Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Mijn goal was mooier dan die van Van Persie en Rodríguez'

Laatste update:

Op maandag 12 januari wordt niet alleen bekend wie de Ballon d'Or in ontvangst mag nemen, maar ook wie de Puskás Award krijgt. Robin van Persie (snoekduik tegen Spanje) en James Rodríguez (volley tegen Uruguay) hebben voor de prijs voor het mooiste doelpunt van dit kalenderjaar concurrentie van Stephanie Roche. Zij meent de award het meest te verdienen.

De 25-jarige Roche maakte een spectaculaire treffer voor haar oude club Peamount United en speelt tegenwoordig in Frankrijk, voor ASPTT Albi. "Van Persie en Rodríguez scoorden op het WK, dus mijn doelpunt is wel heel wat anders", zegt Roche tegen de Daily Mail. "Ik wil niet bijdehand zijn, maar ik denk dat mijn goal de mooiste was. Ik had wel geluk dat er gefilmd werd, er zijn niet altijd camera's aanwezig bij de wedstrijden."

Of Roche nu wint of niet: ze is in ieder geval van plan om te genieten van het FIFA-gala in Zürich. "Manchester United is mijn favoriete club en Van Persie mijn favoriete speler", lacht de aanvalster. "Ik zal waarschijnlijk wel om een of twee foto's vragen, maar ik zal niet om een handtekening smeken. Ik wil niet uit de toon vallen."


Wie verdient de Puskás Award?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit inderdaad de mooiste goal. De ambiance is natuurlijk weinig vergeleken met het WK, maar als je puur naar de mooiste goal kijkt vind ik deze sowieso veel mooier dan die van Rodriguez en ook wel iets mooier dan die van van Persie. Van Persie zou ik op de 2e plaats zetten.

26 december 2014 om 09:35

Toch vind ik dat een doelpunt als die van Roin met als podium een WK wedstrijd tegen de regerend wereldkampioen (veel) belangrijker en dit moet ook meetellen. Met het doelpunt van deze Roche bij de laatste 3 zou je (bijna) zeggen dat trainingsgoals ook mee zouden moeten tellen...

26 december 2014 om 10:12

Belang doet niet ter zake. Het gaat om de schoonheid. Technisch deze goal prima, maar dat geldt ook voor die van Van Persie en James.

26 december 2014 om 10:16

Idd. Of een amateur goal.

26 december 2014 om 10:27

Ik snap wel wat je bedoeld, het is moeilijk om een grens te trekken. Als een ploeg tijdens een wedstrijd 10-0 voorstaat kan je gewoon nonchalanter spelen en proberen op geniale manieren te scoren zonder dat het uitmaakt, dus in die zin is het zeker knapper om een mooie goal te maken op een WK.

26 december 2014 om 11:20

Naar mijn mening doet hoe belangrijk de goal is absoluut wel van belang. Een mooie goal maken tegen een sterke tegenstander op het hoogste niveau neemt veel meer druk met zich mee. Daarbij laat ik verder in het midden welke goal het verdiend, ze zijn alle drie natuurlijk geweldig.

26 december 2014 om 13:10

Tja laat dan gotze winnen

26 december 2014 om 21:24

Haha echt he mooie opmerking babymongo :P Belangrijker dan dat wordt het niet en hij was nog mooi ook!

27 december 2014 om 01:08

Haha ja man, want dat is precies wat ik zeg. Ik zeg dat op welk podium je hem maakt mee telt, niet alleen telt. Een geweldige goal op het WK vind ik net wat knapper dan een geweldige goal in een trainingspartijtje.

26 december 2014 om 10:54

Tuurlijk zal het haar niet lukken, maar het zal haar waarschijnlijk niet eens lukken om een intikker te scoren tussen Ramos en Pique. Maar dat maakt hier niet uit, het gaat gewoon om doelpunten die tijdens wedstrijden gemaakt zijn. Niveau maakt daarbij niet uit, wel de schoonheid van de goal.

26 december 2014 om 10:00

Ik vind zelf dat Kasami hem verdient

26 december 2014 om 10:55

Die van Kasami vond ik eigenlijk ook mooier dan die van Rodriguez, maar dit zijn nu toch gewoon de 3 genomineerde goals volgens mij dus die van Kasami valt niet meer te kiezen.

26 december 2014 om 12:10

Ben ik het ergens wel mee een, maar die heeft de finale niet gehaald, dus dan ga ik toch voor Rodriguez.

26 december 2014 om 11:08

off topic: wordt er dan op 2 januari ook het team van het jaar bekend gemaakt?

on topic: was een mooie goal maar de mooiste... vind ik eigenlijk niet

26 december 2014 om 11:33

Jij bent gek. Op het wk komt veel meer druk kijken, dat kan je toch niet met elkaar vergelijken. Dat ze überhaupt geselecteerd is, is alleen maar om de vrouwen in het voetbal wereld te vriend te houden,maar sowieso verdient van persie het.

26 december 2014 om 11:41

Ik ben heus niet gek. Ik snap de dingen die jij zegt ook wel, ik heb het zelfs hierboven al gezegd. Maar als je puur kijkt naar wat er met de bal gebeurt en hoe die erin gaat, vind ik de goal van de vrouw de mooiste goal. Jou reden waarom de goal van de vrouw geselecteerd is slaat natuurlijk nergens op, het is gewoon een geniale goal.

26 december 2014 om 21:04

Hoe kan je de goal zien/vinden?

26 december 2014 om 21:25

Klik op dat filmpje onderaan het artikel en dan zegt ie dat het niet kan afspelen, en dan klik je op het Youtube icoontje in het videoschermpje rechts onderaan.

Zij zal hem niet winnen. Hetzelfde probleem als Neuer. Puur op belang en op naam (qua bekendheid en het WK). Hoop dat Van Persie hem wint!!!!

26 december 2014 om 09:55

Ik herinner me nog dat Stoch en Altintip hem wonnen en die goals waren super mooi, maar niet van belang.

26 december 2014 om 14:44

Volgens mij kan gewoon het publiek stemmen tot 7 januari. Dus het is voor een groot deel van het publiek afhankelijk welk doelpunt gekozen wordt. Maar waar voetbalzone de hele tijd pro-Robben campagne voert, om hem in het elftal van het jaar te krijgen, zegt ze helemaal niks over het stemmen op het doelpunt van Van Persie ( zodat deze de prijs wint). De stille anti Van Persie campagne (vooral aan zijn status zagen door zijn concurrenten te promoten) is echt walgelijk.

Ik ben geen VI-fan... Maar die hebben tenminste een link naar de stemwebsite met de mededeling: help hem de prijs te winnen.

Mag zeker uit geroepen worden als de mooiste.
V P op 2 en Rod op 3.

ik heb hem niet gezien, beschrijving? alsnog, de doelpunten van james en rvp zijn de hele wereld over gegaan, dus die hebben sws al een voorsprong(mede omdat het op het wk was), ik vind dat vam persie moet winnen, pure mening, en omdat het wel leuk zou zijn voor van persie.

26 december 2014 om 12:10

Die van haar onderhand ook wel hoor.

26 december 2014 om 14:51

Gewoon naam in typen op YouTube. Zou terecht zijn als dit mooiste doelpunt gaat worden.de tweede wippertje over de speler is toch Bergkampachtig..

ik vind persoonlijk die van Van Persie het mooist. Die goal is uniek, een snoekduik bijna randje zestien over de keeper heen wippen. Dat kunnen er maar heel weinig, ik heb zelf ook wel eens een mooie volley gescoord. Dat soort goals zie je vaker, vorig jaar won zlatan met zijn unieke goal vs engeland. Die goal is ook uniek, net zoals die van vanPersie

26 december 2014 om 10:39

Exact!

26 december 2014 om 11:29

En daarom gaat de prijs naar Robin v Persie

26 december 2014 om 14:27

Sorry hoor maar de snoekduik is specataculair en het mag duidelijk zijn dat hij precies weet wat hij deed maar een bal tussen 3 man in perfect met de aanname naast je leggen en uit de draai de bal zo er in rammen is puur techniek.

Dat een doelpunt uniek is maakt hem niet bij definitie beter. Hij had bijvoorbeeld niet hoeven duiken. Die duik maakte het toch spectaculairder dan het is.

27 december 2014 om 00:56

Je mist het punt. Zo'n doelpunt als Roche hem maakte, heeft iedere prof-aanvaller wel eens gemaakt, zij het op de training. Ik denk zelfs menig amateurvoetballer, al was het dan per ongeluk.

Die snoekduik van RvP is zelden vertoond, en dan ook nog eens tot in de perfectie uitgevoerd.

Deze is fraai maar deze komt toch op de 2e plaats.Ik vond de goal van Rodriguez mooier dan die van Van Persie en deze ook.Van Persie dus op drie.

Ik vind de goal van haar ook mooi maar je kent die doelvrouw niet en of ze hem had kunnen stoppen. Ze staat er maar een beetje ook dus die Roche mag wel van wat geluk spelen en dit ziet er gewoon uit als een goal op een trainingswedstrijdje dus het verbaast me nog dat die in de top 3 is gekomen. Die van Rodriguez vind ik het mooist want die was het belangrijkst.

Tis wel een dikke goal. Maar als ik dan ga kijken op Facebook van voetbal primeur etc dan kom je vaak ook vette goals tegen van amateurs. Mooie goals maken op wereldniveau is wel van andere koek natuurlijk. Dus dat geld ook voor Stephanie

De controle en het overzicht waarmee James zijn goal maakte was echt fenomenaal. Aannemen, kijken waar de bal naar toe moet en dan vlammen. Voor mij de absolute nummer één.

Zou voor het vrouwenvoetbal gewelsig zijn als ze wint.
Allemaal nederlanders hier dus die stemmen 97% op rvp wat ook zeker mooi en knap staaltje was maar iedereen denkt dat hij hem midden tijdens de duik kopte maar hij kopte hem toen hij nog op de grond stond/ 1cm in lucht, duik zorgde wel dat hij mooi erin ging maar die van james vind ik zelf veel beter

26 december 2014 om 10:35

Goal van RVP is uniek en moet daarom winnen. Die van James is netjes gedaan maar totaal niet apart, zoiets zie je tientallen keren per seizoen...

26 december 2014 om 14:28

Dat iets uniek is maakt het niet per definitie beter. Net als dat dat Suarez beet een unieke overtreding was maar het niet gevaarlijker is dan een gemiddelde tackle.

Natuurlijk maakt het podium, waarop het doelpunt gemaakt wordt, uit.
Deze dame kan en mag dus nooit winnen, hoe knap de goal ook is.

26 december 2014 om 10:38

Hoe weet je dat het niet puur om de goal zelf gaat maar ook om het podium? Waar heb je dat gevonden?

26 december 2014 om 10:45

Tja, dus als iemand in de vijfde klasse een werelddoelpunt maakt (wat sowieso wel eens gebeurt) moet die ook maar meteen aangedragen worden voor de Puskas-award? Wat een onzin, de tegenstand is daar stukken minder, zo ook bij deze vrouw.

26 december 2014 om 12:29

Dat zeg ik niet. Ik stel gewoon een vraag en vraag niet om een mening. Blijkbaar geven mensen hun eigen interpretatie aan de verkiezing.

Het is een mooie goal, maar ik denk niet dat ze zoveel tijd en ruimte zou krijgen tegen bv Spanje om een paar keer over zichzelf heen te wippen en te volleren. Ramos had allang een schop gegeven

Op trainingen en in amateur wedstrijden gebeuren er wel meer wereld goals.

Mooie goal maar zolang het niet op niveau is. Hoort ie niet eens bij de Fifa nominatie

Belachelijk maar leuk voor haar

26 december 2014 om 14:58

Dat zou betekenen dat een goal uit nerderland ook nooit winnaar mag worden. Ik zou het terecht vinden en goed voor het vrouwenvoetbal.

ik vind dat die turkse jongen van leverkussen het verdient zijn goal tegen dortmunt was het volgens mij was fenomenaal

Zlatan's hakgoal zou voor mij de absolute nummer 1 zijn. Maar voor nu, Van persie ofc. Zulke goals zie je nooit

Er is maar één iemand die deze award verdiende en dat is Michael de Leeuw. Onbegrijpelijk dat hij niet is genomineerd.

26 december 2014 om 13:11

precies! Die goal was bijna net zo uniek als die goal van Van Persie, en in mijn opzicht zelfs nog mooier

Wat komt hierna? een goal nomineren die op een pleintje is gemaakt alleen maar omdat hij mooi is?
Laten we niet vergeten dat die meid een zeeruimte van tijd krijgt om die bal zo te controleren en te schieten.was het op een ietsiepietsie hoger niveau dan krijg je niet eens tijd om te ademen.
Daarom vind ik het niet te vergelijken met de prachtige goals die op het allerhoogste niveau zijn gemaakt.die goals vallen tijdens hoge druk van topverdedigers en/of middenvelders die in je nek hijgen terwijl deze jonge dame ergens in een weiland tegen een vriendenploegje die haar 10 meter ruimte geven om zo;n actie te maken.blijft natuurlijk een mooie goal...

James zijn goal was al als mooiste gekozen op het WK door de Fifa en aangezien dit ook een Fifa prijs is, zie ik geen reden waarom V. Persie zijn goal nu wel hoger eindigt.

Maar er waren 2 goals die hadden moeten winnen.
Die goal van Kasame en Micheal de Leeuw zijn goal was bewust en de mooiste van afgelopen seizoen.

26 december 2014 om 14:10

Wij, het gewone volk, kunnen stemmen op de Puskas Award terwijl wij dit op het wk niet konden. Als het allemaal eerlijk gaat (al is dat niet waarschijnlijk) zou de voorkeur van de fifa dus niet zoveel uit moeten maken.

26 december 2014 om 16:11

Heel Spanje zal wel stemmen op James, dus vrij kansloos in mijn ogen.

Belang van de goal en het niveau tellen zwaar mee. Tuurlijk scoort ze prachtig maar in een bal op t dak pot niveau 5. Robin van Persie moet gewoon winnen. Dat is een goal die je nooit eerder hebt gezien.

Michael de Leeuw maakte eind december vorig jaar het mooiste doelpunt van het jaar, maar toen maakte hij geen kans meer. Ik denk dat hij dit jaar moest winnen. Die fenomenale hakbal is mooier omdat er zoveel geluk bijzit.

De regels van de puskas award:
Het doelpunt dient te voldoen aan de volgende criteria:

Er moet rekening gehouden worden met de gewichtigheid van de wedstrijd (internationale wedstrijd, hoogste landelijke divisie. Des te belangrijker de wedstrijd, des te beter).

En deze goal was toch niet zo belangrijk als een goal op een WK, dus dit zou hem juist niet moeten worden.

@fortuna FC. Ach fortuna heeft op financieel gebied echt helemaal niks in te brengen. Alles behalve gezond. VVV-Venlo is altijd stabiel gebleven en staat nog steeds in de top 10 gezondste clubs van nederland.

On: die fusie ligt zeker gevoeliger dan de meeste mensen denken. Ongeveer iedere uitwedstrijd bij MVV was het weer een grote vechtpartij tussen supporters. Dat er eventueel beter voetbal vertoond zou worden daar heeft het merendeel lak aan.

Het is alsof feyenoord en ajax op een gegeven moment gedwongen zouden worden om te fuseren. Dan zouden ze ook beter presteren en de volgende ronde van de CL halen. Maar wie zit daar op te wachten?

Arseballer haal eens dat zand uit je kut. Zieligerd.

On: lacazette! Echt een top speler, ik zie hem graag naar tottenham gaan en dan die soldado het stadion uittrappen. Vind het toch opmerkelijk dat hij daar toch altijd de supporters achter zich heeft staan, terwijl hij geen bal raakt daar op white hart lane.

Even een frisse franse wind door die selectie zou niet verkeerd zijn. christian eriksen en lacazette zal een gouden combinatie worden!

Denk dan toch dat het doelpunt van van Persie de winnaar wordt.
Het moment, uiterlijk en precisie van de goal waren perfect. Vlak voor rust tegen de wereld kampioen de gelijk maker maken met een kopbal die je tijdens het rennen over de keeper heen moet wippen. Doe het nog 99x en het zal niet lukken ^^.

Het hoog houden op de rand van het strafschop gebied en er dan in knallen is buiten gewoon knap maar toch niet goed genoeg. Wel natuurlijk een waardige plaats bij deze 3.

Dacht persoonlijk dat het zou gaan om haar goal, die van van Persie en die van Zlatan ^^

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren