Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Met onze selecties van 22 of 23 jaar kunnen we nooit de CL meer winnen'

Laatste update:
/

Het grote probleem van Nederlandse clubs, met name in Europees verband, is de samenstelling van de selecties. De jeugdopleidingen verrichten volgens Marcel Brands goed werk, maar talent alleen is niet genoeg. Clubs uit de Eredivisie zouden er volgens de technisch manager van PSV goed aan doen om meer in te zetten op ervaring en routine.

Brands wijst in Voetbal International op het succes van de jeugdelftallen in de UEFA Youth League, de Champions League voor talentvolle spelers. Zowel Ajax als PSV overwintert in die competitie. “Maar de selecties in Nederland zijn gemiddeld gewoon veel jonger dan in de toplanden”, ziet de bewindsvoerder.

“Vorig jaar heb ik uitgebreid met de mensen van Paris Saint-Germain gesproken. En zij zeggen eerlijk: 'Zonder een selectie van gemiddeld 28 jaar, kun je de Champions League nooit winnen'. Dat geeft aan waar wij als Nederlandse clubs, met selecties van gemiddeld 22 of 23 jaar - staan”, aldus Brands.

Denk jij dat er ooit nog een Nederlandse club de Champions League wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar met een selectie van 30 jaar ga je nooit meer de 1/8ste finale bereiken.

6 januari 2016 om 17:47

Ze hebben het toch ook over een gemiddelde leeftijd van 28 jaar..

6 januari 2016 om 17:51

Alsof PSG weet hoe je de CL wint, die hebben al meer dan een miljard geïnvesteerd en zijn nog niet in de buurt van de finale geraakt de laatste jaren. Volledig onzin dat je een ploeg van 28 jaar moet hebben. Kleine landen zijn juist op hun best met selecties van 22/23 jaar.

6 januari 2016 om 18:08

Soow wat doe City het goed in CL na jaren investeren.

De mensen van Psg investeren wel met een doel.En zijn sinds de investeringen veel beter geworden.En overwinteren zelfs.

Doen het tegen topploegen als Barca en Real zeer goed.

Waar city steeds word afgedroogd door deze ploege.

6 januari 2016 om 18:11

Nee bij PSG weten ze er niks van, Brands had met een echte expert moeten spreken, eentje genaamd Fiodor :^)

6 januari 2016 om 18:25

Als ik een miljard kon investeren dan stond PSG al verder dan nu, en ik denk dat dat met 20% van de forumleden hier het geval is.

6 januari 2016 om 18:34

''kleine landen zijn juist op hun best met selecties van 22/23 jaar''
Verklaar je nader? Dat is toch puur omdat ze financieel hun topspelers niet kunnen behouden en geen goede routiniers kunnen aantrekken.

6 januari 2016 om 19:21

@simonsays Als klein land kan je geen topspelers van 25-26-27 jaar kopen. Net zoals je zegt hebben we het meest kans om ze vroeg te kopen en dan te houden tot ze op hun best zijn.

Maar dat houden tot ze op hun best zijn is bijna onmogelijk omdat je competitie te zwak is. Dus moet je het hebben van een kern van 22/23 jaar om te presteren volgens mij.

6 januari 2016 om 18:48

En met hetzelfde elftal twee jaar eerder (dus 28) het wk

6 januari 2016 om 22:33

Er staat ooit ik denk dat binnen 20 jaar wel een nederlandse club de cl wint als je nu naar het opkomende talent in de eredivisie gaat kijken

6 januari 2016 om 18:29

Succes in de youth league heb je als je in de halve finale staat brands. Wat een gezwets van deze kerel. Kwaliteit heeft geen leeftijd.

6 januari 2016 om 19:17

Overwinteren in Europa is succes. Hoe groot dit wordt, moet nog blijken..

En tuurlijk heeft kwaliteit geen leeftijd. prestaties en resultaat echter wel. Bijna alle voetballers groeien als voetballer tot er fysieke beperkingen komen.

6 januari 2016 om 19:25

Ac milan won hem met de gemiddelde leeftijd van 30 of 31

maar wij in nederland houden er niet van als van de vaart naar Ajax terugkeert
of Steven Pienaar wij hebben liever een Sinkgraven...

6 januari 2016 om 17:47

Ja, Vd Vaart en Pienaar. Dat zijn inderdaad de spelers waarop we zitten te wachten bij Ajax..

6 januari 2016 om 17:48

Alleen om de leeftijd spelers (terug)halen is natuurlijk onzin. Ze moeten voetballend ook wel wat toevoegen. Hetzelfde als met Heitinga, dat is inkopen voor ervaring, maar voetballend kan hij het blijkbaar niet meer bijbenen.

6 januari 2016 om 18:36

Hij zal op de training toch blijkbaar niet goed genoeg spelen anders had de Boer hem wel gebruikt. Zelf van der Hoorn staat voor hem in de pikorde.

Tuurlijk lukt het ooit nog wel. Maar wat is ooit. Als het voetbal eeuwig gespeeld blijft worden wint Nederland er nog genoeg.

6 januari 2016 om 17:48

Enkel als het voetbal in de grote Europese landen flink in populariteit afneemt, kan dit gebeuren. Nu wordt de kloof enkel groter.

6 januari 2016 om 23:05

En dan heb je over China, Brazilië en India nog niks gezegd. Als zij het voetbal een beetje organiseren komen er zoveel voetballers uit die landen... Niet normaal.
Nederland heeft ook gewoon maar 16 miljoen inwoners, dan is het toch wat lastiger om 11 goede voetballers te kiezen dan als je er 300 miljoen hebt.

Wat ook wel een goede oorzaak kan zijn van het niet behalen van succes door Nederlandse clubs: het niet hebben van een tweeluik in het bekertoernooi. Dit hebben ze in Spanje en Engeland wel ingevoerd, en dan ben je niet zo afhankelijk van de omstandigheden. Als een ploeg als FC Utrecht PSV in het Philips Stadion loot (zoals nu het geval is), is het kansloos. Dat wint PSV sowieso. Maar in een tweeluik is dat niet zo. Dan kan Utrecht op een goede dag met 2-0 thuis winnen ofzo. Ik bedoel te zeggen dat dit clubs zo veel beter 'traint' Europese wedstrijden te spelen, en de zakelijkheid, hardheid en slimheid leert te gebruiken.

Het is inderdaad moeilijker geworden voor Nederlandse clubs.
Aan de andere kant: die gasten van PSG weten ook niet hoe ze een CL moeten winnen..

Klopt en daarom zijn spelers als Guardado, Moreno, de Jong en Bruma erg belangrijk voor PSV. Zonder deze spelers zat PSV waarschijnlijk nu niet bij de beste 16 teams in Europa. De andere Nederlandse ploegen hebben vergeleken met hun Europese tegenstanders een hele jonge selectie vergeleken en dat is hun waarschijnlijk opgebroken zoals Ajax tegen Rapid Wien en FC Groningen tegen Liberec. Zulke wedstrijden win je op kwaliteit, inzet en mentaliteit. En bij die laatste 2 aspecten wil nog wel eens ontbreken bij jonge spelers.

Hoe bedoel je intrappen van open deuren. In Nederland krijg of houd je nooit meer zo'n lichting als in 1995 bij elkaar. En al zou je dat wel krijgen, dan nog is het veel te lastig. Alles viel op zn plaats, dat gebeurd zelden.

6 januari 2016 om 18:08

Die selectie krijg je wel bij elkaar. Dat is het probleem niet. Het probleem is dat ze te vroeg en te snel vertrekken. AZ verliest bijvoorbeeld Hoedt, Berghuis en Gudelj afgelopen seizoen. Als AZ deze spelers nu nog had, scheelde dat een slok op een borrel. Zo werkt dat in de top ook. Als Ajax spelers zoals Zlatan, Sneijder en Van der Vaart niet op hun 23e maar 25e verkoopt, dan kom je een stuk verder in Europa. Maar goed, de spelers moeten wel willen en als club moet je op je strepen durven staan.

6 januari 2016 om 21:26

Volgens mij lees jij niet, dit is toch precies wat hij zegt? Dat ook al is er zo een lichting deze met de huidige financiële verdeling binnen het voetbal nooit bij elkaar te houden zijn.

Vind dat ie wel een punt heeft. Elke CL winnaar heeft een volwassen team staan met 2 misschien 3 talenten..wij hebben dat met ervaren krachten.

Het ligt niet aan de leeftijd, maar aan het geld. Goede spelers worden te jong weggezogen, vaak zonder dat ze zich verder kunnen ontwikkelen want ze belanden dan ook heel vaak op een zijspoor. Zolang de Fifa/uefa niet ingrijpt zal er weinig veranderen. De voetbalwereld is ontzettend corrupt. Vorig jaar liep PSG tegen de Fairplay regel aan, maar Platini heeft weer snel de regels aangepast zodat er weer meer geld ingestoken wordt. Leeftijd heeft er niet zo veel mee te maken, kwaliteit wel. Kijk eens naar Feyenoord, die hebben afgelopen zomer ervaring zonder kwaliteit gekocht. Er is een vicieuze cirkel ontstaan van bobo,s willen geld en macht, rijke mensen willen een club als speelgoed en kopen 4 x zo veel spelers als ze op kunnen stellen en de sponsors willen de grote sterren van het voetbal om reclame mee te maken. Alles draait om geld. Daar kan Nederland nooit tegen op. De enige die hier heel, heel misschien bij kan aanhaken is Ajax, omdat ze in naam en verleden de grootste club van Nederland zijn.
Het enige wat mogelijk is dat Azie bijvoorbeeld grote clubs gaat krijgen en de sterren weg gaat zuigen uit Europa. Dan kan Nederland weer meedoen, maar is de status van de CL omlaaggegaan.
Overigens vind ik PSG geen goede referentie, want die zie ik de CL voorlopig niet winnen en PSV doet het leuk in de CL dankzij gunstige loting.

6 januari 2016 om 18:58

Of van de Champions League een knock-out toernooi maken waarbij alle teams tegen elkaar kunnen loten. Hier hebben de kleinere clubs een grotere kans om verder te komen omdat dan de grote clubs elkaar dan vroeg in het toernooi kunnen treffen. Zo blijft het tenminste spannend en kunnen teams als PSV en Ajax verder komen dan op dit moment het geval is.

6 januari 2016 om 22:39

Lijkt me ook wel wat. En dan wel het systeem behouden dat Engeland, Duitsland en Spanje meer Europese tickets hebben. Dat zou je ook nog kunnen omgooien in een systeem dat niet de afgelopen 5 jaar, maar de afgelopen 3 of zelfs alleen het laatste seizoen meetelt in de Coefficientenlijst. Als PSV dan een keer de kwartfinales in zo'n toernooi behaalt, dat Nederland dan meteen een of 2 extra tickets krijgt. Zo moet je blijven presteren en kan je niet teren op vroegere successen, zoals Italie voor afgelopen seizoen en Engeland nu.

Het probleem is niet de leeftijd, maar het financiële onvermogen om kwalitatief uitgebalanceerde selecties samen te stellen!

Hoeveel keer heeft psg die met de grote oren gewonnen dan na al die miljoenen investeringen? Dit soort clubs maken het voetbal kapot!!!

Er zal vast nog wel ooit een incident-seizoen zijn waarin PSV of Ajax de Champions League wint. Maar dat hoeven we de komende jaren niet te verwachten. Clubs moeten gewoon (zo ingewikkeld is het niet) investeren in ervaren spelers van boven de 26. Natuurlijk moet er ook gekeken worden naar de kwaliteit van de spelers, ze moeten wel iets toevoegen. Want je kan ook een ervaren ploeg hebben (zoals Sevilla of Olympiakos) maar niet door zijn in de Champions League.
Er wordt, vooral in Amsterdam, beweerd dat goede, ervaren spelers niet meer naar de Eredivisie willen. PSV slaagt er echter in om in 2 jaar 3 voltreffers (guardado, De Jong, Moreno) te halen. Dus Ajax en Feyenoord moeten dat ook kunnen.

Klopt, we.moeten jeugd met.ervaring combineren en jeugd altijd de kans blijven geven.

Internationaal moet dat.gezien worden en de scouts moeten goed werk afgeven en afleveren, met name voor de talenten onder de 18.

Er komen altijd weer kansen, de halve finale en kwart finale hebben Nederlandse clubs nog behaald in de laatste 16 jaar.

Het ajax van zlatan, maxwell.
Het psv van van Bommel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren