Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij: ‘Ik denk dat Ajax naast hem gaat grijpen’

Laatste update:

Mike Verweij denkt dat Ajax er niet in zal slagen om Julian Rijkhoff terug te halen naar Ajax. De spits vertrok in januari 2021 van Amsterdam naar Borussia Dortmund, waar hij in het jeugdelftal afgelopen seizoen een uitstekende indruk achterliet. Hoewel de journalist vindt dat Ajax er goed aan zou doen de achttienjarige spits terug te halen, laat hij weten dat de kans klein is dat Rijkhoff daadwerkelijk naar Ajax komt.

“Het zou wel iets voor Ajax zijn, want hij komt bij Ajax vandaan. Spelers weg laten gaan en terugkopen is ongeveer een nationale sport geworden”, vertelt Verweij met een knipoog in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Zijn potentie is gigantisch. Half Europa loopt achter hem aan. Ik heb hem te weinig gezien om hem te beoordelen, maar als je het afleest aan de belangstelling die er voor hem is. Voor Rijkhoff staan echt de grote clubs in de rij.”

“Indien Ajax hem zou kunnen terughalen, dan denk ik dat het een hele goede zet zou kunnen zijn”, vervolgt Verweij, die vreest dat de spits echter onhaalbaar is door de buitenlandse interesse. “Ik ben bang dat Ajax ernaast gaat grijpen, omdat er veel grotere clubs voor hem zijn." Rijkhoff zette afgelopen seizoen een ongekend moyenne neer bij Borussia Dortmund Onder 19: in 32 officiële duels kwam de spits tot 26 doelpunten en 6 assists.

In Duitsland heeft hij kunnen leren van Erling Braut Haaland, waarmee hij regelmatig samen op het trainingsveld heeft gestaan. Tot een definitieve doorbraak kwam het echter nog niet voor de achttienjarige spits. Hij maakte zijn officiële debuut nog niet in de hoofdmacht. In april van dit jaar meldde het doorgaans goed geïnformeerde BILD dat Ajax probeert om hem terug naar Amsterdam te halen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hij komt met de suggestie dat rijkhoff wel wat voor ajax is, om vervolgens te zeggen dat hij denkt dat rijkhoff niet voor ajax zal kiezen... wtf is dit voor journalistiek, als je het uberhaupt mag noemen.
dat is gewoon kantine praat, hahhaha wat een berg onzin

26 juni 2023 om 18:01

Ha, ha maar het wemelt ook van de podcasts, voetbaltalkshows, sites etc. Het is haast onmogelijk om dat allemaal op een zinnige manier te vullen.

26 juni 2023 om 18:30

Plus het feit dat geld leidend is. Je kunt best hele leuke longreads maken van analyses van het seizoen, de speelwijze van Steijn bij Sparta en waarom dat wel of niet werkt, met suggesties voor types spelers die benodigd zijn. Jammer dat dat soort dingen door onze journalistieke opzet niey naar voren komt, vooral omdat er zo'n enorm breed scala aan media is.

26 juni 2023 om 18:22

Prleey

en nog dat hij denkt dat het wat is, terwijl hij dit kan beoordelen.

"ik heb hem te weinig gezien om hem te beoordelen, "

26 juni 2023 om 18:30

Mike Verweij is niet meer relevant nu er niet meer gelekt wordt.

27 juni 2023 om 03:29

Je had een punt kunnen zetten achter relevant.

26 juni 2023 om 18:42

Het niveau van die podcast moet je ook ongeveer inschalen als kantine praat. Best vermakelijk als achtergrond geluid maar veel nieuws waarde heeft het niet.

Het probleem is een beetje dat het, net als veel andere podcasts trouwens, met journalistiek niet veel te maken heeft, maar doordat ze gemaakt worden door journalisten wel als journalistiek - nieuws gebracht wordt terwijl het vaak inderdaad vooral kantine praat is van mensen die hun mening geven. Alleen komt het dan op sites als voetbalzone als "nieuws".

26 juni 2023 om 19:21

Ach, zo werkt het toch gewoon. Op deze manier wordt hij weer op 4 of 5 sites genoemd, waaronder VZ. Vind het meer opmerkelijk dat hij als Ajax watcher dus gewoon de jeugd niet volgt of moeite doet om beelden te bekijken van dit soort spelers. Prima, maar dan ben je geen clubwatcher in mijn ogen.

26 juni 2023 om 20:40

En ook aangeven dat hij Rijkhof niet heeft zien spelen 😁

Verweij: “zijn potentie is gigantisch".
Ook Verweij: "ik heb hem te weinig gezien"

26 juni 2023 om 17:59

Precies dit! Zeg dan gewoon lekker niks.

Blijven ook een figuren he. Eerst Ajax voor lul zetten dat het een nationale sport van ze is geworden om spelers terug te kopen die de opleiding bij ze hebben doorlopen, om vervolgens te zeggen dat ze hem eigenlijk wel terug moeten halen. Vervolgens zeggen dat die jongen enorme potentie heeft om daarna te zeggen dat je hem vrijwel nooit hebt zien spelen...

Ajax wil hem helemaal niet maar Mike krijgt geen scoops meer dus verzint hij ze zelf wel. Ik denk….. zou kunnen zijn….. en dan over misgrijpen beginnen. Ajax is niet eens met hem bezig zeg. Mike begint zolangzamerhand nog erger dan Valentijn te worden. Die gelukkig af en toe nog wel eens tegen hem in gaat.

26 juni 2023 om 18:38

@Soccerfan,

En van het lijstje oud Ajacieden die ik graag terug zou willen zien staat Rijkhof wel met kop en schouders boven aan eerlijk gezegd.

Die Mike toch. Makkelijkste baan van de wereld. Lukraak dingen roepen of nieuws brengen van zijn molletjes. Het is net Yvonne Coldeweijer. Nu is hij zijn molletjes kwijt, want Mislintat laat amper wat door. Gelukkig krijgt Mike wel zijn maandelijkse salaris.

26 juni 2023 om 19:49

Verschil is dat Yvonne (hoe vreselijk je haar ook vindt) wel verdomd vaak gelijk heeft, onze Mike daarintegen....

26 doelpunten en zes assists in 32 officiële wedstrijden een “ongekende moyenne”? Moukoko heeft voor dezelfde club maar 20 wedstrijden in dezelfde “A-Jugend-Bundesliga” gespeeld voordat het seizoen wegens Corona werd afgebroken en hij scoorde 34 keer (dus alleen doelpunten geteld).

Half Europa loopt achter hem aan. Ik heb hem te weinig gezien om hem te beoordelen, maar als je het afleest aan de belangstelling die er voor hem is. Voor Rijkhoff staan echt de grote clubs in de rij.”

Aldus Verweij. Zonder ook maar een club te noemen of te zeggen waar hij dat heeft afgelezen. Als hij het uit kranten haalt , dan hoop ik dat die kranten betere clubwatchers heeft dan dat hij is.

Die Mike Verweij is ook hard gevallen als journalist zeg sinds Mislintat daar zit en letterlijk niks meer naar de Nederlandse media lekt. Dit ook weer gebaseerd op helemaal niks. Ajax is niet eens op zoek naar een spits. En dan gaat die allemaal cliché's roepen dat werkelijk nergens op slaat. Hij baseert dingen op de media zonder die Rijkhoff gezien te hebben. Hilarisch wat De Telegraaf tegenwoordig is.

26 juni 2023 om 18:56

Hoe weet jij dat nou weer? Heb toch al wat namen van wat spitsen gelezen anders. Ze hebben niet echt een spits als vervanger van Brobbey, dus het lijkt mij ook weer niet onlogisch. Buiten dat is Brobbey ook niet echt in topvorm over het hele seizoen gezien. Vind dat hij daarnaast ook veel grote kansen mist.

26 juni 2023 om 19:04

@ModricMagic,

Ajax is zeker wel op zoek naar een nieuwe spits. Lucca vertrekt, Rasmussen is te licht bevonden en Tadic is niet bedoelt voor de spits.

Het voordeel is wel dat Brobbey de ideale spits is voor een trainer als Steijn. Alleen wie gaat daar achter zitten..?

Nevertheless, als Rijkhof over te halen is moet je dat gelijk doen. Was bij Ajax al ver boven zijn leeftijd genoten uit en doet dat bij Dortmund ook..

26 juni 2023 om 19:42

@D-Bergkamp Rasmussen sluit toch in eerste instantie aan bij het eerste deze zomer. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten natuurlijk.

Maar buiten dat heeft Mislintat volgens mij een gesprek gehad met alle club watchers (vandaar dat ze ook ongeveer hetzelfde roepen). En uit de wensen kwam toen meen ik een spits en een centrale verdediger (voor achter Timber) omdat dat de enige posities waren die niet dubbel bezet waren. Dat worden dan nu waarschijnlijk 2 rechter centrale verdedigers.

Sinds Mislintat aan het roer is, zijn de media rondom Ajax ronduit bedroevend. Komen steeds met vage, speculatieve verhalen over spelers die wellicht interessant kunnen zijn, om vervolgens te melden dat Ajax ze niet wil of niet kan halen. Wat een vak zeg, als ze geen directe lijn bij de club hebben weten de journalisten net zoveel als de gemiddelde supporter.

Ik word moe van die man. Zodra hij iets positiefs over Ajax zegt zit er in zijn volgende zin wel iets negatiefs. Waarom stoppen jullie niet met het plaatsen van artikelen geschreven door deze man VZ?? Het is van nul en generlei waarde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren