Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mijn droom is dat niemand na de finale over mij praat’

Laatste update:

Het jaar voor Björn Kuipers kan echt niet meer kapot. De veertigjarige scheidsrechter leidde de wedstrijden PSV-Ajax, Barcelona-Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund-Real Madrid, Benfica-Chelsea en de bekerfinale tussen AZ-PSV en vrijdag kreeg hij te horen dat hij in de nacht van zondag op maandag de eindstrijd van de Confederations Cup tussen Brazilië en Spanje tot een goed einde mag proberen te brengen.

/

De Oldenzaler kijkt in gesprek met de officiële website van Wereldvoetbalbond FIFA uit naar de finale in Maracaña. “Ik ben blij en trots dat ik ben aangewezen voor de finale”, glundert de arbiter. “Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn assistenten en de vierde official. Ik ben ook blij voor de mensen die in de afgelopen jaren hebben gewerkt om dit te bereiken. Om dit niveau te behalen, was hard werken nodig en dat hebben we gedaan.”

Kuipers, die sinds 2006 op de scheidsrechterslijst van de FIFA staat, verwacht een ‘geweldige, geweldige wedstrijd’. Hij hoopt logischerwijs op een sportief duel en hoopt dat er geen cruciale fouten zullen worden gemaakt door het arbitrale kwartet. “Het is erg simpel. Mijn droom is dat na de finale niemand over de scheidsrechter praat”, besluit Kuipers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat gaat je niet lukken bij deze twee landen, als er twee 'janklanden' zijn... dan zijn het deze twee wel! :P

29 juni 2013 om 19:44

Vergeet niet jonge. Die howard webb is toch nog 2 klasse beter dan deze kuipers.
Het blijkt dat webb heel veel kilometers aflegt in een wedstrijd en dat hij er goed opstaat bij de spelers. Afgelopen donderdag mocht hij dé wedstijd fluiten en aangezien de hoge luchtvochtigheid krijgt hij nu rust maar webb is absoluut betere van de 2!

29 juni 2013 om 19:50

Ik heb Webb nogal wat cruciale wedstrijden dubieus zijn fluiten zeg.

29 juni 2013 om 19:51

Webb is absoluut niks meer dan kuipers.
Webb is niet voor niets minder in beeld bij grote wedstrijden en ook in Engeland is hij niet meer onbesproken.
Waarom is Webb dan beter in jouw ogen?
ik meen dat hij zelfs een tijdje teruggezet is geweest in Engeland.

29 juni 2013 om 19:53

Webb? Howard Webb? Die is echt waardeloos in de PL, er zijn veel betere Engelse scheidsrechters te vinden. Fans van United zullen hier een andere mening over hebben dan fans van andere clubs, maar nee, echt wereldtop vind ik hem niet. Het liefst zie ik Stark, Kassai, Rizzoli of Kuipers. En dat Webb veel kilometers aflegt maakt helemaal niets uit, wat mij betreft mag een scheidsrechter in de middencirkel blijven staan als hij alles goed heeft.

@decorner dat hij teruggezet is weet ik niet, wat wel heel erg opvalt is zijn groot aantal beslissingen in het voordeel van United, dat valt niet alleen fans van Arsenal op maar ook van andere clubs. Maar zo zijn er meer die een bepaalde club meer laten doen en Britse spelers kunnen sowieso veel meer doen in de PL.

29 juni 2013 om 21:49

Gaat niet lukken omdat ik altijd over hem zal blijven praten. Ik vergeet nooit meer wat voor dramatische bekerfinale hij floot en hoe hij ons naaide tegen Feyenoord 2 jaar teru met rood voor Engelaar.

29 juni 2013 om 22:34

Jankerd. Het is je eigen probleem als je je ergens niet overheen kan zetten.. Elke club kan wel een cruciale beslissing van een scheidsrechter opnoemen. Waar het om gaat is dat hij als scheidsrechter is gegroeid en nu de baas is in een wedstrijd.

Hoeveel kost een uitslag van 3-0 voor Spanje ?

Hopelijk durft hij Neymar gewoon een kaart te geven aangezien een schwalbe gewoon een gele kaart hoort te zijn.

Wel mooi dat Kuipers deze wedstrijd krijgt, in al die grote wedstrijden die hij heeft gehad heeft hij weinig fouten gemaakt. Dit bied zeker perspectief voor het WK volgend jaar, als hij zo door gaat

29 juni 2013 om 19:21

Of Iniesta wat een walgelijke schwalbe tegen Italie werd geen eens aangeraakt en ging neer als een zak chips en dat voor een 29 jarige, van Neymar kan je nog zeggen hij is 21 kan het nog afleren !

Hij heeft deze week ook de prijs gekregen voor de beste C1000 van het land, ook een mooie prijs natuurlijk .
Want naast dat hij scheids is, is hij ook nog baas van 3 C1000 filialen.
Het moet wel een mooie week voor deze man zijn.

29 juni 2013 om 19:51

Zou hij ook onder zijn personeel met gele en rode kaarten werken?

Gun het hem van harte om die wedstrijd tot een goed einde te brengen.
Vond hem afgelopen seizoen ook al erg goed fluiten en ook in de grote duels stond hij er goed voor!

Mooie bekroning voor een uitstekend seizoen van Kuipers. Een van de weinige (nederlandse) scheidsrechters die een wedstrijd kan aanvoelen en die zichzelf niet belangrijker vind dan de spelers. Heb je niet veel meer van tegenwoordig.

Ik vraag me wel af wat een scheidsrechter op dit niveau verdient in een maand / jaar ik zelf kon het niet vinden verder vind ik het mooi dat een nederlander deze kans krijgt

29 juni 2013 om 19:28

hij is eigenaar van 3 c1000 filialen. ik denk dat hij het geld niet echt nodig heeft

29 juni 2013 om 19:38

Wat heeft meneer zijn maatschappelijke carriere te maken met zijn sportieve carriere?
Typisch Nederlands om daar weer over te gaan beginnen, ik vind dat dit niks ter zake doet, hij wordt immers beoordeeld in de voetbalwereld om wat hij op veld doet, en dat doet hij op dit moment meer dan voortreffelijk en in mijn open mag hij zich als scheidsrechter tot de wereldtop rekenen, anders krijg je dit soort wedstrijden van dit kaliber niet toegewezen als scheidsrechter.

29 juni 2013 om 19:55

Hij verdient niet echt veel, hij heeft onder andere een kapsalon en een aantal supermarkten, van het fluiten kan hij niet leven.

Amen! Zo hoort het. Tegenwoordig zie je veel scheidsrechters die nadrukkelijk aanwezig (willen) zijn. Ze willen een hoofdrol spelen in een wedstrijd en denken dan een goede wedstrijd te hebben gefloten. Nee een scheidsrechter dient bijna onzichtbaar te zijn, zo min mogelijk op te vallen. Een wedstrijd kan ook zonder scheidsrechter gespeeld worden, een scheidsrechter bestaat er om deze wedstrijd fair te laten verlopen, meer ook niet.

Fantastisch dat deze man gewoon zoveel grote wedstrijden toegewezen krijgt om te fluiten en hij maakt het ook altijd waar dat hij zo'n grote wedstrijd aankan. Ik hoop dat hij het komende seizoen ook weer goed fluit, dan kan hij op het WK ook een mooie rol gaan vervullen.

Geweldig jaar voor Kuijpers inderdaad en hopelijk krijgt hij gelijk. Fluit hij een goede wedstrijd en praat niemand achteraf over hem. Hooguit wat Nederlanders die even complimenten uitdelen.

Hopelijk doorziet hij wat schwables en gaat hij die bestraffen. In dat geval heeft men het wel over je, Björn, maar juist in positieve zin want ik, en vast veel anderen, worden helemaal gek van die schwables.

1 van de beste arbiters die er momenteel nog zijn

Kuipers was een drama afgelopen seizoen. Zag maar liefst drie strafschoppen in de bekerfinale "over het hoofd". Fluit wedstrijden van PSV sowieso zeer dubieus.

Internationaal doet hij het wel vrij goed, merkwaardig genoeg.

29 juni 2013 om 22:37

Jij bent psv fan? Niemand is foutloos. Op een wedstrijd kun je niet een heel seizoen baseren. Je kijkt zelf een beetje door een gekleurde bril

Messi moet gewoon zijn respect krijgen maar er is niemand die nou eenmaal een icoon kan vervangen.
Net als in Brazil iedereen weet dat Pele/Ronaldo/Ronaldinho waarschijnlijk hun beste spelers ooit waren maar toch word Garrincha nog steeds als het grootste icoon gezien.
Als die plaatst eenmaal gevuld is kan niemand meer die plaats innemen.

Webb is inderdaad een goede scheidsrechter. Jammer dat hij zo

Grappige uitspraak van Kuipers. Er zal zeker over je gesproken worden. In je voordeel of in je nadeel. Dat zal je altijd hebben. Het is dat je gewoon consequent moet blijven en proberen de westrijd zo sportief mogelijk te laten verlopen. Als er over je gesproken word laat het positief zijn. Natuurlijk heb je dan ook alle negatievelingen, maar zo is nou eenmaal het leven. Twee kanten van een munt.

Als hij maar geen kaarten gaat geven voor "tegen de scheids praten". haha.
Gaat wel goed komen met Kuipers hopen dat hij de finale van het WK volgendjaar mag fluiten als Nederland het niet haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren