Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Naast Mats Wieffer nog 2 dissonanten aangewezen: ‘Oranje groeide in balverlies’

Laatste update:

Hoewel het Nederlands elftal vrijdagavond een 4-0 oefenzege boekte op Schotland, kunnen niet alle internationals rekenen op complimenten. De Nederlandse media zijn lovend over een aantal spelers, terwijl anderen juist volledig door de mangel worden gehaald. Jeremie Frimpong, Xavi Simons en Mats Wieffer wordt verweten dat ze zich niet laten zien zoals ze dat bij hun club doen.

Journalist Mike Verweij van De Telegraaf heeft allesbehalve genoten van Oranje. “Het Frenkie de Jong-loze Nederland, dat in balbezit in een 3-4-3-formatie en met een uit Mats Wieffer, Reijnders, Wijnaldum en Xavi Simons bestaande box op het middenveld opereerde, grossierde in de eerste helft in balverlies en wist de Schotten geen moment met de rug tegen de muur te zetten.”

Wieffer, die tijdens de eerste helft al werd bekritiseerd door NOS-commentator Arman Avsaroglu, moet het ook in de kritische ochtendkrant ontgelden. “Xavi Simons, Mats Wieffer en Jeremie Frimpong blinken wekelijks uit bij hun clubs, maar bij Oranje waren het de dissonanten in de eerste helft. Wieffer bood zelfs de grootste mogelijkheid van de wedstrijd aan Lawrence Shankland.” De sterkhouder van Feyenoord werd na zestig minuten gewisseld.

Volgens Verweij haalde de brigade van Koeman ‘geen enkel moment een acceptabel niveau’. De journalist concludeert dat er werk aan de winkel is. “Dinsdag in de oefenwedstrijd in en tegen Duitsland moet een hoger niveau worden aangetikt om tot de outsiders of laat staan de favorieten voor het EK te worden gerekend. Hoe hoog Nathan Aké de lat deze week ook probeerde te leggen.”

Het Algemeen Dagblad


Sjoerd Mossou, journalist namens het Algemeen Dagblad, rept in de ochtendkrant over een vertekende uitslag. “Oranje won zwaar geflatteerd met 4-0 dankzij een flitsende slotfase, maar houvast of vrolijke nieuwe inzichten bood de wedstrijd nauwelijks.” Mossou vond het zelfs lange tijd een zwakke interland.

“Oranje oogde onwennig en kwetsbaar, en was slechts af en toe dreigend door te gokken op diepgang achter de laatste linie van de Schotten. Als Koeman met deze speelwijze verder wil bouwen richting het EK, zal er een enorme verbeterslag gemaakt moeten worden, zowel in balbezit als in de omschakelmomenten.”

Mossou schrijft ook over de teruggekeerde tandem bij Oranje. “Memphis haalde als één van de weinige Oranje-aanvallers een behoorlijk niveau aan de bal, terwijl Wijnaldum na 72 minuten de 2-0 binnenkopte. Toch was de wisselwerking tussen de twee dertigers niet al te verheffend, vooral omdat de middenvelder van Al Ettifaq tamelijk onzichtbaar speelde. Wijnaldum voegt onmiskenbaar diepgang toe aan het middenveld van Oranje, maar sinds zijn vertrek bij Liverpool in 2021 haalde hij nooit meer zijn topniveau.”

Mossou ziet in de eerder geprezen Frimpong geen bedreiging voor Denzel Dumfries. “Aan de bal was zijn spel enorm onrustig, maar vooral verdedigend bleek de Ghanese Nederlander kwetsbaar. Al vroeg in de wedstrijd verslikte Frimpong zich in Andy Robertson en na zeventien minuten werd hij binnendoor afgetroefd bij een kopbal van Ryan Christie.”

De Volkskrant


Journalist Willem Vissers van De Volkskrant licht voornamelijk de openingstreffer van Tijjani Reijnders uit. “Een prachtige goal in een oerlelijke wedstrijd. Het was alsof de Mona Lisa was te bezichtigen in een gammele, lekkende schuur. Want de Schotten voetbalden beter. Zij, vroeger van het directe spel, van de hoge ballen en van spitsen zonder voortanden, wisten elkaar over het algemeen makkelijker te vinden. Hun positiespel was beter dan dat van Oranje.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Xavi kan zijn niveau tot nu toe niet doordrukken in het Nederlands elftal. Maar het blijft wel een speler die écht het verschil kan gaan maken tijdens een EK in goede vorm. Bij Leipzig komt het er uit en bij het NL nog niet. Laat hem nou eens wat meer wedstrijden in een vast elftal spelen en dan gaat hij vast en zeker ook zijn klasse in het NL elftal laten zien.
Die man is 20/21 jaar, bizar hoe hij in Nederland al weer naar beneden wordt gepraat.

23 maart 2024 om 09:48

Het begint een beetje een Seedorf verhaal te worden als ie niet oppast.

Uitstekend bij z’n club, maar substantieel minder in Oranje. Hopelijk kan ie het tij keren.

23 maart 2024 om 11:08

Kom nou, het is pas zijn 12de interland, waarvan die twee keer was ingevallen. Het doet me qua situatie eerder denken aan Sane, die aan het begin ook super lastig had bij het Duitse elftal. Heeft pas bij zijn 16de interland zijn eerste goal gemaakt als ik zijn interlandcarriere terugkijk (tegen Rusland). Hij speelt gewoon te moeilijk. Lijkt net dat hij met enorme druk voetbalt wanneer die de oranje tricot aantrekt.

23 maart 2024 om 12:16

Hij wil te veel en moet simpeler en meer vanuit zijn taak voetballen. Soms moet je als 10 ook een keer kaatsen, 1x raken of een bal een keer terug spelen. Xavi wil elke actie beslissend zijn en dat kan niet. Als dat tot hem doordringt en hij weet de juiste momenten te kiezen voor een individuele actie of steekpass dan wordt hij vanzelf een succes in Oranje

23 maart 2024 om 09:52

Xavi voetbalt voor Xavi. Dat is zijn probleem. Zodra hij de bal krijgt probeert hij tussen vijf man door net zo lang te pingelen om in scoringskans te komen tot hij de bal kwijt is. Geen oog voor medespelers die er beter voor staan .

23 maart 2024 om 10:07

Het heeft niks met continuïteit te maken. Hij forceert al zijn stappen. Zijn dribbels lijken langzaam en hij denkt teveel na wat hij doet. Zijn schoten zijn erg slap en niet gericht. En zijn combinaties met andere komen bijna nooit aan.

Simons moet juist een paar wedstrijden op de bank zitten. En Koeman moet hem duidelijk maken dat hij het niet zo moet forceren. Je voetbalt met anderen en hij hoeft niet het verschil te maken elke wedstrijd. Want talent heeft hij zeker. Hij is de meest talentvolle speler die wij momenteel hebben in Oranje, zonder twijfel.

23 maart 2024 om 11:12

Dat denk ik ook. We moeten hem een beetje geduld gunnen. En hij zelf zal wat druk van z'n schouders moeten halen.

Ik denk ook dat het zal schelen als Simons met een fatsoenlijke voorbereidingstijd in Oranje kan werken (en dat zal eigenlijk voor heel Oranje goed zijn).

Het Nederlands elftal heeft ongeveer 4 a 5 weken voorbereidingstijd komende zomer, dan heb je veel meer tijd om ingespeeld te raken met je medespelers. Nu heb je steeds dat je maar 1 dagje of zelfs maar een middag kan trainen voordat je gelijk aan de bak moet.

23 maart 2024 om 15:40

Ja ja met sommige geduld hebben en met andere moeten gelijk weg.
De speler die echt alle wedstrijden faalt Xavi mag maar blijven staan…

Het middenveld was het eerste uur met uitzondering van Reijnders echt waardeloos. Goeie spelers bij hun clubs, maar Wieffer was gister echt helemaal de weg kwijt en Xavi heeft nu niet 13 matige wedstrijden voor Oranje gespeeld, maar 13 hele slechte wedstrijden gespeeld. Lijkt totaal geen klik te hebben met medespelers op het veld. Vaste bankzitters op het EK wat mij betreft. Voor Wieffer heb je straks Frenkie weer terug, en Malen lijkt me de eerste keus rechtsvoorin.

Wieffer was slecht gisteren. Zeker de eerste helft. Tweede helft veroverde hij veel ballen en passte hij zuiverder, maar dat momentje net voor zijn wissel verpeste zijn herstel.
Jammer, hij heeft in de CL en in de toppers tegen psv laten zien een veel hoger niveau te kunnen halen. Begrijp als Koeman hem voorlopig niet opstelt, maar vond de reacties over hem gisteren zwaar overdreven. Ineens doen ze alsof hij er niks van kan, maar iedereen kan een keer een mindere wedstrijd hebben. Sterker nog, in de eerste helft waren 8 man slecht.

23 maart 2024 om 09:51

De ondergrens van een CVM mag niet zo laag zijn als dat Wieffer dat heeft. Dat is gewoon een probleem als je lager op het veld staat, alles wordt gevaarlijk.

1 in de 6 keer heeft Wieffer zo'n wedstrijd, aan hem om dat te stabiliseren. Als hij een stap wil maken naar bijvoorbeeld atletico staat hij al na één zo'n wedstrijd aan de zijlijn. Als hij stabieler wordt zie ik hem echt de (sub)top bereiken. Eindigen bij Atletico is natuurlijk al prachtig.

23 maart 2024 om 10:05

Wieffer heeft er zo nu en dan zo'n drama-pot tussen zitten waarin bijna alles mislukt. Voor mij, als Feyenoorder, was het fijn dat hij 'm nu in een oefeninterland meepakt ipv tijdens een wedstrijd van Feyenoord, haha. Ben alsnog wel fan van zijn speelstijl en kan er stiekem ook wel van genieten als hij zo'n slechte dag heeft. Hij kan zo heerlijk mistroostig en teleurgesteld tegen zichzelf voetballen.

23 maart 2024 om 10:07

Realistische kijk op de zaak, dit kan ik waarderen. Gewoon inhoudelijk, zonder de speler helemaal af te branden. Dankje. De ondergrens was ook hoger dan dat men nu wil doen geloven. Haalt uiteindelijk nog 87 procent passings percentage, behoorlijk wat intecepties, maar was natuurlijk bij lange na niet zo dominant en positief aanwezig als bij Feyenoord. Jammer.

23 maart 2024 om 10:46

Vreemd inderdaad. Ik heb Wieffer echt geweldige wedstrijden zien spelen bij Feyenoord dit seizoen. Echt van hem onder de indruk. Gisteren was hij erg slecht. Ook dat klopt.

Ik heb Reijnders maanden lang zien schutteren op het middenveld bij Milan (na een goed begin, en de laatste weken lijkt hij zichzelf enigszins te herpakken) en er wordt hier in NL gesproken of we het over een wereldtopper hebben. Datzelfde hebben we in het verleden met Dumfries gezien (draait ook een slecht seizoen bij Inter).

Waan van de dag zullen we maar zeggen en vooral mensen die nog wedstrijden van Reijnders zien.

23 maart 2024 om 10:31

Je laat in diverse reacties niet na om Wieffer nog even op te hemelen. Hij was 0 keer betrokken bij een interceptie waarvan je opkeek. Hij speelde 60 min en 60 minuten slecht dus ook dat kwartiertje in de tweede helft waar hij in zijn laatste minuut een eigenlijk niet te missen kans boodt aan de Schotten door echt zeer knullig balverlies. Je mag Feyenoord dan zijn en zelfs Wieffer fan maar je kunt niet recht praten wat krom is. De belangstelling uit Spanje zal ook wel verstommen, ook als hij aardig blijft spelen trouwens want Wieffer heeft dat niveau gewoon niet.

23 maart 2024 om 10:35

Ik zeg letterlijk dat hij slecht speelde...... En jawel, hij had verschillende goede balverroveringen, maar je moet het wel willen zien. En de belangstelling uit Spanje is gebaseerd op een heel seizoen, niet op 1 wedstrijd.....

23 maart 2024 om 11:36

Wel hoor, door zijn interceptie maakt Depay bijna 2-0 begin 2e helft.

Wieffer speelde als een drol, maar hij zat er wel paar keer goed tussen.

23 maart 2024 om 15:43

Hahaha je wilt het zo graag hè dat het grappig word.
En zodra hij ze grote transfer naar een topclub krijgt ga ik speciaal nog eens aan jou denken.
Dus als je opeens een warm gevoel krijgt dan ben ik dat..

25 maart 2024 om 11:52

Dat lijkt me goed :-)

Maar zoals eerder bewezen betekent een transfer naar een grote club niet dat je goed bent en/of het kunt maken daar. Denk aan vd Beek, Malacia, Klaassen, Clasy om er maar een paar te nomen die er in Nederland boven uit leken te te steken maar waar het uiteindelijk (en niet alleen door blessures) niks werd.

23 maart 2024 om 14:40

Omdat mensen niet objectief kunnen zijn. Wieffer is van feyenoord, een veerman van psv. Dat creëert discussie. Heeft een 7.4 volgens footmob, best een mooie rating als dat de ondergrens is. 1e helft meeste gewonnen duels en uiteindelijk toch 86 procent juiste passes.

Ik snap echt niet dat Wieffer verkozen wordt boven Schouten, of ligt dat aan mijn psv-bril? Zelfs als ik er objectief naar probeer te kijken zie ik het niet. Vind Schouten een completere speler. Wieffer heeft ook zijn sterke punten, maar ik vind Schouten veel intelligenter, betere passing, verdedigend beter, maakt minder foutjes etc

23 maart 2024 om 10:03

Ja ben het met je eens hoor. Schouten hoort daar sowieso een kans te krijgen. Al wil ik Timber daar ook wel eens zien samen met Frenkie en Reijnders.

23 maart 2024 om 10:13

Tsja valse spits, als supporters hebben we altijd een bril op, maar het is echt zo dat vrijwel alle statistieken in het voordeel van Wieffer wijzen.
Wieffer is 3 jaar jonger, maar heeft meer intecepties, meer tackels,wint meer duels, meer assists, meer goals, meer progressieve passes, meer dribbels naar voren, wint meer lucht duels, meer lange ballen die aankomen. Enkel het passings percentage is in het voordeel van Schouten, maar dat scheelt ongeveer 3 procent waar Wieffer veel meer balcontacten heeft.

Gisteren was Wieffer slecht, maar tegen de Ieren was Schouten nog slechter. Dus het blijft bijzonder dat mensen doen alsof Schouten zoveel beter is. Dat is gebaseerd op onderbuikgevoel

23 maart 2024 om 10:21

Wat ik als neutrale kijker zie. Is dat beiden nog niet echt overtuigen in Oranje. Zowel Schouten en Wieffer heb ik nog niet heel veel sterke wedstrijden zien spelen. En anders ben ik die vergeten.

Die statisieken zijn natuurlijk leuk. Maar denk dat vorm ook wel meegenomen moet worden. Probleem is alleen dat Oranje momenteel de Jong mist. Dit is natuurlijk onze beste middenvelder en degene die de motor moet laten draaien.

Het enige belangrijke is wie het beste past bij de Jong. Heb persoonlijk een beter gevoel bij Schouten. Gezien hoe hij zo goed past bij Veerman. Die ik een beetje vind passen bij de Jong zijn speelstijl.

Maar heb ze nog niet echt veel samen zien spelen. En deze periode had perfect geweest ervoor. Hopelijk zijn ze allemaal fit op tijd en kan de juiste CVM gekozen worden naast de Jong.

23 maart 2024 om 10:26

Met je eens dat ze beiden nog niet overtuigen in oranje. Mensen hebben regelmatig de voorkeur voor Schouten omdat het er bij hem soepeler uit ziet, daarom benoem ik graag de statistieken. Ik waardeer je mening, maar ben zeer benieuwd hoe Wieffer het zou doen met een middenveld met Frenkie of Veerman en Reijnders daarvoor.

23 maart 2024 om 10:35

Mee eens. Voor het EK zijn er nog 2 oefenwedstrijden. Hopelijk houdt Koeman vast aan de 433 en gaat hij zowel Wieffer als Schouten proberen naast de Jong mits hij fit blijft uiteraard.

De Jong moet zoveel mogelijk ondersteund worden door een goede cvm. Zodat zijn spel kan etaleren. En het zou mij een worst wezen wie van de twee deze rol willen gaan invullen.

Zie ook veel mensen roepen voor Veerman, de Jong en Reijnders samen. Maar dan heb je teveel van het goede zonder een middenvelder die volledig focust op de verdedigende aspecten. En daarbij af en toe naar voren schuift.
Een echte cvm is essentieel om verder te komen in het toernooi.

23 maart 2024 om 10:16

Schouten of Wieffie is lood om oud ijzer. Fijne clubspelers in de eredivisie, maar natuurlijk verre van goed genoeg voor oranje.

23 maart 2024 om 10:21

@kuna, niet mee eens. Beiden hebben hele goede wedstrijden in de CL gespeeld en dat is een hoger niveau dan wat er gisteren of tegen Ierland gevraagd werd.

23 maart 2024 om 10:39

Tuurlijk spelen ze wel eens een goede wedstrijd. Alleen structureel dat niveau halen is andere koek.

Wellicht over een jaar of 2, wie weet.

23 maart 2024 om 10:41

Ik vind juist dat de wedstrijden tegen Schotland en Ierland niet representatief zijn voor beide spelers. Ze halen juist structureel een hoog niveau, maar spelen bij oranje vooralsnog ongelukkig

23 maart 2024 om 12:18

Ze halen structureel een hoog niveau tegen tegenstanders van het niveau RKC in een ingespeeld elftal.

En zelfs over dat structureel kun je twisten.

23 maart 2024 om 10:25

Helemaal met je eens. Wieffer is in alles minder dan Schouten. Ook zie ik Wieffer over een paar jaar eerder bij Fc Utrecht spelen dan bij een club hogerop.

23 maart 2024 om 10:30

En hoe verklaar je dan dat alle statistieken in het voordeel van Wieffer wijzen. En ik denk idd, dat Wieffer over een paar jaar nog steeds in het rood wit speelt, maar dan in Madrid

23 maart 2024 om 10:35

Kijk eens naar de wedstrijd ipv statistieken. In de Nederlandse Mickey Mouse competitie waar spelers als Wieffer en bijv Gimenez (om even bij jouw club te blijven) kunnen uitblinken zegt niets maar dan ook helemaal niets over het niveau wat ze internationaal kunnen halen. Wieffer deed het leuk met Kokcu erbij in een elftal dat goed draaide. Nu komt het meer op hemzelf en blijkt dat hij het niet kan.

23 maart 2024 om 10:43

Bewijst dat jij weinig wedstrijden van Feyenoord ziet. Wieffer behoort dit seizoen structureel tot de beste 3 Feyenoorders, ook in de CL. Owja en de CL is ook internationaal

23 maart 2024 om 11:37

@FR010FRDAM het rood wit van real madrid?

23 maart 2024 om 11:43

Ik ging uit van Atletico haha, Real heeft behoorlijk wat opties op het middenveld

23 maart 2024 om 15:48

Ok en neem cl er dan bij.
Je praat wel een hoop onzin zeg.
Je kan echt helemaal niets onderbouwen, enige wat naar voren komen is haat.
Beetje dom gelul

23 maart 2024 om 10:31

Ik snap het wel. Ik vind wieffer wel meer kwaliteit hebben dan Schouten. Wieffer speelt regelmatig met wat risico. Schouten is teveel op safe. Geef mij altijd maar wieffer.

23 maart 2024 om 10:53

Of gewoon Veerman op die plek, die doet vrijwel alleen maar goede dingen aan de bal en is ook balvast. Toen hij erin kwam, liep t veel beter. Zodra Wieffer de opbouw moet verzorgen, stokt t. Die moet zich bezighouden met ballen veroveren en inleveren bij de spelers die wel kunnen voetballen. Als je veel aan de bal bent als team, moet je gewoon altijd Veerman opstellen als Frenkie de Jong er niet is.

23 maart 2024 om 10:58

Toen hij erin kwam liep het beter, maar had, zoals Koeman ook aangaf deels te maken met het feit dat de ruimtes groter werden. De Schotten konden het niet meer belopen.
Toch had ik gisteren sowieso met Veerman gestart. Zijn passing en creativiteit kunnen we goed gebruiken.
Zelf had ik graag gezien dat Wieffer Veerman en Reijnders samen begonnen. Een middenveld met verschillende kwaliteiten.

23 maart 2024 om 15:44

Denk psv bril want zo speciaal is het niet.
Gewoon een goede speler die aan zijn top zit.
Wieffer kan nog veel verder groeien als je kijkt hoe snel het met hem gaat.

We hebben met 4-0 gewonnen. Dat is het belangrijkste. T was niet goed, maar winnen is t enige dat telt.

Heb wel t gevoel dat Oranje een goede outsider is voor t EK. Veel spelers toch goed in vorm bij hun clubs en ze spelen ook op een hoog niveau.

Ik vind alleen Frankrijk substantieel beter dan een Oranje in vorm.

23 maart 2024 om 09:54

Engeland is ook wel sterk hoor. Met name middenveld en aanval. Spelers als Kane, Foden, Bellingham, Rice en Saka zijn geen koekenbakkers.

23 maart 2024 om 11:19

Frankrijk, Engeland en Portugal zijn de top 3. Wij zijn met België, Duitsland en Spanje de outsiders.

Wieffer echt onherkenbaar, alsof ie heel zenuwachtig is ofzo. De kans die hij weggeeft is ook zo dommig. Frenkie hoort op zijn plek met Veerman of Schouten ernaast en dan Reijnders ervoor.

Verder Malen heel duidelijk voor Simons, want waar die gozer mee bezig is weet al helemaal niemand.

23 maart 2024 om 10:16

Tegen Duitsland zal Malen basis staan en raakt hij ook 70 minuten geen pepernoot. Xavi komt erin en scoort de winnende, zal iedereen weer roepen dat Xavi onmisbaar is, blijft een spelletje!

23 maart 2024 om 10:18

Denk dat het voor Wieffer gisteren ook fijner was als Frenkie of Veerman ernaast stond en Reijnders ervoor. Nu werd het voetbal van hem verwacht, waardoor hij niet in zijn rol kwam. Zonde, hele slechte wedstrijd, maar mensen die nu Schouten naar voren schuiven vergeten blijkbaar de wedstrijd tegen de Ieren, toen hij volledig door het ijs zakte

23 maart 2024 om 10:25

Het voetbal werd toch gewoon van Reijnders verwacht? Die dat prima deed. Ik denk met alle respect dat Reijnders ook liever naast Frenkie speelt maar die past zich ook prima aan. Dat Wieffer een goede speler is heb ik meermaals met mijn eigen ogen gezien, maar met de moordende concurrentie op het middenveld heb je nou eenmaal niet veel wedstrijden om
jezelf te bewijzen. Dat hoort bij het allerhoogste niveau. Firmpong,
Xavi zelfde verhaal, geweldige spelers maar zijn niet hetzelfde in Oranje. De kritiek is dan ook gewoon meer dan terecht.

23 maart 2024 om 10:32

De kritiek is zeker terecht, maar ik kan toch gewoon bedenken dat ik verwacht dat Wieffer met andere spelers op het middenveld beter tot zijn recht was gekomen? En Reijnders was de eerste helft buiten zijn schot om ook gewoon matig. Leverde ook vrijwel alles in. Vind hem sterker als hij wat verder naar voren staat

23 maart 2024 om 11:16

Jij zegt in meerdere topics dat mensen Wieffer veel te veel afbranden op een slechte wedstrijd en begint er zelf over dat Schouten “volledig door het ijs zakte” tegen de Ieren. Als je wil dat mensen objectief blijven over Wieffer doe dat san ook over Schouten die twee interlands heeft gespeeld.

23 maart 2024 om 11:23

Oke, misschien niet de juiste term gekozen. Excuses daarvoor. Ik wil vooral benadrukken dat 1 wedstrijd niet bepaalt hoe goed een speler is. Nu wordt ineens gedaan alsof Veerman en Schouten ruim beter zijn, omdat Wieffer gisteren slecht speelde, terwijl ze in oranje allemaal nog niet overtuigen. Zoals ik hierboven ook aangeef spelen zowel Wieffer als Schouten een sterk seizoen, ook in de CL, dan moeten mensen niet doen alsof ze het niveau tegen Schotland of Ierland niet aan kunnen als ze in goede doen zijn

23 maart 2024 om 10:45

Ik denk toch niet dat Veerman de betere optie is. Dat is leuk tegen RKC ofzo, maar niet op internationaal topniveau.

23 maart 2024 om 11:38

Dan Frenkie, Reijnders, Koopmeijners.

23 maart 2024 om 12:06

Doe dat dan maar ja!

Toen Wieffer niet langer in de weg sjokte begon het middenveld een stuk beter te lopen. Buiten zijn goal deed ook Wijnaldum niks goed. Xavi deed weinig goed. Als drie van je vier middenvelders zo slecht spelen is het lastig om controle over de wedstrijd te krijgen.

Zo'n matig middenveld vind ik voor Frimpong nog wel een verzachtende omstandigheid, maar voor de rest kan je wel duidelijke conclusies trekken. Wieffer is niet goed genoeg vergeleken met de andere opties, Wijnaldum moet never nooit meer als pendelende middenvelder spelen en met Xavi moet eens een goed gesprek gevoerd worden wat hij nu precies nodig heeft om te renderen zoals bij zijn club.

In het hele goede jaar van Feyenoord met gangmaker Kokcü werden andere spelers meegezogen naar een niveau hoger dan wat ze eigenlijk kunnen, speelden boven hun stand zeg maar. Wieffer is er daar eentje van. Schouten daar dan? Geen idee, lijkt het internationaal daar ook niet te kunnen. Met Veerman, Timber, de Jong, Reijnders o.a. hebben we betere spelers in huis…

23 maart 2024 om 11:17

Boven hun stand hahahah Wieffer is dit jaar beter dan vorig seizoen. En om mijn onderbuikgevoelens niet te laten spreken, op Sofacscore dit jaar een 7,62 en vorig jaar een 7,08 En owja, in de EL vorig jaar een 7,10 en dit jaar in de CL een 7,12. Hoger niveau betere score .Dus dat verhaaltje dat je jezelf wijs probeert te maken gaat niet op , statistieken bewijzen anders.

Wieffer zakte opnieuw in Oranje. Doet het leuk bij Feyenoord, maar is gewoon geen Oranje materiaal. Koeman moet eigenlijk met 2 spitsen spelen, waarbij Malen altijd basis moet staan met zijn huidige vorm. Wel goed dat Koeman 2 systemen probeert. 5-3-2 lijkt het best te werken met de huidige selectie. 4-3-3 moet eigenlijk 4-3-1-2 zijn met de punt naar achter. Je krijgt dan eigenlijk een ruit of 4-1-2-1-2.

Iedereen hier kraakt Simons altijd af maar zolang Koeman die jongen blijft misbruiken op de verkeerde positie zul je nooit iets aan hem hebben. Zet hem maar op 10 of in een vrije rol en je zult zijn meerwaarde snel merken. En dan niet voor 20 of 25 minuten maar een aantal wedstrijden lang. Iedereen die riep dat Frimpong beter is als Dumfries heeft kunnen zien dat dat niet zo is. Dat is ook niet raar want Dumfries speelt al jaren op niveau en heeft zich meermaals bewezen op hoog niveau en Frimpong nog niet.
We gaan het wel zien als F de Jong er straks weer bij is maar veel beter zal het dan ook niet worden.
En zolang Koeman vast houd aan spelers als Depay Wijnaldum Blind en de Roon om er maar eens een paar te noemen gaat het nooit wat worden met oranje.

23 maart 2024 om 11:42

Jouw oordeel over frimpong is dus gebaseerd op 1 wedstrijd. Hoe heeft hij het nog niet bewezen op hoog niveau? Hij speelt letterlijk de hele bundesliga kapot

23 maart 2024 om 12:26

De Roon speelde niet eens. Frimpong bewijst zicht al ruim 2 jaar en is zeer constant. Dumfries speelt regelmatig mindere wedstrijden bij Inter, maar staat er wel altijd in Oranje. Xavi mag voorlopig op de bank, kwam gister vaak genoeg op de 10 terecht tijdens de wedstrijd en verprutste bijna alles. Speelt veel te geforceerd om maar een doelpunt te maken.

Malen en Koopmeiners moeten gewoon basis staan. Ik zou Wieffer, Wijnaldum en Xavi banken voor Frenkie, Malen en Koopmeiners als iedereen fit is. Frimpong is in een 433 ook niet geweldig. En Geertruida ben ik echt niet kapot van, die was verdedigend zo slecht gister.

23 maart 2024 om 12:06

Behalve die halve kopkans...wat deed Geertruida verkeerd dan?

Oranje was in de eerste helft tegen de Schotten de onderliggende partij. In de hele wedstrijd heb ik zeker een half dozijn goede kansen voor Schotland gezien, denk ook aan die miraculeuze redding van Flekken en die kopbal op de lat.de schotten kopten een keer of drie, vier rakelings langs de paal. Oranje liet alleen de laatste 20 minuten acceptabel voetbal zien en dat was na het wisselen van de dissonanten Wieffer en Frimpong in de 62ste minuut en Simons in de 77ste minuut. Koeman moet tevens hebben gezien dat de veldbezetting op het middenveld niet klopte in het eerste uur en dat Malen gewoon in de basis hoort. Tegen Duitsland gaan we zien of Oranje onder Koeman stappen weet te maken. Persoonlijk hoop ik nog wel dat het team verder kan groeien richting het EK.

Waarom blijft koeman Simons opstellen als aanvaller/buitenspeler. Zijn hele jeugd heeft hij daar niet gespeeld en ook bij RB speelt hij op het middenveld.

Zelfs een blinde ziet nog dat Simons geen buitenspeler is ondanks zijn vele kwaliteiten. Wanneer valt het kwartje bij de koe???????

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren