Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij: ‘Hij is na Ajax - Feyenoord echt niet meer serieus te nemen’

Laatste update:

Mike Verweij is niet te spreken over de handelwijze van Jan Bluyssen. De manager competitiezaken van de KNVB wilde per se dat het gestaakte Eredivisie-duel tussen Ajax en Feyenoord eerder dit seizoen binnen drie dagen uitgespeeld werd om competitievervalsing te voorkomen, maar daardoor werd wel de wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam verzet. Onbegrijpelijk, vindt Verweij.

Op zondag 24 september werd de Klassieker bij een 0-3 tussenstand definitief gestaakt nadat Ajax-fans meermaals vuurwerk op het veld hadden gegooid in de Johan Cruijff ArenA. Op aandringen van Bluyssen werd de wedstrijd op woensdag 27 september uitgespeeld, maar daardoor moest Volendam tot 2 november wachten om tegen Ajax te spelen.

“Jan Bluyssen, de competitieleider, die is na Ajax - Feyenoord niet meer serieus te nemen”, zo stelt Verweij in de podcast Kick-off wanneer de uitschakeling van Volendam in de TOTO KNVB Beker ter sprake komt. Afgelopen donderdag ging de ploeg van trainer Matthias Kohler met 1-0 onderuit op bezoek bij amateurclub Excelsior Maassluis. In dat duel moest men het stellen zonder Calvin Twigt, die tegelijkertijd met Jong Oranje van Jong Gibraltar won (1-0).

“De Klassieker moest en zou binnen drie dagen ingehaald worden, anders zou er sprake zijn van competitievervalsing. Volendam was daar de dupe van en Jan Smit heeft in die zin ook behoorlijk uitgehaald naar de KNVB. De kleine club is weer het slachtoffer.”

“Kijk, Volendam wilde in september tegen Ajax spelen, omdat de Amsterdammers toen nóg dieper in de crisis zaten”, vervolgt Verweij. “Nu zie je wat er gebeurt: er moet een bekerwedstrijd gespeeld worden op het moment dat er een speler (Twigt, red.) opgeroepen wordt voor Jong Oranje.”

“Het is gewoon belachelijk. Ajax stelde bijvoorbeeld na het incident met Etienne Vaessen voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk zelfs op zondag of maandagochtend al in te halen. Maar dat wilde de KNVB niet. Nu wordt het duel op 6 december uitgespeeld.”

“Het is wel krankzinnig dat Ajax - Feyenoord onmiddellijk moet worden afgemaakt. Volendam is gewoon de dupe geworden en het is weer een voorbeeld dat een kleine club bij de KNVB gewoon de klos is”, besluit Verweij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin, alsof Volendam met Twigt met 6-0 had gewonnen van Excelsior Maassluis.

18 november 2023 om 01:00

Daar gaat het niet om. Het gaat er om dat kleinere clubs zo'n beetje altijd de klos zijn als hun belang wordt afgewogen tegenover de traditionele top 3. Dat Twigt niet mee kon doen is dan weer een resultaat van het meten met 2 maten.

Dit zijn weer van die domme keuzes van de knvb, waardoor de eredivisie soms echt amateuristisch aanvoelt. Daar mogen we best eerlijk zijn.

18 november 2023 om 01:22

Ja en het Ajax van nu is al veel sterker als dat van weken geleden.dus de kans dat Volendam punten pakt is stuk kleiner nu.

18 november 2023 om 01:35

En de top 3 speelt weel slopende Europese wedstrijden en krijgt zijn internationals geblesseerd/moe/jetlagged terug van interlands. Op die manier is er altijd wel een reden om ontevreden te zijn.

18 november 2023 om 05:38

Wat een onzin. Een jong-oranje speler is Volendam een sleutel speler. (Itt tot bv PSV). En ze miste nog een speler van Duyl door interlands.
Nee geen 6-0 maar 1-0 is genoeg om door te gaan. Volendam was al de klos van al die wijziging en dit maakt het nog zuurder.

Het is logisch dat je een wedstrijd die voor 2/3 gespeeld is zsm. wilt inhalen vanwege competitievervalsing. Dus dat Ajax - Feyenoord voorrang kreeg op Ajax - Volendam valt best te verdedigen. Dat was van alle opties degene met de minste vervalsing.

De uitspraak van Mike Verweij slaat nergens op, hij had beter de wedstrijd RKC - Ajax als voorbeeld kunnen nemen om zijn punt te maken.

Uiteindelijk heb je altijd te maken met competitie vervalsing. Het ene team treft Feyenoord vlak na een slopende Champions League trip, het andere team pas op het einde als de competitie al gespeeld is. Zoiets valt niet te voorkomen. Het is aan de KNVB om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

18 november 2023 om 06:43

Het grootste verschil is dat ajax fans de klassieker bewust hebben gesaboteerd, terwijl bij rkc een noodlottig medisch incident had plaatsgevonden. Wanneer sabotage plaatsvind moet je of zsm uitspelen of de winnaar uitroepen zonder te spelen. Je kan dan echt niet 2 maanden wachten. Dat de uiteindelijke consequentie is dat volendam wat later tegen amateurs speelt is dan maar zo.

18 november 2023 om 07:41

Kijk genieterr, ik begrijp je standpunt, maar dat onderscheid maakt de KNVB niet in de stakingstegels. En daarom is dit raar. Verweij brengt het natuurlijk weer op zijn Verweij's, maar een punt heeft ie wel.

Die Mike Verwij denkt zó klein, zó simpel…. Hij heeft één taak de hele week en dat is berichtjes verzamelen over Ajax en als hem dat niet lukt, dan verzint hij wel wat verder. Altijd ‘hoort hij verhalen op de Toekomst” of “ziet hij dingen op Social Media” terwijl het dan meestal dingen zijn die hijzelf op te Toekomst of met z’n telefoon in z’n hand verzint (want dan klopt ‘de bron’) wel.
Ik weet dat omdat is ‘s avonds en ‘s nachts vaak verschillende standaard podcasts luister, als afleiding of om in slaap te komen zonder te piekeren over (bijvoorbeeld) zakelijke dingetjes. En daar zit die Telegraaf voetbal podcast ook bij. En na verloop van tijd is zo’n patroon van elkaar dekken en elkaar niet te kritisch bejegenen wel duidelijk, maar dat (altijd) achteraf zo duiden van dingen met zogenaamd de wijsheid in pacht, dat is echt treurig als je het doorhebt. En nogmaals ik neem het allemaal niet te serieus, maar alsjeblieft (jullie ook VZ) neem het niet te serieus en knip en plak niet alles zomaar door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren