Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mishandelingen in familievak zorgen voor nieuw dieptepunt: ‘Absoluut schande’

Laatste update:

NAC Breda heeft zijn excuses aangeboden voor de ongeregeldheden na de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (3-2). Supporters wisten een hek te forceren en uit het uitvak te breken. In het naastgelegen familievak vonden vervolgens mishandelingen plaats. NAC neemt in een statement afstand van de wanordelijkheden en zegt de raddraaiers aan te pakken. "Dit is absoluut een schande en NAC-onwaardig."

NAC beleefde een frustrerende avond op bezoek bij Den Bosch en verloor de Brabantse derby met 3-2. De ploeg van trainer Robert Molenaar kwam nog wel terug van een 3-0 achterstand, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Na afloop van het duel liep het vervolgens uit de hand. "De regie van ESPN heeft dit uit beeld gehouden, maar we kunnen onze ogen niet sluiten voor hetgeen zich hier heeft afgespeeld. Een groot deel van de aanwezige NAC-supporters heeft zich gisterenavond al uitgesproken tegen deze nutteloze en schandalige acties", luidt de reactie.

"We willen benadrukken dat geen enkele vorm van vernieling en geweld geaccepteerd wordt binnen onze club. Er lijkt een trend te zijn ontstaan onder voetbalclubs, iets waar wij als collectief afstand van moeten nemen. NAC heeft de beelden van de beveiligingscamera’s in en rondom het stadion opgevraagd en zal de betrokkenen keihard aanpakken. Dit hoort niet thuis bij onze mooie club. Dit maakt het voetbal kapot. Wij zullen er alles aan doen deze steeds vaker voorkomende vorm van geweld en vernielingen tegen te gaan."

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat het misgaat bij een duel in het Stadion De Vliert. Ruim een maand geleden misdroegen fans van TOP Oss zich na de met 4-1 verloren wedstrijd. Ze braken door een hekwerk en verwondden daarbij een beveiliger, die bij het hek stond en in wilde grijpen. NAC richt zich in het statement tot slot tot de fans van Den Bosch. "Namens de gehele club en de welwillende NAC-supporters bieden wij u onze excuses aan. Wij veroordelen dit gedrag en zullen de daders keihard aanpakken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het schijnt tegenwoordig wel gezellig te zijn in de stadions. Wat een triest wan vertoning weer zeg

Waarom zie je dit soort misstanden met het publiek nooit bij vrouwenvoetbal?

NAC moet gewoon zorgen dat de “uitsupporters “ niet uit het uitvak kunnen komen! Tweede keer lees ik, schandalig.

29 oktober 2022 om 14:35

Dan bedoel je Den Bosch, want daar werd gespeeld.

29 oktober 2022 om 17:50

Ten eerste heb je het volgens mij niet goed gelezen. Ten tweede moeten we het niet omdraaien; als een bank overvallen wordt geven we ook de beveiliging niet de schuld.Schaamte om nac supporter te zijn op zulke momenten. Gelukkig komt de leiding wel direct met een goed statement

Eens kijken of deze 2 clubs ook net zo hard als Den Haag worden gestraft. In Den Haag is al jaren niks gebeurd, na het incident tegen Excelsior waar vooral de club debet aan is door vrije verkoop en geen beveiliging neer te zetten in het stadion mogen tot nu toe alleen seizoenkaarthouders het stadion in.

29 oktober 2022 om 13:44

Wel nee joh bij ons is het de gemeente die per wedstrijd een vergunning geeft. Pas na de winterstop mogen cc-houders er weer in

Wanneer gaan we uitpubliek eens verbieden? Kost de maatschappij klauwen met geld omdat er een paar duizend man een wedstrijdje wil zien.

29 oktober 2022 om 14:14

Ik zou het toejuichen. Dit begint echt te triest voor woorden te worden hoe mensen zich tegenwoordig gedragen in de stadions.

29 oktober 2022 om 14:23

Ik stem tegen. Awayday een van de mooiere dingen in het weekend.

29 oktober 2022 om 16:39

Ja en de hele samenleving betaalt mee aan dat plezier van je. Van jou en niet meer dan 200 andere mensen, waarvan altijd 10 procent doorgesnoven aggressieve idioten. Altijd. Wat een kansloos volk in die uitvakken en harde kernvakken. Daar concentreert zich bij veel clubs wel echt het probleem. Sjonnies. Klootjesvolk. Weinig hersenen, veel bewijsdrang en alcohol. Als voetbalfans moeten we de voetbalcultuur bewaken. Een van de weinige echte oplossingen daarvoor is het verbieden van uitsupporters. Tenzij jij vindt dat het nu wel prima gaat en betere ideeën hebt natuurlijk, die heb ik namelijk nog niet gehoord. Wel veel excuses. Van fans die altijd maar wat graag geweld veroordelen maar vervolgens niks ertegen willen doen dat ze zelf ook maar een beetje raakt. Weinig echte reflectie op hoe asociaal fanatieke voetbalcultuur is.

29 oktober 2022 om 14:28

Je hebt opzich wel een punt, maar ik vind eigenlijk ook dat het wel een heel drastische maatregel zal zijn, die ook lastig is te overzien. Uitfans bij Klassiekers lijken mij nooit meer terug te komen, na al die jaren weer eens zal veel te veel spanning opstaan. Verder vind ik het ook wel een teken van zwakte als je maar gewoon zegt we kappen ermee omdat het fout gaat. Daar ligt niet alleen de verantwoordelijkheid bij de veroorzakers. Waarom kan het in veel andere landen, waar ze zeker ook niet alleen brave jongens op de tribunes hebben, wel vaak zonder noemenswaardige problemen? In Nederland is er niet eens zo'n massale uitsupport, dat gaat slechts om een paar clubs die volle uitvakken hebben. Uiteraard heb je het in dit soort situaties over hooligans, maar ik vind het soms onbegrijpelijk hoe slecht beveiliging is geregeld in sommige stadions. Zo was ik bijvoorbeeld bij ADO - NAC in de play-offs, en verbaasde mij het totaal niet dat het na de wedstrijd tegen Excelsior zo mis ging. Zeer geringe controle, een handjevol stewards (letterlijk jonge meiden van een jaar of 20) langs de lijn. Je kon gewoon zien dat als er chaos uit zou breken in het stadion, dit alleen gestopt zou kunnen worden door een peloton aan ME, en zo geschiedde (te laat ook) na de strafschoppen tegen Excelsior. Ook bijvoorbeeld dat gezeur over dat er voorwerpen worden gegooid zoals bekertjes bier. Kijk eens over de grens, dan hangen ze gewoon netten op. Heb ik persoonlijk nergens geopperd zien worden hier in Nederland.

29 oktober 2022 om 14:31

Lastig. Want de mensen die zich wel netjes kunnen gedragen worden dan de dupe hiervan.

29 oktober 2022 om 16:46

Pff deugmensen. Stel je voor dat je zo'n infantiele tokkie bent dat 'deugen' de ergste belediging is die je kan bedenken. Jij deugt duidelijk niet als je onder een bericht over hooligans die in een familievak erop los slaan gaat lullen over deugmensen. Rot toch lekker op naar de tijd dat mensen inderdaad nog met sch werd geschreven. Heb je een beter idee voor een gezondere voetbalcultuur? Of sta jij elk weekend ook doorgesnoven op families in te meppen omdat ze een ander kleur voetbalshirt dragen op de tribune naast je? Sorry hoor, zo klaar met dat gemiep over deugen. Wanneer gaan we de problemen nou echt oplossen in plaats van laf wegkijken zoals jij hier doet? Sinds covid is het te triest voor woorden wat er in de stadions gebeurt, en jij denkt dat het probleem is dat er teveel mensen deugen. Klasse.

29 oktober 2022 om 16:56

Krijg jij maar lekker de eeuwige jeuk op een plek waar je niet bij kan, met je deugmenschen. Ben het spuugzat dat er al decennia lang bakken belastinggeld over de balk worden gegooid vanwege een spelletje en een handvol idioten met het iq van een bakje mayonaise. Hey, en ik ben nog erger dan plastic volk: ik kom nooit in een stadion. En weet je waarom? Omdat dit soort Josti's het voor mij verpest hebben met hun verbale en fysieke agressie.

29 oktober 2022 om 15:10

gewoon geen mensen toe laten die in aanraking zijn geweest met politie, onder invloed zijn van drank en/of drugs, die werkloos zijn en verder kan je wel invullen wat voor soort lui er altijd onder deze "hooligans" behoren.

zet mij 10 mensen voor me neus, waarvan 1 onder dit soort debielen hoort en je pikt um eruit. dat is echt geen probleem. zijn allemaal hetzelfde volk

29 oktober 2022 om 17:14

Daar vergis je je wellicht wel in, hooligans komen uit elke laag van de samenleving. Natuurlijk is het qua gedrag makkelijk uit te pikken, maar ook mensen met een goedbetaalde baan hebben het in zich om elk weekend de doorgesnoven gek uit te hangen. Of dat nu in een stadion is, of in het uitgaansleven, ze bestaan zeer zeker. Dat lees je vaak ook in boeken van mensen die langere tijd 'undercover' zijn gegaan bij harde kern groepen.

29 oktober 2022 om 15:47

Verbieden, verbieden, verbieden. De deugmenschen hebben hun toetsenbord weer gevonden. Sommige mensen willen graag in een veilige bubbel leven. Dacht je dat je dit gedrag kon uitbannen door uitsupporters te verbieden? Simpele ziel..

29 oktober 2022 om 16:52

Ah nog zo iemand die denkt dat deugen het probleem is. Diegene die jij deugmensen noemt (zonder sch het is geen 1800), dat is de rest van de samenleving die langzaam aan totaal genoeg van jou en de rest van sjonnie Nederland begint te krijgen die het elk voetbalweekend weer niet voor elkaar krijgen om gewoon eens normaal te doen. Je bent niet cool. Je bent een loser. Als je echt denkt dat deugen het probleem is in de voetbalcultuur, in een tijd waarin supportersgeweld wekelijks in het nieuws is, dan ben je onderdeel van het probleem.

Euh familievak naast het uitvak???

29 oktober 2022 om 15:10

Precies donkerblauw, hoe verzin je het.

29 oktober 2022 om 16:27

Wat lijkt jou de oplossing? Harde kernen naast elkaar?

29 oktober 2022 om 16:57

Wat moet er dan naast de uitsupporters? Ik weet het wel namelijk. Hun vrouw. Op de bank. Thuis. Al het andere triggert bij deze mensen sjonniegedrag.

29 oktober 2022 om 17:37

@donkerblauw70

Je gaat als "normaal" persoon (mag ik dat zeggen?) een voetbalwedstrijd kijken. En dan zijn er een paar (een paar, ik wil niet iedereen over 1 kam scheren), die zich als rand debielen (excuus voor mijn woordkeuze), zich geneigd voelen om door een hek te breken, en degene die erachter zitten aan te vallen.

En jij stelt jezelf de vraag warrom er naast deze rand debielen een familie vak zit (en dan hou ik het nog netjes)?

Vuurpeleton zou nog te mild zijn voor deze gasten... (en hou ik me nog netjes in).

Het is toch een grof schandaal dat dit elke week weer plaatsvind op de tribunes.
Vind dat de clubs en KNVB hier gigantisch falen om dit aan te pakken.

29 oktober 2022 om 17:39

@socrates2021

Met je eens. Maar wat is de oplossing? Ik ga er voor het gemak van uit, dat zowel de Knvb, als zeker de club niet hier op zitten te wachten

Gek.. normaal zijn het de 'supporters' van Den Bosch die een familievak aanpakken. Zo was het althans bij Twente toen er volop vuurwerk naar beneden gegooid werd tussen de kinderen.

Hoe vaak ik die woorden al gelezen heb: dit is "vul clubnaam in)-onwaardig". Doe dan nondedju eens wat aan dat tuig in plaats van dit soort sneue teksten. Tyf die zogenaamde harde kernen, ultra's, casuals, A t/m Z-side of hoe dat paupervolk zich ook placht te noemen uit je stadion. Gewoon nooit meer binnen laten, hoe moeilijk kan dat zijn?

Je begint bijna de lege stadions tijdens de lockdown te missen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren