Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Miljoenenbezuiniging’ moet Vitesse ‘verder in balans brengen’

Laatste update:

Valeri Oyf wil met een miljoenenbezuiniging de financiële huishouding bij Vitesse op orde krijgen, zo meldt de Gelderlander dinsdag. De 55-jarige grootaandeelhouder wil vooral snijden in de jeugdopleiding, de trainersstaf, de medische afdeling en het kantoorpersoneel om de begroting van Vitesse sluitend te krijgen.

Het budget voor de A-selectie, circa tien miljoen euro, blijft wel op peil. Het gat tussen inkomsten en kosten bedraagt op jaarbasis circa acht miljoen euro. De bezuinigingsoperatie moet Vitesse ‘vooral verder in balans brengen’, stelt Pascal van Wijk, sinds enkele maanden algemeen directeur. “Die opdracht is op financieel vlak in gezamenlijkheid bepaald. De uitgaven liggen structureel veel te hoog ten opzichte van de inkomsten. Dat is niet gezond.”

“De sportieve ambitie van Vitesse blijft ongewijzigd”, benadrukt Van Wijk. “We streven onveranderd naar Europees voetbal. Ook in het nieuwe seizoen. Maar uitspraken als een aanval op de top drie zijn onrealistisch. Die doe ik niet.” Van Wijk kan geen exacte cijfers over de bezuinigingen geven. Vitesse maakte over het boekjaar 2017/18 nog negen miljoen euro winst dankzij het winnen van de TOTO KNVB Beker, enkele lucratieve transfers en deelname aan de groepsfase van de Europa League.

“Het jaar 2017/18 was uitzonderlijk succesvol”, stelt Van Wijk. “Er worden nu zaken veranderd. Maar we grijpen niet rigoureus in.” Vitesse eindigde afgelopen seizoen als vijfde, maar een Europees ticket was niet haalbaar. In de play-offs om Europees voetbal bleek FC Utrecht te sterk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De veelgemaakte fout wordt ook nu weer gemaakt: snijden in de opleiding.

Snijden in de jeugdopleiding ja? Lekker makkelijk maar zo belangrijk voor nederlandse clubs. Dat is onze levensader al moet ik zeggen dat er tot nu toe weinig succesvol is doorgestroomd de laatste jaren. Off: Ik ben benieuwd wat er komt te staan dit seizoen. Iemand nog roddels/nieuws mbt nieuwe spelers?

18 juni 2019 om 11:34

Levensader?
Je zegt zelf al dat het weinig tot geen succes opleverd.
Ik geloof zelf dat het huursysteem jullie grootste levensader is tot op heden of zie ik dat verkeerd.

Ze zijn al jaren aan het bezuinigen en er waren verhalen dat het juist goed gingen dat we eindelijk zwarte cijfers schreven en nu dit? Wat gaat er nou telkens mis? En leuk om in de jeugd te snijden. Maar snij maar in salarishuis en spelers waar je niks aan hebt. Nu ga je spelers huren die je straks niet kan verkopen dus de ellende wordt alleen maar groter

Wederom korte termijn denken als je daadwerkelijk gaat snijden in de enige levensader die je op lange termijn er bovenop houdt.

Al het commentaar zal zijn op snijden in de jeugdopleiding, aan de ene kant logisch. Maar als er verhoudingsgewijs gewoon te veel geld naartoe gaat dan moet het wel gebeuren. Je kan prima een stukje snijden en heel veel herverdelen en daardoor zorgen dat het niet ten koste gaat van kwaliteit. Maar ben geen kenner van de Vitesse-specifieke huishouding omtrent de jeugd.

Dat is het grote probleem bij Vitesse. Dan mag je een vermogende eigenaar hebben, de omzet moet structureel omhoog als je ook meer wil uitgeven. Datgene waar Vitesse juist zo goed is (jeugd) nu wordt gekort, lijkt me heel pijnlijk. Wel goed om te zien dat de doelen wel realistisch blijven, dat werkte destijds op de lachspieren.

T zal wat betreft de jeugd wel meevallen. Veel jongens van jong Vitesse gaan weg, maar die hebben het niveau ook niet , en mogen niet meer voor jong uitkomen. Er zijn een hoop nieuwe jongens gehaald, van Ajax 3, en van PSV bv 1. De onder 19 en jong gaan samen als ik het goed begrepen heb. Jongens die ze geen contract hebben aangeboden, dat is ook omdat ze het niveau gewoon niet hebben. Dat er nog steeds gesaneerd wordt, daar wordt ik wel een beetje moe van. Ze hebben vorig jaar zwarte cijfers geschreven, en nu een te kort van 8 miljoen omdat je geen spelers goed verkocht hebt. Vitesse moet toch eens nagaan waarom dat is. Scout eens een keer goed, en verkoop dan je spelers voor geld geld. Voorbeeld, als je een schouten voor een miljoen had opgehaald (vorig jaar al) dan had je hem dit jaar al met winst doorverkocht. Maar als je jongens als Thelander, Darfalou, Beerens, Clark gaat halen, daar ga je geen miljoenen mee verdienen,dat ziet toch iedereen?

Ik zou beginnen met spelers weg te doen die weinig brengen, bijvoorbeeld Darfalou. Die is inmiddels derde spits achter Matavz en Buitink, maar kost om en nabij wel een half miljoen per jaar. Mocht het VK in oktober nog de EU uitgaan, dan betaal je hetzelfde voor bankzitter Ali en voor Clark, maar die speelt in ieder geval. Dan kan je daarna kijken waar je verder bezuinigt.

Ik ben ook benieuwd wie Vitesse aantrekt als hoofdsponsor. Het duurt lang en kost in Nederland veel moeite om een vermogende sponsor te vinden. Misschien moet Oyf eens een lijntje uitwerpen bij Gazprom, dan heb je dat gat zo gevuld

Jammer dat tekorten weer moeten worden aangevuld na een jaar een mooie winst te hebben geboekt. Wellicht had vitesse gehoopt matavz deze zomer te verkopen na een goed jaar, maar dat zit er door die blessure waarschijnlijk niet meer in.

Liever afslanken om daarna weer te kunnen groeien, dan onverantwoord een te grote jas aan hebben.
Overigens is de bron van dit artikel De Gelderlander en daar wordt net iets meer in detail getreden.

Afslanken om beter in balans te komen is helemaal oké natuurlijk.

Maar afslanken in de jeugdopleiding vind ik verre van goed. Dat jong Vitesse uit de competitie is gehaald, begrijp ik. De talenten die daar speelden waren veelal niet goed genoeg. Maar nieuwe aanwas moet wel uit de jeugd komen.

Afgelopen seizoen zijn er veel spelers voor nop of goedkoop gehaald. Maar daarmee kom je geen stap verder en daar de meesten niet de kwaliteiten hebben voor de subtop. Dus geen Karami's, Thelanders, Ali's, Beerens etc meer.

En we moeten af van de vele huurspelers (1 hooguit 2), de rest van de selectie moet je aanvullen met jeugd en dan maar een keer 10e in de Eredivisie om daar vandaan wel stappen voorwaarts te zetten.
Maar nu gaan we Obispo alweer huren, een jongen zonder Eredivisie ervaring waar straks Psv wat aan heeft en dat kan niet de bedoeling zijn. Kijk spelers van de buitencategorie (odegaard, Mount, Solanke) daar moet je van profiteren niet van jonge spelers uit de Kkd.

Als er 2 spelers gekocht kunnen worden hoop ik op spelers uit het rijtje: Cerny - Schouten - Ramselaar - Schuurs - Nieuwkoop - Becker - Vd Berg

Het geld dat we nu voor transfers beschikbaar hebben moeten we nuttig besteden. Liever 2 goede aankopen (aan wie je op termijn kan verdienen) dan 8 nieuwe spelers (al dan niet gehuurd).

STAFINDELING VITESSE VOETBAL ACADEMIE 2019|2020

Voor de teams uit de Vitesse Voetbal Academie is het bijna zomerstop. Met kampioenschappen van Vitesse O15 en Vitesse O8 heeft de academie verschillende successen kunnen vieren. Ook maakten oud-jeugdspelers Thomas Buitink en Richie Musaba hun debuut in de Eredivisie en wisten zij zelfs al trefzeker te zijn in het eerste elftal. Hieronder vind je een overzicht van de indeling van de staf binnen de Vitesse Voetbal Academie voor volgend seizoen.


Hoofd Vitesse Voetbal Academie Aloys Wijnker vertelt over de indeling: “We hebben ervoor gekozen om bij de boven- en middenbouw niet te werken met vaste assistenten. De teams hebben allemaal een hoofdtrainer en per training rouleren de trainers om elkaar te assisteren. Dit is een werkwijze die vaker, onder meer bij de KNVB, wordt gehanteerd.” Bij de onderbouw wordt wel gewerkt met assistent-trainers. Wijnker: “De jongste jeugd speelt de Twin Games, dat zijn meerdere wedstrijden op een kleiner veld. Het is voor een trainer zodoende ondoenlijk om de verschillende wedstrijden, die op hetzelfde moment plaatsvinden, te coachen.”


Jong Vitesse komt volgend jaar niet meer uit in de voetbalpiramide, maar in de landelijk competitie met reserveteams van andere BVO’s. Wijnker: “Dat betekent voor ons dat we Jong Vitesse en O19 doordeweeks samenvoegen. Dit wordt een grote trainingsgroep. Joseph houdt daarbij de leiding op de wedstrijddagen bij Jong en Theo, die zijn trainerscursus onlangs heeft afgerond, staat aan het roer bij O19. Dennis van Beukering ondersteunt hen daarbij.”


Al eerder werd bekend dat Vitesse voor de jongste jeugd speciale regiotrainingen gaat organiseren, in plaats van een O8-team in eigen beheer te hebben. Binnenkort volgt meer informatie over hoe die trainingen eruit komen te zien.

Stafindeling Vitesse Voetbal Academie seizoen 2019|2020: 

Hoofd Vitesse Voetbal Academie: Aloys Wijnker
Coördinator Vitesse Voetbal Academie: Sebastiaan van der Sman
Coördinator onderbouw: Bart van Rooijen 


Jong Vitesse: Joseph Oosting
Vitesse O19: Theo Janssen
Vitesse O19: Dennis van Beukering
Vitesse O17: Edwin Linssen
Vitesse O16: Tim Cornelisse
Vitesse O15: Patrick Ax
Vitesse O14: Richard van der Lee
Vitesse O13: Frank van Kouwen
Vitesse O12: Jos Dietrich
Vitesse O12: Niek Nooijen (assistent)
Vitesse O11: Bart van Rooijen
Vitesse O11: Tim Bosman (assistent)
Vitesse O10: Mitchel Jansen
Vitesse O10: Leo van de Kraats (assistent)
Vitesse O9: Gino Roelofs
Vitesse O9: Daan Lamers (assistent)

Vitesse Voetbal Lab: Jan van Norel (inspanningsfysioloog), Tim Arends (fysiektrainer), Edwin Peters (innovatie)
Keeperstrainers: Rein Baart en Marc te Witt
Video-analyse: Leon Hese
Medische staf: Pieter Sengkerij (clubarts), Jesper Gabriels (eerste elftal en academie) en nog een positie in te vullen
Studiecoach: Wim Jansen
Scouting: Toon Hartemink, Maurice Keulemans, John Suppers en Erol Kalay 

Goede zet om te snijden in de jeugdopleiding. Vitesse haalt haar jeugd op bij Chelsea, die zijn van een stuk hoger niveau dan de eigen jeugd. Waarom daar langer geld aan verspillen?

18 juni 2019 om 20:53

Wat is er van Chelsea gekomen wat nu nog in de basis staat alleen een verdediger toch, de tijd dat we leuke kwalitatief goede spelers kregen is voorbij helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren