Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mislintat bepaalt lot Gorter; doelman meldde zich af bij Jong Oranje

Donderdag, 8 juni 2023 om 07:21Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 07:22

Jay Gorter wordt niet opnieuw verhuurd door Ajax, zo schrijft De Telegraaf op basis van bronnen binnen de club. Ook een verkoop van de doelman is onbespreekbaar. Gorter werd afgelopen winter uitgeleend aan Aberdeen, maar heeft van zijn eigenlijke werkgever te horen gekregen dat hij volgend seizoen als volwaardig lid van de eerste selectie wordt beschouwd.

Toen Ajax zich een halfjaar geleden versterkte met Gerónimo Rulli als eerste doelman, besloot Gorter eieren voor zijn geld te kiezen en tijdelijk te vertrekken uit Amsterdam. Aberdeen nam de jonge doelman op huurbasis over, maar moest hem de afgelopen maanden missen. Gorter kwam door een blessure begin maart voor het laatst in actie. Hij heeft zich inmiddels aan de kwetsuur laten opereren.

Om die reden meldde Gorter zich ook af bij Jong Oranje. De 23-jarige sluitpost was de beoogde eerste doelman tijdens het EK in Georgië en Roemenië, maar gaf de voorkeur aan zijn elleboogoperatie. Gorter heeft losse stukjes bot laten verwijderen en wil zich volledig focussen op zijn terugkeer bij Ajax. Hij werkt op dit moment op sportpark De Toekomst aan zijn herstel. Het is niet bekend hoe lang het herstel in beslag gaat nemen.

Gorter kwam op 4 februari voor het eerst in actie voor zijn nieuwe werkgever en zou vervolgens niet meer dan vier wedstrijden spelen. Een blessure gooide al snel roet in het eten. Gorter keepte nog wel bij Jong Oranje tegen Jong Noorwegen eind maart, maar keerde niet terug onder de lat bij Aberdeen. In de vier wedstrijden die hij keepte incasseerde hij zes treffers en hield hij eenmaal de nul.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door oxxis)

Het is de vraag of hij daar heel vrolijk van wordt. Hij zal toch veel minuten moeten maken en ik verwacht niet dat hij de voorkeur boven Rulli maakt. Van de andere kant je weet dat dit kan gebeuren als je de stap naar een grote club maakt.

8 juni 2023 om 07:27

Straks speelt Jay sterren vd hemel en zit Rulli een heel seizoen op de bank met zijn dure salaris haha

8 juni 2023 om 07:42

Dat zou zeker kunnen. Het is alleen de vraag hoe vaak een trainer voor een jonge keeper kiest ipv een ervaren international.

8 juni 2023 om 08:33

Hier dacht ik ook direct aan! Het is gewoon echt bizar dat Gorter de voorkeur kreeg tegen PSV een erg teleurstellende wedstrijd had en gelijk word gepasseerd!

Zo’n jongen moet je vertrouwen geven als trainer.

Wat betreft Rulli ik viel zowat van me stoel de laatste wedstrijd, wat een onzekere keeper.

8 juni 2023 om 08:49

Tegen Psv was het niet denderend maar de voorbereiding daarvoor had hij ook heel vaak gekeept en dat was niet zo overtuigend dus dus kans heeft Gorter genoeg gehad.
Rulli is gewoon een degelijke keeper hoor, ja de laatste wedstrijd tegen Twente was hij 1 en al onzekerheid maar voor de rest vindt ik het een goede keeper.

8 juni 2023 om 09:18

@mitch,
Als ik zowel naar Benitez bij PSV kijk en ook naar Rulli bij Ajax dan vraag ik mij soms af waarom ze gehaald zijn. Ik vind beide keepers verre van degelijk en te vaak voor onrust zorgen. Zijn deze keepers werkelijk beter dan een Noppert of een Olij ?

8 juni 2023 om 09:30

@janssen, Benitez was gratis, Olij had zich toen nog niet zover bewezen, Noppert evenmin. Dus dat PSV voor een ervaren Benitez gaat, is logisch. Ajax daarentegen had in de winter voor Noppert kunnen gaan, maar gekozen dat niet te doen. Een 5-voudig NL international met een half jaar Heerenveen in de benen, of een keeper die steevast bij de Argentijnse selectie zit en halve (of was het kwart) finale CL heeft gekeept. Daarnaast had PSV met Dommel niet de beste ervaring, en Ajax wellicht met Gorter en daarvoor Scherpen ook niet.

8 juni 2023 om 09:31

Janssen, het antwoord is nee. Een Noppert of Unnerstal zijn betere keepers dan Benitez en Rulli. Maar het nadeel is dat die keepers totaal niet kunnen voetballen. Bij de top zie je dat een keeper vaak moet kunnen voetballen, daarna komt pas het tegenhouden.

8 juni 2023 om 09:42

@Janssen het is toch een degelijke keeper, noem jij eens een keeper op die Ajax moet halen.
Omdat het Ajax heet wil elke keeper naar Ajax???
Keeper van Benfica als ik het goed heb waar ajax belangstelling voor had die moest toch 17 miljoen kostte, kom op zeg dat is toch gekkenwerk, ga je toch niet doen

8 juni 2023 om 07:38

Gorter heeft zich afgemeld bij Jong Oranje vanwege deze ontwikkeling. Het is interessant om te zien hoe deze betrokkenheid van Mislintat de toekomst van Gorter zal beïnvloeden en welke stappen er zullen worden genomen om zijn carrière verder te ontwikkelen.

8 juni 2023 om 07:53

Hij heeft zich afgemeld omdat hij geblesseerd was en geopereerd is. Misschien even lezen inplaats van onwaarheden op de site te slingeren.

8 juni 2023 om 07:56

volgens mij heeft ie zich afgemeld omdat hij zich heeft laten opereren toch?

8 juni 2023 om 08:12

Welkom in de wondere wereld van degene die het personage Prem hier speelt!

8 juni 2023 om 08:40

Excuses voor het misverstand. Bedankt voor de verduidelijking echter is het wel dat Mislintat een vinger in de pap heeft los van de blessure.

8 juni 2023 om 09:11

Prem. No shit sherlock. Tuurlijk heeft hij een vinger in de pap, dat is notabene zijn werk?

8 juni 2023 om 09:38

@ductiaildo, dat zeg ik toch ook? Hij heeft een vinger in de pap.
Natuurlijk hoort dat bij zijn werk. Dat is wat ik juist bedoel

8 juni 2023 om 09:46

Dus eigenlijk zeg je gewoon niks?

8 juni 2023 om 09:48

Een tip aan jou: lees wat ik schrijf.

8 juni 2023 om 10:13

Prem. Tip aan jou: lees eerst het artikel😉. Hoef je je daarna niet in duizend bochten te bewegen om nog een beetje inhoud aan je reactie te krijgen.

8 juni 2023 om 09:11

Tenzij Gorter ineens gigantische stappen heeft gezet, verwacht ik gewoon dat Rulli eerste doelman wordt en Gorter het bekertoernooi mag keepen. Helaas voor cultheld Remko Pasveer zal hij dan als derde doelman op het bankie zitten.

8 juni 2023 om 09:20

Volgens mij heeft hij niet veel gespeeld en vaak zie je dat een keeper door het spelen van wedstrijden vaak stappen gaat zetten. Maar misschien verrast hij de nieuwe trainer. Waarbij hij natuurlijk het voordeel is dat er een nieuwe trainer komt maar ook Rulli een verre van zekere indruk maakt.

Prima 2e keeper lijkt me zo!

8 juni 2023 om 07:27

Lijkt mij toch dat het gewoon een concurrentiestrijd gaat worden? Ruli is ook niet bepaald een wonderkeeper. Laat de beste van de twee maar winnen. Al vind ik persoonlijk allebei de keepers niet het niveau hebben dat Ajax hoort na te streven.

8 juni 2023 om 07:35

Hebben we de oude Pasveer niet ook nog?

8 juni 2023 om 08:01

Jazeker, die heeft laatst bijgetekend

8 juni 2023 om 08:19

Ik las hier deze week nog dat Rulli buiten 10 cm lengte in het rijtje Oblak, Neuer, ter Stegen en Courtois werd geschaard. De bron was wel enigszins gekleurd trouwens. Rulli is een meer dan prima keeper, vergelijkbaar met Benitez: voor topclubs in de Eredivisie goed, maar geen wereldtoppers. En dus niveau PSV, Ajax, Villarreal en Nice.

8 juni 2023 om 09:07

Ik weet niet wie dat was, maar die vindt waarschijnlijk dan ook Rensch de nieuwe Lahm

8 juni 2023 om 11:06

Ik sluit het niet uit...

8 juni 2023 om 16:12

Als Rensch 10% meer Duitse werklust in zijn spel zou hebben zitten, wie weet tussen wat voor namen hij zich zou kunnen scharen

8 juni 2023 om 18:10

Ducktaildo

En dat Taylor 61 miljoen waard is.

Duidelijkheid en spijkers met koppen. Wat een verademing is die Mislintat.

De enige die hem bashen zijn Valentijn en Mike van de Telegraaf, omdat ze lekker geen nieuws krijgen. Jammer joh

8 juni 2023 om 07:35

Ze bashen hem helemaal niet. Ze zeggen hetzelfde als wat jij zegt en meer. De enige kritiek die ze hebben wordt breed gedragen (in medialand) en dat is dat hij de club Ajax en de competitie totaal niet kent. Dat dit een complicerende factor is en dat hij er niet uit liefde zit. Zelfde zeggen ze over bepaalde andere personen zoals Lenderink en Hendriks die er voor zichzelf zitten. En ook dat wordt breed gedragen (in medialand). Poeh poeh wat een kritiek.. Ga toch weg met dat domme nagepapegaai over die krant en die mannen. Kom eens met een originele gedachte en verdiep je eens. Zo vermoeiend die lui die dit roepen maar geen enkele podcast luisteren.

8 juni 2023 om 07:42

@drl80
Ja totaal met je eens. Is geheel terechte kritiek. En ik snap ook niet dat sommige Mislintat nu al de hemel in prijzen terwijl hij nog niets noemenswaardigs gedaan heeft. Dat zullen ook de eerste mensen zijn die hem weer afbranden als we straks weer vijfde staan met Ajax.

8 juni 2023 om 07:56

Jij kraakt alles af wat met Ajax te maken heeft hansje. Ben heel blij met Mislintat, duidelijkheid en geen ons kent ons. Anders hadden we nog Heitinga gehad of terug gegaan naar Bosz. Nee gaat goed zo.

8 juni 2023 om 08:36

@Drl80

Lenderink zit er voor zichzelf? Die is gevraagd voor Ajax en is nog nooit in de media gekomen.. zat al bij een multinational genaamd de Bijenkorf. In welk media land word er precies gezegd dat deze er voor zichzelf zit? Dat zijn dan precies de media die totaal niet betrouwbaar zijn.

En Mislintat heeft al zoveel negatiefs als Data Duitser etc over zich heen gehad terwijl hij net aan een maand is begonnen… hij weet echt wel dat Ajax aanvallend voetbal speelt, Cruijf hanteert etc. Wat moet je nog meer weten?

Met Boomen (een voetballende middenvelder) Gorter (een jonge keeper) Knutsen (een aanvallende trainer die veel jeugd gebruikt) doet Mislintat voorlopig alleen nog maar dingen die totaal bij Ajax passen

8 juni 2023 om 11:56

Driessen zegt letterlijk dat het diep treurig is dat er een Duitser zonder Ajax DNA zit. Ook dat de hele manier van spelen en cultuur wordt hiermee weggegooid volgens Driessen. Dat is meer dan dat hij de club en competitie niet kent. Wat ook onjuist is als ik het interview met VD Sar neem bij de aanstelling van Mislintat. Die was onder de indruk hoeveel Mislintat al bij het eerste gesprek wist.

Daarnaast geeft hij aan dat Mislintat alles op basis van data doet terwijl Mislintat op Ajax TV duidelijk uitlegd hoe data is gebruikt bij VD Boomen maar dat dat maar een onderdeel is en dat er ook beelden zijn bekeken, live wedstrijden en er uitgebreid met die jongen gesproken is om te checken of er een goeie kop op zit.

Dat is gewoon onjuiste informatie en een negatief oordeel vellen voordat iemand zich kan bewijzen.

8 juni 2023 om 13:57

D-Bergkmap

Offtopic maar Bijenkorf een multinational? Zitten toch alleen met aantal filialen in NL.

Verder eens, Mislintat doet nu dingen die goed passen en fijn zijn

8 juni 2023 om 07:59

Overdrijf je ook niet een beetje ? Maarten heeft niet verlengd en een club als Ajax wil toch 3 keepers hebben. Dan zou toch iedereen ervoor kiezen om geen van de 3 keepers te verhuren of te verkopen ?

8 juni 2023 om 08:08

Nee denk dat de meeste het juist heel anders zouden aanpakken. De meeste zouden een talentvolle keeper juist verder willen laten ontwikkelen en in ieder geval de voorbereiding afwachten hoe dit zich ontwikkelt. Een nieuwe 3e keeper is zo gehaald. Hoe je dit een verademing kan noemen is voor mij onbegrijpelijk en denk dat zo’n Gorter ook niet vrolijk wordt van de bank.

8 juni 2023 om 08:31

@Memphis,

Een nieuw seizoen, nieuwe trainer, een voorbereiding om jezelf te laten zien. Als Gorter zijnde toch positief? Je kan half augustus altijd nog ergens heen.

8 juni 2023 om 08:36

Zoals Bergkamp ook al zegt wil je zeker bij een nieuwe trainer toch ook eerst de voorbereiding afwachten voordat je een keuze over een keeper maakt.

8 juni 2023 om 08:53

Ja dat zeg ik toch ook. Maar als je het artikel gelezen zou hebben dan staat er dat hij niet opnieuw verhuurd of verkocht zal worden, niet dat er later nog gekeken zal worden.

8 juni 2023 om 09:16

@memphis,
Dus jij denkt dat als straks de nieuwe trainer komt en die zegt dat hij helemaal niets ziet in Gorter dat er dan niet opnieuw naar de situatie van hem gekeken wordt ?

Ben je vergeten dat Heitinga bij deze man op 1 stond en hij nu zelfs niet verder wil ondanks de eerder gemaakte afspraken dat hij minimaal assistent trainer wordt.

8 juni 2023 om 10:16

Het zou mooier zijn als hij duidelijkheid geeft over wie de nieuwe trainer is. Dat hij nu zegt dat Gorter voor zijn kans kan gaan is leuk , maar een nieuwe trainer is een stuk belangrijker. En ik denk dat de trainer het uiteindelijk ook moet zien zitten met Gorter. Laat hem daar maar eerst eens spijkers met koppen slaan

8 juni 2023 om 10:46

@Ajax-Nac: Gaan we dit bij elk bericht over mislintat zeggen? Dat vrienden van de show Valentijn en Mike bashen omdat ze geen info krijgen.
Ik lees altijd dat iedereen zo moe wordt van japie omdat hij altijd hetzelfde roept over whatever. Dit kan wel? Ik probeer de ongeschreven regels te doorgronden.
Wat vermoeiend zeg.

8 juni 2023 om 11:56

Hij heeft nog helemaal niks gedaan..

Leek mij een prima keeper op huurbasis voor Vitesse in plaats van Scherpen.

Van tweede keeper zijn bij Ajax ga je niet veel beter worden. Hij heeft voornamelijk speeltijd nodig bij een club in de eredivisie.

Fijn dat Jay een nieuwe kans krijgt, al was de verhuur aan Aberdeen net als Unuvar aan Trabzonspor een verkeerde clubkeuze.. Hopelijk heeft hij zich desondanks wat ontwikkeld daar, voorheen een goede maar druisige doelman.

8 juni 2023 om 08:53

In 4 wedstrijden in de Schotse competitie? Betwijfel of dat echt ontwikkeling meebrengt. Training zal ook niet beter zijn als bij Ajax. Enkel de zelfstandigheid zou hem misschien mentaal wat hebben bijgebracht

In de voorbereiding de strijd aan gaan met Rulli. Hopelijk krijgt hij een eerlijke kans en gaat de beste van de 2 spelen.

8 juni 2023 om 08:02

Denk jij echt dat hij het Rulli het lastig kan maken, waarschijnlijk is Pasveer zelfs nog een betere keeper. Domme keuze van Mislintat deze jongen moet gaan spelen, anders heb je sowieso nooit meer iets aan hem. Hij wordt ook niet meer waard van op de bank zitten.

8 juni 2023 om 12:31

Pasveer is dan ook gewoon een betere keeper dan Rulli in mijn ogen.
Heb rulli nog niet echt op sublieme momenten kunnen betrappen afgelopen half jaar

In de voorbereiding begint het merendeel van de spelers in de selectie ''gewoon'' op 0. Iedereen krijgt een eerlijke kans, en die zal Gorter ook krijgen. Aan hem om te kijken hoe hij er mee omgaat. Die kans heeft hij vorig jaar ook gekregen en die glipte (letterlijk) door zijn handen tegen PSV thuis. Nu aan hem om te laten zien dat hij een betere keeper is dan 1 jaar geleden.

Lekker opstellen in de bekerwedstrijden zodat hij toch nog wat minuten pakt.

Ik blijf de aankoop van Rulli een onbegrijpelijke vinden eerlijk gezegd. Heeft Ajax in mijn ogen geen punten opgeleverd en zeker punten gekost. Helemaal als je een talenvolle jongen als Gorter haalt heb je toch wel een bepaald plan met hem? Deze jongen moet je de kans geven als 1e keeper en hem het volledige vertrouwen geven en niet na 1 potje meteen op de blaren laten zetten omvervolgens met Pasveer aan te komen.

8 juni 2023 om 12:03

Een keeper is onderdeel van de verdediging en moet je dus ook als zodanig beoordelen. Keepers hebben behoefte aan vertrouwen van en vertrouwen in de verdediging voor ze, waarmee ze een connectie/klik moeten hebben om samen te kunnen werken. Vond het altijd mooi als Onana het over "my guys" had; volgens mij voelde hij echt een (functioneel-vriendschappelijke) band met ze. Rulli heeft niet bepaald een stabiel en functionerend verdedigend blok (de twee Cv's en de CVM positie) voor zich gehad dit seizoen, zowel qua samenstelling als qua prestatie.

Maar goed, zeker met je eens dat je Gorter niet na 1 slechte wedstrijd had moeten slachtofferen. Alleen nu zitten we met de situatie dat Rulli een half seizoen 1e keeper is en dat Gorter de concurrentiestrijd aan zal moeten gaan. Die zal door een nieuwe trainer toch niet direct in de basis worden gezet lijkt me.

Het heeft niet zoveel zin voor Gorter als die 3e keeper is. Ga ervan uit dat Rulli 1e doelman en Pasveer 2e doelman blijven. Dan moet hij gewoon kiezen voor zijn carrière en zeggen dat hij weg moeten gaan. Ik zie Rulli nog wel eerste keeper blijven voor 1 a 2 jaar. Om dan te wachten is zonde want op zijn leeftijd moet je gewoon gaan spelen.

8 juni 2023 om 13:58

Wordt Pasveer - gezien zijn leeftijd - dan niet de 3e keeper?

Gorter krijgt dan de bekerwedstrijden.

Kijk, duidelijkheid voor iedereen. Gorter is gewoon nog een talentvolle keeper dus dit is logisch wat mij betreft.

8 juni 2023 om 11:08

Precies. Tnt bevalt die dataduitser me wel. Kein keloel fubballen. Laat de media maar zeuren. Knutsen straks als trainer. Lekker frisse wind door de Arena.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Excelsior6-1
12.Ajax51
13.NEC4-3
14.Vitesse3-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. TahirovićMiddenvelder40
K. TaylorMiddenvelder40
J. GorterKeeper40
B. van den BoomenMiddenvelder40
B. BrobbeyAanvaller42
Carlos ForbsAanvaller40
S. BergwijnAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 4 0 0 0
2022/2023 Ajax 0 0 0 0
2022/2023 Aberdeen 4 0 1 0
2021/2022 Ajax 1 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 18 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn grijpt terug na afgang in Enschede

Ajax staat donderdagavond voor de eerste poulewedstrijd in de Europa League. In de eigen Johan Cruijff ArenA is de ploeg van trainer Maurice Steijn gebaat bij een goed resultaat tegen Olympique...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren