Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho wekt verbazing bij Advocaat: ‘Speciale regels voor Portugezen’

Laatste update:

Dick Advocaat keek dinsdag vol verbazing naar de slotminuten van de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Paris Saint-Germain. Na de doorslaggevende 2-0 van Demba Ba in de 87e minuut sprintte José Mourinho, niet voor het eerst, vijftig meter langs de zijlijn, richting zijn voetballers. De manager van Chelsea lijkt niet voor een schorsing te hoeven vrezen.

Advocaat werd zelf weggestuurd bij het Europese thuisduel van AZ met Anzhi Makhachkala, omdat hij een voet buiten het coachvak zette. Daarvoor kreeg de oefenmeester één duel schorsing. Advocaat maakte zich er maar vanaf met een grap. “Ze hebben voor Portugezen zeker speciale regels”, citeerde De Telegraaf. Als trainer van FC Porto was Mourinho in het verleden ook al goed voor een dergelijke actie, in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United.

In de Portugese competitie is het ook verboden om buiten het gebied buiten de dug-out te komen, maar daar heeft onder meer Benfica-coach Jorge Jesus maling aan. Opvallend: Jesus en Mourinho hebben met met Jorge Mendes dezelfde (top)zaakwaarnemer. “Ook voor de agenten”, vervolgde Advocaat. “Mendes zal wel zijn eigen regels hebben. Die zit in de hele wereld van het voetbal, ook bij de UEFA”, stelde Advocaat, die daarmee hintte naar een vermeende invloed bij de Europese voetbalbond.

José Mourinho moet een duel geschorst worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 april 2014 om 08:58

Je kan zeiken erover of gewoon een oogje dichthouden. Emoties zijn 1 van de mooiste dingen in het voetbal

10 april 2014 om 09:07

Dit is geen emotie. Domme aandachttrekkerij en het mag gewoon niet klaar. Belachelijke actie om weer even in de spotlights te kunnen staan

10 april 2014 om 10:05

Klopp en Simeoni zijn ook zo'n coaches die graag tekeergaan maar van hun word dat wel getolereerd...

10 april 2014 om 10:42

Probeer het nou niet goed te praten marre. Mourinho heeft zelf toegegeven dat hij niet ging om het doelpunt te vieren, maar om aanwijzingen te geven. Lijkt me niet de bedoeling. Als hij nou zo uit zn dak ging en het doelpunt ging vieren, oke, maar dat was dit dus absoluut niet.
Dat hij geen schorsing krijgt, prima, maar ik snap wel dat Advocaat het aanhaalt omdat hij wel een schorsing kreeg voor iets wat veel minder voorstelde

10 april 2014 om 10:58

Die aanwijzingen die hij gaf kunnen samengevat worden in "vier het doelpunt zo lang mogelijk en ga op alle mogelijke manieren tijdrekken"

10 april 2014 om 11:57

@marre123

Ja Klopp gaat dan wel tekeer maar rent niet over het halve veld. Hij gaat tekeer in die zone waar hij zich als coach mag bevinden. En zelfs in die zonde kreeg hij al vaker straffen omdat hij soms toch wel wat te ver gaat.

10 april 2014 om 12:26

De aanwijzingen waren dat Ba en Torres Alex en Maxwell zo vroeg mogelijk moesten gaan verdedigen. Als coach mag je best zo'n belangrijk doelpunt vieren, maar aanwijzingen geef je vanuit je vak.

Artikel over wat Mourinho ging doen:
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=211410

10 april 2014 om 20:30

Ik gunde Chelsea echt de overwinning en ze hebben goed gespeeld.
Echter bij Mourinio denk ik zelfs dat het een doelbewuste actie was en dat hij er op rekende dat als hij naar de tribune zou worden verwezen en de heftige discussie die er dan met de scheidsrechter zou volgen hij dan op deze manier de resterende minuut vol zou maken. Ik ben daar behoorlijk van overtuigd dat de eeerste intentie tijdrekken was en dat hij daarna pas het is gaan gooien op aanwijzingen geven. Daarvoor is namelijk ook niet toegestaan om naar de cornervlag te sprinten. Dus ik vond het vrij apart te noemen deze actie maar hij was zeker wel overwogen. Zo gerafineerd is Mourinio namelijk!

Advocaat blijft toch een leuke gast

10 april 2014 om 08:27

Zeker. Kan zo lekker droog en sarcastisch doen. Over de zestig maar nog een en al passie

10 april 2014 om 08:32

Hij heeft wel gelijk als ik de citaat van vz moet geloven, hij zegt dat hij maar 1 stap van het trainersvak stond en 1 duel geschorst werd... dan kan je die actie van Mourinho niet verdedigen....... ookal vond ik het grappig om te zien

10 april 2014 om 20:36

Ja zeker! Maar hij heeft overigens wel gelijk. Voor iedereen moeten de zelfde regels gelden.
Je kunt niet de een voor een meter buiten het vak naar de tribune sturen en de ander helemaal naar de cornervlag laten sprinten zonder gevolgen. Echter denk ik dat de scheidsrechter het tijdrekken doorzag en de opwinding en het tumult die zou ontstaan als hij hem weg zou sturen. Hij zou dan zeer veel tijd daarna hebben moeten bijtrekken om de wedstrijd te kunnen vervolgen nadat alle tijd al was verstreken. Daarom heeft hij het maar laten gaan en wat tijd bijgetrokken.
Dat is wat ik denk zeker weten doe ik het natuurlijk niet.

Advocaat maakt er een grap van man, maar eigenlijk is het dieptriest dat het zeker waarheid is. Die zaakwaarnemers hebben overal connecties zitten, en hoe groter de zaakwaarnemer hoe meer connecties.

Ditzelfde lijkt overigens over bijvoorbeeld Webb te gaan, die man weet keer op keer weer een topwedstrijd toegewezen te krijgen, maar als je ziet wat een (essentiele) fouten die man al heeft gemaakt dan is dat ook te zot voor woorden, maar goed die zal ook wel wat 'vriendjes' hebben.

Conclusie: de Uefa is 1 grote corrupte bende!

10 april 2014 om 07:51

Je hebt gelijk. Ik heb gisteren gewoon gezappt toen ik die kop van Webb zag. Wat een charlatan, oplichter en alles wat vies en lelijk is, is die man. Sloper van het voetbal. Walgelijk dat die steeds maar weer wordt ingezet om wedstrijden te fixen.

10 april 2014 om 08:02

Dan zal je nu wel balen, je hebt een hele leuke wedstrijd gemist man!

10 april 2014 om 08:16

Ja? Ik vond de eerste 10 minuten wel leuk, maar tijdens het zappen zag ik vooral een ongevaarlijk langzaam tikkend Barca en een onzorgvuldig counterend Atletico. Of heb ik dat mis?

Maar ik kan die kop gewoon niet meer zien van Webb.

10 april 2014 om 08:22

Ik vond Webb de eerste 60 a 70 min heel goed fluiten! Hij was absoluut niet kinderachtig, liet veel doorgaan en was consequent in zijn fluiten..... Elke scheidsrechter heeft een interpertatie van een overtreding, omdat de regels over wordt gelaten aan interpertatie. Webb voelt in mijn optiek de wedstrijd goed aan, liet het absoluut niet escaleren en toen het in de buurt kwam heeft hij het gelijk in de kiem gesmoord. Jaa, hij heeft wat lastige wedstrijden gehad, maar ook gigantisch goede wedstrijden.

Wat ik vooral opvallend vond was Cuenca die de wedstrijd van Mourinho floot. Een Portugees die een portugese trainer floot. Ze mogen niet dezelfde competite fluiten zeg maar, maar wel de landgenoot als die trainer is.... Vind ik erg gewaagd!!

10 april 2014 om 09:01

Er loopt tegenwoordig altijd wel een trainer of speler rond die dezelfde nationaliteit heeft als de scheidsrechter dus ik snap wel dat ze daar geen rekening mee kunnen houden.

On: het wel uiterst opvallend te noemen als de uefa mourinho hier niet voor schorst. Ik snap best dat hij mee wil juichen (mag ook niet maar goed, dit doen reserves ook regelmatig) maar hij loopt er gewoon bewust heen om tactische aanwijzingen te geven.

10 april 2014 om 09:12

Je kan niet alles uitsluiten dat snap ik, daarom noem ik de spelers express niet. Vind het toch verwonderlijk dat een Portugese trainer een Portugese scheidsrechter krijgt toebedeeld in een grote Europese wedstrijd. Puur alleen al om de schijn niet tegen je te hebben moet je dit als Uefa niet willen.

Waarom zou je dan wel rekening houden met de teams? Want de halve selecties zijn toch niet meer van dezelfde nationaliteit.

10 april 2014 om 12:35

Cuenca is een speler van Barca. Proenca ofzo heet die scheidsrechter. Overigens floot hij vier jaar geleden al de halve finale tussen Inter en Barcelona in Milaan. Goede scheidsrechter is het wel.

10 april 2014 om 15:24

Proenca, sorry.... Vond het al zo raar klinken hahahahaha.

Het is een uitstekende scheidsrechter, absoluut, laat daar geen misverstand over bestaan. Alleen als Uefa moet je dit neit willen, je moet de schijn van partijdigheid niet willen wekken. Alles proberen uit te sluiten. Dus geen Portugese scheidsrechter bij een club met een Portugese coach.... Ookal is die man niet partijdig, je moet niet willen dat je toch de schijn tegen krijgt als Uefa zijnde.

10 april 2014 om 10:49

Webb heeft prima gefloten gisteren. Het enige dat hij fout deed was het niet toekennen van een penalty aan Atletico (mascherano die Rodriquez omduwde), maar voor de rest erg solide gefloten en geen aandacht besteed aan het acteerwerk en gezeur van de Barca-spelers.

Mourinho is wel een geniale gek..

Maar deze actie zou eigenlijk bestraft moeten worden. Het had niets met een bepaalde emotie te maken..
Het was puur een moment om spelers instructies te geven. Je zag toch meteen dat hij die stapel die op Ba lag eraf aan het gooien was en ze allemaal vertelde wat ze moeten doen. Ook zonder die aanwijzigingen had Chelsea dit sowieso niet meer weggegeven, maar goed.

Zoals ik al zei, zo'n acties zijn gewoon niet toegestaan. Als hij met zijn spelers wil vieren dat hij door is. Dan kan dat ook na de wedstrijd. Kan hij helemaal los gaan.

Mourinho zegt wel dat hij dat puur deed om instructies te geven,maar ik ben er van overtuigd dat dat ook een vreugde sprint was en toen hij er eenmaal was besefte van dat hij instructies moest geven.het was gewoon geweldig om te zien en daar kan ik alleen maar van genieten van zo een momenten.hij heeft het in het verleden nogal gedaan.

10 april 2014 om 20:44

Het was natuurlijk een tijdrek actie omdat hij ook wel wist dat het niet mocht.
Hij had de discussie die daarna zou volgen en het langzaam naar de kant gaan al in zijn hoofd.

ja als advokaat zo een spurtje zou trekken en terug dan is de match al 5 min terug hernomen dus daarom dat hij dit niet zal doen ....

Als je hier schorsingen voor gaat uitdelen... kom op zeg, dat handje vol trainers die nog een beetje gek doen langs de kant ook al willen beperken tot een 'Wenger type'? Persoonlijk vind ik Mourinho een geweldige man en zo iemand maakt het ook leuker om naar te kijken, voor mij is hij een held. Zie hem veel liever dan die kwal van een Wenger, bah!

Mourinho was wel erg blij en vierde met passie langs de zijlijn. Maar hij wou Ba en Torres opdracht geven dat ze de backs druk moesten zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren