Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Michiel Kramer komt met twijfelachtige verklaring voor manier van juichen

Laatste update:

Michiel Kramer maakte naar eigen zeggen geen obsceen gebaar na zijn benutte strafschop van zondag tegen AZ (1-3 nederlaag). De spits van RKC Waalwijk wil het opmerkelijke moment in de slotfase van de eerste helft sowieso liever niet uitgebreid analyseren en verwijst naar wat hij van supporters op de tribune allemaal naar zijn hoofd krijgt geslingerd. Analist Gertjan Verbeek gebruikte in de rust nog de woorden 'stuitend' en 'absurd' na het zien van de actie van Kramer.

"Het zag er voor ons uit alsof je een soort suggestief gebaar maakte. Was dat ook zo?", zo opent verslaggever Cristian Willaert van ESPN na afloop zijn gesprek met Kramer. "Een flesje champagne", antwoordt de RKC-spits met een kwinkslag. "Champagne?" reageert Willaert enigszins verbaasd. "Champagne ja, die eruit ging", herhaalt Kramer vervolgens. "Dat is toch geen Champagne, Michiel?", werpt Willaert op na het zien van de beelden. "Je wil er verder niets over zeggen?" De doelpuntenmaker reageert daar direct op. "Nee joh, anders gaan we dat weer krijgen, alsjeblieft niet."

Het veelbesproken gebaar dat Michiel Kramer maakte.

"Luister, ik ga eerlijk zeggen wat wij dachten. Het lijkt op een ander gebaar", is Willaert niet van plan om het onderwerp voortijdig af te kappen. "Ik snap het, maar weet je ook wat wij allemaal te horen krijgen van de supporters?", antwoordt Kramer ter zelfverdediging. "Dat is niet goed te praten, maar toch moet je als professional ervoor zorgen dat je supporters geen ammunitie geeft", countert de verslaggever. Kramer heeft duidelijk geen zin in een uitgebreide analyse van zijn gedrag na het doelpunt tegen AZ. "Een flesje champagne", klinkt het nogmaals, waarna de spits handen schudt met Willaert en Verbeek, die ondanks zijn felle kritiek rustig blijft tijdens het interview met Kramer.

De analist laat nadat Kramer is weggelopen nogmaals duidelijk weten hoe hij denkt over de boomlange aanvaller van RKC. "Het is onvolwassen en dit antwoord is ook onvolwassen. Zeg dan gewoon dat het stom is. Dit weet je met uitsupporters, maar je moet ze niet provoceren. Daar heeft RKC en het voetbal in zijn algemeen geen baat bij. Ik weet wel dat hij daar misschien geen boodschap aan heeft, maar ik heb altijd geleerd dat schelden geen zeer doet. En je weet dat supporters proberen je van je stuk te brengen. En zeker voor je eigen publiek moet je dat niet doen", aldus Verbeek.

Gertjan Verbeek spreekt schande van het obscene gebaar van Michiel Kramer.

Verbeek vernietigend in de rust
Verbeek deelde in de rust al een zware onvoldoende uit aan Kramer. "Waarom doe je dit? Waarom provoceer je? Je schiet hem (de penalty, red.) goed binnen en je staat 1-0 voor. Tegenover een vak met mensen met kinderen. Het is weer een actie van Kramer die je moet veroordelen. Het is gewoon bij het belachelijke af. Je provoceert de tegenpartij en waarom. Ik vind het stuitend van hem. Voor mijn part haal je hem als trainer van het veld af. Hij heeft een voorbeeldfunctie, dus houd daar nou eens mee op. Leg het niet altijd bij de supporters neer en daag ze niet uit. Dat heeft geen zin, gedraag je op een fatsoenlijke manier. En juich op een normale manier. Het is absurd, ik heb er geen woorden voor. Laten we het maar ergens anders over hebben", foeterde de oud-trainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Als je het dan doet wees dan ook mans genoeg om het toe te geven. Iedereen kan zien dat het een obsceen gebaar was.

20 augustus 2023 om 19:38

Achja ik snap em wel. De deugpolitie zal er dan zeker weer wat vinden en wie weet krijg je zelfs een schorsing.

Iedereen weet wat hij deed en joh wat maakt t uit. Vergeten en weer door.

20 augustus 2023 om 19:44

Maak veel uit tegenwoordig, de supporters mogen niks meer op het veld gooien, en de spelers mogen de supporters niet meer uitdagen, en dat deed hij wel op deze manier.

20 augustus 2023 om 20:28

Maakt wel uit. Kramer staat vooraan als hij doordeweeks een vrije dag op moet geven om de rest van de pot in te moeten halen, maar besluit toch dat get een goed idee is om de uitsupporters even maximaal te provoceren. We spreken de supporters vaak aan op onnozel en dom gedrag, dan mogen we Kramer daar ook op aanspreken. De beste man is de aanvoerder he? Hij heeft een voorbeeldfunctie.

20 augustus 2023 om 21:32

Totdat door de provocaties van Kramer een supporter een biertje gooit en dan komen de moraalridders uit alle hoeken om schande te spreken… Het is een vent van midden dertig. Ik mag hopen dat ik op die leeftijd wel bestand tegen wat scheldwoorden van wildvreemden…

20 augustus 2023 om 22:00

Bij een andere speler die nooit eerder ij opspraak is geweest zou ik dat zeggen, niet bij deze clown

21 augustus 2023 om 10:21



Was het maar een vent, tis gewoon een zielig schepsel, die altijd op een negatieve manier de aandacht weet te trekken. Waarom niet gewoon een schorsing van 2 wedstrijden, net als bij Berghuis. Die werd nota bene geschorst voor iets wat na de wedstrijd gebeurde, dan kan men hem hier toch ook voor schorsen.... En als Verbeek een vent was geweest had hij zijn woorden van in de rust herhaalt waar kramer bij zou staan!

Man wat een gezeik. Laat gaan, voordat je weer gezeik om niks krijgt.

20 augustus 2023 om 20:13

Mensen zeggen nu "laat gaan, gezeik om niks".. maar als dit Noa Lang is bij een vak Ajax supporters of Tadic bij een vak Feyenoord supporters dan is de wereld te klein.. Puur selectief. Deze Kramer heeft gewoon een kronkel in zn kop en enige manier is hem gewoon straffen. Hoeft van mij geen 4 wedstrijden schorsing te krijgen maar een geldboete vanuit de club lijkt me wel op zn plaats.

Tegenwoordig is het bijna normaal om alle spelers maar uit te schelden en om er als de kippen bij te zijn als ze een keer niet professioneel zijn maar juist menselijk. Als ik in het verkeer tien auto's tref die zonder reden hun middelvinger opsteken heb je grote kans dat die tiende de volle laag krijgt. We kunnen niet altijd maar verwachten dat die voetballers Oost Indisch doof zijn. Neemt niet weg dat Kramer ook stoer genoeg had moeten zijn om te zeggen dat dit inderdaad een reactie is naar die supporters. Dan maak je pas echt een statement.

20 augustus 2023 om 21:35

Volgens mij is er afgesproken dat spelers zich ook moeten gedragen op het veld. Daar hoort dit gewoon niet bij. Als je bekers drinken afkeurt op het veld, dan moeten we dit ook niet willen. En eens: Kramer moet zich gewoon naar z’n leeftijd gedragen en zeggen: Ja, na al die scheldpartijen wilde ik ze even laten weten dat ze m’n kloten konden kussen.

Kramer blijft toch wel een beetje een sneue kerel.

20 augustus 2023 om 19:12

Eens, het is een beetje sneu om dit als 34 jarige dit te doen. Om er 1, laat staan 2 artikels er aan te wijden is zo nodig nog sneuer.

20 augustus 2023 om 19:18

Nog sneuer? Kan niet vaak genoeg benoemd worden dat dit gewoon zwakbegaafd gedrag is. Zijn reactie erop is dan nog wel sneuer.

"ik heb altijd geleerd dat schelden geen pijn doet". Maar een gebaartje doet blijkbaar dus wel heel veel pijn volgens verbeek?

20 augustus 2023 om 19:18

Jexwil toch niet zeggen dat dit normaal is. Hij had rood moeten krijgen

20 augustus 2023 om 19:23

Wil jij zeggen dat dat gebaar jou meer pijn zou doen dan iemand die jou en je familie verrot scheldt?

Het is nou ook niet zo dat we Neanderthaler Verbeek in alles serieus moeten nemen.

20 augustus 2023 om 19:31

Redisthecolour. Waarom Neanderthaler? Waar slaat dit op. Hij vindt dat dit niet professioneel is en dat mag hij niet zeggen?

‘Ik heb altijd geleerd dat schelden geen pijn doet’

Helemaal mee eens Gert-Jan maar helaas mag je dit niet zeggen wanneer het publiek over homo’s of joden zingt want dan is het land te klein.

Had het wel mooi gevonden als die een broodje Kroket in zijn rechterhand Had wanneer hij dit deed.

Toch opmerkelijk dat op supporters inslaan omdat iemand iets roept hier massaal wordt goedgepraat, maar dat voor een gebaar blijkbaar andere standaarden gelden.

Is dit nu echt zo 'kleurrijk' en iemand die het voetbal leuk maakt? Provoceren met vieze gebaren maar als ie tegengas krijgt met een slappe smoes komen en roepen dat het er niet meer over moet gaan.

Waarom kreeg hij geen geel?

Achja beetje voorspel om daarna van achteren te worden genomen door Az moet kunnen

We zijn in Nederland altijd goed om de gevolgen te veroordelen

Haal de oorzaak weg!! Debielen die van alles roepen vanaf de tribune en je als speler maar alle bagger over je heen moet laten komen.

Normaals! Pak de oorzaak aan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren