Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Miljardair betaalde ‘supporters’ om Leicester City toe te juichen’

Laatste update:

Leicester City werd tot verrassing van iedereen kampioen van Engeland en na afloop van het voetbaljaar liet de club zich toejuichen in Bangkok. Toen de spelers zich in een open bus door de Thaise hoofdstad lieten rijden werden ze toegejuicht door duizenden fans. Het lijkt erop dat die fans toch niet zo enthousiast zijn.

/

Volgens The Sun kregen de mensen langs de route van de bus betaald om te juichen. De Thaise miljardair Vichai Srivaddhanaprabha, eigenaar van hoofdsponsor King Power, wilde niet dat het een treurige parade zou worden.

Srivaddhanaprabha riep mensen via social media op deel te nemen aan het juichen van de Engelse helden. De mensen kregen omgerekend circa twaalf euro en een T-shirt van de club. Tussen de fans stonden ook erg veel werknemers van King Power, zo meldt het medium.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

The Sun, natuurlijk.
Ik kan mij niet voorstellen dat er geen enkel persoon blij is met een kampioenschap als het om je eigen clubje gaat...

22 mei 2016 om 11:42

Leicester zal niet bepaald een grote fanbase gehad hebben in Thailand, schat ik zo in.

22 mei 2016 om 12:14

Ik ben in maart naar Thailand geweest en vond juist opmerkelijk hoeveel Leicester merchandise er te verkrijgen was. Je zag het eigenlijk overal en dat zal zeker door de sponsor komen.

Overigens is Thailand sowieso een voetbalgek land, ze kijken werkelijk waar bijna alles als het om voetbal gaat.

22 mei 2016 om 12:32

Zal je verbazen. Thais zijn enorm patriotisch en Leicester is nu 'hun' club. Heel veel fans erbij gekregen dit seizoen.

Aan de andere kant was het wel 38 C tijdens de parade en was het midden in Bangkok. Niet veel die daar gaan staan in de hitte of er naartoe kunnen ivm verkeer. Vandaae dat ik betaalde fans wel kan begrijpen...

22 mei 2016 om 11:43

Dit gaat over de rondrit in Bangkok he. Voor hoeveel mensen daar zou leicester 'hun eigen clubje' zijn?

22 mei 2016 om 12:03

King Power is eigenaar van dit "clubje". Dus niet vreemd dat hier veel mensen om staan te juichen. De media zoekt naar schandalen en sensatie. Als de krant niet gevuld is dan vullen ze hem wel met roddels, geruchten of dwaze theorieën. Daarnaast zijn mensen goed in het toejuichen van succes, bedoel wees eens eerlijk: Verstappen was opeens de nationale held en iedereen juichte hem toe op social media, terwijl we bijna niemand horen als hij een tiende plek had gehaald.

Hoe zou Leichester in Nederland worden onthaald? Het voltooide sprookje kan ook hier op veel toeschouwers rekenen op zon moment

22 mei 2016 om 12:33

Heb je gelijk in, denk ook dat dit sensatie zoeken is en er genoeg mensen te vinden zijn die de kampioen van de Pl willen toejuichen. Bij de uitspraak 'eigen clubje' toejuichen denk ik alleen aan een club waar je al tijden fan van bent en kan me niet voorstellen dat mensen in Bangkok dat al tijden van Leicester zijn. Zullen inderdaad veel successupporters/dagjesmensen zijn geweest die de kampioen van Engeland willen zien, ook prima verder.

22 mei 2016 om 11:54

ik denk dat ze het gewoon een mooie aangelegenheid vonden om gek te doen

22 mei 2016 om 12:58

Eens

Als de foto de betreffende foto was in bangkok, dan zal het vast waar zijn. Wat er zitten wel erg veel westerse gezichten tussen

Tuurlijk worden die mensen betaald! In Bangkok kent niemand Leicester, op een enkeling na..
Soort liefdadigheid, niets mis mee.

Dit is de normaalste zaak van de wereld in thailand.

Minimum loon is 300 baht (ca. 7 euro 50) per dag. Voor 12 euro staan ze dus in de rij om te juichen voor maakt niet uit wat.
Daarom heeft elk zichzelf respecterend restaurant een paar mensen in rare promo pakjes voor de ingang staan, kost toch bijna niks

In het dagelijks leven zie je vrijwel nooit leicester city shirts in thailand. Het is hier liverpool en Man U wat de klok slaat. Zelfs everton is hier populairder want die worden al jaren gesponsord door Chang beer.

King power is ook geen merk voor de normale thai, het is een duty free scam voor toeristen. Thais kopen al die producten 20% goedkoper dan the king power prijzen en uiteindelijk krijg je 10% terug waardoor je als tourist dus nog steeds 10% teveel betaald.

22 mei 2016 om 12:34

Not true. Ik zie genoeg mensen met Leicester shirts in de stad en al helemaal als tenue voor futsal teams. Iedereen volgt de hype in mijn regios (Sathorn, Ploenchit, Siam, Sukhumvit)

22 mei 2016 om 16:49

Oeh, twee mensen die in Thailand wonen, maar elkaar tegenspreken, hoe zal dit verder gaan? Hebben we nog een super-mega expert ergens die de doorslag kan geven?

Allereerst wordt dit gemeld door The Sun en daarmee is alles gezegd. Ten tweede, zelfs al zou dit waar zijn, dan zou dat niet eens zo heel gek zijn. Leicester City was in het buitenland een relatief onbekend ploegje, dus waar zouden zoveel fans ineens vandaan komen in een land aan de andere kant van de wereld?

22 mei 2016 om 12:07

Omdat het de kampioenen zijn van de Bpl. Iets wat daar wel erg populair is.
Ook blijft het een sprookje wat er daar gebeurd is. Ik ben ook geen fan van Leicester, maar heb wel voor ze gejuicht afgelopen half jaar en met mij veel anderen.

Kom al zo'n 12 jaar bijna jaarlijks in Thailand en ik kan iedereen wel vertellen dat het fenomeen successupporter hier zijn oorsprong lijkt te hebben. Idd had een paar jaar geleden nog niemand van Leicester gehoord en zag je hun artikelen alleen maar in de winkels die van de eigenaar zijn, maar na de promotie en de voortvarende start van het seizoen, liepen er afgelopen januari er ineens heel wat mensen meer in het al dan niet replica (lees nep) shirt van deze club. Zo was datzelfde geval een aantal jaren terug toen Chelsea ineens (europees) succes begon te behalen en zo is men er ook niet vies van om van club te veranderen wanneer succes met de 'eigen' club (te lang) uitblijft. Zo zie je soms Thai het ene jaar op een scooter rijden die helemaal in Liverpool-stijl is gebouwd om vervolgens toch een club die hoger staat aan te gaan hangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren