Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC Breda, Telstar én Helmond Sport vliegen eruit tegen amateurploegen

Laatste update:

NAC Breda heeft een blamage in het TOTO KNVB Bekertoernooi niet kunnen voorkomen. De Brabanders gingen met 1-0 onderuit bij Quick Boys en zijn dus uitgeschakeld. Ook Telstar kon uitschakeling tegen een amateurploeg niet voorkomen. Trainer Mike Snoei zag zijn ploeg met 1-0 onderuitgaan bij GVVV. Spakenburg, de halve finalist van vorig seizoen, zorgde weer eens voor een stunt door Helmond Sport uit te schakelen: 3-1. ADO Den Haag, met de nodige moeite, en FC Dordrecht deden hun plicht wél.

Quick Boys - NAC Breda 1-0
NAC werd in de openingsfase dreigend via Aime Omgba, die te weinig kracht en richting achter zijn inzet zette. Quick Boys probeerde het tevergeefs meermaals van afstand. De wedstrijd golfde op en neer en het was Quick Boys dat de voorsprong pakte. Nick Broekhuizen schoot vanaf randje zestien en dat bleek bepaald geen slecht idee: 1-0. NAC ging uiteraard in de achtervolging en kwam dicht bij de gelijkmaker via Sigurd Haugen, Casper Staring en Jan Van den Bergh. Het ontbrak bij die spelers echter aan het benodigde geluk.

Het moest na rust gebeuren voor de Bredanaars, die de eerste kans moesten toestaan aan de gastheren. Een kopbal ging echter over. Nadat het spel even werd stilgelegd wegens onweer, probeerden de Bredanaars het via Haugen. Hij schoot net naast. Nadat ook Roy Kuijpers en Boyd Lucassen twee goede kansen onbenut lieten, leek het doek voor NAC al vroeg in het toernooi te vallen. In de absolute slotfase probeerde NAC het nog, maar dat bleek tevergeefs.

vv Noordwijk - ADO Den Haag 0-1
Net als bij NAC werd het duel in Noordwijk ook tijdelijk gestaakt. Voordat dat gebeurde leidden de Hagenaars met 0-1 dankzij een treffer van Jort van de Sande. Hij mocht Joel Ideho, de man van de assist, daarvoor bedanken. Noordwijk liet zich echter van zijn beste kant zien en creëerde meerdere mogelijkheden, maar ADO hield stand. ADO kwam in de problemen na de rode kaart voor Gennaro Nigro, die al na iets meer dan een half uur spelen weg werd gestuurd. Noordwijk drong voor én na rust nadrukkelijk aan, kreeg meerdere mogelijkheden en trof in blessuretijd de paal, maar ADO hield stand en wist een blamage af te wenden.

Spakenburg - Helmond Sport 3-1
Opvallend genoeg was Helmond Sport vooraf misschien niet eens de favoriet. De Brabanders wonnen slechts één bekerduel in de laatste veertien (!) jaar. Spakenburg, de stuntploeg van vorig seizoen, kwam in de openingsfase wel op achterstand door Peter van Ooijen. Na een half uur stelde Spakenburg orde op zaken via Floris van der Linden. Lang bleef het duel gelijk, maar in blessuretijd deed Ahmed El Azzouti Sportpark De Westmaat ontploffen met de bevrijdende 2-1. Als kers op de taart maakte Sam van Huffel er nóg dieper in blessuretijd zelfs 3-1 van.

Overige uitslagen:
GVVV Veenendaal - Telstar 1-0
FC Lisse - FC Dordrecht 1-3

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Lekker hoor Quick Boys! Gestreden als leeuwen!

Hopelijk kunnen we nu eindelijk weer eens het gesprek op gang zetten voor verplichte promotie degradatie. Aanvullend dat die licentiereglementen versoepeld worden voor de ploegen uit de Tweede Divisie.

31 oktober 2023 om 23:02

Is dat niet al vanaf volgend seizoen of is dat weer opgeschort?

1 november 2023 om 01:23

Ja klopt, behalve voor Jong teams

1 november 2023 om 06:57

Ooh serieus ? Dus vanaf volgend seizoen kan je promoveren/degraderen? Dat is efht veel leuker. Zulke clubs moeten de kans krijgen

1 november 2023 om 19:05

Sorry, ik schreef het wat vaag. Het is wederom opgeschort, behalve voor jong teams. Zij kunnen wel promoveren/degraderen

31 oktober 2023 om 23:13

Ik denk dat maar weinig clubs ook zin hebben om op vrijdag avond te voetballen. Vaak willen de clubs ook liever zaterdag/zondag spelen.

31 oktober 2023 om 23:19

Niemand zit er op te wachten om op vrijdag of maandag te gaan voetballen. Juist die zaterdag op de voetbal heeft zijn charmes.

31 oktober 2023 om 23:19

Snap je punt maar het is denk ik niet te doen. Als je in de KKD speelt kan je moeilijk een fulltime normale baan erbij hebben. Een van de weinige spelers die dat lukt is Xavier Mous die fiscalist naast het voetballen. In de tweede divisie krijg je via sponsoren volgens mij redelijk wat geld.

1 november 2023 om 02:06

Dat hebben we al een keer gehad remember Achilles'29? Dacht ook dat ze wel mee zouden kunnen met die KKD clubs, maar die paar jaar dat ze meededen eindigden ze constant onderin, en ze gingen daardoor financieel ook naar de klote. En Top Oss is ook een keer gedegradeerd uit de KKD remember? En hoe snel waren die weer terug? Precies binnen één seizoen! Allemaal leuk en aardig die amateurclubs in de beker, als ze één wedstrijd alles kunnen geven dan redden ze het nog wel, maar zodra ze een heel seizoen tegen KKD clubs moeten spelen zijn ze uitgeluld. Achilles'29 kreeg niks voor elkaar in de KKD en de amateurs die één seizoen lang tegen degradant Top Oss speelden kregen het ook niet voor elkaar om Top tegen te houden richting het kampioenschap en onmiddellijke terugkeer naar de KKD. Ik wou dat mensen eens verder keken dan hun neus lang was en niet enkel alleen die bekerpotjes beschouwen als feit dat daardoor die amateurs het een heel seizoen zouden kunnen volhouden. Elk jaar als er weer een paar amateurs een club uit de KKD eruit gooien, krijg je dit geouwehoer weer.

1 november 2023 om 10:20

Top promoveerde alleen omdat Ijsselmeervogels dat destijds niet wilde. Zondag kampioen en zaterdag kampioen speelde destijds om het algheel amateur kampioenschap, degene die won kreeg promotie recht. Top verloor van Ijsselmeervogels maar door de licentie voorwaardes was het promoveren niet aantrekkelijk en nam top dit recht over.

Er zijn weinig zekerheden in het leven behalve dat Helmond Sport er vroegtijdig in de beker uitvliegt tegen amateurs. Zelfs nu het toch wel een stuk beter lijkt te gaan qua spel en resultaat.

31 oktober 2023 om 23:32

Ik hoorde iemand op tv zeggen dat Helmond Sport in 14 jaar tijd maar 1x een bekerwedstrijd heeft gewonnen. Dat is wel echt bizar slecht

Het einde voor Snoei komt meer en meer in zicht. Praktisch iedere wedstrijd een rode kaart, constant tegengoals in de laatste paar minuten van de wedstrijd en slechter en slechter spel.. Ik dacht dat Jonker geen hoogvlieger was, maar Snoei doet het gewoon echt heel erg slecht met Telstar. Het zal vast lastig zijn om wat te maken met zo weinig geld, maar er zit wel meer echt goed fout bij Telstar..

Tweede divisie clubs worden dan misschien wel amateurploegen genoemd, maar het overgrote gedeelte is niets minder dan de KKD ploegen.
Jaar in jaar uit verliezen KKD clubs makkelijk van de tweede divisie. Zijn echt niet beter.

1 november 2023 om 01:26

Zeker tegen clubs als TOP Oss, Helmond Sport en Telstar. Daar staat ook gewoon net niks in het veld. De kwaliteit van die clubs valt makkelijk te vergelijken met die van de clubs uit de Tweede divisie.

1 november 2023 om 13:52

Dit is altijd zo'n geromantiseerd iets. Kwaliteit op het veld is echt een pak lager dan in de Eerste Divisie, ook tegen de kleinere clubs. Voetballen in de beker is 1 ding maar een competitie houden ze simpelweg niet vol. De grootste tweede divisieclub zou hooguit op plek 15 ofzo terecht komen.

Dit soort clubs zijn hun achterban niet waard.

Spakenburg vorig seizoen al een halve finale plek. Nu weer 3 BVO’s eruit. Bekertoernooi blijft interessant! En nu maar hopen dat ADO eens de halve finale kan halen, als Spakenburg het kan…

1 november 2023 om 12:32

Met een loting die meezit kan je het zomaar tot daar schoppen. Vorig seizoen kwartfinale, we waren er al bijna!!

Helmond Sport. 1 bekeroverwinning in 14 jaar. Wat een bizarre statistiek!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren