Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Met deze fijne dribbelaar willen Feyenoord en Slot jagen op de Europa League

Laatste update:

Feyenoord hoopt deze transferperiode Bryan Gil los te weken bij Tottenham Hotspur. De 22-jarige linkspoot lijkt in Noord-Londen overbodig te zijn, waardoor de Rotterdammers hopen hem tot het einde van dit seizoen te huren. Maar wie is deze viervoudig international van La Roja en wat kan hij aan Feyenoord toevoegen? Voetbalzone zocht het uit.

Door Wessel Antes

Bryan Gil Salvatierra werd op 11 februari 2001 geboren in L'Hospitalet de Llobregat, een klein ziekenhuis in Barcelona, waarin ook voormalig sterren van de plaatselijke FC zoals Jordi Alba en Víctor Valdés het levenslicht zagen. Gil werd dan ook geboren op slechts twee kilometer afstand van het legendarische Camp Nou.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Zijn jeugd bracht hij echter door aan de andere kant van Spanje. De kleine Gil verhuisde samen met zijn ouders en broer Sergio op jonge leeftijd naar Andalusië, waar hij opgroeide in het kustplaatsje Barbate, gelegen in de provincie Cádiz. Daar ontwikkelde Gil op straat de liefde voor voetbal, niet wetende dat het gedribbel op de pleintjes van Barbate hem zo ver zou gaan brengen.

De ouders van Gil geloofden er volgens GOAL in eerste instantie niet in dat hij ooit profvoetballer zou worden. De Spanjaard behoorde altijd tot de kleinste spelers van zijn lichting en Gil had de gewoonte om snel te gaan liggen wanneer hij niet langs zijn tegenstanders kwam. Toch overtuigden diverse buurtbewoners Gil’s ouders om hun zoon naar een voetbalschool te sturen, iets dat later een gouden zet zal blijken.

Al snel werd Gil daar opgepikt door een professionelere voetbalschool, Barbate CF, waar vele jongens droomden van een rijke spelersloopbaan en spelen in het Spaanse elftal. Als jeugdspeler van Barbate werd Gil, de kleine dribbelaar met het lange haar, op zijn elfde gescout door het grote Sevilla. De penibele financiële situatie van familie Gil werkte echter niet mee. Hoewel zijn vader meerdere baantjes had, had de Spaanse crisis een grote impact op het gezin. Daardoor was een verhuizing naar Sevilla, zo’n 180 kilometer verderop, onmogelijk.

Gil moest vanwege zijn kapsel en magere postuur als jeugdspeler vaak vechten tegen vooroordelen.

Gil’s vader vroeg Sevilla om hulp en kreeg een auto van de club, waarmee hij zijn zoon vier dagen per week op en neer kon rijden. In gesprek met The Guardian haalde Sevilla-jeugdcoördinator Agustín López Páez in 2021 herinneringen over Gil op. “Hij was destijds niet de snelste en meest behendige speler, maar had iets wilds in zich. Hij leek ontembaar. Dat was iets dat wij nooit van hem wilden wegnemen.”

Door op de trainingen altijd tegen grotere en sterkere spelers te spelen, ontwikkelde Gil zich razendsnel in de jeugdopleiding van Sevilla. “Hij leek wel te vliegen met de bal”, aldus López Páez. Ook hoofd jeugdopleiding Pablo Blanco sprak tegenover de Engelse kwaliteitskrant over Gil. “Wij zagen in hem de reïncarnatie van José Antonio Reyes, een technische linksbenige buitenspeler die voor niemand bang was.”

In 2018 werd Gil beloond met zijn eerste profcontract, waarna hij toch gewoon op zijn verkregen kamer in de appartementen van Sevilla bleef wonen. Daar kreeg hij overigens een speciaal dieet aangeboden, om aan te komen en fysiek sterker te worden. Hoewel Barcelona en Manchester City hem dolgraag hadden willen overnemen, had Gil een duidelijke missie: Sevilla terugbetalen voor alles wat de club voor hem heeft betekend.

Al vrij snel leek het erop dat dat ging lukken, want Gil was pas 17 jaar, 10 maanden en 26 dagen oud toen trainer Pablo Machín hem liet debuteren in de hoofdmacht. In een thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid (1-1) betreedde Gil voor het eerst het veld van Estadio Ramón Sánchez Pizjuán als vervanger van Wissam Ben Yedder. Op 25 april 2019 schoot Gil zichzelf de geschiedenisboeken van LaLiga in.

Dankzij een doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano (5-0 winst) is Gil de eerste speler geboren in de 21ste eeuw die weet te scoren op het hoogste niveau van Spanje. Een zinderende start, maar een echte doorbraak bij Sevilla blijft uit. Ook op huurbasis bij CD Leganés komt Gil er niet aan te pas. In het zonnige Spanje lijkt hij onder te sneeuwen in het degradatievoetbal, tot de linkspoot bij SD Eibar een seizoen later het sentiment volledig omdraaide.

Op 25 april 2019 maakte Gil een historisch doelpunt in LaLiga.

Waar Gil het bij Leganés vooral moest doen met invalbeurten, kreeg hij van Eibar-trainer José Luis Mendilibar wel het vertrouwen. In 29 officiële wedstrijden voor de club maakt hij 4 doelpunten. Daarnaast levert hij hetzelfde aantal assists af. Als Eibar-huurling debuteert Gil onder Luis Enrique in het Spaanse elftal, waarvoor hij inmiddels vier interlands speelde.

Hoewel men in Spanje denkt dat Gil in de zomer van 2021 terugkeert naar Sevilla, slaat Tottenham plotseling toe. De linkspoot stond als jeugdinternational al jaren op het lijstje bij de Engelse topclub. The Spurs telden uiteindelijk liefst 25 miljoen euro neer om de veelbelovende Spanjaard te strikken. Gil tekent tot medio 2026, maar wordt na een teleurstellend half jaar alweer op huurbasis naar Valencia gestuurd, waar hij in zeventien duels slechts eenmaal scoort.

Eenmaal terug bij Tottenham kwam Gil er ook vorig seizoen niet aan te pas. Met name zijn rendement lijkt sinds de stap naar seniorenvoetbal een groot probleem. Waar de technicus in de jeugd veel doelpunten wist te maken, maakte Gil als profvoetballer pas negen doelpunten. Daarnaast fungeerde hij slechts twaalf keer als aangever in 145 officiële wedstrijden. Zijn cijfers bij Tottenham zijn eigenlijk typerend: 40 wedstrijden, 0 doelpunten en 2 assists.

Toch liet Gil vorig seizoen bij Sevilla wel zien dat hij een nuttige speler kan zijn. In de tweede seizoenshelft was hij onder zijn geliefde leermeester Mendilibar een veelgebruikte kracht tijdens een uitleenbeurt op het oude nest. Bij zijn jeugdliefde Sevilla wist Gil vorig jaar zijn eerste prijs als prof aan zijn palmares toe te voegen. De Spaanse subtopper wist in Budapest beslag te leggen op de Europa League, door AS Roma na strafschoppen te verslaan. Gil had een basisplaats tijdens de finale, maar werd in de rust gewisseld.

Dit seizoen heeft Gil het opnieuw moeilijk bij Tottenham. De veelzijdige Spanjaard kwam pas 207 minuten in actie onder manager Ange Postecoglou, verdeeld over negen optredens. Daarbij moet vermeld worden dat Gil vanwege een blessure de seizoenstart moest missen. In de laatste paar wedstrijden komt de buitenspeler voornamelijk als invaller binnen de lijnen bij Tottenham. Dit seizoen wist Gil nog niet te scoren en ook geen assists af te leveren.

Het dienstverband van Gil bij Tottenham is tot dusver nog geen succes.

Toch liet Postecoglou zich eerder dit seizoen nog positief uit over Gil op de clubwebsite van Tottenham. “Hij kan heel belangrijk voor ons zijn. Hij is een fijne jongen om mee te werken en heeft alle kwaliteiten om bij Tottenham op de flanken te spelen. Hij begeeft zich in dezelfde situatie als de rest van zijn teamgenoten. Hij gaat een kans krijgen en dan is het aan hem wat hij daarmee doet.”

Feyenoord?
Nu is het de vraag of Tottenham het ziet zitten om Gil, die volgens Transfermarkt 16 miljoen euro waard is, bij Feyenoord te stallen. Transfermarktexpert Fabrizio Romano bevestigde het nieuws van 1908.nl dat de Rotterdammers er alles aan doen om Tottenham te overtuigen. Het Rotterdamse medium schat de kans op de komst van Gil op zo’n 40 procent. Gianluca Di Marzio wist eerder al te melden dat ook Fiorentina aast op een huurdeal met The Spurs, waardoor het afwachten is waar de Spanjaard terecht zal komen.

Qua type speler zou Arne Slot met Gil een nieuw smaakje aan zijn selectie kunnen toevoegen. De Spaanse baltovenaar kan op de rechter- en linkerflank spelen, maar speelde in het verleden ook meermaals als aanvallende middenvelder. Barcelona-scout Mani liet zich in het verleden lovend uit over Gil. “Op dit moment is hij de beste jonge speler uit Spanje”, zei hij in februari 2021 tegenover Cadena SER.

“Ik vergelijk hem qua speelwijze graag met Neymar. Bryan kan speciale dingen doen aan de bal en is erg veelzijdig, want hij kan ook als middenvelder of als aanvallende back uit de voeten. Het is indrukwekkend wat hij laat zien”, aldus Mani. Zelf ziet Gil eerder vergelijkingen met een andere speler, zo blijkt uit een oud interview met El Laguero.

“Neymar is een van mijn favoriete voetballers, dus zoiets is natuurlijk heel mooi. Maar als je dat leest denk je wel: jeetje... Ik denk dat ik nu nog niet met iemand vergeleken kan worden, maar als jullie dan toch een naam willen horen, dan denk ik eerder aan Ángel Di María. Omdat hij ook mager en linksbenig is.”

Indien Gil in de komende weken naar Feyenoord komt, lijkt hij zich in Rotterdam-Zuid te moeten richten op de rechtsbuitenpositie. Alireza Jahanbaksh (Iran) en Yankuba Minteh (Gambia) hebben tot halverwege februari interlandverplichtingen, waardoor de komst van een extra aanvaller niet overbodig lijkt. Gil is niet extreem snel en heeft geen sensationele passeerbeweging, maar is op technisch vlak en in het combinatiespel een stuk verder dan zijn mogelijke concurrenten.

Of Gil een haalbaar alternatief is voor Jahanbakhsh en Minteh zal in de komende dagen blijken. In Rotterdam-Zuid kan de Catalaan zich in ieder geval onsterfelijk maken, indien hij net als vorig jaar een bijdrage kan leveren aan het winnen van de Europa League. Gil weet in ieder geval hoe het is om Roma, de aanstaande opponent van Feyenoord, te verslaan in het prestigieuze Europese toernooi.

Is Bryan Gil een aanwinst voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gil is een technisch vaardige speler. Ik volg elke wedstrijd van Tottenham en zie hem daar(vooral door blessures van anderen) nu aardig wat minuten maken.
Heeft alleen 2 manco’s waarvan 1 wel echt heel erg is. Kan af en toe wat druistig zijn in het maken van beslissingen, maar zijn grootste manco is zijn fysiek.
Hij is net zo licht als een vlooi. Tuurlijk speelt hij PL en zijn de spelers daar echt stevig en sterk. Maar ik denk dat Gil zijn fysieke duels zelfs bij de A junioren nog zou verliezen. Hij heeft daarentegen wel gif, maar één schouderduw en hij ligt ook de grond.

Hoop het niet! Bryan Gil heeft veel clubs niet bewezen effectief te zijn. Bij Spurs (24 wed, 0 G, 1A in 2 periodes) en bij Valencia (17 wed, 0G, 0A) was het qua rendement niet best, maar ook qua spel miste hij toch in zijn schoten en in zijn overzicht het nodige.

Zal tegen het rechterrijtje Eredivisie het aardig doen, maar internationaal en tegen de top 4 zie ik hem persoonlijk geen potten breken. Haal dan iemand die voor de toekomst een basisspeler kan worden of schuif een jeugdspeler door. Of natuurlijk iemand die wat ouder is en een half jaar kan blijven, maar zich al wel op een bepaald niveau bewezen heeft.

10 januari 2024 om 13:28

Waarom wordt sauer niet gewoon basis gezet? En ivanusec op 10 proberen

10 januari 2024 om 13:49

Wauw dit zijn wel heel barre statistieken inderdaad. We hebben verder toch ook genoeg spelers op de flank dat je er niet per se nog meer middelmaat bij hoeft te zetten...

10 januari 2024 om 14:02

Leuk die statistieken, pak je dan ook even de minuten mee? 408 minuten verdeeld over 21 wedstrijden bij Spurs. Gemiddeld 19 min per wedstrijd.

Vorig seizoen 4 G/A in 17 wedstrijden in 920 minuten.

Bij Valencia ook gemiddelde van 55 minuten, qua statistieken niet geweldig maar was ook nog maar 19 jaar.

Oftewel statistieken geven een erg vertekend beeld gezien het aantal speelminuten.

10 januari 2024 om 15:09

Dan nog is 1 assist bijzonder mager. Dan geef je de trainer toch ook geen reden om je op te stellen. Blijkbaar laat hij het op de training dan evenmin zien, waardoor hij vaker in de basis mag starten. Uiteraard zal er genoeg concurrentie zijn bij de Spurs, maar ook zij spelen wedstrijden tegen mindere tegenstanders waar hij kan uitblinken. 0 goals en 1 assist is echt te weinig.

10 januari 2024 om 15:12

Gezien de concurrentie bij Spurs is het niet gek dat hij weinig minuten krijgt. Niet elke speler kan zich laten zien in een invalbeurt van 20 minuten. Sommige hebben wat meer vertrouwen en ritme nodig.

10 januari 2024 om 16:31

Als je Son als concurrent hebt, wordt het ook vrij lastig om bij Tottenham een basisspeler te worden haha.

Son is veruit de beste speler in de selectie daar.

10 januari 2024 om 14:06

Die statistieken zijn natuurlijk niet om over naar huis te schrijven, maar hier in Valencia waren ze echt wel positief over hem. Valencia verkeert momenteel (en eigenlijk al jaren) in zwaar weer, maar hij was wel een van de weinige lichtpuntjes twee jaar terug. Ik zie hem wel graag komen.

10 januari 2024 om 14:07

Tja als we statistieken moeten volgen heeft Ajax zeer goede zaken gedaan op de transfermarkt afgelopen zomer.

Ik vind de verhalen van de mannen die hem hebben zien spelen wel wat zorgwekkender voor Feyenoord. Klinkt een beetje als een mix tussen Stengs (fysiek) en Minteh (overzicht),

10 januari 2024 om 14:23

@jtjevtt

Statistieken zeggen zeker niet alles. Maar daarbij is degene met de beste statistieken wel bij Ajax weggejaagd dus moest er ook wel iets gecompenseerd worden. Daarbij hadden een aantal spelers wel statistieken op een lager niveau. En we weten allemaal dat de statistieken op een lager niveau automatisch betekenen dat iemand het op een hoger niveau ook laat zien.

Maar inzake deze speler had ik in een eerder topic ook al aangegeven dat zijn statistieken wel heel erg slecht zijn waardoor ik mij wel afvroeg in hoeverre hij echt een toegevoegde waarde zal zijn.

25miljoen betaald voor hem??? Het wordt steeds gekker..

Word beetje moe van Slot , je hebt al een speler die de beste was van de trainingskamp, zelfde positie.
Waarom ga je weer een huurling klaaarmaken voor andere clubs?

Laat Sauer gewoon spelen! Je leest overal dat hij echt goed doet, gooi die jongen erin. Kan niet heel veel mis gaan, zeker niet tegen onderkant ED. Wie goed genoeg is, is oud genoeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren