar niet helemaal door en liet zich verhuren aan Anderlecht. De Zeeuw, die 27 interlands voor het Nederlands elftal speelde en in de halve finale van het WK van 2010 nog in actie kwam, speelde zijn laatste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal op 31 januari van dit kalenderjaar.

Demy de Zeeuw zou een geweldige aanwinst zijn voor NAC Breda

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat NAC lekker verder moet zoeken.
De Zeeuw is denk ik gewend aan een lekker salaris en dan moet je niet bij NAC komen voetballen.
Ik hoop het voor ze, het zou een goede aanwinst zijn maar ik denk niet dat de Zeeuw een type is dat geld wil inleveren.

Kunnen ze niet beter op zoek gaan naar een fatsoenlijke verdediger en natuurlijk een fatsoenlijke keeper?

12 december 2014 om 13:48

Als de Zeeuw het geld een probleem laat zijn had hij net zo goed thuis kunnen blijven. Hij kent de situatiw vast wel.

12 december 2014 om 13:49

De zeeuw heeft naast het voetbal al een andere carriere opgebouwd. Hij is niet zo'n geldwolf als iederene maar blind zegt.

12 december 2014 om 14:39

@fcgtom

De Zeeuw hoeft geen cent in te leveren, sterker nog hij zal er significant op vooruit gaan.
Momenteel heeft de Zeeuw geen contract bij een Bvo, dus zijn inkomsten uit deze bron zijn dan ook 0!

12 december 2014 om 16:06

Nee dat is niet zo meneertje. Hij heeft trouwens een bedrijf met andere voetballers dat ByBalr heet.

12 december 2014 om 16:25

Waarom is dat niet zo "meneertje"? Hij heeft momenteel toch geen club? ik zeg niet dat hij geen inkomen heeft! Ik zeg alleen dat hij geen inkomen heeft uit een contract met een Bvo.

12 december 2014 om 17:52

Inderdaad, hij heeft nu geen enkel contract bij een voetbalclub en als hij er kan tekenen gaat hij er sowieso op vooruit. Daarnaast vind ik het denigrerend en totaal onnodig om mensen ''meneertje'' te noemen zoals Neymar92 doet. Vooral als je iemand probeert te verbeteren en je de reactie niet eens goed leest.

Zonde dat zijn carrière na 2010 in zo'n neerwaartse spiraal is beland. Ik vond het in zijn Ajax tijd een hele nuttige voetballer. Maar januari de laatste officiële wedstrijd en nu mss naar Nac. Wat een verval in 4 jaar..

12 december 2014 om 13:52

Komt door die schop in het gezicht op het WK

Gister werd mij een paar keer flink duidelijk gemaakt dat ik totaal geen ene reet begrijp van de financiele situatie bij Nac.

(nadat ik gezegd had, dat ik het financieel zeer onverantwoord vond om de Zeeuw te kopen en het wanbeleid vind, aangezien een club in cat. 1 het dubbele wil gaan bieden als Go ahead dat in categorie 3 verkeerd)

Moet wel zeggen dat dit bericht me dan bijzonder verbaasd!!

12 december 2014 om 13:49

Je doet net alsof jij inzicht hebt in de financiele mogelijkheden van Nac. Hoe kom je aan die wijsheid?

13 december 2014 om 15:51

Ik lees de krant en forums als deze... en heb een financiele opleiding gedaan.. dus ik weet ongeveer wel wat er staat. Vandaar die wijsheid!

Gelukkig staat er alleen maar onzin in de krant.

Verbaas me ook over de naïviteit in Breda!

12 december 2014 om 15:01

Heel simpel, de Zeeuw zit zonder club, daardoor hoef je hem alleen maar een contract aan te bieden en niet te kopen. Kopen mag NAC namelijk niet van de Knvb omdat ze in cat. 1 zitten. Dus het enige wat ze hoeven te doen is een contract en een betaalbaar salaris te bieden, en dat kan NAC net zo goed als Gae.

12 december 2014 om 15:08

Een club heeft altijd verschillende potjes. Transfergeldpotjes, salarispotje, en andere dingenpotjes. Als NAC in categorie 1 zit, mogen ze net als Feyenoord destijds geen transfergeld uitgeven aan een speler, zonder goedkeuring van de Knvb.

Volgens mij, omdat de Zeeuw geen contract heeft momenteel, hoeft dit dus ook niet. En hoeven ze alleen te kijken, of het salaristechnisch mogelijk is.

13 december 2014 om 15:57

Ja, dat snap ik, dat ze meerdere potjes hebben. Maar is het dan niet financieel slim om wat te schuiven in die potjes aangezien de situatie daarom vraagt... ipv dure spelers aan te kopen?

Als dat financieel allemaal verantwoord was, om spelers te kopen die zwaar op je begroting liggen dan had Ajax Eto'o meteen binnen gehaald... Sterker nog in deze theorie zou je Ronaldinho, Henry etc. wel binnen kunnen halen... en dan laten we de rest voor wat het is... deze spelers zitten/zaten toch zonder contract.

15 december 2014 om 08:56

Als de Zeeuw zich schikt, in het salaris wat NAC hem kan bieden, dan zal het financieel vast slim zijn.

Zij zullen vast weten, wat ze nog over hebben in hun salarispotje, om de Zeeuw een passend aanbod te kunnen doen. Daarnaast is dit natuurlijk absoluut een versterking voor Nac. En dat kunnen ze sowieso gebruiken.

Zeer degelijke aanwinst voor NAC als dit lukt! Hier kan nac zeker veel plezier aan beleven als hij geen blessures krijgt.

Kwaliteit en (de huidige) De Zeeuw in één zin, ik weet het niet hoor. Hij heeft bij Anderlecht werkelijk helemaal niks laten zien.

12 december 2014 om 15:09

Niks?
Denk dat hij toch wel 5 goede passen in de 2jaar heeft gegeven

Net bij de training geweest en De Zeeuw rijdt in een mooie Bentley van een paar ton. Als hij bij NAC komt voetballen moet hij die wel inleveren denk ik.

12 december 2014 om 14:54

Hoe deed Demy het is het in deze vorm een toegevoegde waarde of kan NAC beter naar andere opties zoekn?

12 december 2014 om 15:19

De Zeeuw is geestelijk altijd al in de war geweest. Hoe haal je het in je hoofd, in een Bentley arriveren bij een noodlijdende club. Ze hadden hem meteen weg moeten sturen.

De Zeeuw heeft genoeg geld.. Ook z'n merk Doet het goed noem het merk niet weet niet of me reactie dan gewist word. Maar de Zeeuw moet NAC lekker gaan helpen en anders gewoon stoppen met voetballen wat ie zowat al gedaan heeft..

Nac moet zich gewoon de ogen uit de kop schamen!
Wat prijs ik die achterban lekker fanatiek/geweldige supporters!
Maar op beleid zijn jullie denk ik het lachertje van het betaalde voetbal!
Jaren lang wanbeleid, spelers die nog dik door betaald krijgen schalk kwakman
En nu willen ze demy de zeeuw(mogen jullie hebben hoor red het niet eens bij ons op het middenveld Gae)
Weer zou er dan geld moeten komen uit alle hoeken en gaten ach ach ach
Jongens degradeer lekker een jaartje die nu een sfapje terug word gezond en kom volgend jaar gezond en wel weer terug om dan misschien twee stapjes te maken..
Zou me dood schamen als nac supporter zijnde bah wat een zooitje daar in breda zeg!

NAC wil zoveel spelers hebben maar wie gaat er voor geen geld voetballen. Mis zal een degradatie goed zijn voor nac. Gwn opnieuw beginnen met een jonge selectie

Ik blijf het lachwekkend vinden dat er tal van VZ-leden beweren te weten hoe het bij NAC zit. Het zijn opmerkelijk genoeg vaak supporters van andere clubs. Nu moet ik zeggen dat het bij dit topic nog enigszins meevalt, maar als je soms de blinde media-volgers ziet, dan snapt men er helemaal niks van. Ik leg het dan graag nog een keer uit:

Wat men vergeet is dat NAC Breda sinds het uitgeven van aandelen een van de rijkste clubs is in Nederland. Het klinkt gek, maar NAC is in handen van een goede twintig investeerders, welke een gezamenlijk vermogen hebben van ruim vijfhonderd miljoen euro. Deze is opgesplitst in twee groepen. De groep van 'grote mannen' bestaat uit een drietal grote investeerders die gezamenlijk een vermogen hebben van ruim vierhonderd miljoen euro. Deze hebben ook het meeste zeggenschap en zijn te zien als leiders in het geheel. De overige twintig investeerders vormen de 'aanwas' en hebben minder inspraak.

Dan is natuurlijk de vraag waarom de 'eigenaren' van NAC Breda financieel zo goed zit en de club hier niks van meepikt. Dat klopt. De investeerders zijn van mening dat de club zichzelf boven water moet houden. De aandelen zijn voortgekomen uit schulden, welke zijn omgezet. Uiteindelijk wil dus elke investeerder/aandeelhouder geld terug zien uit dit project. Bij het uitgeven van de aandelen heeft NAC een bedrag van vier miljoen euro ontvangen vanuit de aandeelhouders. Twee miljoen om het seizoen af te maken en de andere helft om eventuele financiële tegenvallers in de daaropvolgende jaren op te vullen in de begroting. Hoeveel van dit bedrag nog over is durf ik niet te zeggen, maar ik denk dat het niet zo heel veel meer zal zijn.

Dat de club in categorie I zit heeft alles te maken met het verleden. En dan bedoel ik niet enkele maanden terug, maar enkele jaren terug. Onder meer in het tijdperk Mommers is er in Breda veel te veel uitgegeven. De lijken zijn de jaren erna nog uit de kast komen vallen. Met de komst van Justin Goetzee is begonnen met het definitief afscheid nemen van deze lijken. De enige fout die men gemaakt heeft is het aantrekken van de onervaren Rutjes als TD. Maar dit heeft weer alles te maken met de achtergrond van de drie grote investeerders, welke hun wortels hebben in Rotterdam en een nauwe band hebben met verschillende bobo's uit dat gebied. Door hem zijn uiteindelijk spelers als Alex Schalk en Kees Kwakman vertrokken (incl. oprotpremie) omdat Gudelj het niet in ze zag zitten. Hij had toen niet de ballen om in het belang van de club te denken, maar moest zijn vriendjes behouden. Dat is een van de weinige grote fouten die momenteel nog gemaakt wordt. Het beste zou zijn om Rutjes op straat te zetten en een ervaren man op die positie te zetten. Maar daar hebben de investeerders weer een vinger in de pap, dus dat zal voorlopig niet gebeuren.

NAC Breda heeft nog bestaansrecht door de betrokkenheid van de supporters. Als het een club was met een minder trouw publiek dan had de club al op omvallen gestaan of speelde het nou al jaren in de Jupiler League. Mede door de aanhang behoudt NAC Breda een speciaal karakter. Dit zorgt er voor dat sponsoren bij NAC tevens bijna allen groot supporter zijn van de club. Met het aantrekken van Justin Goetzee is daar handig op ingespeeld, omdat hij een bekend en graag gezien persoon is binnen de West-Brabantse zakenwereld. Hoe anders was dat onder Eskens, de Amsterdammer. Mede hierdoor blijft NAC een enorme aantrekkingskracht hebben.

Dit weten de investeerders net zo goed en zo springen de investeerders zo nu en dan eens bij. We weten de helft nog niet van hoe alle lijntjes lopen bij NAC Breda, maar zo zijn de investeerders ook betrokken geweest bij het aantrekken van Falkenburg. Het is dus makkelijk roepen door blind op de media af te gaan en af te vragen waar al het geld vandaan komt, maar achter NAC houdt zich een kapitaalkrachtig blok op, dat in geval van nood bijspringt. Zo heeft Justin Goetzee onlangs een plan van aanpak gepresenteerd om duidelijkheid te verschaffen aan de investeerders en sponsoren. Hierin werd onder meer gesproken over wat de club nodig heeft en nu is het aan de kapitaal krachtigere personen binnen NAC om te oordelen of ze hier in mee gaan en er dus geld opzij wordt gezet. Alle aankopen die nu worden gedaan komen dus op het conto van investeerders en sponsoren en niet op de begroting van NAC Breda. Het heeft dus geen invloed op de posten van de begroting van Nac.

Het is dus vaak roepen om het roepen.

12 december 2014 om 15:12

Goed gezegd Dhrj! Had het zelf niet zo goed kunnen uitleggen als hoe jij het deed

12 december 2014 om 15:21

Wow, nice post en zeker geen tldr.

Ik kom zelf uit Breda en aantal dingen wist ik niet eens.
Tevens heb het niet allemaal geverifieerd wat je zegt, maar ik neem het voorlopig allemaal aan.

Ik zal zeker na het checken een aantal dingen hieruit gebruiken in discussies, als je het niet erg vind

12 december 2014 om 17:16

NAC is de rijkste club van Nederland, staat voorlaatste, zit in categorie I. En de schulden, ja daar gebruikt men een magische formule voor:

"abracadabra, die komen uit het verleden".

Alsof ze ver weg zijn en niet meer bestaan.

En ja de nieuwe schulden, die zijn niet voor de club, maar voor de investeerders.
Ja ja. Echt waar.

De mens wil bedrogen worden, vrees ik toch soms.

12 december 2014 om 18:10

Wat heeft dit te maken met een post over Demy de Zeeuw? Wat maakt jou het nu uit wat anderen over het financieel beleid van NAC denken?

Maar als we het dan toch over jou verhaal hebben: waarom is NAC nu de rijkste club dan?
- Geen geld op de bank
- financiers zullen er nu geen geld meer insteken want ze hebben alleen acute hulp verleend
- geen waarde op het veld
- slechte technische staf
- slecht aangeschreven jeugdopleiding.

En 400 miljoen eigen vermogen van de 3 grootste financiers is onzin. De grootste is Rob van Weelde met 270 miljoen waarvan het grootste gedeelte bestaat uit aandelen in zijn bedrijf. Voor Wim van Aalst geldt dit hetzelfde. Paul Burema weet ik niet, maar hij wordt niet eens in de Quote genoemd dus dat zal wel meevallen.

12 december 2014 om 18:34

In de titel wordt al gezegd dat het om geld draait. Zoals onder elk NAC-gerelateerd topic begint menig lid over de financiële situatie. Puur om aan te geven dat het allemaal opgeblazen wordt in de media en deze groep de media blindelings volgt. Het is dus een reactie op menig reactie onder dit (en andere NAC-gerelateerde) topic(s).

Het is natuurlijk hoe je het wil zien, kijkend naar de financiële situatie. Het blok achter NAC bestaat uit het twintigtal investeerders, welke momenteel de eigenaren vormen. De bedragen in deze kwestie zijn ruim genomen, dat geef ik toe. 400 mln is misschien in werkelijkheid een gezamenlijk vermogen van 375 mln, maar om het duidelijk en overzichtelijk te houden had ik gekozen voor ronde, duidelijke bedragen. Mijn fout.

Ik bedoel puur er mee aan te geven dat het allemaal flink overdreven wordt in de media. Achter NAC staan momenteel kapitaal krachtige zakenmannen, die nu dus aandelen in het bezit hebben. Ze hebben aangegeven dat NAC moet proberen het hoofd zelf boven water te houden en zo min mogelijk te willen investeren in de club. Maar wanneer de investeerders iets willen, is dit vrijwel eenvoudig door te zetten door de financiële middelen van deze groep. Het is dus niet zo dat alles op voorhand onmogelijk is voor Nac, alleen zijn ze hierin afhankelijk van de investeerders. Dat is dan ook mede de reden dat Goetzee onlangs weer een presentatie gaf aan sponsoren en aandeelhouders. Hij legt de visie neer bij de kapitaal krachtige personen rondom de club en hoopt die hierin mee te krijgen, waardoor er weer meer mogelijk is.

Nog terugkomend op Paul Burema. Zijn vermogen is niet zo groot als die van Rob van Weelde en Wim van Aalst, zeker niet nu hij in 2012 begonnen is met Clouds Wine Estate te Zuid-Afrika. Dit zal de nodige invloeden hebben gehad op zijn vermogen, maar staat ongetwijfeld nog sterk.

Kom op zeg, die gast is na Ajax en Spartak allang binnen. Als je echt weer wilt spelen neem je wel genoegen met een vergoeding.

Mooi verhaal door iemand die door een gekleurde bril kijkt..
Als nac dan zo ,rijk,is..
Waarom maken deze mensen de club niet eerst gezond dan, en zetten ze eindelijk eens mensen op de juiste plaats daar.

Het is toch te triest voor
Woorden dat er nu weer geld op tafel moet komen om een demy de zeeuw over te halen (zie net dat ze ook fernandez willen binnen hengelen.

Beste j misschien moet er in breda eerst eens een basis neergelegt wirden met de juiste mensen op de juiste plaats met een goed beleid /voetbal visie..
Want maar met geld blijven strooien gaat je vroeg of laat opbreken.
Hoef je geen voorbeelden te geven lijkt me..
Een jaartje eerste divie zal nac goed doen(niet
Dat ik het jullie gun hoor)
Maar alleen dan kan nac weer een gezonde/sportieve toekomst tegemoed
Weet zeker dat nec er ook veel beter uit gaat komen
Kom uit die tunnelvisie mensen in breda!!

12 december 2014 om 18:42

Ik ben het helemaal met je eens hè! Dat mag duidelijk zijn.

Ik draag NAC een warm hart toe en zou eveneens liever zien dat de investeerders eenmalig grof investeren en een organisatie neerzet dat de komende jaren kan werken aan het structureel gezond krijgen en boeken van sportieve successen met de club. Maar zo is het simpelweg niet. Ik ben verre van tevreden met de huidige gang van zaken in Breda. Er zitten momenteel maar weinig mensen op de juiste plek. De enige die in mijn ogen op de juiste plek zit is Justin Goetzee, kijkend naar de hoger aangeschreven functies binnen NAC (dus niet de facilitaire dienst en dergelijke, die leveren week in week uit prima werk). En zelfs hij zit eigenlijk niet eens op de goede stoel, aangezien hij van origine commercieel manager is en daar zijn kwaliteiten ligt. Dit hoeft van mij nog niet eens met degradatie, maar het wordt tijd dat ze in Breda gaan werken met een duidelijke en heldere langetermijnvisie.

NAC moet af van het halve werk en eens goed doorpakken, dat ben ik volledig met je eens! Genoeg werk aan de winkel.

Als clubs als gae cambuur zwolle het kunnen, moet een club als nac het zeker kunnen..
Niet als je maar blijf strooien en maar spelers blijft aantrekken op naam/fame
Zo zie je maar dat beleid je rijker maakt dan een paar mensen met wat biljetten in de zak.
Succes beste j
Hoop het beste voor jullie, en dat zal zijn om net als nec even een jaartje at tezakken en opnieuw te beginnen.. Met jonge grettige jongens.. Die het een eer vinden om voor nog steeds een mooie club als nac te
Mogen uitkomen

Volgens mij moet NAC niet voor deze jongen gaan. Zoals bekend heeft nac weinig budget, volgens mij kun je dit beter aan een andere speler besteden. Het middenveld van nac staat al best goed met spelers als de kamps, falkenburg en matic. Er is veel meer behoefte aan een cv of een spits. Als je dan demy de zeeuw haalt blijft er geen salaris budget over voor een andere speler, terwijl die waarschijnlijk harder nodig zijn.
Daarnaast twijfel ik of de voetbalstijl van de zeeuw wel bij NAC past. Ze zoeken daar allereerst vooral harde werkers (NOAD mentaliteit) en de zeeuw lijkt me niet iemand die een keiharde werker is.

Waarom de zeeuw??? Je kan beter je keeper vervangen en verdediging versterken! !!!

Zozo, meneer de Zeeuw werd aan het begin van dit jaar benaderd door Go Ahead maar gaf toen aan dat hij het nog te vroeg vond om weer terug te komen. Wel heeft hij altijd aangegeven graag nog eens voor de Eagles te willen voetballen. En nu? Meetrainen bij Nac..

Nou Demy, met alle respect, maar dan kan je toch beter weer gaan voetballen bij je oude club dan bij Nac. Het is in eerste instantie voor conditie, maar NAC betaalt niet heel veel meer dan Go Ahead, en voor dat beetje meer geld zit je dan degradatievoetbal te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren