Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maduro vertrekt bij Ajax en volgt Pastoor als trainer op bij Almere City

Laatste update:

Hedwiges Maduro is de opvolger van Alex Pastoor bij Almere City, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. De 39-jarige oefenmeester is maandagmiddag door de Zwarte Schapen gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. Maduro heeft een contract getekend voor twee jaar.

De 39-jarige oud-international verlaat Ajax alweer na een jaar. De Amsterdammers betaalden Almere in de zomer van 2023 nog een afkoopsom van 700.000 euro om Maduro, die een rol als assistent-trainer bij Ajax 1 vervulde, in te lijven.

Na dit seizoen keert Maduro dus terug bij de club waar hij in 2020 begon als jeugdtrainer en later doorgroeide tot assistent bij het eerste elftal. Hij behaalde successen als rechterhand van Pastoor door met Almere voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de Eredivisie. Maduro begint aan zijn eerste officiële klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau.

Maduro laat via de website van Almere City weten erg uit te kijken naar de vervolgstap in zijn carrière. "Als geboren Almeerder betekenen Almere City FC en de stad Almere veel voor mij. Ik ben daarom ook blij om terug te keren naar de club waar ik mijn trainerscarrière ben begonnen. Almere City FC heeft enorm veel potentie om door te groeien en ik ga er alles aan doen om de komende jaren daar bij te helpen. Het voelt voor mij weer als thuis komen", aldus Maduro.

Technisch manager Johan Hansma is erg verheugd over de komst van Maduro. "Bij de aanstelling van de nieuwe trainer hebben wij aandachtig gekeken naar het voortzetten van de blauwdruk die Almere City FC de afgelopen seizoenen zo succesvol heeft gemaakt. Uiteraard past Hedwiges vanwege zijn eerdere betrokkenheid bij onze club uitstekend binnen dit plaatje."

Verder laat ook algemeen directeur John Bes weten blij te zijn dat Maduro na zijn uitstap naar Amsterdam terugkeert. "Wij kennen Hedwiges als een uitstekende trainer en hadden al met elkaar een route uitgestippeld die zou leiden naar het hoofdtrainerschap in het komende seizoen."

"Hoewel het jaartje Ajax geen onderdeel was van dat plan, denken wij dat de ervaring die hij daar heeft opgedaan hem nog geschikter maakt om leiding te geven aan onze talentvolle selectie en staf. Dat Hedwiges daarnaast ook nog Almeerder en een fijn mens is maakt de match alleen maar mooier", besluit Bes.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax betaalde Almere 700.000 euro afgelopen zomer als afkoopsom. Ik ben benieuwd hoeveel Ajax nu vangt...

13 mei 2024 om 16:35

Niet veel gok ik, anders stond het wel vermeld.

13 mei 2024 om 17:11

De helft heeft Ajax al betaald andere helft zou betaald worden na dit seizoen, ze zijn nu overeengekomen om dat deel te laten zitten.

13 mei 2024 om 16:39

Een mooie handdruk?

Geloof niet dat Almere meer dan de helft betaald heeft voor Maduro. Ik zie het voor Ajax, een schone schip straks?

13 mei 2024 om 16:55

Verschil is dat Maduro bij Almere een toekomst had toen Ajax kwam, en ik mij afvraag of Ajax volgend jaar nog gebruik wilt maken van de diensten van Maduro. In dat geval is dit een goede oplossing voor alle partijen. Almere gaat nooit 700.000 betalen voor een trainer.

13 mei 2024 om 17:04

Als ajax een nieuwe trainer haalt wil die waarschijnlijk toch een (deel) eigen staf. Het gerucht ging volgens mij ook dat hij een positie bij jong ajax aangeboden kreeg. Lijkt er iniedergeval op dat er geen plek voor hem meer is bij het 1e elftal. Dan klinkt het meer alsof ze op deze manier een ontslag vergoeding besparen.

Mooie stap en het is hem gegund hoor maar zal me blijven afvragen wat zijn rol was in dit ellendige seizoen, is hij genegeerd of is hij onderdeel van het tactische falen? Sowieso bijzonder vanuit Ajax nadat je nog geen jaar geleden een dikke som neerlegt voor hem.

13 mei 2024 om 16:49

Ik ga eerlijk gezegd uit van het eerste, de twee wedstrijden waarin Maduro eindverantwoordelijke was zijn de enige keren dat het tactisch ergens op leek bij Ajax dit seizoen. Met name PSV uit had je in de eerste helft al kunnen beslissen indien Brobbey iets eerder in vorm raakte. Nadat van het Schip die Valkanis meenam als eerste assistent zal de tactische inbreng van Maduro beperkt zijn geweest. De problemen tussen die engnek Steijn en Maduro zijn inmiddels ook bekend, dus het lijkt me sterk dat eerstgenoemde dan naar zijn tactische adviezen zal hebben geluisterd.

13 mei 2024 om 16:53

Had ie niet gelekt naar externen? Over Steijn ofzo? Er was begin van het seizoen een incident waardoor John ook met hem in gesprek ging. Zou de vertrouwensrelatie niet heel goed hebben gedaan. Ajax wil schoon schip voor de toekomst, ook zodat het de volgende hoofdtrainer wat meer ruimte kan geven.

Uitstekende keuze van de almerenaren..
Een toptrainer in de dop en ajax laat hier een groot talent gaan en kiest straks voor een dure buitenlandse trainer...
Is dit hun nieuwe koers??
Almere deed het dit seizoen erg goed onder pastoor en het fundament ligt er voor maduro om dit verder uit te bouwen..
Genoeg potentie en ambities in almere..

13 mei 2024 om 16:46

Hoe weet je dat het een toekomstig toptrainer is? Omdat hij naast Pastoor goede dingen liet zien of doordat hij naast Van 't Schip niks bijzonders deed.
Ik denk niet dat ajax hier veel aan mist. Als hij echt iets van ajax had willen maken, dan was hij wel (in een andere rol) gebleven. Iig is Maduro zeker (nog) niet geschikt als hoofdtrainer bij Ajax

13 mei 2024 om 16:48

Als Ajax voor Maduro als hoofdtrainer waren gegaan had ik gelijk mijn seizoenskaart opgezegd, alsjeblieft zeg. In niks aangetoond een “toptrainer in de dop” of “een groot talent” te zijn. Geen idee hoe je erbij komt. Assistent bij Pastoor in de KKD die het ook zonder hem goed heeft gedaan dit jaar in de eredivisie. We zullen het zien maar hij heeft 2x Ajax mogen trainen en een keer jong Ajax en behalve een helft tegen PSV waren het de slechtste wedstrijden van dit jaar en dat zegt heel veel gezien de wedstrijden die er zijn gespeeld.

13 mei 2024 om 16:48

Heb er een hard hoofd in. Nu weet ik wel dat 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar om in eigen huis te verliezen van Den Bosch wat dit seizoen in de onderste regionen verkeerd (of in iig op dat moment). Je hebt Rijkhoff, Forbs, Fitz-Jim, Banel, Vos, Martha en Gooijer tot je beschikking in de wedstrijd waarbij jij voor je training diploma zelfstandig de leiding hebt en gaat er met 0-2 vanaf. De toekomst zal het uitwijzen, maar ik had deze gok nooit durven nemen.

13 mei 2024 om 19:25

Laat hij het eerst maar eens waarmaken met die grote mond over anderen. Ik moet het nog maar zien of Maduro zo goed is. Erg betrouwbaar is hij in ieder geval niet gebleken.

13 mei 2024 om 21:29

@Klaas Analiste is dat zo. Ik heb zo'n vermoeden dat de toekomstige toptrainer dave vos is en niet maduro. Dave vos wordt naar voren geschoven als assistent. De twee wedstrijden waar het bij Ajax op leek stonden Dave Vos en Maduro voor de groep waar helemaal de eerste helft in Eindhoven de tegenstander volledig werd overblufd en een rust nodig had om de boel om te draaien. Vervolgens verdween vos weer van het toneel en leek het qua team nergens meer op. Nauwelijks een idee zichtbaar, druk zetten hebben ze er helemaal nooit meer in gekregen. Maduro heeft maar beperkt invloed als assistent, maar echt niet helemaal niet. En geen enkel aspect van het spel klopt. Helemaal niets. Verdedigend niet, aanvallend niet, afstand tussen de linies niet, positiespel niet, positionering bij standaardsituaties zwaar bagger. En daar heeft Maduro zogenaamd helemaal niets mee van doen omdat er niet naar hem geluisterd wordt. Dan kan hij het of niet goed overbrengen waardoor niemand erin geloofd of hij is helemaal niet zo goed en laat dingen tactisch interessant klinken, maar is het veel te ingewikkeld en moet het volledig perfect uitgevoerd worden om resultaat te boeken.

Het is goed dat hij vertrekt. Ajax moet ook in het trainers gilde met een schone lei beginnen aankomend seizoen. Van voor af aan.

Gewoon 7 ton weggegooid. Met veel bombarie binnengehaald en alles wat ie heeft gedaan is verkeerd gegaan.

13 mei 2024 om 19:20

Jij roept ook maar lekker wat. Heeft Ajax echt 7 tom betaald? Nee.

Ik heb geen flauw idee wat zijn toegevoegde waarden was tijdens zijn periode bij Ajax. De enige keer dat hij aanwezig was , was met het gebeuren van de psycholoog van Almere.

Vreselijk zonde van het geld, en niet helemaal gebracht wat werd verwacht als assistent. Ik hoop dat er iets van het geld is terug betaald, of een constructie is bedacht.

700000 euro naar de prullenbak.
Alsof het niks is . Succes Maduro
Het gaat niet makkelijk worden om dit seizoen onder Pastoor te evenaren. Pastoor heeft in 2 jaar tijd een wereld prestatie gezet. Eerst promoveren en daarna een prima seizoen met vaak ook mooi voetbal.

Ik had voor zover dit realistisch was toch hoge verwachtingen van hem. Ik hoop voor hem dat hij bij Almere mooie succesen mag boeken. Handhaving zou het met fundament dat is gelegd minimaal de doelstelling voor aankomend seizoen moeten zijn.

Almere degradeerd volgend jaar.
Deze man zit hele wedstrijden alleen maar op ze ipad te staren en 0 communicatie.

Mooi zo! Kan de meesterstrateeg, oftewel open deuren intrapper Maduro, Almere City volgend seizoen begeleiden naar de KKD. Maar bij Ajax hebben we in ieder geval geen last meer van hem....

Almere City gaat degraderen volgend seizoen. Met FC Groningen en Willem 2 erbij wordt het een moeilijk seizoen voor ze. 2e seizoen is altijd lastiger na promotie.

Heel blij dat ie weg is. Onbetrouwbaar figuur die verder ook niks toevoegt. Hadden we hem maar daar gelaten.

Is redelijke analist, maar heeft mes in de rug van zijn trainer gestoken. Hoe kwam de psychologe van Almere City dan met een verklaring over de Ajax staf. Is dus rat eerste klas. Niet echt sportief van hem. Wens hem weinig succes.

14 mei 2024 om 13:22

Wat een zure reactie zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren