Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mislintat krijgt weer tegenslag te verwerken: AD rept over ‘waarschijnlijke val’

Laatste update:

Ajax staat in brand’, zo kopt Johan Inan van het Algemeen Dagblad donderdag. De journalist vraagt zich af ‘hoeveel slachtoffers de ongekende crisis gaat eisen’. Ondertussen lijkt het volgende probleem te ontstaan voor technisch directeur Sven Mislintat, naar wiens handelen de Amsterdammers al een onderzoek zijn gestart. CAA Stellar, het voormalig management van Borna Sosa, is juridische stappen jegens de Duitser aan het voorbereiden. De Deadline Day-transfer van de Kroatische linksback heeft zodoende een nieuw potentieel probleem aangewakkerd.

Inan pakt uit met een uitgebreide analyse over de situatie bij Ajax, waarin Mislintat er opnieuw niet goed uitkomt. “Het net spande zich dinsdag verder om hem (Mislintat, red.) toen de NOS mogelijke belangenverstrengeling met een in zijn databedrijf participerend management aantoonde. Wat die constructie nog dubieuzer maakte, was dat de Kroaat Sosa zelf aan zijn voormalige zaakwaarnemer had laten weten dat Mislintat hem alleen ging inlijven als hij vlak voor de transferdeadline die switch maakte. Voor zijn voormalig management (Stellar) is het zelfs reden om juridische stappen voor te bereiden.” Inan heeft een hoop vragen over de handelswijze van Mislintat.

“Waarom liet Sosa zijn zaakwaarnemer weten dat Mislintat op een switch aandrong? En kon dat dan zomaar? Waarom meldde Mislintat bij de RvC niet dat hij een deal ging sluiten met zaakwaarnemers die een minderheidsbelang in zijn scoutingsbedrijf hebben?”, aldus de journalist. “Voor zijn aanstelling was hij wel open over zijn bedrijf en mede-aandeelhouders. Het zijn allemaal vragen waar een door Ajax ingeschakeld extern bureau zich nu over buigt. Wanneer uitsluitsel volgt, is lastig te zeggen. De accountants dienen eerst te bepalen wat moet worden onderzocht, en vervolgens in hoeverre Mislintat juridisch of ethisch uit de bocht vloog. Op basis daarvan kan Ajax overgaan tot sancties voor Mislintat.” Mislintat beschikt in de Johan Cruijff ArenA over een contract tot medio 2026. Ajax heeft tot op heden niet besloten om hem te schorsen van zijn werkzaamheden.

Inan legt de schuld niet alleen bij Mislintat neer. “Dat had ook de RvC van Ajax uit het Duitse handelsregister op kunnen maken. Het versterkt het idee dat Mislintat ongecontroleerd zijn gang kon gaan tijdens de transferperiode. En dat zorgt er weer voor dat meerdere bestuurders in de waarschijnlijke val van Mislintat kunnen worden meegesleept.” De journalist denkt dat de situatie grote gevolgen gaat hebben binnen Ajax. “Zo staat Ajax in een week met twee fraaie krakers in brand en is haast geen post meer veilig. De vraag is niet of de huidige crisis slachtoffers gaat eisen, maar hoeveel dat er gaan worden.”

Meerdere transfers
Donderdagochtend komt het AD ook met het nieuws dat Ajax meerdere transfers laat onderzoeken die door Mislintat zijn afgehandeld. Dat nieuws bracht Pier Eringa, de voorzitter van de RvC, woensdagavond op een ledenvergadering van de vereniging Ajax. Tot zijn uitspraak was alleen bekend dat de transfer van Sosa wordt onderzocht. Het is nog onbekend wie het onderzoek gaat doen, maar volgens Eringa gaat het zeker enkele weken en mogelijk meer dan een maand in beslag nemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het houd niet op.. wat een zooitje.. ben benieuwd of dit ook op t veld terug te zien is vanavond en zondag

Fijn dat zo de aandacht van onze kansloze nederlaag weer weg word genomen 😉

21 september 2023 om 09:41

Ik heb precies hetzelfde: zo worden de kansloze nederlagen van afgelopen zondag, van vanavond en van aankomend weekend weg genomen.

21 september 2023 om 09:43

Het is geen schande om van Arsenal te verliezen. De media maakt het weer eens groter dan het is.

21 september 2023 om 09:47

Daar zijn ze helaas de media voor... relativeringsvermogen verkoopt nou eenmaal niet.

21 september 2023 om 10:15

Dat is zeker waar maar soms wel heel vervelend

21 september 2023 om 11:08

@ajaxrkc, zeker. En op de achtergrond spelen ook veel belangen.

Als Ajax een Duitser als TD heeft waar de lokale zaakwaarnemers geen ingang bij hebben, vinden ze dat een probleem. Media heeft geen ingang, dus die hebben gemeenschappelijk belang. Die voeden vervolgens analisten met de hapklare brokken vanuit beide zijdes, en een hetze is geboren. Zo'n Pier Eringa is echt niet gek, maar mist gewoon de ervaring om de politieke dynamiek van de voetbalwereld. En hoe de media daar hun rol in speelt om publieke opinie te beinvloeden. Daarom moet je echt mensen uit de voetbalwereld hebben die een positie in dat netwerk hebben en ook hun vriendjes erin. Anders wordt je hoe dan ook geslacht, dit kan je niet winnen.

21 september 2023 om 11:22

Helemaal mee eens, zo’n totale onzin. Tuurlijk was het niet goed, maar je speelt tegen een van de beste ploegen van de wereld van dit moment. Helemaal niet gek om daar als club uit ons kleine kikkerlandje tegen vanaf te gaan. Het was niet goed, maar het is onzin om er schande van te spreken.

21 september 2023 om 12:13

Eens. Arsenal is een van de beste teams ter wereld. Alsnog mag het defensief beter. Vond ons aan de bal bij vlagen wel sterk.

21 september 2023 om 12:25

Jaap en Michael van Praag waren inderdaad fantastische voetballers. Hmmm, wacht ff, Michael heeft het niet verder geschopt dan scheidsrechter bij de amateurs.

Van de Herik en momenteel Ten Kloese hebben ook geen noemenswaardige voetbalervaring zover ik weet. Die van AZ ook niet en Eenhoorn de andere hoge pief bij AZ komt van het honkbal.

Het is Maurits Hendriks (gelouterd in de sport) die Mislintat heeft doorgedrukt met Jan van Halst (ex profvoetballer bij o.a. Ajax) aan zijn zijde.

De RvC hoeft alleen maar de zakelijke belangen te waarborgen. Een keeper willen kopen voor +20 miljoen, terwijl je Gorter, Stekelenburg (laatste EK gekeept) en op dat moment potentieel oranje-international Pasveer heb rondlopen, dan behoort de RvC in te grijpen. Eerst verkopen en dan pas kopen doen ze m.u.v. PSV Eindhoven en Barca overal in de wereld.

Bij Ten Hag, Keizer, Van Gaal maar ook Nederlandse Td's wordt aan de stoelpoten gezaagd. Men wil sensatie, men wilt gossip, men wil dagbladen verkopen en op tv je verhaal kunnen doen. M.a.w. men wilt geld verdienen over de rug van andermans leed.

21 september 2023 om 09:45

Iets waar wij zondag ook naar uit kijken. Hopen op een mooie mislintat dag zondag en maandag.

21 september 2023 om 12:31

Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat jij als zijn grootste fan er werkelijk zo van kan genieten. Of ben je inmiddels om en heb je inmiddels ook je twijfels ?

21 september 2023 om 09:50

@Bram psv84 echt kansloos kan ik het niet noemen. Arsenal was scherp en effectief, waren de wedstrijden omgedraaid PSV<-> Feyenoord dan denk ik dat beide uitslagen hoger waren uitgevallen. Je ziet nu bij PSV iets ontstaan wat Ajax onder Bos ook had. PSV speelt met durf en hart dit wordt ook niet minder als er tegendoelpunten komen, als dit het hele seizoen gaat duren dan pakken ze Arsenal uiteindelijk ook wel thuis. Ondanks dat PSV en Feyenoord niet "mijn" clubs zijn, zijn deze 2 wel goede vertegenwoordigers van het Nederlandse voetbal in de CL.

21 september 2023 om 09:53

Helemaal eens jjd maar heb je de berichten van de kranten gelezen. Kansloos dit afgeslacht dat. Daarom ben ik er wel klaar mee!

21 september 2023 om 10:05

Welkom in het hedendaagse journalistiek, win je in Nederland 3 keer word je kampioen en nu ben je te slecht, ach die mensen moeten ook werk blijven houden

21 september 2023 om 10:18

Niks geleerd blijkbaar, PSV zal Arsenal alleen kunnen pakken als ze op hun best zijn, Arsenal al geplaatst is als groepswinnaar en ze daarom met hun tweede team spelen. Nee, dat is geen arrogantie.

21 september 2023 om 10:28

Het is toch ook zo dat ze volledig kansloos en weggespeeld zijn tegen dit Arsenal, alleen afgeslacht is misschien en grove verwoording, en het bovenstaande is niet erg he want Arsenal is echt een hele goede ploeg op dit moment maar wel de realiteit

21 september 2023 om 17:43

Vind je het gek? Met Ramsdale (30 miljoen) en die Kiwior (25 miljoen) heeft Arsenal twee reserve spelers die dus niet in actie zijn gekomen en dus bijna meer hebben gekost dan de volledige basis van PSV bij elkaar.

21 september 2023 om 10:03

Mwoah, daar zijn ze morgen weer als de kippen bij…. Zullen er ook wel verbanden voor aan weten te dragen.

He fijn. Het ging me de laatste 12 uren ook veel te veel over PSV hier 😉 Oprecht is dit aardig nieuws want hoe meer er tegen Mislintat op poten wordt gezet, hoe eerder hij eruit is.

21 september 2023 om 09:52

Myvision tis wel aardig om te zien nog geen maand geleden was het bijna het beste wat binnen gehaald was. Nog geen 2 weken moest hij tijd krijgen en NU is hij wel klaar..

Ik ben beetje benieuwd hoe het gaat lopen. Gaat Ajax p[as echt door als de nieuwe directeur er is en blijft de rest even stil staan? Die tijd is er eigenlijk niet.
Ajax moet echt zsm schoon schip gaan maken en zorgen dat de rust terug kom.

21 september 2023 om 10:03

Er is dan ook wel het een en ander boven tafel gekomen deze week, vind je niet?

21 september 2023 om 10:24

Ajaxxxlove. Alleen al de rotzooi die hij heeft gecreëerd, was al een reden om hen eruit te gooien. Na de uitspraak 'over 6 maanden kan je ons pas gaan beoordelen' was genoeg reden tot ontslag.

21 september 2023 om 10:49

Terwijl het hiervoor zo'n mooie opgeruimde bedoeling was! Het was nog een godswonder dat hij zo veel schroot kwijtraakte. Of wat er nu voor teruggehaald is, net zo'n ramp is, moet nog blijken. En ik gok dat die uitspraak ook was om de druk op Steijn wat te verlichten. Maar goed, dat er geen ambitie schreeuwt is duidelijk. En dat past inderdaad niet bij Ajax.

Het gaat me meer om wat bliek zegt, alsof de situatie niet drastisch veranderd is deze week en iedereen die nog geen oordeel had gewoon random van mening veranderde. Het is volkomen logisch dat mensen (waaronder ik) die Mislintat het voordeel van de twijfel wilden geven, hem nu willen zien vertrekken. Ervanuit gaande dat er inderdaad sprake is van belangenverstrengeling.

21 september 2023 om 11:04

Zowel Minsilat en Steijn werden al aardig bekritiseerd door kenners en werd vreemd gevonden dat ze aangesteld werden.

Met alle respect een Steijn die zeker goed heeft gepresteerd bij sparta is gewoon licht. Denk ook zeker ook dat het een prima trainer is voor de subtop..

Daarnaast werd Minsilat ook in twijfel getrokken. En ja hij heeft prima verkocht maar denk dat verkopen vrij makkelijk is op et moment bij ajax. Het gaat er wel om wat r binnen komt en intern gebeurd.

Daarnaast ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren gaat ajax wachten met grote stappen op de nieuwe directeur of gaan ze al komen..

21 september 2023 om 11:08

Dat snap ik, en die mening respecteer ik ook. Maar als je zegt dat het opvalt dat mensen die hen eerst de tijd wilden geven, nu ineens schreeuwen om het ontslag (van met name Mislintat), doe je net alsof er niets anders is voorgevallen deze week.

Mensen die Mislintat en de aankopen de tijd wilden geven, konden ook niet voorzien dat hij een dubbele agenda had. Net zo goed als de mensen die hem al weg wilden hebben, dat niet zagen. De situatie, en daarmee de onderbouwing, is nu helemaal anders.

21 september 2023 om 11:11

Ajaxxxlove. Ik lees wel vaker dat mislintat zoveel rotzooi heeft moeten opruimen, maar wat heeft hij nou precies allemaal moeten doen? Bassey verkopen? Daramy verkocht? En waaruit blijkt dat hetgeen wat hij nu allemaal gehaald heeft geen rotzooi is? Al met al vind ik dat rotzooi opruimen nogal overdreven, alsof die even het hele elftal heeft moeten verkopen? Alleen Bassey was een potentiële basisspeler die vorig seizoen heeft laten zien dat die niet voldeed, en die heeft hij verkocht. Bergwijn en Brobbey zijn gebleven en Wijndal is verhuurd. De overige spelers die hij heeft geloosd waren basisspeler of spelers die gewoon buiten de boot vielen. Degene die straks echt de rotzooi moet opruimen is de opvolger van mislintat

21 september 2023 om 11:40

Tsja, dan vervallen we weer in dezelfde discussie als die al 100 keer is gevoerd hier. Ik kijk graag even aan hoe de komende periode verloopt voor ik concludeer dat hij alleen maar rotzooi heeft aangetrokken.

En spelers die buiten de boot vielen moet je toch ook zien te slijten? Quitte spelen op Daramy en Bassey is gewoon goed werk, en Wijndal en Sanchez in ieder geval een jaar ergens anders posteren is ook meer dan je kon hopen na het seizoen wat zij achter de rug hadden. Daarnaast grootverdieners met een vertrekwens weg moeten doen, en spelers die vorig jaar al werk weigerden toen ze geen transfer kregen voor hele nette prijzen verkocht.

Je kan hem kwalijk nemen dat de selectie heel laat rond kwam, maar dat verhaal kennen we. Er moest eerst ruimte gemaakt worden omdat we blijkbaar en flinke broek aan hadden.

Maar dit hele verhaal staat los van de ontwikkelingen van deze week hè. Nu ben ik hem ook liever zo snel mogelijk kwijt. Al zal daarmee het probleem niet opgelost zijn, met een incapabele RvC die vervolgens weer een ongeschikt persoon kunnen vinden.

21 september 2023 om 09:58

Schiet je uiteindelijk toch niks mee op. Dan wordt de volgende incapabele passant wel weer vooruit geschoven en daarna opgeofferd.

De club is van bovenaf verrot met die RVC en verschrikkelijke Maurits Henriks. Zo lastig zou het toch niet zijn om mensen als Seedorf, Van Basten etc. met Ajax dna toe te voegen aan de bestuursfuncties.

Nu zit je met een stel nobody's die er alleen zitten voor hun cv en ego, nergens verstand van hebben, het ene wanbeleid na het andere voeren. En de zelfreflectie van een zwart gat hebben en ten koste van alles blijven zitten, want stuk voor stuk hebben ze een kilo boter op hun hoofd.

21 september 2023 om 10:17

Seedorf zou mijn inziens een uitermate geschikte TD zijn. Die komt met zijn status overal binnen en is volgens mij zakelijk ook sterk.

21 september 2023 om 10:27

"Volgens mij" heb je niet zoveel aan...

Er zijn vast geschikte mensen voor deze job die bij ajax passen, maar wellicht is een onderbouwing wel handig.

21 september 2023 om 10:53

Van Basten heeft recent in Rondo gezegd dat hij geen (bestuurlijke) baan meer wil in het voetbal. Hij vindt de rol die hij nu heeft leuk, omdat hij voldoende vrije tijd overhoudt voor golf of andere zaken. Daarnaast weet ik eerlijk gezegd ook niet waarom hij de ideale man zou zijn voor een bestuurlijke functie.

Eens verder, natuurlijk, dat vooral Maurits Hendriks zo snel mogelijk weg moet. Hopen dat de nieuwe bestuursraad iets kan bewerkstelligen, al weet ik niet hoe het zit met hun invloed.

Stuttgart stelt een onderzoek in, de oud zaakwaarnemer van beck doet onderzoek, diverse media hebben al onderzoeken gedaan, ajax stelt een onderzoek in maar durft niet al in te grijpen. De feiten zijn al bekend. Kwestie van tijd dat mislintat eruit wordt gewerkt, waarom ajax nu niet durft in te grijpen is heel erg vreemd te noemen

21 september 2023 om 09:40

Ik ben het zowaar met je eens. Ajax moet daadkrachtig zijn en de hele zooi RvC+Mislintat op straat zetten.

21 september 2023 om 09:44

Bij Ajax zitten alleen maar watjes die niet durven ingrijpen als ze dat wel durfde stond Ajax er nu beter voor.

21 september 2023 om 09:45

Wie in zo’n systeem doet dat? Algemeen directeur? (Die Ajax nog niet heeft)

21 september 2023 om 09:51

Van halst

21 september 2023 om 10:04

sudde... kan van halst in zijn tijdelijke status de rvc naar huis sturen? Of zelfs een permanente directeur? Dat zou ook wel weer kwalijk zijn, want dan kan een directeur zijn controleurs naar huis sturen.
Geen idee hoe dat precies werkt eigenlijk. Ik vermoed dat aandeelhouders over zulke grote onderwerpen moeten stemmen.

21 september 2023 om 10:14

Mee eens hoor IronManUtd. Ik heb het over mislintat wegsturen trouwens. Dit gaat hij ook never nooit niet doen. Ik ben sowieso ook geen fan van Van Halst. Ik ben benieuwd of Kroes al achter de schermen een stem heeft. Die zou bijv samen met van halst al wat kunnen beslissen.

21 september 2023 om 10:17

Nee dat kan niet. Andersom wel. De RVC kan wel de directie wegsturen.

Alleen de grootaandeelhouders kunnen de RVC wegsturen. Volgens mij is de ledenraad van Ajax de grootste aandeelhouder en die kan in een buitengewone ledenvergadering dacht is de RVC wegsturen. Maar ben niet helemaal zeker van mijn zaak.

21 september 2023 om 10:20

De RVC kan volgens bij alleen door de bestuursraad weggestuurd worden en die is er sinds de ALV van gisteren. Van Halst kan wel Mislimtat wegsturen neem ik aan, want wat zou zijn functie nu anders inhouden

21 september 2023 om 09:43

Ik ben niet op de hoogte qua regelgeving, maar het lijkt mij slim een onderzoek (toetsing) af te wachten en op papier te hebben. Als je nu ingrijpt een later toch niet op de punt en komma in je recht staat heb je het volgende probleem.
Vooralsnog lijkt dit wel einde Mislintat.

21 september 2023 om 09:49

Het staat volgens mij inmiddels wel vast dat er een deal is gesloten via een zaakwaarnemer die een minderheidsbelang heeft in het bedrijf van Mislintat. Dat is vrij makkelijk te traceren / bewijzen. Het feit dat Mislintat dit heeft verzwegen lijkt mij, zeker voor een beurs genoteerd bedrijf, al meer dan genoeg reden om Mislintat in ieder geval non-actief te stellen, hangende het onderzoek.

Snap niet helemaal waarom men in Amsterdam zo in de afwachtende houding zit. Wrs een hoop egootjes met eigen belang die bang zijn dat hun koppie ook gaat rollen als ze iemand op non-actief moeten stellen terwijl diegene op hun voorspraak de club binnen gerold is.

21 september 2023 om 09:54

Ik kan me inderdaad wel voorstellen dat je hem op non-actief zet hangende het onderzoek.

21 september 2023 om 10:19

@Kink,

Het lijkt me sowieso einde voor Mislintat. Ook als blijkt dat hij geen fouten in deze zaak heeft gemaakt. Zijn geloofwaardigheid is inmiddels zover aangetast dat hij nooit meer objectief wordt beoordeeld. Daarnaast heeft Ajax ook nog steeds de sportieve crisis. Het is een kwestie van tijd dat Mislintat vertrekt. Ajax is nu zorgvuldig aan het kijken hoe ze dit zo voordelig mogelijk voor elkaar krijgen.

21 september 2023 om 10:29

@burdym
Ik denk dat Ajax eerst dit onderzoek afgewacht. Is er dan niet voldoende grond om hem te ontslaan, dat ze het alsnog doen middels een zak geld.

21 september 2023 om 09:54

Misschien eerst alle bewijzen verzamelen en dan pas handelen. Ik wordt zo moe van trial bij media.en ik zie ook graag dat al het puin er uit gaat. Maar wel op de goede manier.

21 september 2023 om 09:57
Eigenlijk best knap dat wanneer je als TD je leuter op de foto zet en rondstuurt, je opvolger het nog erger weet te maken. Wat Overmars deed was een personeelskwestie, maar wat Mislintat flikt heeft op organisatorisch, bestuurlijk en financiele vlak veel meer een directe impact.
21 september 2023 om 10:28

Omdat de rvc zelf ook wel snapt dat zij net zo goed schuldig zijn aan de malaise. Zij hebben Mislintat hun gang laten gaan. Dus Mislintat eruit gooien betekent risico lopen dat hij hen mee neemt in zijn val.

Tja, dan kies je toch maar voor je eigen hachje als rvc.

Ajax is echt een puinhoop. Wie bewaakt uberhaupt Ajax' clubcultuur? Niemand? Je haalt dus even een onbekend iemand en die laat je alles bepalen? Wat doet de RvC? Slapen ofso? Echt bizar. En ook Steijn is maar matig. Dat deze Mislin dit over zich heen krijgt is dan ook allemaal terecht. Vreemde gebeuren! Wat is Ajax diep gezakt zeg, in zo'n korte tijd. Maar goed voor de fans misschien ook goed, even oprecht gehumbled worden.

21 september 2023 om 09:53

Hij is niet zomaar even gehaald he. Ajax heeft samen met een headhunters bureau 16 maanden gezocht naar een geschikte opvolger van Overmars. Dit is samen gedaan met van de Sar. Uiteindelijk is mislintat naar voren gekomen en dat was geen gekke keus aangezien hij werkzaam was bij andere grote clubs. Het is inderdaad ongelukkig momenteel maar nu het slecht gaat willen te veel mensen te snel koppen zien rollen. Als je mislintat eruit gooit kan je volgende zomer sowieso 12 spelers al afschrijven aangezien die het lot eraan verbonden hebben.

21 september 2023 om 09:57

Ja oke dat is ook wel waar. Iig wordt er matig werk geleverd maar snap je punt. Als ie nu weg gaat heb je alsnog een puinhoop. Nu houdt iemand iig nog het stuur vast, zonder chauffeur straks is het helemaal dramatisch. En dat is waar, er heerst een vreemd iets, Steijn wordt hier en daar nog beschermd maar Mislin moet oprotten.

21 september 2023 om 10:04

Ja puur op bestuurlijk niveau is het een grote rotzooi nu. Alleen blijft ik wel bij mijn punt als Mislintat + rvc er nu uitgegooid wordt bereik je er niks mee. Zeker niet als je er geen opvolger voor hebt. Er moet gewoon gezocht worden naar een opvolger mocht het onderzoek inderdaad bevestigen dat mislintat niet juist bezig was. Tot die tijd heeft het geen zin je bereikt er niks mee als je op korte termijn mensen binnen de directie ontslaat. Kwaliteit staat nu op het veld en het is nu aan de trainer dit eruit te krijgen. Mocht dit niet lukken is de enige korte termijn visie die ik zie de trainer te ontslaan zodat er een schockeffect gecreerd kan worden.

Ontzettend pijnlijk voor Ajax, helemaal in de beginfase van het seizoen waar het totaal nog niet loopt. Als ook Stuttgart al een onderzoek start, sta je er lekker op. Dit kan alleen maar fout, of eigenlijk goed voor Ajax, aflopen. Deze poppenkast kan maar beter gauw voorbij zijn zodat de focus weer op het veld kan komen te liggen en de club Ajax de puinhoop intern kan oplossen.

Sjezus de emmer is voorlopig nog niet leeg.
Iedereen die hem op begin verdedigde is aardig aan het terug komen.

Ajax moet heel snel schoon schip gaan maken dit seizoen het beste eruit halen en alles op volgend jaar zetten.?
Dit is wel een super belangrijk jaar aangezien 1 en 2 sowieso CL spelen.

21 september 2023 om 09:45

Bliek, de mensen die hem in het begin verdedigden, konden dit toch niet weten op dat moment? Dus is het toch niet zo heel vreemd dat ze daar nu op terug komen.

Dit was allang bekend..

Christiaan Wiellaert legde dit goed uit bij ESPN vandaag van ik gok eergisteren.

Het contract van Sosa bij de zaakwaarnemer liep af, en Mislintat adviseerde Beck omdat hij daar vaker zaken mee doet en hij die kan vertrouwen vanuit eerdere deals.
Elke directeur heeft van deze contacten waar hij het liefst mee werkt, dat hij deze zaakwaarnemer adviseerde om de deal snel af te handelen is dus geen nieuws..

21 september 2023 om 09:43

Maar dan nog blijft er iets aan je kleven waar mensen niet overheen gaan stappen.

21 september 2023 om 09:49

Dat contract liep af op 31 Augustus? Op de transferdeadline?

En natuurlijk is het vreemd dat Mislintat een bedrijf heeft met zaakwaarnemers. Dat is al vreemd op zich voor een TD.

21 september 2023 om 10:35

Niemand weet hoe Overmars zijn deals deed, dat was ook 1 van de kritieken na zijn vertrek. Niemand maalde erom omdat Ajax 1 goed presteerde, dat hier nu een vergrootglas op staat komt puur omdat ajax en zijn aankopen niet goed presteren.

21 september 2023 om 10:38

Lierse

Sven heeft geen bedrijf met de zaakwaarnemers.
De zaakwaarnemers hebben een klein deel aandelen in zijn bedrijf.

Ik heb aandelen in oa Apple. Dit betekent toch niet dat ik samen met de CEO bedrijf heb ij Apple.

21 september 2023 om 10:42

Jij hebt geen 3,5% aandelen van Apple. Een matige vergelijking dus.

21 september 2023 om 12:44

Met 3,5% mag je zeggen wat je er van vind tijdens de (misschien jaarlijkse) ALV, verder heb je niks te zeggen hoor Lierse. In die zin snap ik de vergelijking van Mrkrillin nog wel aangezien hij ook niks te zeggen heeft bij Apple.

21 september 2023 om 15:34

Kom op. Apple heeft een waanzinnige marktwaarde. MeKrillin 100.000 keer minder aandelen dan 3.5%.

Ik zie een ESPN docu aankomen die z’n weerga niet kent. Tja als het op het veld niet spannend is dan zijn deze dingen wel heel interessant. Mooie is dat alle aandacht hier naartoe gaat en de waarschijnlijke dikke nederlaag op zondag heerlijk ondergesneeuwd gaat worden. Svennie boy is in trouble. Dit gaat niet lang meer duren dan zitten we weer zonder TD. Gaat van Halst dan onze broodnodige winteraankopen doen? 😆

21 september 2023 om 09:50

zoveel aankopen zijn er niet nodig toch behalve een rechtsbuiten, wat misschien een el ghazi wordt? ook geen topper, maar denk ook niet dat het slim is om te investeren in iemand tijdens de winter. dan maar gewoon even overbruggen met iemand als el ghazi tot volgende zomer wanneer alle nieuwe poppetjes eventueel er zitten

Het feit dat Sosa het zo bij zijn oude zaakwaarnemer neergelegd heeft is niet echt heel slim. Dat maakt het voor Mislintat wel een heel lastig verhaal.

Iedereen praat hier over de voetbalclub, maar er is ook het bedrijf Ajax NV en hoe kom je uit deze zooi zonder teveel kapitaalvernietiging?

Ten opzichte van het begin van het seizoen op 1 juli jl. is het aandeel al een kwart van haar waarde kwijt (was 12, is thans 9 euro) en de laatste neerwaartse gang vermenigvoudigde plots na het eerste nieuws rondom de vermeende corruptie of belangenverstrengeling van Mislintat op 18 september jl.

En dat is waarom je op dit moment er (nog) niet de bezem door de organisatie kunt halen: het risico dat het aandeel Ajax NV nog verder keldert. Ook de berichtgeving dat Ajax zelf onderzoek zou doen is puur voor de schone schijn en window dressing. Allemaal om de aandeelkoers stabiel te houden, want straks is Ajax een club die haar eigen gewicht niet aankan en implodeert.

Aan de andere kant kan deze situatie ook een zege zijn voor Ajax.

Dit is de uitgelezen kans om van een paar impotente kikkers af te komen die de club naar de afgrond trekken, met die gekke hockeyer voorop maar met hem ook het voltallige RvC.

En als het niet te lang duurt voor dat zootje ongeregeld weg is, is de schade nog enigszins beperkt en kan je snel beginnen met het heropbouwen van de club.

21 september 2023 om 10:07

Raubaht hoe zie je dat precies? Ik zie dit varhaal namelijk hooguit echte gevolgen hebben voor mislintat zelf.

21 september 2023 om 10:20

Hendriks heeft de komst van Mislintat erdoorheen geduwd, die is dus nog meer verantwoordelijk dan Mislintat zelf.
Als je Mislintat eruit schopt kan je moeilijk hij die hem aangesteld heeft de hand boven het hoofd houden.

De RvC is een controlerend orgaan.
Die moet de handelswijze en werkwijze van Mislintat controleren. Als er inderdaad sprake is van corruptie of zelfverrijking en de RvC heeft dit over het hoofd gezien dan is ook hun positie onhoudbaar.

21 september 2023 om 10:31

Rauba... ja ik snap je gedachtegang, maar zo werkt het in het echte leven helaas niet. Als een werknemer slecht functioneert gaat die eruit. Zelden tot nooit degene die hem aangesteld heeft.

21 september 2023 om 11:24

Er is een nieuw bestuur aangenomen, en die hebben natuurlijk alle macht om de RVC naar huis te sturen. Er was volgens mij al langer kritiek op de huidige RVC voor deze puinhoop en met het geval Mislintat en de huidige druk zal het me niks verbazen als er meer koppen gaan rollen omdat het nieuwe bestuur schoonschip wil maken. Tuurlijk, in het echte leven zal het anders gaan maar in het voetbal gebeurt dit wel vaker toch?

Als Ajacieden gewoon bij elkaar blijven, is de enige weg. Als je geknipt en geschoren wordt, stil blijven zitten. Dit seizoen snel vergeten. Misschien dat van Gaal als coach er nog iets van kan maken, want Steijn is al gewogen en te licht bevonden. Wat ik al eerder heb geponeerd: er moet van bovenaf een heel grote bezem door de club. Te beginnen bij de incapabele RVC. Die commissie is niet in het leven geroepen om goed betaald op het pluche in de Arena te mogen zitten, en daarnaast leuke snoepreisjes, maar vooral om toezicht te houden dat alles rechtmatig verloopt. En moet direct ingrijpen wanneer de AD zijn, of haar, taken niet juist uitvoert. Nu na het vertrek van van der Sar er opeens een zeer belangrijke vacature onvervuld is, mede door nalatigheid van de RVC m.b.t. de aanstelling van Kroes, had dezelfde RVC bliksemsnel een onafhankelijke en kwalitatief sterke AD ad interim moeten aanstellen voor de periode totdat Kroes operationeel mag zijn. Of, nog beter, bij AZ aankloppen voor een snelle oplossing inzake het dossier Kroes. Dan wordt echter de volgende fout gemaakt: het tijdelijk benoemen van RVC lid technische zaken, van Halst. Die bij FC Twente volledig door de mand is gevallen in eenzelfde vacature. Maar nog krommer is dat RVC lid van Halst dus AD van Halst kan bekritiseren. Het gaat van kwaad tot erger. Mocht je denken dat dit alles is wat de RVC amateuristisch heeft behandeld, is er nu de zaak Mislintat en zijn wel of niet rechtmatig afgehandelde transfers. En daarna zal er wel weer iets aan de oppervlakte komen waarbij de RVC nog eens kwalijk heeft gehandeld. Er is nu een net nieuw aangestelde bestuursraad bij Ajax, die direct in kan grijpen in de samenstelling van de RVC. Ik zou daar gisteravond al mee zijn begonnen. En daarna komen we vervolgens bij de TD en de hele technische staf. Het wordt pijnlijk, maar is onontkoombaar. En dan vervolgens tijdens de winterse transferperiode kijken hoe de vlag van het eerste er bij hangt, en of er nog iets te repareren valt. Dat zou de eerste meevaller van dit seizoen betekenen. Mooier wordt het niet.

21 september 2023 om 10:23

Van Gaal maar ook bijvoorbeeld Ten Hag zal zich hier niet aan wagen, die weten ook wel dat er met dit zootje weinig te behalen valt.

Noodzaak is nu dat er spoedig een nieuwe TD komt en dat er in de winter één of 2 kwaliteitsaankopen komen voor de cruciale posities.

Verrot tot op het bot, heel snel schoon schip maken!
Dit seizoen kan nog wat worden als er nu wordt ingegrepen, echter zullen ze wel weer wachten tot de winterstop als t schip al gezonken is.
Ik word er echt moedeloos van.

On fawking gelofelijk dit alles! Als het klopt dat die man er een dubbele agenda op nahield, dan hebben we Noa Lang en andere klasbakken laten lopen met alle gevolgen van dien voor de komende jaren... Mijn eerste inschatting is dat ongeacht of het wel of niet is toegestaan, er heel snel afscheid genomen gaat worden van deze malloot. Zijn positie wordt hoe dan ook "onhoudbaar" en dan is het nog maar afwachten hoe het verder uit zal pakken qua prestaties het komend seizoen.

Hoop dat deze onderzoeken uitwijzen dat Hendriks, Ten Hag, Mislintat allemaal fouten hebben gemaakt en dat ze ontslagen kunnen worden vanwege ernstige nalatigheid, zakkenvullen en incompetentie. Dan kunnen we eindelijk echt weer op nul beginnen en volgend seizoen weer alles op orde hebben. Gaat nog wel een heel lang seizoen worden dit!

21 september 2023 om 11:47

Ten hag zelfs? Knap hoor.

Hopelijk volgt Jan van Halst Mislintat op als die laatste moet wieberen

Maar mensen liepen te zeuren dat we niet zo 'xenofoob' moesten zijn. Heb altijd al geroepen, er moet ajax-dna in de top. Niet van die schimmige directeurs zonder kennis van de club

Als je heel de transfer periode bekijkt en de gekochte spelers en vervolgens naar de structuur van Ajax kijkt dan ga je toch grote vragen stellen: Waarom heeft Ajax uberhaupt een scouting afdeling? deze TD doet wat hem uitkomt en niemand heeft inspraak. Wie controleert de TD en zijn uitgaven of die marktconform zijn? Wie stelt die TD aan? De vraag of je wel een TD moet willen die alles overruled moet je jezelf gaan stellen. In een gezonde situatie heb je scouts die in de gaten houden wat er gebeurt en waar nieuw talent zich aandient en daar verslag van uitbrengt aan de TD. De TD op zijn beurt heeft in samenspraak met de scouting de profielen gemaakt waaraan een speler moet voldoen en ook wat er nodig is omdat dat niet in de opleiding rondloopt. Die TD kan ook een lijstje bij de scouting neerleggen van interessante spelers om te bekijken en een rapport te maken of dat een toevoeging zou zijn. uiteindelijk zouden ze dus samen tot de te halen spelers moeten komen met goed onderbouwde argumenten zodat het ook voor het controlerende orgaan die over de centjes gaan duidelijk is waarom een speler wel of juist niet gehaald is of wordt.

Ik denk dat de scouts van Ajax nu volledig gepasseerd zijn en zich kapot schamen voor wat er nu is uitgegeven en binnen gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren